Post Napisane: 2010-09-21, 14:39 Upload: 0.00 MB

Jakie bajki ogladaliscie jak byliscie mali? :mg: I lubiliscie najbardziej :mg:
Ja pamietam tylko Gumisie

i Krecika Obrazek :D

A pozniej (jakos w podstawowce) Teknomana :roll:

a wy pamietacie to? aaa

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

POMOZ POTRZEBUJACYM LUDZIOM!

Autor postu: Szeryf otrzymal za niego - 4 podziekowan: [K]r2y$_eQ, Dziubuś, Hammero, Thomass

Post Napisane: 2010-09-21, 18:04 Upload: 0.00 MB

Łooo duzo ich było :D
Gumisie owszem! Krecik też i ten ostatni też :D
Były jeszcze Muminki, Kasztaniaki :D
Czarodziejka z księżyca, Kucyki ponny xD
Smerfy!:D :sn:
I ten Baltazar gąbka ale nie pamiętam jak szedł tytuł tego :D
Kuba guzik :D ( kuuba guzik guzik wiele przygód ma haha ooo ooo na luzie pan guzik xd )
co tam jeszcze hmm...
Oczywiście pokemony xD
nie wiem czy to się zalicza, ale Power rangers xD Różoffa wojowniczka :zakochany: xD
Franklin :d ten taki żółwik :d
ooo Żółwie Ninja :D ! :D
Kubuś puchatek :D
Miś uszatek, Koralgol :D
Kurcze no pełno ich było :D
Inspektor Gadżet :D
Krowa i kurczak :D
Labolatorium dextera :D Odlotowe agentki xD Atomówki :D
pełno pełno :D

A kto widział Dziub Dziuba, gdzie się podział Dziub Dziub ?

Autor postu: Dziubuś otrzymal za niego - 3 podziekowan: [K]r2y$_eQ, Hammero, Szeryf

Post Napisane: 2010-09-21, 19:07 Upload: 0.00 MB

Cała klasyka anime nadawana od pierwszej połowy lat 90tych i później na Polonii 1 np:
Generał Daimos,
Tygrysia maska,
Kapitan jastrząb
Yattaman,
Zorro,
Czarodziejskie Zwierciadełko,
i wiele, wiele innych ;)

To były czasy... :roll:

Autor postu: Hammero otrzymal za niego - 2 podziekowan: [K]r2y$_eQ, Szeryf

Post Napisane: 2010-09-21, 23:33 Upload: 0.00 MB

oo tak Hammero, Polonie 1 tez namietnie ogladalem :D Jeszcze 'Krol kalendarza' bylo anime i Tschubasa, ale tego drugiego nie lubilem ogladac :mg:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Autor postu: Szeryf otrzymał podziękowanie : [K]r2y$_eQ

Post Napisane: 2010-09-22, 13:55 Upload: 0.00 MB

nie król kalandarza tylko "W królestwie kalendarza" :) Tsubasa to nic innego jak Kapitan Jastrząb albo Kapitan Hawk.
Często jedna akcja na boisku trwała cały odcinek :D

(a pózniej grało się w piłkę udajać ulubionych bohaterów z bajki rotfl )
i zawsze chciałem mieć taką czapkę jaką miał ten bramkarz Wakabayashi xD
W Tygrysią Maskę się bawiło, Daimosa z klocków układało.... :roll:
Uwielbiałem kazdą nadawaną wtedy bajkę na Polonii 1. Każda miała swój niepowtarzalny klimat... który pamiętam do tej pory.

Post Napisane: 2010-09-22, 17:32 Upload: 0.00 MB

o fak ale klawy topic

Najbardziej stara bajka jaka pamietam to 'o gajowym' nie mam pojecia jaki byl tytul i nawet nie wiem gdzie moglbym tera znalezc kasete vhs z nia. Ogladalem ja po 5 razy dziennie i za kazdym razme przezywalem jak daln.
Bylo to o jakiejs niedzwiedzicy co miala dwa male niedzwiedzie i o jakis lesniczym co wycinal swierki z lasu czy cos w ten styl rotfl Ale to jak mialm z 3-4 lata
Pozniej to standard chyba, gumisie, smerfy, muminki.
Pamietam tez slonia benjamina rotfl

Na Poloni 1 to chyba wsio co lecialo, Hawk, Yattaman i jakes tam rozne inne :D

Hammer jestes moim mistrzem za przypomnienie tygrysiej maski bo zapomnialem kompletnie o tej bajce \O/

Sailor moon rotfl
Magiczne Igraszki to bylo mocne :D
Ksiega dzungli

Jeeszcze byla taka jedna nie pamietam tytulu (sprawdze to kurestwo kalendarza), jak zatrzymywali czas, leciala czesto po yattamanie chyba xD

Aa jeszcze:
:D

Autor postu: [K]r2y$_eQ otrzymal za niego - 3 podziekowan: Dziubuś, Hammero, Szeryf

Post Napisane: 2010-09-22, 18:10 Upload: 0.00 MB

Ulubione? Jako, że nie miałem satelity (i nie mam do tej pory bo nie oglądam TV obecnie) to musiałem zadowolić się bajkami zapodawanymi na takich stacjach jak TVP 1, TVP 2, TV 4, Polsat.

Nie mam w sumie żadnej ulubionej, ale z oglądanych na pewno były to:

- muminki
- gumisie
- smerfy
- Pat i kot xD
- strażak Sam

Była jeszcze jedna poschizowana bajka, ale nie pamiętam jak się nazywała ;/ Później gdzieś w 5 klasie podstawówki doszła Kacza Paczka - najlepsza wg. mnie późniejsza bajka oraz Reboot. Może ktoś kojarzy :) I tyle.

Autor postu: Pabcio otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-09-22, 18:54 Upload: 0.00 MB

Chyba jednak pokemony :)

Pozatym standard muminki, smerfy, pat i kot, yattaman, Kubuś Puchatek, Krecik

Post Napisane: 2010-09-22, 20:16 Upload: 0.00 MB

Ostatnio edytowano 2010-09-22, 20:17 przez Hammero, łącznie edytowano 1 raz

Autor postu: Hammero otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-09-22, 20:16 Upload: 0.00 MB

Ja mieszkam całe życie na wsi, o satelicie mogłem zapomnieć bo mojej rodziny na takie ekscesy nigdy nie było stać.
Pamiętam jak kumpel się podniecał Dragon Ball'em a ja nie wiedziałem o co chodzi.
Generalnie zawsze czekałem na Dobranockę, która zawsze trzymała jakiś poziom, oczywiście do czasu.
Muminki, szlagier - zawsze z podnieceniem czekałem na nowy odcinek, Gumisie i Smerfy to samo.
Krecika nie bardzo darzyłem sympatią nie wiem dlaczego, może dlatego, że nie dużo mówił :D
Jestem chyba najstarszy z wypowiadających się więc piszę jak było w moim przypadku.
Ciekawe były zawsze kreskówki od Disneya, Goofy, myszka i te inne fazy. Ale muminki rządziły rulezem. Pamiętam, że włóczykija w jednym z przedstawień w podstawówce grałem xD

Koniec swiata, deszcz ognia i siarki,
wojna, glod i zarazy. Wreszcie pojawia sie Bestia.
Rozglada sie na lewo i prawo, po czym mowi:
- Przyszlem.

Obrazek

Obrazek

Autor postu: s8n otrzymal za niego - 2 podziekowan: Hammero, Szeryf

Post Napisane: 2010-09-22, 20:30 Upload: 0.00 MB

s8n Muminki wiadomo klasyka, a wczesniej "randka w ciemno" leciała, Kawalec jeszcze prowadził...

[K]r2y$_eQ ja pamiętam nawet te reklamy Mango, które leciały na Polonii 1 kiedy się czekało na te bajki :D
Pamiętam faceta który prezentował jakąś lokówke czy coś innego do włosów i robił fryzury kilku kobietom w studiu,
Była też reklama jakiejś maszynki która cieła na plasterki itp
rotfl

Autor postu: Hammero otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-09-22, 20:46 Upload: 0.00 MB

Wszystko to co tvp 1 emitowała w wieczorynce bo za moich czasów miałem 4 kanały a coś takiego jak cartoon network z ben 10 na czele jeszcze nie istniało. Dodałbym jeszcze Kapitan Czubasa i dragon bole xD i przyznam się, ze do dziś lubie bajki oglądnąć. Ostatnio na canal+ leciała bajka "Polio" o rybce co się w dziewczynkę przemieniła. Nawet w pytke xD

:fmf:

Autor postu: Kamil otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-09-22, 21:07 Upload: 0.00 MB

Hammero, oo Gigi tez ogladalem, ale mi mama zabronila bo ogladala ze mna i akurat byl odcinek jak podgladal dziewczyny w lazni i mama powiedziala, ze to glupie i mam nie ogadalc wiecej tego :cry:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Autor postu: Szeryf otrzymał podziękowanie : Hammero

Post Napisane: 2010-09-22, 21:16 Upload: 0.00 MB

Szeryf on w każdym odcinku próbował podglądać dziewczyny :D troche zboczona ta bajka była rotfl

Post Napisane: 2010-09-22, 22:47 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
[K]r2y$_eQ ja pamiętam nawet te reklamy Mango, które leciały na Polonii 1 kiedy się czekało na te bajki :D
+1 \O/
jeszcze mi sie przypomniał "ołki dołk" xD

i o to to jak o disney'u ktos mowil:

Autor postu: [K]r2y$_eQ otrzymał podziękowanie : Hammero

Post Napisane: 2010-09-23, 00:16 Upload: 0.00 MB

Dałeś tego Ołki Dołka to mi się z kolei Sąsiedzi przypomnieli xD

Koniec swiata, deszcz ognia i siarki,
wojna, glod i zarazy. Wreszcie pojawia sie Bestia.
Rozglada sie na lewo i prawo, po czym mowi:
- Przyszlem.

Obrazek

Obrazek

Post Napisane: 2010-09-23, 17:53 Upload: 0.00 MB

Strażnik teksasu i Drużyna A :P

Sąsiedzi, tak to była w deche bajka. Uczyła majsterkowania, pomysłowości, poprostu była normalną bajką (także Smerfy, muminki). Nie to co teraz Pokemony i inne pierdoły, które robią od małego dzieciom wodę z mózgu.

http://eduweb.pl/

Autor postu: Delite otrzymal za niego - 2 podziekowan: Hammero, Szeryf

Post Napisane: 2010-09-23, 18:17 Upload: 0.00 MB

Jeśli juz o tym mowa to ja bym jeszcze dodał McGyver'a, Renegata, Grom w raju i Żar tropików \0/

klasyka, czekam na to, kiedy znowu puszczą to w TV :)

PS. była też taka bajka o pociągach tylko nie pamiętam tytułu teraz. Też była fajna.

Post Napisane: 2010-09-23, 18:52 Upload: 0.00 MB

Hammero napisał(a):
PS. była też taka bajka o pociągach tylko nie pamiętam tytułu teraz. Też była fajna.

Thomas i przyjaciele?
xD

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Autor postu: Szeryf otrzymał podziękowanie : Hammero

Post Napisane: 2010-09-23, 20:21 Upload: 0.00 MB

heheeh qrde bylo tego troche :

Porwanie Baltazara Gabki

Koziolek Matolek

Zwirek i Muchomorek

A absolutny Numer 1 to --> Sasiedzi

Oczywiscie bylo jeszcze duzo innych jak np. Bolek i Lolek , Rumcajs , Mis Uszatek (ktorego podejrzewano lata pozniej ze byl Pedziem hehehe )

Ale Sasiadow nikt nie pobil !!!
Ostatnio nawet sciagalem i lukalem na niektore Bajki , heheheeheh

A tera ostatnio patrze na -->

to tez jest mocne rotfl rotfl rotfl rotfl

ps. Asasiadow posiadam nadal na VHS i DVD rotfl rotfl rotfl

Autor postu: BPMSeba otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-09-23, 21:47 Upload: 0.00 MB

Bajki owszem oglądałem najbardziej pamiętam te z wieczorynki: gumisie, kubuś puchatek, smerfy, muminki itp. Krecika bardzo lubiłem oraz wilka i zająca :D Za dragon ball`em nigdy nie przepadałem i ogólnie te pojebane skośnookie bajki mi do gustu nie przypadały. Pamiętam na RTL`u jakąs bajke z dinozaurami taka spoko ale tytułu nie mogę sobie przypomniec.

Bajki to uj, najbardziej z dzieciństwa pamiętam drużyne A, macGyvera, Miami Vice, nieustraszonego i kobra oddział specjalny :D To były czasy :D

ps.
O vivie dojcz i nagrywaniu utworów na kasety to nawet nie wspominam bo aż się łezka w oku kręci...

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Autor postu: Thomass otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-09-25, 18:53 Upload: 0.00 MB

Oczywiście dobranocka każdego wieczoru (jeszcze wtedy jak te dobranocki były na sensownym poziomie). Jak jeszcze chodziłem do podstawówki to rano CANAL+ był niekodowany. Codziennie jedząc śniadanie oglądałemprzygody Strusia pędziwiatra i tego kojota co za wszelką cenę chciał go zjeść ^^

Niektóre odcinki genialne były. Muszę to pooglądać upalony ^^

Pamiętam też, że za każdym razem, gdy rozłożyła mnie choroba zwoływałem cały sztab, który dostarczał mi kasety VHS z bajkami takimi jak: Kacper, Flinstonowie, Brygada RR (spoko w uj).

Autor postu: gSt` otrzymal za niego - 2 podziekowan: Hammero, Szeryf

Post Napisane: 2010-09-25, 20:50 Upload: 0.00 MB

O własnie gSt` Kojot i Struś była mają ulubioną bajką z tego cyklu "zwariowane melodie".
Tylko bardzo rzadko na nią trafiałem :/

Post Napisane: 2010-10-03, 11:47 Upload: 0.00 MB

Mighty Morphin Power Rangers
:mg: :mg: :mg:

Post Napisane: 2010-10-03, 12:51 Upload: 0.00 MB

Pałer rendżers to największy debilizm w historii kina... nigdy tego nie lubiłem. Obejrzałem za łepka jeden odcinek i stwierdziłem że to serial nie dla ludzi z moim wykształceniem. Kumple się jarali tym ścierwem a ja wolałem wiadomości oglądać niż to gówno.

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Skocz do: