ELO! w tym roku zdawe na karte rowerowa! mam pytanie do tych co juz zdali.czy ten egzmain jest trudny i co sie tam robi ??? slyszalam ze podobno trzeba robic osemke i w trakcie jeszcze sygnalizowac skret
FORUM DZIELI SIE WRAZENIAMI:
***Dla mnie najgorsze bylo przeskoczenie pedzacego samochodu sygnalizujac manewr lewa reka. Prawo to spoko, ale lewa!
***Z tego co pamietam to chyba jezdzi sie tyle razy, az w koncu zalicza
***Ja tam mialem zawsze problem z rozpedzaniem sie do 60km/h i gwaltownym hamowaniem. ale w koncu za 6 podejsciem wyszlo
***Zapomnieliscie o manewrze cofania w brame z przyczepa.
***Wy to macie luz w Polsce, u nas w Holandii mamy dodatkowo holowanie samochodu oraz jazde tylem.
***Slabo. Tutaj masz demonstracje przykladowych zadan jakie nalezy wykonac podczas egzaminu na karte rowerowa w Szkocji. Na poczatku trzeba w dowolny sposob uszkodzic rower, aby nastepnie pokazac, ze umie sie go naprawic.
***Ja to mialem dopiero przeje***e jak mi sie trafil 115kg egzaminator.
***Bagaznik Ci urwalo? bo ja nie mialem bagaznika i moj egzaminator jechal na rurze...
***Ja zdalem za 5 podejsciem, najtrudniejsze jest holowanie tira. Reszta to juz pestka
***Ja mialem przesrane bo ktos recznego nie spuscil i sie nakrecilem tymi pedalami, ze glowa mala.
***Uff..... Az strach przypominac. Specjalnie do tego przyjechalem na test BMX-em , bo mniejszy zgrabniejszy. A i dobrze sie potem okazalo, bosmy musieli rozpedzone tiry omijac ! Ogolnie to moich dwoch kolegow bylo rannych , a jednemu rozwalilo leb. A co to testu, latwy nie byl. Jedna kolezanka zemdlala z wycienczenia , no coz w koncu 4 godziny pisania . I jeden mial operacje reki
, jak T-Bag ze Skazanego Na Smierc.
***I sploszyliscie dziewoje...
***Pewnie wykonuje manewry. Jak ja zdawalem, to byly skoki przez plonace obrecze i to jadac tylem, ale podobno zrezygnowali juz z tego
***Zrezygnowali bo za duzo ofiar smiertelnych bylo. Teraz jedynie jest przeskok nad zaostrzonymi palami przez dlugoscc 3 metrow.
***Na szczescie w moim WORDzie egzamin jest calkiem banalny, smiertelnosc to tylko ~30%. Jak uda Ci sie przezyc skok rowerem z awionetki to masz juz praktycznie karte w kieszeni. Pamietaj tylko dobrze napompowac opony
bo kolezanka stracila 36 zebow bo jej nie zamortyzowalo ;]