Na kogo zagłosujesz

Ankieta wygasła 2010-07-02, 20:33
B. Komorowski 38% 38% [5]
J. Kaczyński 31% 31% [4]
Nie idę głosować, bo mam ich gdzieś 31% 31% [4]
Nie głosuje, bo nie jestem uprawniony do głosowania 0% 0% [0]
Liczba głosów: 13

Post Napisane: 2010-06-23, 20:33 Upload: 0.00 MB

Jak wiadomo pierwsza tura wyborów prezydenckich już za nami i pozostała nam druga tura, w której mamy do wyboru głosowanie na dwóch prawicowych, ultrakatolickich polityków: Jarosława Kaczyńskiego i Bronisława Komorowskiego.

Na kogo oddacie swoj glos i dlaczego? A moze macie gdzies plityke i nie wierzycie w zmiany?
Zapraszam do dyskusji ;)

Osobiscie uwazam, ze prezydent RP to funkcja przede wszystkim reprezentatywna, plus prawo weta i funkcja istniejaca tylko na papierze jaka jest zwierzchnik sil zbrojnych. Po rzadach PiSu pelnych paranoi, ksenofobii i populizmu i po rzadach PO pelnych indolencji, partactwa i populizmu w zadnym wypadku nie wyobrazalem sobie glosowania na ktoregos z nich, a teraz wybieram mniejsze zło jakim jest bezpłciowy, ale wywazony Bronisław.

Post Napisane: 2010-06-23, 22:53 Upload: 0.00 MB

wolałbym Korwin-Mikke ale z tych dwóch zagłosuję na Kaczyńskiego, bo od samego patrzenia na Komorowskiego chce mi się żygać ;D

Post Napisane: 2010-06-24, 10:28 Upload: 0.00 MB

Szczerze mówiąc nie było na kogo głosować. Tak naprawde tylko dwóch kandydatów mialo szanse więc wyboru za bardzo nie było. Mój głos poszedł na Komorowskiego ponieważ jest on mniejszym złem niż kaczor. W drugiej turze również Bronek dostanie głos, powód: patrz wyżej. 40 mln ludzi żyje w Polsce a jednego porządnego nie można znaleźć...

ps.
Cytuj:
mamy do wyboru głosowanie na dwóch prawicowych, ultrakatolickich polityków: Jarosława Kaczyńskiego i Bronisława Komorowskiego.

Moim zdaniem w polityce nie ma miejsca na wiarę.

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Autor postu: Thomass otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-06-24, 11:33 Upload: 0.00 MB

Thomass napisał(a):
Szczerze mówiąc nie było na kogo głosować. Tak naprawde tylko dwóch kandydatów mialo szanse więc wyboru za bardzo nie było.

ja tam sie sondazami nie sugerowalem. druga tura jest od wybierania mniejszego zla, w pierwszej zaglosowalem na swojego (innego) kandydata ;)

Cytuj:
Cytuj:
mamy do wyboru głosowanie na dwóch prawicowych, ultrakatolickich polityków: Jarosława Kaczyńskiego i Bronisława Komorowskiego.

Moim zdaniem w polityce nie ma miejsca na wiarę.

kosciol to najwiekszy gracz polityczny na naszej scenie. kolejne partie probuja go wykorzystac, ale zawsze konczy sie na tym, ze to kosciol wygrywa i wykiwa kazdego

Post Napisane: 2010-06-24, 15:36 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
wolałbym Korwin-Mikke ale z tych dwóch zagłosuję na Kaczyńskiego, bo od samego patrzenia na Komorowskiego chce mi się żygać ;D

UcieX w 100% się z tobą zgadzam.

Tak to jest, jak w kraju mamy 90% (lub więcej) ludzi którzy zamiast mózgu mają plazmę albo LCD :lol: I tak wybiorą tego który lepiej w TV zostanie zareklamowany. Jebie mnie to już. :ranting:

http://eduweb.pl/

Post Napisane: 2010-06-25, 11:55 Upload: 0.00 MB

Ja oczywiscie wyje**ne mam na te wybory ale gdybym juz musial to zaglosowalbym na Komorowskiego

Post Napisane: 2010-06-25, 12:04 Upload: 0.00 MB

Bunio napisał(a):
Ja oczywiscie wyje**ne mam na te wybory ale gdybym juz musial to zaglosowalbym na Komorowskiego

To lepiej nie idź w ogóle :hyhy:

Post Napisane: 2010-06-25, 13:01 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
Bunio napisał(a):

no i nie pojde ! :<

Post Napisane: 2010-06-25, 18:07 Upload: 0.00 MB

Bunio, idz xD
ja mam wrazenie, ze ludzie zapomnieli juz czemu PiS odsuneli od wladzy

Post Napisane: 2010-06-25, 18:58 Upload: 0.00 MB

dobrze jest, nie może być monopolu w rządzie. Niech nie idzie :)

Post Napisane: 2010-06-25, 20:13 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):

- monopol PiSu juz byl. dlatego juz go nie ma :mg:
- gdy byl LechKacz prezydentem, wetowal to co PO wymyslila, PO usprawiedliwiala sie czesto tym, ze z takim prezydentem nie moze dobrze rzadzic (juz nie mowiac o Skrzypku, ktory odrzucal wszystko co bylo autorstwa PO)
- teraz Komorowski pelni obowiazki prezydenta i nie widze totalitaryzmu, chetnie dalbym rzadzic dalej PO, zeby pokazala swoja indolencje i to jak beznadziejnym jest rzadem, zeby nie mogla sie juz niczym tlumaczyc jest i zeby razem z PiSem, wzorem Samoobrony i LPRu juz nigdy wiecej do sejmu nie weszla :mg: najlepiej niech jeszcze te buraki i zlodzieje z PSLu nie weszly i niech stara lewica (ktora notabene jest bardziej centrowa, niz lewicowa) tez nie wchodzi
- Jarosław nie zna zadnego jezyka obcego, jest wybitnie niereprezentatywny, nie jest dyplomatyczny, a jego nonkonformizm zawsze dzialal na szkode tego kraju; chociaz fajnie sie slucha frazesow typu 'nie damy sie niemcom klepac po ramieniu' jednak sa to puste frazesy, ktore nigdy niczego dla dobra Polski nie przyniosly, ba pozbawialy ją prestizu i powagi

Post Napisane: 2010-06-25, 21:13 Upload: 0.00 MB

A kto specjalizuje się w Orwellowskich ustawach typu ceznura internetu, tworzenie polskich jugendamtów itp. Ano POsrańcy z platformy. Też Szeryf już nie pamiętasz jak Donek na początku roku chciał ustawę o rejestracji stron i użytkowników wprowadzić. Całe szczęście zostały przystopowane te ich zapędy. Chociaż cenzura neta przyjdzie bo to jest plan UE.
Przedstawcie mi ustawy PIS'u tak mocno gwałcące konstytucyjne prawa do wolności.

Autor postu: Delite otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-06-25, 21:55 Upload: 0.00 MB

Delite napisał(a):
A kto specjalizuje się w Orwellowskich ustawach typu ceznura internetu, tworzenie polskich jugendamtów itp. Ano POsrańcy z platformy. Też Szeryf już nie pamiętasz jak Donek na początku roku chciał ustawę o rejestracji stron i użytkowników wprowadzić. Całe szczęście zostały przystopowane te ich zapędy. Chociaż cenzura neta przyjdzie bo to jest plan UE.

tymbardziej jestem dumny, ze nigdy na prawice nie glosowalem :mg:

Cytuj:
Przedstawcie mi ustawy PIS'u tak mocno gwałcące konstytucyjne prawa do wolności.

ustawa o CBA i to co CBA robilo i jak marnowalo miliony z budzetu panstwa, wynajmujac eksluzywne wille (szukajac hakow na Kwasniewskiego), jak naklanialo do zbrodni zamiast prowokowac do niej (sawicka), jak oczernialo normalnych przedsiebiorcow (kaminski o sobiesiaku) i jak potrafili gnoic czlowieka (smierc blidy i zatarcie sladow przez funkcjonariuszy). Ba, sam Trybunal Konstytucyjny orzekl niezgodnosc tej ustawy z konstytucja. to jest piekło w porownaniu z PO.

Jestem przeciwnikiem biurokracji. Kaczynscy to beznadziejni menadzerowie. za rzadu PiSu biurokracja rozszerzyla sie o 44%! a jak dzialal kancelaria LechKacza mozna bylo sie dowiedziec, po tym jak zwolniono Kownackiego i opowiadal, ze pracownicy sami nawzajem nie znaja swoich kompetencji. zreszta ta katastrofa smolenska to byla kwintesencja tej kancelarii - lotu nie ubezpieczono (a to lezalo w gestii kancelarii prezydenta RP, nie rzadu! przez to kazda z 86. rodzin dostala 40 000zł zadoscuczynienia z budzetu panstwa zamiast z ubezpieczalni; o takich kwotach moga sobie pomarzyc rodzinny tragicznie zmarlych gornikow, czy kierowcow, ktorzy gina na co dzień ), planu B nie przewidziano, zabrano za to cala chałastre (po co tam prezes NBP?!) a na koncu jeszcze wywierano presje na pilotow, zeby zwierzchnik sil zbrojnych sie nie spoznil na uroczystosc.

Post Napisane: 2010-06-25, 22:06 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
UcieX napisał(a):

- monopol PiSu juz byl. dlatego juz go nie ma :mg:
- gdy byl LechKacz prezydentem, wetowal to co PO wymyslila, PO usprawiedliwiala sie czesto tym, ze z takim prezydentem nie moze dobrze rzadzic (juz nie mowiac o Skrzypku, ktory odrzucal wszystko co bylo autorstwa PO)
- teraz Komorowski pelni obowiazki prezydenta i nie widze totalitaryzmu, chetnie dalbym rzadzic dalej PO, zeby pokazala swoja indolencje i to jak beznadziejnym jest rzadem, zeby nie mogla sie juz niczym tlumaczyc jest i zeby razem z PiSem, wzorem Samoobrony i LPRu juz nigdy wiecej do sejmu nie weszla :mg: najlepiej niech jeszcze te buraki i zlodzieje z PSLu nie weszly i niech stara lewica (ktora notabene jest bardziej centrowa, niz lewicowa) tez nie wchodzi
- Jarosław nie zna zadnego jezyka obcego, jest wybitnie niereprezentatywny, nie jest dyplomatyczny, a jego nonkonformizm zawsze dzialal na szkode tego kraju; chociaz fajnie sie slucha frazesow typu 'nie damy sie niemcom klepac po ramieniu' jednak sa to puste frazesy, ktore nigdy niczego dla dobra Polski nie przyniosly, ba pozbawialy ją prestizu i powagi

To teraz PO by wetowało to co by PiS wymyśli (ta sama sytuacja by była tylko że odwrotna) więc to też byłoby niezdrowe ;)

Komorowski jeszcze nie jest prezydentem tylko zastępuje prezydenta. Przecież nie bedzie robił rewolucji w momencie, gdy jeszcze nie wie czy wlaściwym prezydentem będzie, wiec mnie takie argumenty zupełnie nie przekonują, a pozatym jak Komorowski zacznie wchodzić w dupe innym krajom to czy dzięki temu bedą cieszyć się presitezem i powagą hehe ;)

http://www.myspace.com/rafalsentiel

Autor postu: UcieX otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-06-25, 22:36 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
To teraz PO by wetowało to co by PiS wymyśli (ta sama sytuacja by była tylko że odwrotna) więc to też byłoby niezdrowe ;)

PiS nie ma teraz nawet wiekszosci, zeby cokolwiek moc sforsowac.

UcieX napisał(a):
Komorowski jeszcze nie jest prezydentem tylko zastępuje prezydenta.

Zastepuje i ma te same prawa. I z nich nie korzysta (bo wybor prezesa NBP to musial to zrobic dla interesow kraju, co sejm zatwierdzil lacznie z PiSem), tymbardziej dziwia mnie te przypuszczenia o totalitarnym stylu rzadzenia - gorzej od PiSu byc po prostu nie moze, a tak to przynajmniej zobaczymy ile jest warte PO, gdy nie bedzie moglo sie zalosnic wetem. A LechKacz uzyl rekordowa liczbe wet (18 w 4 i pol roku), co wiecej uzyl ich wtedy i tylko wtedy, gdy ustawy byly spoza PiS. Jak rzad mogl wprowadzac liberalne reformy w gospodarce jesli konserwatysta mu je blokowal?

Cytuj:
Przecież nie bedzie robił rewolucji w momencie, gdy jeszcze nie wie czy wlaściwym prezydentem będzie, wiec mnie takie argumenty zupełnie nie przekonują, a pozatym jak Komorowski zacznie wchodzić w dupe innym krajom to czy dzięki temu bedą cieszyć się prestizem i powagą hehe ;)

Akurat tak jak Kaczynscy 'wchodzili w dupe' USA to ciezko bedzie komukolwiek to pobic :D
Rzadom PO i PiS gratuluje przede wszysktim tego, ze olali umowe offsetowa w wyniku ktorej USA mialo zainestowac 100 mln dolarow w polski przemysl zbrojeniowe (w zamian za zakup F16 kilka lat temu) i to jak zostaly olane interesy Polski w Iraku - a przeciez polskie firmy mialy tam wejsc i budowac, tymczasem wiecej od Polakow dostali Turcy, ktorzy jedyne co zrobili to udostepnili baze Amerykanom w Turcji.

Jarosławowi Kaczynskiemu juz sie udalo podzielic Polske (a to na tych co tam stalo ZOMO, a to na lepszych patriotow, a niedawno nawet na lepszych i gorszych Polakow) - ktos taki nie ma prawa byc prezydentem. Komorowski mam nadzieje, ze bedzie podobnie jak Kwasniewski prezydentem wszystkich Polakow, a nie prezydentem partii swojego brata (słynne prezesie, melduje wykonanie zadania!).

Post Napisane: 2010-06-25, 22:38 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisałem że chodzi mi o "ustawy PIS'u tak mocno gwałcące konstytucyjne prawa do wolności."
Marnotrawienie pieniędzy nie jest niczym dobrym, nie bronie PIS'u, ale proszę wymień mi ich działania zmierzające do ograniczenia naszej swobody i wolności!

"na koncu jeszcze wywierano presje na pilotow, zeby zwierzchnik sil zbrojnych sie nie spoznil na uroczystosc." i ty w te bajki wierzysz :(
Ostatnio edytowano 2010-06-25, 22:40 przez Delite, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2010-06-25, 22:40 Upload: 0.00 MB

Delite napisał(a):
Szeryf napisałem że chodzi mi o "ustawy PIS'u tak mocno gwałcące konstytucyjne prawa do wolności."

Przeciez napisalem, ze ustawa o CBA zostala przez Trybunal Konstytucyjny uznana za gwalcaca konstytucyjna wolnosc i napisalem argumenty/fakty przemawiajace za tym, ze ta ustawa ograniczala nasza wolnosc

Post Napisane: 2010-06-25, 22:41 Upload: 0.00 MB

A o co konkretnie w niech chodzi, bo nie jestem w temacie

Post Napisane: 2010-06-25, 22:50 Upload: 0.00 MB

Delite napisał(a):
"na koncu jeszcze wywierano presje na pilotow, zeby zwierzchnik sil zbrojnych sie nie spoznil na uroczystosc." i ty w te bajki wierzysz :(

Ciezko mi nie wierzyc w to co widzialem w stenogramie i co sam zintepreptowalem

Delite napisał(a):
A o co konkretnie w niech chodzi, bo nie jestem w temacie

Ehhh.. no troche ciezko mi tlumaczyc - wydaje mi sie, ze jakbys sie wczesniej interesowal tobys w zyciu na Jarosława glosu nie oddal :mg:
np. odnosnie tego co pisalem o szukania hakow na Kwasniewskiego http://wyborcza.pl/1,75478,7101865,Oper ... a_dom.html (polecam ostatni akapit! ja bym sie chyba zabil, gdyby mnie cos takiego spotkalo, ze nie moge kogos wymeldowac przez agenture i absurdalne prawo!)

PS. zalaczam spis wet Lecha Kaczynskiego - KLIK w odniesieniu do argumentow, ktore we wczesniejszych postach wypisywalem. 17 z 18 wet odbyly sie za rządow PO

Post Napisane: 2010-06-26, 10:59 Upload: 0.00 MB

wole bronka wpadki niz jarka zagadki ;)
mój kandydat nie przeszedł do drugiej tury także będę glosować j/w a zasadzie szkoda bo gdyby PiS nie wszedł do drugiej tury to pewnie nastąpił by rozłam w tejże partii i koniec kaczynskiego

poza tym to co kaczynski wyprawia ostatnio to przesada ;/
zakłamany, fałszywy i żądny władzy błazen z elektoratem otępiałych moherów -.-
' ja jestem najważniejszy ' powinno głosić hasło wyborcze :|

Obrazek

Autor postu: om3ga otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-06-26, 15:12 Upload: 0.00 MB

+ 1 om3ga
najchętniej to bym w ogóle nie poszedł na te wybory
i może tak zrobię !
w sumie to czy prezydentem bedzie komorowski czy nawet jakis kosmita [lepper]
to i tak sytuacja w kraju raczej się nie polepszy
służba zdrowia dno, stan polskich dróg dno, prawo w kraju lipa [więcej się wyłapuje za kradzież gruszek niż za zabicie kogoś] a policja zamiast pomagac potrafi jedynie schować się za jakimś krzakiem i mandat dojeb**c

ale nie chciałbym żeby wygrał idiota który chce tylko ugrać forsy na śmierci brata więc trzeba będzie wybrać mniejsze zło jakim jest komorowski

Autor postu: Kozak otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-06-26, 15:28 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
Kolejny tryumf d***kracji

Ludzie narzekają na korupcję, na głupotę, na nieudolność władzy... Jednocześnie 93 proc. wyborców zagłosowało właśnie na ludzi z rządzącej "Bandy Czworga"!!! Co może dobitniej świadczyć o systemowym ogłupieniu?

Maturzysta: "Nauczycielka mówi do mnie: »Jak możesz popierać kogoś, kto chce odebrać kobietom czynne prawo wyborcze?«. On: »A czy Pani zna się na polityce?«. Ona: »Nie...«. On: »A pójdzie Pani głosować?«. Ona: »Oczywiście! To obowiązek obywatelski«".

To chyba najlepsza ilustracja dlaczego Lewica chce, by kobiety miały prawa wyborcze... Chociaż... Wielu ludzi głosowało np. na Jarosława Kaczyńskiego mówiąc: "Korwin-Mikke ma rację - ale muszę na Kaczyńskiego, by Komorowski nie wygrał w I turze!".

I tacy ludzie, nie potrafiący zrozumieć elementarnej arytmetyki (że w tym celu wystarczy oddać głos na każdego, byle nie na Bronisława Komorowskiego), swoim głosowaniem decydują o wyniku wyborów!

Tak małą ilością "mądrości" świat chyba nigdy nie był rządzony...

To ostatnie zdanie to parafraza słynnego zdanie śp.Axela Gustafssona hr. Oxenstierny: „Ach mój synu, gdybyś wiedział jak małą ilością mądrości rządzony jest ten świat!”

http://korwin-mikke.blog.onet.pl/Wracam ... 08800617,n

Co do weta to chyba dobrze że Prezydent z tego przywileju korzysta. Przecież wiekszośc tych ustaw to chłam, którego nawet głosujący nie czytają !
Także brak wetowania oznacza przepuszczanie bzdurnych ustaw!

Dodam że Donald Tusk podpisał Traktat Lizboński nie czytając go! Zresztą Lech Kaczyńskipewnie też nie przeczytał.
Także sorry, ale po huj nam tyle nowych ustaw, które wiążą nam ręce. Oni tworzą je tylko po to aby pokazali że są po coś potrzebni, że coś robią!
Ja ja bym był prezydentem też bym prawie wszystkie Wetował!

Autor postu: Delite otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-06-26, 15:40 Upload: 0.00 MB

Delite napisał(a):
Cytuj:
Kolejny tryumf d***kracji

Ludzie narzekają na korupcję, na głupotę, na nieudolność władzy... Jednocześnie 93 proc. wyborców zagłosowało właśnie na ludzi z rządzącej "Bandy Czworga"!!! Co może dobitniej świadczyć o systemowym ogłupieniu?

Maturzysta: "Nauczycielka mówi do mnie: »Jak możesz popierać kogoś, kto chce odebrać kobietom czynne prawo wyborcze?«. On: »A czy Pani zna się na polityce?«. Ona: »Nie...«. On: »A pójdzie Pani głosować?«. Ona: »Oczywiście! To obowiązek obywatelski«".

To chyba najlepsza ilustracja dlaczego Lewica chce, by kobiety miały prawa wyborcze... Chociaż... Wielu ludzi głosowało np. na Jarosława Kaczyńskiego mówiąc: "Korwin-Mikke ma rację - ale muszę na Kaczyńskiego, by Komorowski nie wygrał w I turze!".

I tacy ludzie, nie potrafiący zrozumieć elementarnej arytmetyki (że w tym celu wystarczy oddać głos na każdego, byle nie na Bronisława Komorowskiego), swoim głosowaniem decydują o wyniku wyborów!

Tak małą ilością "mądrości" świat chyba nigdy nie był rządzony...

To ostatnie zdanie to parafraza słynnego zdanie śp.Axela Gustafssona hr. Oxenstierny: „Ach mój synu, gdybyś wiedział jak małą ilością mądrości rządzony jest ten świat!”

http://korwin-mikke.blog.onet.pl/Wracam ... 08800617,n

Co do weta to chyba dobrze że Prezydent z tego przywileju korzysta. Przecież wiekszośc tych ustaw to chłam, którego nawet głosujący nie czytają !
Także brak wetowania oznacza przepuszczanie bzdurnych ustaw!

Dodam że Donald Tusk podpisał Traktat Lizboński nie czytając go! Zresztą Lech Kaczyńskipewnie też nie przeczytał.
Także sorry, ale po huj nam tyle nowych ustaw, które wiążą nam ręce. Oni tworzą je tylko po to aby pokazali że są po coś potrzebni, że coś robią!
Ja ja bym był prezydentem też bym prawie wszystkie Wetował!

Szkoda tylko, ze chlam partii swojego brata przepuszczal, a reform liberalizujacych gospodarke i poprawiajacych system sadownictwa nie. bez liberalizacji gospodarki ten kraj nigdy nie pojdzie do przodu tylko beda kolejni co zamiast sie ubezpieczac beda woleli zyc na garnuszku panstw

Post Napisane: 2010-06-27, 11:34 Upload: 0.00 MB

Kozak napisał(a):
+ 1 om3ga
najchętniej to bym w ogóle nie poszedł na te wybory
Cytuj:
UcieX napisał(a):

Kozak napisał(a):
i może tak zrobię !

xD

Post Napisane: 2010-06-28, 01:01 Upload: 0.00 MB

Głosuj na Jarka ! :D

Komuna sie skończyła mamy demokrecje :) także moim zdaniem proste jeżeli niepodoba Ci sie władza głosuj na innych.

Moim zdaniem PiS bedzie najlepsza drogą dlaczego?
Ponieważ, PO jest głownie dla ludzi zamożnych, z dużych miast. Takie jest Moje zdanie.
Pozdrawiam

Autor postu: AKF otrzymał podziękowanie : Szeryf

Skocz do: