Post Napisane: 2006-10-09, 20:24 Upload: 0.00 MB

Witajcie!!!

Mam na dzieje ze takiego tematu nie bylo.

Interesuje mnie wasz ulubiony wokal muzyczny, nie ma znaczenia czy w wykonaniu kobiety, czy tez merzczyzny...
(krotki cytacik mile widziany)

Od zawsze mi sie podoba Cascada - Love again. Ta nutka odstaje od lubianych przezemnie gatunkow. Nie wstydze sie tego....:)

Would you catch me if I fall?
Crash and burn and lose it all?
Tell me what to do.
'Cause I need you night and day,
Will you ever run away?
There's one more thing to say
Come take me by the hand...
The summer never ends
And I wanna know

Do tego dochodzi fajny bit.

Nie zapomonam rowniez o Wet Fingers - Hi-Fi Superstar. Piosenka ta mi ostatnio niezle zaktecila welbie...:D:D

Hi-Fi super star super hit
Discjockey szczerzy kly znad konsolety... :)

Post Napisane: 2006-10-09, 22:31 Upload: 0.00 MB

Nie do konca wiem o co Ci chodzi...o brzmienie wokalu czy o tekst piosenki, ale zakladam, ze o brzmienie wokalu...wiec ja pojade po tekscie...

W sumie nic mi do tego i powinienem uszanowac Twoja wypowiedz...ale tego nie zrobie :twisted:

Ta piosenka jest dosc swieza z tego co wiem wiec krotkie troche te Twoje "od zawsze"...a tekst...no wiesz...Jezeli to jest Twoj ulubiony wokal to tekst pewnie tez lubisz...duzo Ci nie trzeba...

Co do moich ulubionych wokali...no troche jest...Sporo wokalistek eurodance...
Te to mialy brzmienie...

Post Napisane: 2006-10-09, 22:38 Upload: 0.00 MB

z tym ''od zawsze'' przyznaje Ci racje ... zle mi sie napsialo...:)
natomiast chodzi mi i o samo brzmienie, ale rowniez o teksty, bo to tez wazne..:)

Post Napisane: 2006-10-10, 03:28 Upload: 0.00 MB

Manieczek napisał(a):
ale rowniez o teksty, bo to tez wazne..:)

No...choc niekoniecznie w muzyce elektronicznej....szczegolnie typu Cascada itp...
Rozumie Depeche Mode:>

Co takiego jest w tym tekscie czego nie ma w innych komercyjnych kawalkach, ze Ci sie podoba?

Post Napisane: 2006-10-10, 06:36 Upload: 0.00 MB

Ten tekst kojazy mi sie z moja dziewczyna...tyle jesli chodzi o tekst
Barwa glosu jest wedlug mnie bardzo czysta i melodyjna.

Napewno jest wiecej takich kawalkow, ale mysle zeby mi sie niespodobaly.
Jak wczesniej napisalem to nie moj styl.
Dla mnie ta piosenka jest wyjatkowa. Nie wiem czy inni maja takie swoje perelki. :)

Post Napisane: 2006-10-10, 22:04 Upload: 0.00 MB

najlepszy jest eksplolrzyn xD :cwaniak:

Post Napisane: 2006-10-10, 23:02 Upload: 0.00 MB

Manieczek napisał(a):
natomiast chodzi mi i o samo brzmienie,

Jak dla mnie Cascada to brzmienie zerowe ;)

Manieczek napisał(a):
ale rowniez o teksty, bo to tez wazne..:)

Co do tekstow to to samo co napisalem o brzmieniu ;)
Cascada to taki drugi Gruf Kowerejcz ;) Czyli tanie przerobki starych bardziej lub mniej znanych kawalkow ;]

Manieczek napisał(a):
Barwa glosu jest wedlug mnie bardzo czysta i melodyjna.

Jesli chodzi o melodyjki Cascady to to samo co z tekstami ;) Oni poprawiaja tylko brzmienie, a moze nawet nie tyle poprawiaja co probuja je poprawic przez unowoczesnienie. Niech Bozia sie nad nimi zlituje xD

Manieczek napisał(a):
Nie wiem czy inni maja takie swoje perelki. :)

Raczej kazdy kto slucha muzyki ma swoich mniej lub wiecej perelek :)
Jesli chodzi o moje wokalowe perly to tak:
Chyba wszystkie kawalki Sandry i CC Catch - one to potrafily :D i jeszcze Laura Branigan - Self Control - nuta za wokal i caloksztalt ;] i do tego chyba jedyny cover tego utworu, ktory mi sie podobal Vengeance feat E-La - Self Control
Tak jak Skippy napisal ;) Wiekszosc elrodensowych wokalistek, bo one potrafily naprawde spiewac ;)
Co do nowszych nut ;) to
Spooks - Things I've Seen
Shah - Do You Wanna get
Rank 1 - It's up to you :)
i kilka jeszcze, ale naprawde wybrac cos co by bylo naprawde o wiele lepsze od innych :)

Post Napisane: 2006-10-10, 23:11 Upload: 0.00 MB

lohhh....Panie Krzysiu lekka krytyka, ale przyjmuje ja z godnoscia.
Kazdy ma swoje upodobania. Ja ''ubustwiam'' niektore wlasnie takie tuneupy. Chodziaz ogulnie za taka muzyka nie przrpadam.

DZ for All POZDRO!

Post Napisane: 2006-10-11, 03:07 Upload: 0.00 MB

Manieczek napisał(a):

Dostal cios....wstal, pozbieral to co mu z kieszeni powypadalo i z godnoscia oddalil sie na swoim rowerze...Taaa...

Krzysiek Ty to naprawde...do ludzi wilkiem...

Dzast plej it..ju fill it...ju garyt...!
Tak przy okazji...zrobilem demo :> Troche nie na temat bo wokalu nie ma...
Wiem ze nie to co przeslawny TMEJ, ale moze kiedys dolacze do elity....Posluchaj...
http://www.sendspace.com/file/qdn7dv

Post Napisane: 2006-10-11, 07:03 Upload: 0.00 MB

Manieczek napisał(a):

Nie wiem czemu Ty ja przyjmujesz :P Przecziez krytykowalem coverki w stylu Cascady i Gruf Kowerejcz, a nie Ciebie :)

[ Dodano: Sro 11 Paz, 2006 07:04 ]
Skippy napisał(a):
Tak przy okazji...zrobilem demo :> Troche nie na temat bo wokalu nie ma...

olle co za tjuun aaa ja kce fulla :sweet:

Post Napisane: 2006-10-11, 07:24 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
Nie wiem czemu Ty ja przyjmujesz Przecziez krytykowalem coverki w stylu Cascady i Gruf Kowerejcz, a nie Ciebie

Niby tak, ale ja juz tak mam. Wstalem utrzepalem sie i nic nie jest, jak napisal Skippy :)

Przy okazji nawet upek wpadl thx :)

Post Napisane: 2006-10-11, 07:37 Upload: 0.00 MB

Skippy, no kolejna konkurencja w stylu T.M.E.J nie dobrze xD nuta kozak a co do tematu to lol jakbym mial wymieniac me ulubione utwory
Gabriel & Dresden Feat Molly - Tracking Treasure Down
Cj Stone- The Sun Goes Down
Ian van Dahl-Walking Away
Ian van Dahl-Waiting for You
Ian van Dahl-Castles In The Sky
Dj Quicksilver - You are always on my mind
Q-Bass & MP Project - Przelec mnie
D-Bomb-Koniec
Magma - Aicha
Rank 1 - It's up to you
DHT - Listen To Your Heart
General Base - Base Of Love
Felix Kr??cher - Happy soul
Markus Schulz - you won't see me cry
Andain - Beautiful Things
Enya-Only Time
Enya-May It Be
Flipsyde - Happy Birthday
2 pac - Changes
2 pac - Dear mama
The Notorious B.I.G. - 1970 Somethin
2 pac-Ghetto Pospel

i wiecej mi sie jush mnie chce pisac xD pozdro

Post Napisane: 2006-10-11, 07:46 Upload: 0.00 MB

mala mniejszosc znam... :) Dj Gulu troche sobie posciagam.. :)))

Post Napisane: 2006-10-11, 19:28 Upload: 0.00 MB

Gulu jaka konkurencja? Dzialamy w tej samej lidze :P

Krzychu...fulla chyba nie bedzie bo mnie glowa rozbolala jak przy tym siedzialem, a gdzie tam calosc na tej pieknej melodii zobic :P
...i tak jeszcze przy okazji chcialbym podkreslic, ze nie bralem mida tylko sam zagralem ta ambitna piesn :D

Post Napisane: 2006-10-11, 19:38 Upload: 0.00 MB

Skippy, oto chodzi zeby robic takie nuty przyktorych cie glowa boli to sprawdza twa wytrzymalosc po tym nawet rosna rozne czesci ciala polecam kto wie moze podpsizesh kiedys kontrakt z T.M.E.Jem ;) Tribart jush wkrotce moze dolaczy :D pozdro i sorry za offtop

Post Napisane: 2006-10-11, 19:46 Upload: 0.00 MB

Skippy napisał(a):
Krzychu...fulla chyba nie bedzie bo mnie glowa rozbolala jak przy tym siedzialem

i wlasnie to jest to :( Minus tej pieknej muzyki, ze ciezko ja konczyc :( Glowa boli ;(
Ja mam zaczete z 20 utworow i nic konczyc nie moge, bo glowa od tego boli :(
Pozdro i nie sorry za offtop, bo jak to mowil pradziadek [K]r2e$iMiR - "Dobry Offtop Nie jest zly" :D

Post Napisane: 2006-10-11, 23:08 Upload: 0.00 MB

Dj Gulu napisał(a):
Skippy kto wie moze podpsizesh kiedys kontrakt z T.M.E.Jem ;) Tribart jush wkrotce moze dolaczy :D

Lol...no moze kiedys sie uda...bede sie staral trafic w gusta odbiorcow...a slawa i pieniadze przyjda z czasem :P

Post Napisane: 2006-10-11, 23:16 Upload: 0.00 MB

Kurde mielismy nie offtopowac :P
Temat o wokalach, a my cos o jakichs wybitnych tworcach muzyki techno mowimi :|

Ale co zrobic :( jak ten dzial to max 10 osob odwiedza ;/ szkoda.... :(

Post Napisane: 2006-10-12, 04:22 Upload: 0.00 MB

Moze by odwiedzalo wiecej jakby bylo wiecej ciekawych tematow? :>
Moze wystarczy 10 konkretnych osob, z ktorymi mozna podyskutowac? :>
Moze ktos by tu wreszcie posprzatal Panie Administratoirze co? :P

Ten dzial mozna by ruszyc z miejsca...ale pod warunkiem ze nie byloby tyle syfiastych tematow tylko konkrety...
Powiedzmy ktos pisze jakis subiektywnie pogladowy artykulik i wtedy mozna wymieniac zdania...ale tutaj 75% tematow to requesty jakies...
Ja lubie porzadek...w takim syfie szkoda sie wysilac bo i tak nikt moich wypocin potem nie znajdzie...

Ja bym to wszystko wypier...wyrzucil...i na czysto zaczal...ewentualnie kilka tematow by zostalo...a kazdy durny bym od razu usowal i malowal ostrzezenie...Proste :D

Tyle ;P

Post Napisane: 2006-10-12, 08:39 Upload: 0.00 MB

Ten temat mial wlasnie taki byc. Myslalem, ze sie powiedzie, ale cuz. Widac dobre checi nie wystarczja.

Skippy napisał(a):
Ja bym to wszystko wypier...wyrzucil...i na czysto zaczal...ewentualnie kilka tematow by zostalo...a kazdy durny bym od razu usowal i malowal ostrzezenie...Proste

To moim zdaniem by pomoglo, ale tylko czesciowo. Ludzie by przestali wypisywac bzdury. Ale tych wspomnianych madrosci by nadal nie bylo.
Wy jako friendy, admini i w ogóle, mogli byscie dac przyklad. I zaczac wsytawiac :)

Post Napisane: 2006-10-12, 10:56 Upload: 0.00 MB

Manieczek napisał(a):
Myslalem, ze sie powiedzie, ale cuz

przeciez wypowiedzielismy sie na temat ;]
Manieczek napisał(a):
Ludzie by przestali wypisywac bzdury.

i tu sie mylisz niestety, bo (prawie) kazdy nowy, ktory sie tu rejestruje wpada do dzielu muzyka i jebie bezsensowne pytania:
Cytuj:
kiedy bendzie energy dwa tysionce ;( pomoscie ;( blagam

Cytuj:
zna ktos moze utfur co leci tak ze najpierf jest basik puzniej bapka cos spiewa i znowu basik ?? pomuscie prosze

itp itd
w dupie maja regulaminy i tylko robia burdel i zamieszanie niepotrzebnie ;/
Manieczek napisał(a):
Wy jako friendy, admini i w ogóle, mogli byscie dac przyklad. I zaczac wsytawiac :)

Stara spiewka ;] Przyklad dajemy (nie wszysccy, ale wiekszosc) piszac sensowne posty i dziekujac za uploady i co? lamy maja to gdzies i caly czas pisza
Cytuj:
dzieki przyda sie na pewno szukalem tego pozdro jeszcze raz dzieki

albo
Cytuj:
dzieki mysle ze bedzie fajne
pozdro i jeszcze raz dzieki

i tak w nieskonczonosc ;] wiec dawanie przykladu nic nie da :) trzeba tepic i wyrywac chwasty :twisted:

teraz cos bardziej zwiazane z tematem :D

Dj Gulu napisał(a):
Dj Quicksilver - You are always on my mind

Powiem, ze calkiem najs jednak wole wersje stara w wykonaniu PSB :D
Dj Gulu napisał(a):
DHT - Listen To Your Heart

tak samo jak wyzej starsza wersja bardziej mnie kreci (Roxette) :)

Dj Gulu napisał(a):
2 pac-Ghetto Pospel

raczej "Ghetto Gospel" :P

Post Napisane: 2006-10-12, 13:04 Upload: 0.00 MB

trafiaja sie tacy... ale mysle, ze na tym fotum sa tez ludzie ktorzy szanuja wasze starania, i nie pisza ""dzieki dzieki"" tylko cos wiecej. Dla nich to powienno byc zrobione. Gdyby ktos wymyslil jakis super temat to moze nawet i te chwasty by cos zdzialaly.

Wiem ze jest to uwzglednione w regulaminie, ale samo powiedzienie guwno daje. Mozna tez wprowadzic cos takiego jak limit znakow w poscie. ??eby w niektorych dzialach nie mozna bylo w ogule zamiescic ktorkiej wypowiedzi. A jesli ktos bedzie chcial apisac cos na temat to mu to w niczym nie przeszkodzi. Tylko nie wime czy sie tak daaa :/

[ Dodano: Czw 12 Paz, 2006 12:04 ]
Moze gadam bzdury ale takie jest moje zdanie

Post Napisane: 2006-10-12, 22:29 Upload: 0.00 MB

Nie tylko i wylacznie, ale bardzo genialnie... czyli Mike Oldfield - "To be free"...
to be free
to be wild
and to be
just like a child
and if I get lost
I really don't mind,
cos' I'm free
doing just fine
... po prostu piekne

Post Napisane: 2006-10-12, 22:56 Upload: 0.00 MB

wkoncu cos na temat....super.. nutki nie znam niestety...jesli bys mogl upa zrobic to bym byl wdzieczny... :)

Post Napisane: 2006-10-12, 23:16 Upload: 0.00 MB

Odnosnie tematu:
Co do glosu wokalistek i ich barwy glosu to moge powiedziec, ze bardziej podobaja mi sie wokalistki, ktore naprawde pottrafia spiewac, bo np w muzyce elektronicznej dzwiek czesto bywa przetwarzany, napewno brzmi wtedy ciekawiej i mo0zna sie faktycznie rozmarzyc :roll:
ale co do wokalistek to powiem tak, ze najbardziej cenie:
- Celine Dion, babka naprawde umie spiewac, ma struny glosowe ze zlota 8)
A za tekst to namber lan to Elton John... jego teksty piosenek maja gleboki sens... i do tego piekne melodie ;(
Potem jesli chodzi o teksty z przekazem to bardzo cenie Herberta Groenemeyer'a i Schillera

A jesli chodzi o piekne melodyjne wokale w bardziej elektronicznych nutach to oto lista: (wiadomo niekompletna - podalam pierwsze lepsze tyuly z mojej przepasnej listy xD)
TUKAN - LIGHT A RAINBOW
NALIN&KANE VS DENIS THE MENACE - CRUISIN
SCHILLER MIT JETTE VON ROTH - DER TAG...DU BIST ERWACHT
ATB - WHEN THE AUTUMN LEAVES
AYLA - THE SUN IS COMING OUT

A ze starszych nutek to:
ALANNAH MYLES - BLACK VELVET mmm ciarki mam jak to slucham :roll:
CHRIS DE BURG - LADY IN RED :serce: i tu mam big sentyment ;(

Dobra moglabym tak wymieniac bez konca :mg: Ale serio co do wokalu to wole te starsze nutki, bo sa "prawdziwe" :) w dzisiejszych czasach duzo sie zmienia w studiu hmm wezmy np pod uwage taka Paris hilton xD

a co do waszych uwag odnosnie tego co sie dzieje w tym dziale i na forum to fakt trzeba by bylo cos rozkrecic niektore dzialy, ale przeciez nie bedziemy nikogo zmuszac do wypowiedzi...? Jak stwierdzi, ze ma cos do powiedzenia to powie :)
Manieczek napisał(a):

A co nie dajemy? xD staramy sie :oops:
Skocz do: