Post Napisane: 2008-07-30, 17:32 Upload: 0.00 MB

Post Napisane: 2008-07-30, 17:40 Upload: 0.00 MB

Nie bede komentowal - tylko sie uklonie _O_

Post Napisane: 2008-07-30, 19:00 Upload: 0.00 MB

Slyszalem juz to w MONie ktos mial na telefonie .
Nic specjalnego , nagrywane specjalnie po to by cos zdzialac ale co to nie wiem ...
Poza tym tacy ludzie juz coraz rzadziej sie zdarzaja bo po prostu ... boja sie .
Gdyby naprawde ktos tak wital wojsko na apelu porannym , gdyby ktos to faktycznie znalazl na necie , gdyby to wyszlo na jaw gdzie to moze byc , mielibysmy wizyte ??anety i Wiolety na jednostce lub/badz kompanii .
Malo tego , sluchacie tego a i tak polowy nie rozumiecie , jestescie jak ludzie na tym portalu : "W wojsku zawsze tak bylo" - pierd*lenie ludzi ktorzy w wojsku nigdy nie byli !
Notabene - dobra wypowiedz 'kapitana' .

Koniec swiata, deszcz ognia i siarki,
wojna, glod i zarazy. Wreszcie pojawia sie Bestia.
Rozglada sie na lewo i prawo, po czym mowi:
- Przyszlem.

Obrazek

Obrazek

Post Napisane: 2008-08-01, 09:56 Upload: 0.00 MB

:wink:
fakt nie rozumie
ale pojde do wojska to napewno zrozumie
nie wiem czy tak zawsze w wojsku bylo
czy nie bylo ale to mi sie podoba
dyscyplina i respekt
dzieki citoa terefere feife rusian mafija xD

Post Napisane: 2008-08-01, 18:51 Upload: 0.00 MB

Kozak napisał(a):
:wink:
fakt nie rozumie
ale pojde do wojska to napewno zrozumie
nie wiem czy tak zawsze w wojsku bylo
czy nie bylo ale to mi sie podoba
dyscyplina i respekt
dzieki citoa terefere feife rusian mafija xD

Chyba , ze juz masz bilet w reku , w 2009 koncza sie pobory do Sluzby Zasadniczej (Przynajmniej z tego co mi wiadomo) .

- Przyszlem.

Obrazek

Obrazek

Post Napisane: 2008-08-01, 19:16 Upload: 0.00 MB

Ja mialem ale oddalem mowie ze mi termin nie pasuje i nie biore tego xD ale jak maja bilet na Sunrise to wezme xD

Post Napisane: 2008-08-02, 00:09 Upload: 0.00 MB

seen napisał(a):
Malo tego , sluchacie tego a i tak polowy nie rozumiecie , jestescie jak ludzie na tym portalu : "W wojsku zawsze tak bylo" - pierd*lenie ludzi ktorzy w wojsku nigdy nie byli !

+1

Zeby zrozumiec trzeba to przezyc

Post Napisane: 2008-08-02, 00:32 Upload: 0.00 MB

a po co mi to rozumiec. dla mnie to cyrk jest gdzie debil (general czy inny dziad) rzadzi zolnierzami i kaze im robic jakies idiotyczne cwiczenia. pieprze to - to politycy wymyslaja wojny, obywatele ich nie chca :<

Post Napisane: 2008-08-03, 02:02 Upload: 0.00 MB

Dokladnie Adamie. Chlew dla bydla...i skur****** nie daja mi spokoju. Znowu wezwanie dostalem, ale tym razem nie bede postepowal zgodnie z procedura. Wyje***** list do kosza i niech przyjada czolgiem.
Szkoda slow dla tak bezmozgiej instytucji jaka jest wojsko.
Mam swoje zycie, dobra prace, stanowisko i kolejny awans w bliskiej perspektywie...no ale kogo to obchodzi. Zawsze marzylem zeby sluchac jakiegos niewychowanego idioty i szorowac podlogi.

Ten plik tylko utwierdza mnie w przekonaniu...

Post Napisane: 2008-08-03, 11:46 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):
Dokladnie Adamie. Chlew dla bydla...i skur****** nie daja mi spokoju. Znowu wezwanie dostalem, ale tym razem nie bede postepowal zgodnie z procedura. Wyje***** list do kosza i niech przyjada czolgiem.
Szkoda slow dla tak bezmozgiej instytucji jaka jest wojsko.
Mam swoje zycie, dobra prace, stanowisko i kolejny awans w bliskiej perspektywie...no ale kogo to obchodzi. Zawsze marzylem zeby sluchac jakiegos niewychowanego idioty i szorowac podlogi.

+99
Ja nie stawilem sie na ani jedno wezwanie, sek w tym ze zaraz po technikum wyjechalem za granice, kiedy stawilem sie w WKU powiedzieli ze jesli chce wyjechac za granice musze sie wymeldowac w urzedzie, w urzedzie powiedzieli ze zeby sie wymeldowac musze najpierw zglosic to w wku, pojebalem wiec doszczetnie i wyjechalem sobie z kraju.
Drazni mnie ze mozna wszystko stracic, dobra prace, stanowisko i awans tylko po to, zeby przesiedziec 9 miechow w syfie, sluchajac goscia ktory skonczyl mniej szkol od Ciebie.
I jakis pierdolony kult sily.
Nie dla mnie to, ja mam swoje zycie, swoj charakter a jak wojsko mnie chce, to niech przyjada po mnie armia.

Damian napisał(a):
Zeby zrozumiec trzeba to przezyc

to ja wole zyc w niewiedzy

Post Napisane: 2008-08-03, 12:26 Upload: 0.00 MB

a ja raczej pojde ... chce przezyc ta przygode
choc z opowiadan ludzi jest roznie, jedni chwala inni nie.
na wku bylem 2 razy raz na komisji te badania itp
dwa to pobor , no i tam troche mnie zaskoczyli
Ci wojskowi jak muly bagienne od pokoju do pokoju
mnie wysylali bo przekladalem wstawienie sie z w powodu
choroby sami nie wiedzieli gdzie mnie dac z kim mam gadac :lol:
zli ze w ogóle przyszedlem , zanioslem jakis jeden papierek ze szkoly
okazalo sie ze babka mowi ze na to nie da mi odroczenia chce mnie
do woja wyslac :lol: przynioslem drugi papierek juz w 100% pewny
babka jeszcze sie zastanawiala co ze mna zrobic normalnie cyrk :lol:
ale nie zrazilo mnie to jakos fakt faktem poddobno ma juz wejsc te
wosko zawodowe to moze i nie bede mial mozliwosci sie tam dostac
ale z checia sprobowal bym swoich sil w wojsku :wink:
dla tych co to przezyli szacunek
dla tych co tego nie chca przezyc tez szacunek nie kazdemu moze
sie to przeciez podobac

Post Napisane: 2008-08-03, 15:01 Upload: 0.00 MB

Szczerze powiedziawszy , nigdy nie myslalem , ze moge NIE zalowac pojscia do tego syfu ...
Ale tak sie stalo , wychodzac stamtad uczucie i POCZUCIE wolnosci nie moze sie rownac z niczym innym .
Generalnie glupota jest dla mnie pobor ludzi z dziecmi/zonami/zalozona rodzina na utrzymaniu , czesto bedacymi jedynymi zywicielami rodziny ... w wojsku na dom/dziecko/zone dostana psie pieniadze .
Odnosnie tego czy warto ? ... Warto ! Nie wiedzialem , ze kiedys to napisze , ale naprawde , kazdy facet powinien to przezyc .
Warto sie dowiedziec , ze czlowiek w Armii postawiony kilka stopni od Ciebie wyzej moze bez problemu powiedziec 'poszlem' , 'wlanczam' , 'wziasc' .
W wojsku powszechny debilizm jest na poczatku dziennym , ja na przyklad w wojsku poznalem najglupszego czlowieka w swoim zyciu , warto jest sie przekonac na wlasnej skorze , ze tacy idioci , zarowno ze sluzby zasadniczej jak i ze strony kadry istnieja ...

- Przyszlem.

Obrazek

Obrazek

Post Napisane: 2008-08-03, 15:13 Upload: 0.00 MB

Od stycznia juz niebedzie poborow niestety, bedzie tylko zawodowe ;)

Cytuj:
Odnosnie tego czy warto ? ... Warto ! Nie wiedzialem , ze kiedys to napisze , ale naprawde , kazdy facet powinien to przezyc .

+1

Post Napisane: 2008-08-03, 23:31 Upload: 0.00 MB

@Seen - mam rozumiec, ze warto isc do wojska zeby poznac jakiegos wybitnego debila?

Post Napisane: 2008-08-04, 11:11 Upload: 0.00 MB

seen napisał(a):
Warto sie dowiedziec , ze czlowiek w Armii postawiony kilka stopni od Ciebie wyzej moze bez problemu powiedziec 'poszlem' , 'wlanczam' , 'wziasc' .

zeby to wiedziec nie trzeba siedziec w syfie przez 9m-cy

Damian napisał(a):
Od stycznia juz niebedzie poborow niestety, bedzie tylko zawodowe
nie wiem jak innych ale mnie to cieszy ze nie bede zmuszony zmarnowac czesci zycia i czasu, w ktorym moge robic o wiele ciekawsze rzeczy.
seen napisał(a):
ja na przyklad w wojsku poznalem najglupszego czlowieka w swoim zyciu
tym bardziej mnie to utwierdza ze nie chce tam isc, mam nadzieje ze nie padles ofiara przyslowia ' z kim sie zadajesz takim sie stajesz '

btw. co w tym fajnego i spoko ze siedzisz przez 9m-cy z debilami i do tego musisz sluchac ich glupich rozkazow ?

Obrazek

Post Napisane: 2008-08-04, 12:52 Upload: 0.00 MB

om3ga napisał(a):
seen napisał(a):

zeby to wiedziec nie trzeba siedziec w syfie przez 9m-cy

Damian napisał(a):
Od stycznia juz niebedzie poborow niestety, bedzie tylko zawodowe
nie wiem jak innych ale mnie to cieszy ze nie bede zmuszony zmarnowac czesci zycia i czasu, w ktorym moge robic o wiele ciekawsze rzeczy.
seen napisał(a):
ja na przyklad w wojsku poznalem najglupszego czlowieka w swoim zyciu
tym bardziej mnie to utwierdza ze nie chce tam isc, mam nadzieje ze nie padles ofiara przyslowia ' z kim sie zadajesz takim sie stajesz '

btw. co w tym fajnego i spoko ze siedzisz przez 9m-cy z debilami i do tego musisz sluchac ich glupich rozkazow ?

No napewno nic nie jest w tym fajnego ale wojsko, sluzba jest to w pewnym sensie jakis okres wychowania czlowieka, nagle znajdujesz sie w innym otoczeniu i przy innych jestes taki cienki jak jeden grosz ... Czlowiek buntuje sie przeciwko wojsku tylko dlatego, ze w ogóle moze podjac taki bunt, no i rowniez dlatego gdyz nikt nie chce aby ktos kierowal jego osoba.
W niektorych panstwach to jest naturalna ze przychodzi wiek i musisz odbebnic sluzbe i wsio ...
Ale tez jestem za zawodowym wojskiem, niech sluza ci co naprawde tego chca, lubia to... Poco jakas ciamajda komputerowa ma biegac i robic pompki i plakac za call of duty 4 :] ;}

Post Napisane: 2008-08-05, 01:48 Upload: 0.00 MB

Nie wiem czy to nagranie jest prawdziwe (to znaczy czy naprawde zostalo nagrane na apelu) ale niezly opieeeer zebrali :D :D :D niezle sie usmialem przy sluchaniu tego :lol:

A jesli chodzi o wojsko to raczej sie tam wybieram jesli nie do rezerwy to na zawodowego prawde mowiac to nawet do rezerwy szedlbym z usmiechem na ustach :D

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2008-08-05, 12:14 Upload: 0.00 MB

Jak ktos z was twardzi ludzie szuka przygody to nie w tym wojsku...mam na mysli nasze krajowe. Chcecie naprawde zapierdalac po 100 pompek za niewykonanie polecenie z prostej przyczyny (bo nie rozumiecie co mowia) to idzcie do LC xD tam to dopiero bedziecie mieli hardcore rotfl
Rozmawialem wczoraj z kolesiem ktory po 4-ech latach stacjonowania tam wrocil do PL opowiadal rozne przezabawne dla mnie historie, teraz to i on sie moze smiac ale wtedy do smiechu mu nie bylo xD rotfl

Post Napisane: 2008-08-05, 12:25 Upload: 0.00 MB

citoa napisał(a):
Jak ktos z was twardzi ludzie szuka przygody to nie w tym wojsku...mam na mysli nasze krajowe. Chcecie naprawde zapierdalac po 100 pompek za niewykonanie polecenie z prostej przyczyny (bo nie rozumiecie co mowia) to idzcie do LC xD tam to dopiero bedziecie mieli hardcore rotfl
Rozmawialem wczoraj z kolesiem ktory po 4-ech latach stacjonowania tam wrocil do PL opowiadal rozne przezabawne dla mnie historie, teraz to i on sie moze smiac ale wtedy do smiechu mu nie bylo xD rotfl

Legia cudzoziemska? to niewolnictwo - pare lat trzeba tam byc choc co prawda placa 6000 euro miesiecznie :)

Post Napisane: 2008-08-05, 13:54 Upload: 0.00 MB

Szeryf, Nie musisz mozesz nawiac ;) ale wtedy nie bedziesz mial kaski. Nie placa 6kafli za siedzenie i pierdzenie w stolek. Zaleznie od misji na ktore wyjezdzasz zdobywasz odznaczenia dzieki ktorym dostajesz wiecej mamony ale co najfajniejsze przynajmniej z mojego punktu widzenia ;)

Kase ktora Ci placa odkladaja do banku na konto comiesiecznie i mozesz ja wyplacic dopiero po wyjsciu z ich szeregow ;) co oznacza ze uzbiera sie tam calkiem ladna sumka...
Liczac ze srednio dostaniesz do lapy 5k przez 4 lata ktore znajomy byl wyjdzie w sumie 240tys ojro, a wiadomo ze na 5kaflach nie musi sie skonczyc...a jak ktos docipie tam 15 lat to nie liczac tej kasy ktora dostaje ma tez emeryturke ;) i to nie taka jak u nas 2tys zl (to tez gornolotna ta emeryturka) tylko podobnie do wyplaty (w ojro) ;)
Skocz do: