Post Napisane: 2008-01-31, 16:50 Upload: 0.00 MB

Musze wyjsc z biblioteki a chce zostawic laptopa i sciaganie i chce ustawic wygaszacz na haslo ale kurde cos mi sie pierd**. Ustawiam tekst "zaraz wracam" i zeby sie po 11 minucie wlaczyl i pozniej zaznaczam opcje po wznowieniu chron haslem. Niby wszystko ok, ale jakie jest haslo jesli nic nie ustawilem bo nie wiem gdzie... :/
Prosze pilnie o pomoc...

Post Napisane: 2008-01-31, 19:53 Upload: 0.00 MB

Troche poszperalem i nie znalazlem DZIALAJACEGO sposobu... kiedys mi to dzialalo na XP (bo w starszych systemach to bylo bezproblemowo). W XP jest tak, ze na wygaszacz nakladane jest to haslo, ktorego uzywasz do logowania sie na swoje konto na komputerze ;)
Wiec musisz w panelu sterowania wybrac konta uzytkownikow nastepnie modyfikujesz swoje konto, przez ktore logujesz sie na komputerze - dodajesz/modyfikujesz haslo.
Teraz jak juz masz haslo na swoje konto na kompie to mozesz sprobowac z wygaszaczem - zaznaczyc w ustawieniach ekranu wymaganie hasla przy wznawianiu pracy, jesli bedzie wymagac hasla to podaj swoje do konta (powinno byc si) jesli nie bedzie wymagac hasla to znaczy, ze jakis babol jest ;) i wtedy polecam kombinacje klawiszy Windows+L, dzieki temu zostaniesz wylogowany, ale ofkoz programy beda nadal dzialaly.
Nastepnie dla zaoszczedzenia energii wylaczasz monitor/wyswietlacz i pedzisz od kompa ^^ :P

Post Napisane: 2008-02-01, 20:00 Upload: 0.00 MB

wiem, nikt nie napisal mi w czasie na fmf wiec sam poszukalem na necie i doszedlem do takiego samego wniosku jak ty. Trzeba miec haslo przy logowaniu na swoje konto uzytkownika. Powiedzmy, ze napisalem program, ktory ulatwi wlaczenie wygaszacza ;)

http://www.sendspace.com/file/cx1zxl

[ Dodano: Pia 01 Lut, 2008 19:01 ]
ale dzieki [k] za fatyge, +
Skocz do: