dzieki wszystkim za rade :D
kurwa bedzie po punkcie wszystkim, ale dopiero jak rozwiaze problem zebyscie sie nie rozleniwili :P ja tez kombinuje ze to wiatrak, bo po zmianie na lepszy komp od razu zaczal lepiej smigac i nawet dalo sie cos poinstalowac ale i tak po pewnym czasie siadl i juz nie wstaje... dam mu odpoczac i jak nie wstanie do wieczora to mu wpierdole :P
-=-=-
om3ga napisał(a):o! radiator moze byc zle zalozony, albo ni pasowac
racja, nie pasuje ten syf, jak kupilem to bylo zapiecie do innego typu plyty, ale spilowalem go i chodzil dobrze az do teraz... ale dziwie sie ze win98 smiga bez problemu a to gowno w2k po prostu najzwyczajniej w swiecie sie wypina...
[ Dodano: 2007-02-24, 15:47 ]
kamoza napisał(a):dobra rada naprawde to pomaga sciagnij obudowe i jak trzymiesz to w srodku biurka lub czegos wyjmij go bo tam cieplo sie tloczy wtedy przestanie sie wylaczac :D a drugie wez poodkurzaj tam bo pewnie masz tam w cholere kurzu a wiatrak ci pewnie glosno tez wyczysc go rowniez ;)
nie mam obudowy wcale, zdjelem juz dawno i fakt ze kurzy sie scierwo - dzisiaj przeczyscilem co sie dalo i troche lepiej pochodzil ale tez sie wykrzaczyl...
p.s. jesli ktos chce mi kupic nowy komputer to podam dane :P
[ Dodano: 2007-02-26, 09:42 ]
ok... jebania sie z kompem ciag dalszy....
postawilem na przegrzewajacy sie proek albo jakies bledy z nim wiec zmienilem procesor na poprzedni Celerona 400, zmaontowalem mocniejsze chlodzenie i komp chodzil, niestety instalacji Windy sie nie doczekalem gdyz podczas poprzedniej nieudanej instalki Win2K zamienil mi system plikow na NTFS i moglem sobie najwyzej pomachac dyskiem... po konwersji systemu plikow na FAT32 czuje ze instalka win98 poszla by bardzo dobrze ale nie poszla bo poszedl blad pamieci konwencjonalnej (ah, trzeba bylo nie przywracac ustawiec domyslnych biosa)... otoz po paru formatach poszla wreszcie instalka Win98 na dysku skonwertowanym uprzednio na fat-al 32 - i niby wszystko luzno aaale ;P narobilo mi partycji podczas partycjonowania w ubunu :p jakies smieszne po 6 - 7 mb ;D - partycje byly takie jak mialem tylko dodali gratisem jeszcze jedna 7 megowa ;)
po spartycjonowaniu spod swiezutkiej windy - partition magiciem poszlo wszystko elegancko... efektem tego :D co bym nie mial za latwo jest "Nieprawidlowy dysk" i teraz sie zastanawiam... czy wie ktos co moge z tym zrobic bo planuje naszczac na kompa ale nie wiem czy to cos moze pomoc...
jakby to sie moglo komus przydac - po poltorej tygodnia okazalo sie ze to tylko i wylacznie zasilacz... na nowej zasilce idzie ok ;)
dzieki wielkie wszystkim :]