Post Napisane: 2007-09-17, 01:06 Upload: 0.00 MB

?šmigalem ostatnio po jutjubie i natknalem sie na filmy prezentujace ta odmiane tanca "dyskotekowego". Zainteresowalo mnie to o tyle, ze wielu ruchow nauczyl mnie kiedys znajomy na wakacjach, ktory tak tanczyl. Dlugi czas myslalem ze to jakis jego wyjatkowy autorski pomysl z tymi przekladancami nad i za glowa, a tu prosze...takie cus chyba z Francji...

Moze warto o tym porozmawiac w dobie jumpstyle, ktory za granica trenuja juz dziesieciolatki w granatowych skarpetach w przerwach miedzy Gumisiami, a wieczornym poczytaj mi mamo...

Jak Wam sie to podoba? (dla niekumatych - wpisac tecktonik w wyszukiwarce na youtube :P )

Post Napisane: 2007-09-17, 05:51 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):
Jak Wam sie to podoba? (dla niekumatych - wpisac tecktonik w wyszukiwarce na youtube :P )

Linkow to juz nie mogl dac :dzizys: z rana ciezka robota ;/ ;p

@topic
Powiem tak :P
Jeszcze wieksze pajacowanie niz jumpstyle :P
Ale na pewno ambitniejsze ;p tzn nie wystarczy skakac jak kangur tylko trzeba jakos to wszystko poukladac ;p
Ogolnie smieszna sprawa :P Teraz zerknalem tylko ;p jak bede mial chwile to przyjrze sie temu blizej :>

Post Napisane: 2007-09-17, 10:12 Upload: 0.00 MB

Obejrzalem pare filmikow i widze ze tutaj znowu rece graja wieksza role anizeli nogi jak w jumpstyle'u. Taniec troche dziwny, i jakbys tak tanczyl na jakies imprezie to zaraz za nacpanego goscia by Cie wzieli :P narazie chyba jumpstyle mi wystarczy, mozna fajnie przy nim pohulac :)

Post Napisane: 2007-09-17, 12:51 Upload: 0.00 MB

Chyba jakies nieteges filmiki ogladaliscie...Nie chce mi sie szukac, ale polecam takiego typa na sali gimnastycznej w rozowym swetrze :>

Post Napisane: 2007-09-17, 17:10 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
Chyba jakies nieteges filmiki ogladaliscie...Nie chce mi sie szukac, ale polecam takiego typa na sali gimnastycznej w rozowym swetrze :>

Dlatego ze sie kozacko wygina czy dlatego ze ma rozowy sweter :>

Post Napisane: 2007-09-17, 23:41 Upload: 0.00 MB

No widzisz Kszyztow. W calym swym geniuszu prawie trafiles w sedno...

Czaisz...wchodzisz w takim wiesniackim, rozowym swetrze na party (na ktorym obowiazkowo wszyscy sa odjebani na glanc, a baile koszule blyszcza w ultrafiolecie) i zapodajesz tak kozacko, ze az sie wszystkim Twoj sweter zaczyna podobac...

Post Napisane: 2008-01-22, 17:05 Upload: 0.00 MB

To ja moze troche odgrzeje temat (mam nadzieje, ze nie bedziecie bic :siara:). Tecktonik jest na pewno bardziej zaawansowanym tancem niz jumpstyle, ale ja sam tancze cos w polaczeniu tecktonik'a z c-walkiem. Po prostu zaczynalem od moonwalku i tworze sam swoje ruchy. I mala rada dla poczatkujacych badz dla tych ktorzy chca sie nauczyc tanczyc - lepiej, zebyscie mieli sporo cierpliwosci :P Trzeba liczyc lekko rok czasu na nauke ruchow zeby w miare plynnie to wygladalo.

Pozdrawiam

Post Napisane: 2008-06-26, 18:57 Upload: 0.00 MB

a co sadzicie o melbourne shuffle?
http://pl.youtube.com/watch?v=oM_7meE_A7k

Post Napisane: 2008-06-27, 14:20 Upload: 0.00 MB

Nikt sie nie wypowiada. Juz jakis czas temu to znalazlem. Nic ciekawego nie napisze.
Podoba mi sie. Fajne, skoczne, taki jakby inteligentny jumpstyle...

Post Napisane: 2008-06-27, 14:37 Upload: 0.00 MB

szkoda tylk oz edo chujowej mzuy sie tanczy twego shuffle :(

Post Napisane: 2008-06-27, 16:52 Upload: 0.00 MB

a wedlug mnie to shuffle to okrojona wersja jumpstyle i prostsza :) ja jak juz wle pochulac przy jumpstyle. Potancze 10 min. i odrzu sie inaczej czuje :D

Post Napisane: 2008-07-01, 14:21 Upload: 0.00 MB

powiem tak - jumpstylu nienawidze, tak samo jak "utworow" do ktorych sie skacze (z litosci jedynie nie nazwe tego pierwszego tancem a tych drugich - muzyka).
co do tecktonik - widzialem takie cos na teledysku east flubbers (przypadkiem kurwa! xD) i gejowe jak dla mnie. ani to szczegolnie trudne ani widowiskowe - takie po prostu gejowo chujowe (jak ten pajac w rozowym) - po tej opinii malo wiarygodnie zapewne zabrzmi ze nie jestem homofobem.
Co do shuffle, wyglada lepiej niz jumpstyle (pewnie ze wzgledu na moonwalka i te wszystkie slide'y) a w tym wszystkim i tak wygra taniec z gwiazdami...

Post Napisane: 2008-07-01, 16:30 Upload: 0.00 MB

Ja dowiedzialem sie o Jumpstyle'u w tamte wakacje w czerwcu gdy tylko w Holandii, Belgi itp. krajach bylo wiadomo OCB, a w Polsce nikt o tym nie slyszal nawet i wtedy tez zaczalem to cwiczyc i mimo ze dzisiaj ten taniec jest uwazany za smierdzacy i bebe bo to, co z nim zrobili to cos strasznego to jednak lubie sobie czasem pohulac i przypomniec tamte wakacje, gdy robilem wszedzie furrore tym tancem i bylo zajebiscie :D pozatym zawsze mnie to rozluznialo ;)

Post Napisane: 2008-07-02, 23:11 Upload: 0.00 MB

tribart napisał(a):
gejowe jak dla mnie. ani to szczegolnie trudne ani widowiskowe

Moze i gejowe. Nie mam nic do gejow chyba, ze beda sie calowac pod moim domem.
Czy trudne? Napewno trzeba czuc rytm i byc dosc gietkim zeby tanczyc dobrze wiec raczej trudne. Czy widowiskowe? Jak zawsze kwestia gustu. Widzialem wykonania beznadziejne (np. slynny taniec tego jay-jay'a) i takie, ktore sklaniaja do ruchu (Spoke).

PS Juz chyba gdzies to pisalem, ale sie przypomne. To tak odnosnie widowiskowosci. ??aden z tych tancow nie umywa sie pod wzgledem technicznym do np. breakdance. Ani jump, ani tecktonik, ani shuffle, ani c-walk...ale nie tedy droga aby dokonywac porownan.
To sa tance dla zwyklego ludu. ??eby dobrze tanczyc break trzeba poswiecac temu troche czasu. Trzeba miec miejsce, jakis konkretny instruktarz i chyba dosc konkretne warunki fizyczne. Natomiast zeby dobrze tanczyc wyzej wymienione trzeba miec troche miejsca w pokoju i ogladac duzo youtube. No i niby nie jest to nic wielkiego, ale troche cwiczen pozwala pozniej wyroznic sie z szarego tlumu potrzasajacego rekami na jakiejs imprezie...i to jest wlasnie fajne.

Post Napisane: 2008-07-06, 13:59 Upload: 0.00 MB

tecktonik - dosc ciekawy taniec dla mnie ciekawszy niz jumpstyle
ogladnalem sobie ten filmik z gosciem w rozowym sweterku
.. raz fajnie tanczy a dwa ... fajny sweterek :P
melbourne shuffl - to juz mniej mi sie podoba, ale tez wydaje mi sie ciekawsze
niz jumpstyle
c-walk - dla mnie to jest najgorsze ... ale smieszne
:wink:

Post Napisane: 2008-07-16, 02:36 Upload: 0.00 MB

w sumie sie nie wypowiedzialemw ogole o tecktonicku :| uwazam z eto jes tnaejfektowniejszy po prostu taniec! niesamowicie widowiskowy jest. szkoda tylko ze tanczy sie go glownie do tej tandety zwane electro housem :/ :/
tutaj macie teledysk Mondoteka gdzie jest fajnie pokazany ten taniec przez renomowanych francuskich tanccerow tecktonicka http://youtube.com/watch?v=vP73eaLpxgk
pozdr

Post Napisane: 2008-07-16, 16:47 Upload: 0.00 MB

Juz gadalismy na ten temat z CherryFem na GG. Podpisuje sie pod opinia, ze najwiekszy minus tecktonik to muzyka, do ktorej sie go tanczy...ale zawsze mozna cos wyskubac w innych gatunkach.
Zreszta kto powiedzial, ze trzeba tanczyc dokladnie tak jak Ci na youtube?
Mozna wybrac elementy, ktore sa dla nas fajne i bawic sie po swojemu. To tak jak z remixami.

Post Napisane: 2008-07-16, 17:29 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):
Juz gadalismy na ten temat z CherryFem na GG. Podpisuje sie pod opinia, ze najwiekszy minus tecktonik to muzyka, do ktorej sie go tanczy...ale zawsze mozna cos wyskubac w innych gatunkach.
Zreszta kto powiedzial, ze trzeba tanczyc dokladnie tak jak Ci na youtube?
Mozna wybrac elementy, ktore sa dla nas fajne i bawic sie po swojemu. To tak jak z remixami.

no tak oczywiscie :) ale dla mnie wszystkie elementy tego tanca sa fajne :niepewny: ale tak do hardtechno to on srednio by pasowal ale do PRAWDZIWEGO electro (nie te wixy electro housowe) to juz w sam raz.

Post Napisane: 2008-07-16, 17:35 Upload: 0.00 MB

http://youtube.com/watch?v=gXhKbe0UFEU
http://youtube.com/watch?v=czCD_5qgGSQ
bede cwiczyl przed lustrem a potem wymiatal :dance:
Skocz do: