Damian napisał(a):Mnie jeszcze nikt nie zmieszal a twierdze a Armin ma spoko muze :)
Bo jestes z nami od 1238128 lat i nalezyzs do 'elity' :P Poza tym nie widzialem zebys sie mieszal w niektore 'dyskusje' w SB na tematy ktore przytoczyl Szeryf :)
BPMSeba napisał(a):Raczej zaapelowalbym do tych wlasnie ludzi , o to , by se moze troche niekiedy na wstrzymanie wzieli ?? ?. ;/
Bylo pelno 'apeli' i widac co sie dzieje nadal :)
Damian napisał(a):Ja bym nie wylaczal bo tedy to juz bedzie w ogóle stypa :(
Wlasnie zamkniecie SB ma zapobiec calkowitej stypie.
Zauwazcie, ze od pewnego czasu spadla ilosc postow i to nie tylko postow w downloadzie (to zrozumiale - tez powiem czemu), ale i w dyskusjach.
Posty w DL poznikaly z kilku prostych powodow:
1) Od pewnego dluzszego czasu stuff ktory pokazuje sie na forum jest dostepny w tym samym czy wczesniejszym czasie na torentach i innych stronach gdzie nie ma hide i nie trzeba sie nawet rejestrowac wiec bez sensu pisac post na forum i narazac sie na warna/bana jak mozna zassac z innego zrodla.
2) Z w/w powodu zostal zainstalowany beermod, ktory w pewnym stopniu rekompensuje uploaderom brak odpowiedzi w ich tematach.
Posty w dyskusji:
1) Poziom, jak zauwazyl kiedys tribart - wszystko sprowadza sie do tiesto vs buuren lub tiesto vs c-bool, a pozniej bluzganie jeden drugiemu.
2) SB, nawt jesli zrodzi sie grzeczna dyskusja na jakis temat to wraz z nowymi wypowiedziami przewija sie ona w gore i w koncu znika. Gdyby SB zostal zamkniety powstaloby pewnie (taka mam[y] nadzieje) tematow w ktorych moznaby sie wypowiadac i po kazdym wpisie zostanie trwaly slad. Wejdzie nowy user i zawsze moze cos dopisac - w SB tego zrobic nie mozna.
Fakt jest to cos w rodzaju szybkiego komunikatora na forum, ale za duzo zlego sie tam dzieje.
Mysle, ze od razu nie bedziemy zamykac SB, mozemy poczkeac i zobaczyc co bedize dzialo sie na forum teraz jak powedrowal on z powrotem na dol i nowym userom nie bedize sie rzucalo w oczy bluzganie w nim (ktorego oczywiscie mam nadzieje juz nie widziec).
Oczywiscie na samym forum (posty) tez nie jest pieknie, ale SB to glowna wylegarnia zla. Tam powstaja spory, ktorych nigdy nie potraficie przenosic na droge prywatna, z sb pozniej leca bluzgi w kazdym mozliwym temacie, w ktorym mozna sie przyczepic o najmniejsze potkniecie - nawet blad czy literowke w zdaniu.