Post Napisane: 2009-01-31, 01:39 Upload: 0.00 MB

kto jest za tym zeby wylaczyc sb? ja za tym jestem. shoutbox sluzy na tym forum tylko i wylacznie do plewienia chamstwa i nietolerancji. dziwicie sie ze przez ostatnie 11 miesiecy przyszly do nas tylko 3-4 nowe twarze ktore by sie udzielaly w hydeparku czy dyskusjach muzycznych.. to nie przypadek ze na tyle userow co sie tu rejestruje tak malo tu zostaje ludzi. macie sklonnosci do fetowania wyrokow. wejdzie userka x i w sb napisze 'buuren to ciota' i wy wtorujecie ze ma racje i dalej wyzywacie i psioczycie na danego wykonawce. wejdzie ktos napisze 'buuren ma spoko muze' to juz jest mieszany z blotem. o gustach muzycznych sie nie dyskutuje. dla mnie nawet to co wy uwazacie za niekomercyjne moze byc (z reguly jest..) tandeta! to jest chore co sie wyprawia w tym sb. jest towarzystwo wzajemnej adoracji ktos nowy przyjdzie a wy go mieszacie z blotem lub tak sobie zartujecie zeby poczul sie nieswojo (nawet jesli ma 13 lat to ma prawo byc ktos dobrze traktowany na 4um). KAZDY Z NAS DO CHOLERA STAWIAL KIEDYS PIERWSZE KROKI W MUZYCE! niektorzy sa z nich dumni inni nie! dlatego ktos kto zaczyn przygode z mua i akurat spodobalo mu sie cos co uwaza za ambitniejsze od wixy ktora sluchal w wykonaniu c-boola i dla przykladu spodoba mu sie tiesto wchodzi do ns i widzi ze tiesto bluzgamy. taki ktos tu wiecej nie zajrzy bo wie ze nie ukierunkujemy jego gustow na wlasciwe tory, tylko go najwyzej wysmiejemy. to jest BEZ SENSU! ok mozecie twierdzic ze forum ma specyficzny klimat. spoko, tylko ze ta specyfika niszczy nas od srodka.. kiedys tu byl friendship i nikomu do glowy nie przyszlo zeby kogos wysmiac gdziekolwiek na forum za to co slucha nawet jesli sluchal wixy! i to byly najlepsze lata forum, mozecie w to wierzyc lub nie. kazdy z wiekszym stazem to potwierdzi. to jest chore gdy wchodzi sie na forum a tam na gorze wyeksponowany shoutbox i jakas wulgarna rozmowa. to moze sie wydawac fajne ale dla jakichs gimnazjalistow, dla nikogo wiecej. sam nie jestem bez winy, ale pragne dla tego forum jak najlepiej bo czuje ze jest ono czescia mnie i nie moge zniesc patrzac jak ono sie prostytuuje od srodka :/ :/

Post Napisane: 2009-01-31, 01:46 Upload: 0.00 MB

Ja bym nie wylaczal bo tedy to juz bedzie w ogóle stypa :( Jak sie wylaczy SB ta beda spamy i klotnie w tematach :(

Cytuj:
ktos napisze 'buuren ma spoko muze' to juz jest mieszany z blotem

Mnie jeszcze nikt nie zmieszal a twierdze a Armin ma spoko muze :)

Cytuj:
kiedys tu byl friendship i nikomu do glowy nie przyszlo zeby kogos wysmiac gdziekolwiek na forum za to co slucha nawet jesli sluchal wixy! i to byly najlepsze lata forum

Pamietam mimo ze od poczatku tu nie bylem :)
Ostatnio edytowano 2009-01-31, 01:51 przez Damian, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-01-31, 01:57 Upload: 0.00 MB

taa... tego sie nie da zauwazyc, ze wiekszosc nowych userow udzielajacych sie w SB na dzien dobry jest wysmiewana za to co slucha, bo ten to slucha X i mysli ze pozjadal wszstkie gusta muzyczne swiata. od razu przychodzi mi na mysl pewna osoba, ale juz nie bede wymienial.
ZAmiast zamykac forum to bym jeb*** warny tym osobom ktorzy sie tak zachowuja i hooj czy jest zwyklym userem czy jr adminem! (bo admin(i)) to raczej juz inna bajka ;) a zreszta admin jest akurat i bez tego w porzadku.
Ostatnio edytowano 2009-01-31, 01:58 przez UcieX, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-01-31, 01:59 Upload: 0.00 MB

problem nie zniknal od czasow Andre... ja tez nie kumam czemu tak bardzo czasem niektorzy robia jazdy na sb... w tv i zyciu jest tyle gowna i klotni, ze w necie mozna to sobie darowac. co do Armina czy Tiesto, to patrzac na nich tylko przez komercje ost mcy patrzycie nieuczciwie i nie dajecie jakiegokolwiek szacunku na Ich produkcje przed tym buuum. jak Ktos tego nie zauwaza,to wspolczuje :) Bodzin dostanie nagle mega kontrakt na kilka tandetnych wixowatych walkow ktore nawet babcia wpadaja w ucho i co bu?

[ Dodano: Sob 31 Sty, 2009 01:04 ]
druga sprawa to pedalskie podtxty. powinno to byc ukrucone, bo zamiast fajnych dup, beda sie regac tylko homo. jakby nie patrzec kolebka house sa angielskie nocne kluby dla gejow, ale to dawne dzieje :)

Post Napisane: 2009-01-31, 02:15 Upload: 0.00 MB

:shock:
tzn. troche mnie zszkowales @Szeryfku , niewiem czy cos sie stalo ???
no ale tera przynajmniej rozumie , dlaczego SB jest na dole :| .
Ja bym SB zostawil ,bo bylo niebylo to jakas tam forma "zblizenia" forumowiczow do siebie .

Ok napewno w jakims tam stopniu masz racje ............. ale przeciez nieidzie "karac wszystkich " tylko dlatego ze niektorzy ,niekiedy sie "zapominaja".
Raczej zaapelowalbym do tych wlasnie ludzi , o to , by se moze troche niekiedy na wstrzymanie wzieli ???. ;/

Prowokowac to jedna sprawa --->dac sie sprowokowac to druga :roll:

Tzn. dla mnie zamkniecie SB to bylby :dobani:

Bo przeciez jak widac ,idzie prowadzic NORMALNE ROZMOWY (pisane) trzeba tylko chciec :|

Tym samym jestem na -->NIE

Post Napisane: 2009-01-31, 02:41 Upload: 0.00 MB

Damian napisał(a):
Mnie jeszcze nikt nie zmieszal a twierdze a Armin ma spoko muze :)

Bo jestes z nami od 1238128 lat i nalezyzs do 'elity' :P Poza tym nie widzialem zebys sie mieszal w niektore 'dyskusje' w SB na tematy ktore przytoczyl Szeryf :)

BPMSeba napisał(a):
Raczej zaapelowalbym do tych wlasnie ludzi , o to , by se moze troche niekiedy na wstrzymanie wzieli ?? ?. ;/

Bylo pelno 'apeli' i widac co sie dzieje nadal :)

Damian napisał(a):
Ja bym nie wylaczal bo tedy to juz bedzie w ogóle stypa :(

Wlasnie zamkniecie SB ma zapobiec calkowitej stypie.
Zauwazcie, ze od pewnego czasu spadla ilosc postow i to nie tylko postow w downloadzie (to zrozumiale - tez powiem czemu), ale i w dyskusjach.
Posty w DL poznikaly z kilku prostych powodow:
1) Od pewnego dluzszego czasu stuff ktory pokazuje sie na forum jest dostepny w tym samym czy wczesniejszym czasie na torentach i innych stronach gdzie nie ma hide i nie trzeba sie nawet rejestrowac wiec bez sensu pisac post na forum i narazac sie na warna/bana jak mozna zassac z innego zrodla.
2) Z w/w powodu zostal zainstalowany beermod, ktory w pewnym stopniu rekompensuje uploaderom brak odpowiedzi w ich tematach.
Posty w dyskusji:
1) Poziom, jak zauwazyl kiedys tribart - wszystko sprowadza sie do tiesto vs buuren lub tiesto vs c-bool, a pozniej bluzganie jeden drugiemu.
2) SB, nawt jesli zrodzi sie grzeczna dyskusja na jakis temat to wraz z nowymi wypowiedziami przewija sie ona w gore i w koncu znika. Gdyby SB zostal zamkniety powstaloby pewnie (taka mam[y] nadzieje) tematow w ktorych moznaby sie wypowiadac i po kazdym wpisie zostanie trwaly slad. Wejdzie nowy user i zawsze moze cos dopisac - w SB tego zrobic nie mozna.

Fakt jest to cos w rodzaju szybkiego komunikatora na forum, ale za duzo zlego sie tam dzieje.

Mysle, ze od razu nie bedziemy zamykac SB, mozemy poczkeac i zobaczyc co bedize dzialo sie na forum teraz jak powedrowal on z powrotem na dol i nowym userom nie bedize sie rzucalo w oczy bluzganie w nim (ktorego oczywiscie mam nadzieje juz nie widziec).

Oczywiscie na samym forum (posty) tez nie jest pieknie, ale SB to glowna wylegarnia zla. Tam powstaja spory, ktorych nigdy nie potraficie przenosic na droge prywatna, z sb pozniej leca bluzgi w kazdym mozliwym temacie, w ktorym mozna sie przyczepic o najmniejsze potkniecie - nawet blad czy literowke w zdaniu.

Post Napisane: 2009-01-31, 14:10 Upload: 0.00 MB

:< :< :< nie zamykajcie :<
przypomnialo mis ei od razu zamkniecie przez Andre :< wywalicie sb a pozniej forum znow zostanie zamkniete ? ;/
a jesli uwazacie to juz za naprawde konieczne to mzoe dajcie jakis okres "probny" tzn. zaostrzyc w uj zasady panujace w sb :<

Post Napisane: 2009-01-31, 14:17 Upload: 0.00 MB

Nie i uj :< Jak zamkniecie to nie bedziemy klikac :<

Zamkniecie sb nic nie da bo te dyskusje przeniosa sie na tematy albo forum calkiem zamilknie. Cos sie zmieni jedynie jesli myslenie ludzi sie zmieni. zamkniecie sb nie rozwiazuje problemu :<
Ostatnio edytowano 2009-01-31, 14:20 przez Nadi, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-01-31, 15:43 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
ok mozecie twierdzic ze forum ma specyficzny klimat. spoko, tylko ze ta specyfika niszczy nas od srodka..
+ 1
niestety tak jest czesciowo wygralismy z pedalskimi gadkami i wulgaryzmami w sb i to duzy sukces - przeciez proste ze wulgaryzmami i glupota nie przyciagnie sie tu w miare inteligentnych ludzi,
wiekszosci userom nie zalezy ja na 4um tylko nie napisza o tym wprost : ciezko napisac post w dziale z muzyka wrocic z editem, od moderatorow nie ma nawet co liczyc na to zeby co 3 dni 10 tematow sprawdzili tylko, zalozyl Krzysiek nowy dzial dla gosci wrzucil ktos cos tam oprocz niego ? tylko on ma robic wszystko na forum juz na zadna wasza pomoc liczyc nie mozna, zalozyl feife dzial z ripami napisal ktos tam nawet jednego posta zeby troszke to rozrusza eeeee po co to robic ;/ ze skladakiem fmf tez tak bylo fakt mielismy przygotowana na podsumowanie roku ale forum nam padlo nie wiedzielismy kiedy bedzie spowrotem, stycznniowego skladaka nikt sie nie podjal bo po co ? ciezko bylo 1 propozycje nawet rzucic, o czym tu gadac w ogóle najlepszym miejscem dla wiekszosci jest sb i hp : pokazywanie kto jest lepszy, sllucha ambitniejszej muzyki ublizenie komus,

za zamknieciem sb nie jestem lubie z niektorymi pisac niestety nie ma tak jak na forach innych ze schodzi sie pare osob i sa gadki ,zarty u nas sie wpada dwa slowa zamienic w przypadku snejka "czesc suko" skierowane do om3gi, albo "ale stypa" - ;/ narzekac jest latwiej a podjac jakies kroki zeby to poprawic juz nie jest tak prosto !
sorry za kazanie ale musialem to wyrzucic z siebie
Ostatnio edytowano 2009-01-31, 15:44 przez Kozak, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-01-31, 15:48 Upload: 0.00 MB

Kozak napisał(a):
zalozyl Krzysiek nowy dzial dla gosci wrzucil ktos cos tam oprocz niego ?

A Ty?
Mi sie pomysl podoba i przed Twoim postem byly juz ode mnie 2 tematy.
Konkurs powstal na upki i tez male zainteresowanie :(
Ostatnio edytowano 2009-01-31, 15:48 przez Tomikus, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-01-31, 16:13 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):
A Ty?
Mi sie pomysl podoba i przed Twoim postem byly juz ode mnie 2 tematy.

a Ja sprzatam forum, czasami cos wrzucam i wybacz ale mam tez swoje zycie nie tylko internet !
Twoje tematy widzialem i chwala Ci za to robisz dobre uploady !
Tomikus napisał(a):
Konkurs powstal na upki i tez male zainteresowanie :(

malo ludzi i male zainteresowanie za 2 miechy wiekszosc pozapomina ze w ogóle byl taki konkurs

Post Napisane: 2009-01-31, 16:18 Upload: 0.00 MB

Kozak napisał(a):
wybacz ale mam tez swoje zycie nie tylko internet !

Jak kazdy. Ja niczego nie wypominam, po prostu myslalem, ze moze moich postow w tamtym dziale nie widac czy cos :)

Kozak napisał(a):
malo ludzi i male zainteresowanie za 2 miechy wiekszosc pozapomina ze w ogóle byl taki konkurs

Nie zapomni :D Juz ja sie o to postaram :)

Post Napisane: 2009-01-31, 16:49 Upload: 0.00 MB

jak bedzie ruch na forum to o niczyms ie nie zapomni !
a ja dla gosci nie upam bo caly moj czas na upy zjada narazie liebing :<

Post Napisane: 2009-01-31, 21:18 Upload: 0.00 MB

Ja jestem jednak za wylaczeniem. Nie wiem jak dokladnie bylo przedtem, z upadkiem poprzedniego FMFu. Ponoc zaczelo sie od shoutboxa, a pozniej to juz lecialo wszystko. I to z normalnymi ludzmi jacy wtedy tam byli. Teraz chyba tez by sie cos takiego przydalo... Moze niektorzy by sie opamietali. Ale wiecie co? Szczerze w to watpie. Nasi jakze szanowni userzy, a w szczegolnosci Ci, ktorzy uwazaja sie za elite, grupy, ktora tak naprawde nie istnieje. Choc nie wiedzac czemu, niektorzy sa tu na innych prawach... Zawsze staram sie byc neutralny i jesli juz to nieprzyjemne komentarze leca w moja strone. Najczesciej od Adriana, nie wiedzac czemu jestem winien. Wyzyc sie chcesz, to znajdz sobie inny cel. Najlepiej na clubbersach, ktorych tak nie lubisz. Tak samo jak ja, Bogu ducha winni. I podobnie jesli chodzi o innych i genre jakie im odpowiada. Co wam do tego, ze ktos lubi Armina? Tiesto? Paula van Dyka? Jesli wam on nie pasuje, to kulturalnie o tym powiedzcie uwzgledniajac powody.. A nie: "Nie lubie go bo to ciota". Mamy takie czasy, ze istnieje od cholery messengerow. Gadulec, Tlen, AQQ czy maile. Nawet te smsy! (Jesli ktos ma numer.) Tam pieprzcie glupoty, bo co to ma wspolnego z muzyka i dyskusja na jej temat? A chyba to jest glowny powod istnienia forum.
Nie bede podawal wiecej przykladow co sie na sb dzieje, bo to uwzglednil chociazby Kozak.

Niezmiernie popieram to co mowi/pisze Szeryf. Jestem pelen uznania dla niego, ze odwazyl sie w koncu poruszyc ten temat w jakims dziale... Byly o tym wzmianki juz nie raz, ale bez wiekszego rezultatu. Bo wpadnie jakas osobka z wyzsza ranga, poczyta, chwile sie przejmie, a pozniej ma to w dupie, bo co mu moga zrobic.

Kozak napisał(a):
zalozyl feife dzial z ripami napisal ktos tam nawet jednego posta zeby troszke to rozrusza eeeee po co to robic

Tak, napisalem. Tak jak i w dziale Dyskusji Muzycznych o ukochanym kawalku itp. I co to dalo? Chwilowe zaciekawienie i koniec. Bo udziela sie z 15 osob, 10 z nich cos napisze i koniec, bo nie ma kto dalej rozwinac tematu...

Kozak napisał(a):
mam tez swoje zycie nie tylko internet

+1 tak na koniec, bo o tym tez trzeba pamietac.

Obrazek

Post Napisane: 2009-02-01, 11:17 Upload: 0.00 MB

Daniel, jak zawsze pieknie to wszystko ujales :) ze wszystkim sie zgadzam, oprocz tego zeby zamykac ShoutBox.

Tak szczerze powiedziawszy ten temat zostal zalozony z powodu takich dwoch niewyzytych baranow, ktorzy do tego doprowadzili.
Ostatnio edytowano 2009-02-01, 11:45 przez UcieX, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-02-02, 18:16 Upload: 0.00 MB

ojej :( :(

Post Napisane: 2009-02-03, 00:15 Upload: 0.00 MB

e tam :D nie wylaczajcie SB :D smutno by bylo :P

Post Napisane: 2009-02-03, 19:02 Upload: 0.00 MB

Usilnie upraszam azeby SB nie zostal wylaczony, poniewaz iz mozna tam (czasami) uzyskac ciekawe informacje a takze (czesto) mozna sie posmiac. Pozdrawiam Tomek :wink:

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Skocz do: