Post Napisane: 2008-10-19, 13:50 Upload: 0.00 MB

Magazyn France Football przedstawil liste 30. zawodnikow nominowanych do nagrody "Zlotej pilki". Najwiecej reprezentantow, siedmiu, ma Hiszpania.
Lista nominowanych zawodnikow:

Emmanuel Adebayor (Togo, Arsenal Londyn)
Sergio Aguero (Argentyna, Atletico Madryt)
Andriej Arszawin (Rosja, Zenit Sankt Petersburg)
Michael Ballack (Niemcy, Chelsea Londyn)
Karim Benzema (Francja, Olympique Lyon)
Gianluigi Buffon (Wlochy, Juventus Turyn)
Iker Casillas (Hiszpania, Real Madryt)
Cristiano Ronaldo (Portugalia, Manchester United)
Didier Drogba (Wybrzeze Kosci Sloniowej, Chelsea Londyn)
Samuel Eto'o (Kamerun, FC Barcelona)
Cesc Fabregas (Hiszpania, Arsenal Londyn)
Fernando Torres (Hiszpania, FC Liverpool)
Steven Gerrard (Anglia, FC Liverpool)
Zlatan Ibrahimovic (Szwecja, Inter Mediolan)
Kaka (Brazylia, AC Milan)
Frank Lampard (Anglia, Chelsea Londyn)
Lionel Messi (Argentyna, FC Barcelona)
Pepe (Portugalia, Real Madryt)
Franck Ribery (Francja, Bayern Monachium)
Wayne Rooney (Anglia, Manchester United)
Marcos Senna (Hiszpania, Villarreal)
Sergio Ramos (Hiszpania, Real Madryt)
Luca Toni (Wlochy, Bayern Monachium)
Edwin van der Sar (Holandia, Manchester United)
Rafael van der Vaart (Holandia, HSV Hamburg i Real Madryt)
Ruud van Nistelrooy (Holandia, Real Madryt)
Nemanja Vidic (Serbia, Manchester United)
David Villa (Hiszpania, Valencia CF)
Xavi (Hiszpania, FC Barcelona)
Jurij ??yrkow (Rosja, CSKA Moskwa)

jak dla mnie za porpzedni sezon powinno podium wygladac tak:
1. C. Ronaldo
2. Iker Casillas
3. Wayne Rooney

najwiecej reprezentantow jak widac maja Hiszpanie i kluby Manchester United i Real madryt
waszym zdaniem kto powinien dostac pileczke?
Ostatnio edytowano 2008-10-19, 13:53 przez Szeryf, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2008-10-19, 14:37 Upload: 0.00 MB

Franck Ribery (Francja, Bayern Monachium)

Post Napisane: 2008-10-19, 14:52 Upload: 0.00 MB

Hmm... Gdybym dysponowal wiekszym czasem to opisalbym co mysle choc o polowie kandydatow. Ale moze innym razem, na razie podam moje Top 3.

A wiec to idzie tak:

1. Fernando Torres (po transferze do Anglii wszyscy watpili, ze odnajdzie sie na tamtych boiskach, jednak pokazal co tak naprawde potrafi strzelajac bodajze 33 bramki)
2. Cristiano Ronaldo (za wspaniale rozgrywki w LM jak i w lidze angielskiej, jednak spor o niego miedzy Man Utd a Realem sprawil iz moje zdanie na jego temat uleglo pogorszeniu. Wiem jednak, ze nie bedzie mialo to wplywu na wybor.)
3. David Villa (za bardzo dobry sezon)

Obrazek

Post Napisane: 2008-10-19, 15:34 Upload: 0.00 MB

ja nie mam faworyta, nie wydaje mi sie ze jest jakis pewniak, jakos to blado wyglada. Nie ktore nazwiska kandydatow rozwalaja...

Post Napisane: 2008-10-19, 18:58 Upload: 0.00 MB

Iker Casillas (Hiszpania, Real Madryt) - za to, ile razy ratowal Real przed utrata punktow.

Post Napisane: 2008-10-19, 20:22 Upload: 0.00 MB

kontra napisał(a):
Iker Casillas (Hiszpania, Real Madryt) - za to, ile razy ratowal Real przed utrata punktow.

mimo, ze kocham Real i Ikera tez :P to raczej nie ma szans. Moze jak bedzie konczyl kariere to sie nad nim pochyla, inaczej to watpie...

Post Napisane: 2008-10-19, 20:25 Upload: 0.00 MB

k14 napisał(a):
mimo, ze kocham Real i Ikera tez :P to raczej nie ma szans.

ja na pewno glosowalbym na Ikera ;) bo faworytem mediow i calej reszty swiata jest lalus Cristiano.. niestety ;)

Post Napisane: 2008-10-19, 21:17 Upload: 0.00 MB

kontra napisał(a):
lalus Cristiano.. niestety ;)

no wiesz, lalus jak lalus, ale talentu nie mozna mu odmowic. Goli tez troche nalapal, chyba w zeszlym roku dostal Zloty But tak? Nie pamietam juz, ale strzela mnostwo goli w bardzo silnej lidze, to robi wrazenie...

Post Napisane: 2008-10-19, 22:04 Upload: 0.00 MB

k14 napisał(a):
no wiesz, lalus jak lalus, ale talentu nie mozna mu odmowic. Goli tez troche nalapal, chyba w zeszlym roku dostal Zloty But tak? Nie pamietam juz, ale strzela mnostwo goli w bardzo silnej lidze, to robi wrazenie...

gdyby patrzec na gole to rownie dobrze mogly wygrac Dani Guiza, ktory w poprzednim sezonie strzelil dla Mallorki podobna liczbe bramek co Cristiano dla MU. a talent ma jeszcze cala masa pilkarzy, tylko po prostu nie robia podczas meczu calej gamy sztuczek, ktore publicznosc oklaskuje na stojaco. poza tym Ronaldo to gwiazda i druzyna gra zwykle pod niego ;) a to wlasnie takie gwiazdki jak Ronaldo zwyciezaja w takich plebiscytach jak zlota pilka ;) trudno, nie przepadam za nim i nie do konca rozumiem co jest w nim takiego, ze uwazaja go za najlepszego.
Ostatnio edytowano 2008-10-19, 22:07 przez kontra, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2008-10-19, 22:30 Upload: 0.00 MB

kontra napisał(a):
k14 napisał(a):

gdyby patrzec na gole to rownie dobrze mogly wygrac Dani Guiza, ktory w poprzednim sezonie strzelil dla Mallorki podobna liczbe bramek co Cristiano dla MU. a talent ma jeszcze cala masa pilkarzy, tylko po prostu nie robia podczas meczu calej gamy sztuczek, ktore publicznosc oklaskuje na stojaco. poza tym Ronaldo to gwiazda i druzyna gra zwykle pod niego ;) a to wlasnie takie gwiazdki jak Ronaldo zwyciezaja w takich plebiscytach jak zlota pilka ;) trudno, nie przepadam za nim i nie do konca rozumiem co jest w nim takiego, ze uwazaja go za najlepszego.

podobnie? w 48 wystepach (liga angielska, liga mistrzow, puchar anglii) C. Ronaldo ktory jest POMOCNIKIEM (fakt, faktem schodzacym do srodka, a raz zagral nawet na szpicy) zdobyl 42 bramki. Guiza ktory wystepuje na szpicy i to wlasnie na niego gra cala druzyna (od kiedy druzyna gra pod skrzydlowego? gra sie albo pod srodkwoego ofensywnego albo pod napadziora) zdobyl w 36 meczach 27 goli. mi sie szutczki ronaldo podobaja bo tworza prawdziwy pilkarski show, tak samo bylo ze sztuczkami ronaldinho i ruletkami zidana. niestety c. ronaldo jest protugalczykiem a wiec tak ja kbylo z figo moze nigdy nie dostac tej zlotej pilki (bo do tej pory ciagle albo brazylijczycy dostawiali tacy jak ronaldo, rivaldo, ronaldinho, kaka albo w latach posuchy szewczenko czy cannavaro..) bo dla france football licza sie mecze na turniejach a tam brylowali Casillas i Torres. jak dla mnie to albo C. Ronaldo albo Casillas tylko zasluguja na to trofeum nikt wiecej :< co do lalusiow to najwiekszym lalusiem jest beckham omfggggg.. i tak potwierdzam c. ronaldo dostal zlotego buta za najwiecej strzlonych bramek w lidze mistrzow

--edit--
sory pomylilo mi sie xD figo dostal zltoa pilke przeciez :niepewny:
Ostatnio edytowano 2008-10-19, 22:38 przez Szeryf, łącznie edytowano 2 razy

Post Napisane: 2008-10-20, 03:21 Upload: 0.00 MB

...a i tak Franek Ribery ich wszystkich smignie jednym zwodem przy linii bocznej...
Niestety Bayern gra ostatnio jak gra. Gdyby Franek gral w takim jakims badziewnym ManU czy Realu to by sie wszyscy nad nim rozplywali jak nad Zidanem swego czasu...

Post Napisane: 2008-10-20, 09:29 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
kontra napisał(a):
k14 napisał(a):

podobnie? w 48 wystepach (liga angielska, liga mistrzow, puchar anglii) C. Ronaldo ktory jest POMOCNIKIEM (fakt, faktem schodzacym do srodka, a raz zagral nawet na szpicy) zdobyl 42 bramki. Guiza ktory wystepuje na szpicy i to wlasnie na niego gra cala druzyna (od kiedy druzyna gra pod skrzydlowego? gra sie albo pod srodkwoego ofensywnego albo pod napadziora) zdobyl w 36 meczach 27 goli. mi sie szutczki ronaldo podobaja bo tworza prawdziwy pilkarski show, tak samo bylo ze sztuczkami ronaldinho i ruletkami zidana. niestety c. ronaldo jest protugalczykiem a wiec tak ja kbylo z figo moze nigdy nie dostac tej zlotej pilki (bo do tej pory ciagle albo brazylijczycy dostawiali tacy jak ronaldo, rivaldo, ronaldinho, kaka albo w latach posuchy szewczenko czy cannavaro..) bo dla france football licza sie mecze na turniejach a tam brylowali Casillas i Torres. jak dla mnie to albo C. Ronaldo albo Casillas tylko zasluguja na to trofeum nikt wiecej :< co do lalusiow to najwiekszym lalusiem jest beckham omfggggg.. i tak potwierdzam c. ronaldo dostal zlotego buta za najwiecej strzlonych bramek w lidze mistrzow

--edit--
sory pomylilo mi sie xD figo dostal zltoa pilke przeciez :niepewny:

wszystko pieknie ladnie, dobrze ze edytowales posta ;)
Ale to mnie sklania do oddania mojego glosu a Cristiano, bo wczesniej pisalem nie bedac pewnym tych slow o golach, bo nie pamietalem ktory to byl rok bo nie mam czasu na czytanie gazet i ogladanie tv. Ale jak potwierdzasz, ze to byl zeszly rok to wg mnie jest pewniakiem do odebrania nagrody a ten argument, ze jest portugalem i Hiszpania jako zespol blyszczala na ME [wiec i Iker i Guiza] nie zrobi na nikogo wrazenia. Ad the winner is ...
...
...
Cristiano!

[nienawidze Man Utd , C. R. tez raczej nie darze duza symaptia :P ]

Post Napisane: 2008-10-20, 15:46 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):
...a i tak Franek Ribery ich wszystkich smignie jednym zwodem przy linii bocznej...
Niestety Bayern gra ostatnio jak gra. Gdyby Franek gral w takim jakims badziewnym ManU czy Realu to by sie wszyscy nad nim rozplywali jak nad Zidanem swego czasu...

ja tam go tak nie cenie. gral w przecietnej marseli teraz gra w rpzecietnym bayernie. forma blysnal na ms 2006 i na tym sie skonczyly jego podrygi. moze i jest wspanialym walczakiem jakich malo ale ostatnio przestal zachwycac (patrz euro gdzie do kontuzji gral slabo). zidanem nigdy nie bedzie bo ribery to skrzydlowy i nie wiem czmeu zawsze we wszysktich gazetach go porownuja do zizou ktory byl mozgiem zespolu kierujacym cala druzyna przez srodek pola a nie tylko smigal przy lini bocznej (fakt faktem oboje sa zawodnikami schodzacymi na szpice przy tataku i maja genialny instynkt strzelecki). za poprzedni sezon za nic w swiecie mu sie nie nalezy pilka ani nawet top 10. dziwie sie ze tylko on sie znalaz sposrod francuzow tutaj. juz predzej bym obstawial na benzeme sagne czy evre w tym rankingu

Post Napisane: 2008-10-20, 16:26 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
dziwie sie ze tylko on sie znalaz sposrod francuzow tutaj. juz predzej bym obstawial na benzeme sagne czy evre w tym rankingu

Szeryf napisał(a):

nie czytales tego co wkleiles? ;)

Post Napisane: 2008-10-20, 16:32 Upload: 0.00 MB

k14 napisał(a):
Szeryf napisał(a):
dziwie sie ze tylko on sie znalaz sposrod francuzow tutaj. juz predzej bym obstawial na benzeme sagne czy evre w tym rankingu

Szeryf napisał(a):

nie czytales tego co wkleiles? ;)

a faktycznie. czytalem ale przeoczylem :)
hmm to teraz powiem inaczej! skoro znalazl sie ribery to powinien znalezc sie tez gallas, evra, clichy, henry, trezeguet, malouda, govou, nasri, makelele, sagna bo oni reprezentuja soba w sezonie wiecej niz ribery zaprezentowal. ribery jest na rowni z abidalem thuramem i toulalanem jak dla mnie czyli kompletnie nieudane sezony

Post Napisane: 2008-10-20, 16:38 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
a faktycznie. czytalem ale przeoczylem :)
hmm to teraz powiem inaczej! skoro znalazl sie ribery to powinien znalezc sie tez gallas, evra, clichy, henry, trezeguet, malouda, govou, nasri, makelele, sagna bo oni reprezentuja soba w sezonie wiecej niz ribery zaprezentowal. ribery jest na rowni z abidalem thuramem i toulalanem jak dla mnie czyli kompletnie nieudane sezony

w takim razie moze sie pomylili z Franiem? :D

Post Napisane: 2008-10-20, 23:00 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
od kiedy druzyna gra pod skrzydlowego? gra sie albo pod srodkwoego ofensywnego albo pod napadziora

no wlasnie.. od kiedy skrzydlowy zdobywa 42 bramki? Ronaldo skrzydlowym jest tylko na papierze ;)

Szeryf napisał(a):
ronaldo podobaja bo tworza prawdziwy pilkarski show

zwykle podryblowac i wycofac pilke do tylu albo stracic ;)

Szeryf napisał(a):
sztuczkami ronaldinho i ruletkami zidana.

z tym, ze Ronaldinho czy Zidane czesciej szukali podania niz strzelania na pale z mysla "a moze wpadnie". bo sorry, ale jak ogladam gre Cristiano to czesto mam takie wrazenie.

Post Napisane: 2008-10-21, 12:38 Upload: 0.00 MB

kontra napisał(a):
z tym, ze Ronaldinho czy Zidane czesciej szukali podania niz strzelania na pale z mysla "a moze wpadnie". bo sorry, ale jak ogladam gre Cristiano to czesto mam takie wrazenie.

ale najwazniejsze ze strzela! to sie liczy dla klubu, kibicow i z tego sa punkty
Skocz do: