Post Napisane: 2010-02-15, 01:20 Upload: 0.00 MB

Witajcie,
pisze tego posta, aby nawrocic was od zlej drogi jaka obralismy, a od jakiej jezuici kaza nam sie nawrocic, prowadzac nas wprost w objecia Boga.

Techno - pulapki

O Techno-Pulapkach rozmawiamy z Leszkiem Dokowiczem – kiedys wspoltworca imprez techno. Obecnie Leszke jest producentem filmow dokumentalnych i operatorem kamer, mezem i ojcem piatki dzieci.

Czym jest kultura techno?

To ruch, ktory powstal pod koniec lat osiemdziesiatych w krajach zachodnich – na poczatku w USA i Wielkiej Brytanii potem Niemczech i pozostalych krajach. Techno to swoisty jezyk, sposob zachowania, wyglad, ubior – wszystko, co mozna bylo okreslic mianem kultury. Muzyka ta tworzona jest za pomoca komputerow, prawie bez instrumentow rzeczywistych. Bardzo duze znaczenie ma w niej rytm. Przez 20 lat w Niemczech pracowalem przy tworzeniu materialow filmowych, ktore byly pokazywane podczas duzych imprez techno. Poznalem ludzi, ktorzy organizuja parady i moglem zobaczyc jak wygladaja takie imprezy. Poprzez wielogodzinny taniec ludzie wpadaja w trans – czyli stan, w ktorym czlowiek oddaje kontrole nad soba. Funkcjonuja w swiecie, ktory jest generowany przez tych, ktorzy tworza te impreze – operatorow swiatel, didzejow.

Co sie dzieje z ludzmi, ktorzy przychodza na taki koncert? Jak ta muzyka na nich wplywa?

Wplywy sa roznego rodzaju. Tak jak czlowiek sklada sie z ciala, ducha i duszy, tak te wplywy mozna podzielic na trzy kategorie. Po pierwsze – to silny wplyw muzyki, swiatel, obrazow na czysto fizjologiczna czesc czlowieka. Gdy mlodzi ludzie zazywaja na takiej imprezie narkotyki, np. popularne„extasy”, maja mocno rozszerzone zrenice. Cala informacja zawarta w swietle i obrazach pada na siatkowke oka w sposob niechroniony i dociera do mozgu. To sa takie ilosci informacji, ze w mozgu dochodzi do roznych uszkodzen. Nie dzieje sie to w przeciagu jednej imprezy, ale jesli czlowiek sukcesywnie, tydzien za tygodniem, miesiac za miesiacem uczestniczy w takich imprezach w jakims momencie moze sie przydarzyc, ze jego mozg zostanie mechanicznie uszkodzony.

Poza tym jest cala sfera psychiki, ducha. Nie bez powodu dzien jest oddzielony od nocy. Czlowiek powinien w ciagu dnia pracowac, w nocy odpoczywac. Mlodzi ludzie, gdy wchodza w przestrzen nocy, otwieraja sie na zachowania, do ktorych cala atmosfera imprezy zaprasza. Jest tez sfera seksualna – mlodzi, rozebrani tancza cala noc upojeni alkoholem, albo narkotykami obok siebie, wiec logiczne jest, ze wiekszosc chlopakow, tanczac obok na wpol rozebranych dziewczyn, mysli o tym, w jaki sposob mozna ktoras z nich zaprowadzic do lozka. Czyli w ich zycie wchodzi grzech – najpierw w myslach, a pozniej czesto i w czynie, bo wiadomo, ze po takich imprezach zycie gdzies toczy sie dalej.

I trzecia sprawa: bedac w transie, czlowiek oddaje kontrole nad soba komus lub czemus. We wszystkich kulturach pierwotnych trans sluzyl temu, zeby wejsc w kontakt z duchami, ktore komunikuja sie z ludzmi w momentach, w ktorych czlowiek na to sie zgadza. Ja ze swoich doswiadczen wiem, ze w techno chodzi o to, zeby ludzie weszli w stan demoniczny – dzieje sie to powoli, krok po kroku.

Czyli uczestnicy imprez techno poddawani sa pewnego rodzaju manipulacji – poprzez muzyke, swiatlo, obraz?

Moze trudno to sobie wyobrazic, ale tak jest. Podejrzewam, ze wiekszosc polskich didzejow na temat tej manipulacji nic nie wie. Cala struktura ruchu techno ma ksztalt piramidy i im czlowiek znajduje sie wyzej, tym wiecej o tym wie, natomiast wiekszosc bez zastanowienia powiela pewne trendy. Ludzie ze szczytu tej piramidy sa wyszkoleni i wykorzystuja srodki techniczne i swoja wiedze, aby manipulowac innymi.

Muzyka czesto ma swoje przeslanie, jest przedluzeniem jakiejs ideologii, jak to wyglada jesli chodzi o techno?

Moge krotko powiedziec o swoim doswiadczeniu. Gdy zajmowalem sie ta muzyka w Niemczech, bylem przygotowywany do przyjecia pewnych pozycji w ramach tego ruchu. Po indywidualnych szkoleniach, ktorejs nocy w czasie jednej z najwiekszych imprez w Niemczech poddano mnie pewnej inicjacji. Jak sie pozniej okazalo, byla to inicjacja satanistyczna. Wyjasniono mi, ze ludzie ktorzy przejeli ster w tym ruchu sa satanistami, ktorzy na calym swiecie uzywaja tej kultury, chcac zniszczyc mlodziez, aby generacja, ktora zetknie sie z tym ruchem, weszla w glab grzechu, w doswiadczenia, ktore niszcza czlowieka.
Jesli czlowiek nie ma zywej relacji z Bogiem, jest mu trudno odroznic swiatlo od ciemnosci. W techno jakby wszystko dzieje sie pod pozorem swiatla – imprezy, fantastyczne przezycia, intensywna muzyka – to wszystko jest jak wspaniala zabawka i mlodzi ludzie w taki sposob to przezywaja. Prosze jednak spojrzec na owoce tych zachowan: bardzo mlodzi ludzie wchodza w zachowania seksualne, w zmiany partnerow, w przezywanie seksualnosci bez odpowiedzialnosci, co powoduje skrzywienia obrazu malzenstwa i rodziny. Wielu nie jest w stanie dochowac pozniej wiernosci, poniewaz cala ta kultura namawia ich do zycia na zupelnym luzie. Nastepna sprawa: muzyka ta alienuje tych ludzi, otacza ich przez caly czas, przez co zagluszaja w sobie wiele innych glosow. A Bog mowi w ciszy. Czlowiek otaczajacy sie permanentnym halasem bedzie mial problemy z wrazliwoscia na sprawy duchowe. Kolejny owoc tego ruchu to korzystanie z narkotykow – ponad 50 % ludzi zazywa je regularnie na imprezach.

Jak rodzice moga uchronic mlodego czlowieka przed tym negatywnym wplywem?

Ochrona powinna zaczac sie zanim dziecko zacznie wychodzic z domu. Jezeli rodzice maja wiez z dzieckiem i poswiecaja mu dosyc czasu, nie zostawiaja go samego, z kolegami na ulicy, tylko intensywnie przezywaja jego dziecinstwo i pozniej sa jego partnerami, doradcami to mysle, ze niebezpieczenstwo wejscia takiego dziecka na zla droge jest male, bo ci mlodzi ludzie czuja sie bezpieczni. Jak wejda w cos, co nazywa sie duchowa ciemnoscia, to potem wychodza z tego, bo maja poznanie dobra, milosci i piekna, ktore wyniesli z rodziny. Jesli natomiast sa braki w tej dziedzinie, to wchodzac w sfery ciemnosci mlodzi ludzie nie widza tego jako ciemnosc, bo przychodzi ona pod pozorem dobra, dobrej zabawki. Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec, ze zawsze jest nadzieja. Moja mama modlila sie za mnie 17 lat. Kiedy myslala, ze wszystko juz przepadlo, bo szedlem prosta droga w kierunku piekla, wtedy Bog dal mi spektakularne nawrocenie. Doswiadczylem, ze istnieje szatan, ktory dziala przeciwko czlowiekowi, ale z drugiej strony jest zwycieska moc Jezusa Chrystusa, ktory pokonal go juz ostatecznie. Pozostaje wiec modlitwa. To wielka pomoc. Modlitwa rodzicow zawsze jest wysluchiwana przez Boga. Moze to nastapic po latach, ale jestem przekonany, ze modlitwa plynaca z serca matki czy ojca dociera do nieba. Z mlodym czlowiekiem trzeba tez rozmawiac, szczegolnie, gdy cos przezyje, jest czyms poruszony, bo wtedy jest szansa, ze otworzy swoje serce. Gdy daje jakis sygnal, mozna sprobowac tlumaczyc mu delikatnie, wedlug prawa rozumu. Ale to sprawdza sie tylko wtedy, gdy jest wlasciwa relacja miedzy rodzicami a dziecmi.

Coraz trudniej mlodemu czlowiekowi dokonac wlasciwych wyborow i odnalezc droge, ktora bedzie prowadzic do szczescia. Ale taka droga jest mozliwa. Jest nia Jezus Chrystus i szczescie ma ten czlowiek, ktory ma w swojej rodzinie ludzi modlacych sie i wskazujacych na te droge. Wtedy uniknie wielu pulapek w swym zyciu – takze tych, ktore kryja sie chocby w muzyce techno.

Rozmawia Magdalena Mrowczynska

© Szum z Nieba nr 87/2008

zrodlo: wspolnoty.jezuici.pl

Normalnie takich glupot nie wklejam, ale teraz nie moglem sie powstrzymac. Juz nie slucham techno, szacun dla Jezuitow _O_

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

POMOZ POTRZEBUJACYM LUDZIOM!

Autor postu: Szeryf otrzymal za niego - 3 podziekowan: Delite, Kozak, Radek

Post Napisane: 2010-02-15, 14:12 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
Gdy mlodzi ludzie zazywaja na takiej imprezie narkotyki, np. popularne„extasy”, maja mocno rozszerzone zrenice. Cala informacja zawarta w swietle i obrazach pada na siatkowke oka w sposob niechroniony i dociera do mozgu. To sa takie ilosci informacji, ze w mozgu dochodzi do roznych uszkodzen. Nie dzieje sie to w przeciagu jednej imprezy, ale jesli czlowiek sukcesywnie, tydzien za tygodniem, miesiac za miesiacem uczestniczy w takich imprezach w jakims momencie moze sie przydarzyc, ze jego mozg zostanie mechanicznie uszkodzony.

A ja myslalem, ze za to co widzimy odpowiedzialny jest mozg. Czyli ze oko dostarcza mu ogromniej ilosci informacji o obrazie, a mozg robi selekcje i wybiera te informacje, ktore uwaza za potrzebne.

Widac sie mylilem. :oops:

Oj to szatanskie Techhhhhhnnnno.

Czyli np. Mauro Picotto to satanista, czarny charakter, ktorych chce wciagnac nas w sidla szatana! Trzeba go o tym powiadomic, moze nie wie czym jest opetany. Jezus Maria Syf Malaria

Zalosne

http://eduweb.pl/

Autor postu: Delite otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2010-02-15, 23:17 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
Po pierwsze – to silny wplyw muzyki, swiatel, obrazow na czysto fizjologiczna czesc czlowieka. Gdy mlodzi ludzie zazywaja na takiej imprezie narkotyki, np. popularne„extasy”, maja mocno rozszerzone zrenice.

Odkrycie kur*a roku!

Cytuj:
Jest tez sfera seksualna – mlodzi, rozebrani tancza cala noc upojeni alkoholem, albo narkotykami obok siebie, wiec logiczne jest, ze wiekszosc chlopakow, tanczac obok na wpol rozebranych dziewczyn, mysli o tym, w jaki sposob mozna ktoras z nich zaprowadzic do lozka. Czyli w ich zycie wchodzi grzech – najpierw w myslach, a pozniej czesto i w czynie, bo wiadomo, ze po takich imprezach zycie gdzies toczy sie dalej.

Wiec logiczne jest ze ludzie uprawiaja sex. Ciekawe skad ten koles sie wzial na swiecie? Hmm pewnie z niepokalanego poczecia bo przeciez nie moze powstac z grzechu.

Cytuj:
We wszystkich kulturach pierwotnych trans sluzyl temu, zeby wejsc w kontakt z duchami, ktore komunikuja sie z ludzmi w momentach, w ktorych czlowiek na to sie zgadza

A modlitwa to co to niby jest jak nie laczenie sie i rozmowa z czyms/kims w rodzaju ducha ktory jest wszedzie i nawet w trzech osobach!?

Cytuj:
Ludzie ze szczytu tej piramidy sa wyszkoleni i wykorzystuja srodki techniczne i swoja wiedze, aby manipulowac innymi.

Wszyscy czarni sa szkoleni w manipulowani tlumem poprzez pieprzenie durnot i dzieki temu "zbieraja datki".

Cytuj:
Jesli czlowiek nie ma zywej relacji z Bogiem

Jak mozna miec zywa relacje z duchem?

Cytuj:
Wielu nie jest w stanie dochowac pozniej wiernosci, poniewaz cala ta kultura namawia ich do zycia na zupelnym luzie.

Niech mi ktos pokaze utwor techno ktory ma takie przeslanie.

Cytuj:
Nastepna sprawa: muzyka ta alienuje tych ludzi, otacza ich przez caly czas, przez co zagluszaja w sobie wiele innych glosow.

Bo przeciez wmawianie ludziom ze istnieja trzy osoby w jednej, rodzace dziewice i kolesie po wodzie chodzacy nie "alienuje" ludzi-cokolwiek to znaczy...

Cytuj:
Ochrona powinna zaczac sie zanim dziecko zacznie wychodzic z domu. Jezeli rodzice maja wiez z dzieckiem i poswiecaja mu dosyc czasu, nie zostawiaja go samego, z kolegami na ulicy,

Mam pomysl. Zamykajmy dzieci w piwnicy to napewno ochroni je przed tym strasznym swiatem.

Zajebiste bzdury.

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Autor postu: Thomass otrzymal za niego - 3 podziekowan: [K]r2y$_eQ, Delite, Szeryf

Post Napisane: 2010-02-16, 00:31 Upload: 0.00 MB

Delite napisał(a):
Czyli np. Mauro Picotto to satanista, czarny charakter, ktorych chce wciagnac nas w sidla szatana! Trzeba go o tym powiadomic, moze nie wie czym jest opetany. Jezus Maria Syf Malaria

Fajnie, ze wziales Mauro, mozemy zatem powiedziec, ze nasze forum to miejsce wirtualnych spotkan satanistow :mg:

Post Napisane: 2010-02-16, 00:46 Upload: 0.00 MB

no to mamy sataniste na logo forum :lol:

Post Napisane: 2010-02-18, 12:42 Upload: 0.00 MB

Cytuj:

...i pierwsze o czym pomyslalem...
Cytuj:
Save our soul, save it now for a better life
Time to break because time is flying on and on
But if you want to believe in a better life
Find a way, try now, come together with a smile

Faktycznie...zawsze jak tego slucham nachodzi mnie ochota na soczystego kota...

Niech sie lepiej zajma tymi hard metalami, death metalami i innym brudem zamiast obrazac jedyna wolna od narzuconej mysli muzyke...

Autor postu: Rinth otrzymal za niego - 2 podziekowan: Kozak, Szeryf

Post Napisane: 2010-02-18, 13:35 Upload: 0.00 MB

Propagandowy tekst i tyle. Na nieszczescie dla nich coraz wieksza ilosc ludzi w tym nasze pokolenie nie podlega juz tej kontroli umyslu. Ludzie powoli sie budza i (wg mnie) za jakies 50 lat koscioly beda puste. U mnie w parafii ksiadz ma problem z ministrantami (brak chetnych), a zawsze ich ok 10 mial, teraz podobno ledwo 5 ma. Tak slyszalem od moich domownikow, bo ja do kosciola nie chodze juz od 2 lat. Nie z powodu, ze jest moda na to, ale dlatego, ze wiem ze kosciol pierze mozgi.

Apropo modlitwy. Tak kosciol pierdoli o tym modleniu, wszyscy sie modla i jakos k***a efektow nie widac. :twisted: rzez ludzi, jak byla tak jest nadal.

Jak ktos chce dowiedziec sie na czym polega modlitwa, zapraszam do obejrzenia filmu

Gregg Braden - Nauka Cudow
http://davidicke.pl/index.php/filmy/46- ... cudow.html

gdzie Pan Gregg spokojnie w sposob naukowy wyjasnia na czym polega modlitwa i nasz wplyw na wydarzenia, podajac przy tym przyklady i doswiadczenia. Niestety tej recepty kler nie podaje :lol:

"Przedstawiam Wam , przepiekny film Grega Bradena - "Nauka Cudow". Nakrecony w bardzo prosty sposob, bez zbednych fajerwerkow jak film "Sekret" ale przeslanie filmu Bradena jest o wiele potezniejsze. Dzieki niemu wiekszosc z Was spojrzy zupelnie inaczej na modlitwe, swoje mysli, uczucia i zycie w kazdej chwili. Film opowiada o naukowych podstawach funkcjonowania naszej holograficznej rzeczywistosci, naszym polaczeniu z Polem (torsyjnym) i jego efektami, potwierdzonymi naukowymi eksperymentami. Wystarczy 617 osob w naszym kraju aby wszyscy mogli natychmiast odczuc efekty naszych medytacji, modlitw i uczuc. Pierwiastek kwadratowy z jednego procenta populacji, jest masa krytyczna pola morfogenicznego, lub inaczej nastepuje wtedy "efekt 100 malpy". Ogromna sila i koszmar dla Manipulacji, a jednak w dziecinny sposob dalismy sie oszukac i zamknac w wiezieniu. Nawet niewielka grupa ludzi potrafi zmienic Swiat, pytaniem jest jaka to bedzie grupa? "

Poprostu nasze "mysli i emocje" tworza rzeczywistosc tylko jak dla mnie jest jeden problem w osiagnieciu tego: koncentracja.
Polecam samemu zbadac temat!

Pozdro!

ps. Ostatnio na koledzie mialem okazje po dwoch latach slyszec gatke ksiedza - jak bym guru z sekty slyszal.
Ostatnio edytowano 2010-02-18, 14:09 przez Delite, łącznie edytowano 1 raz

Autor postu: Delite otrzymal za niego - 2 podziekowan: [K]r2y$_eQ, Szeryf

Post Napisane: 2010-02-18, 22:12 Upload: 0.00 MB

dzieki Adam dawno takich glupot nie czytalem i dawno tez tak sie nie usmialem
ten kolo powinien wyslac cv + ten wywiad do radia maryja ma tam prace jak w banku

btw to Ty mi pokazales muzyke techniczna satanisto jeden :<

a teraz specjalne pozdrowienia dla pana Leszka Debila Dokowicza ----> :punish:

Post Napisane: 2010-02-18, 22:53 Upload: 0.00 MB

Nudza mnie takie artykuly i takie wypowiedzi jak wasze. Nie wiem czy zyjecie w swiecie idealow w ktorym kazdy sie kocha w techno czy nie wierzycie w to, ze ZAWSZE znajdzie sie ktos kto bedzie ostro ja krytykowal. Tak samo jakbym ja powiedzial ze country to muyzka do dupy bo nie ma ambitnych dzwiekow i wszystko sie powtarza i pierd*** o dupie marynie. Takie same by byly komentrze jak wasze (no moze nie doslownie, ale podobnie negatywne odnosnie artykulu od fanow country). Wiadomo, ze sa ludzie ktorzy beda krytykowac kazda muzyke, tak jak wy piesni z psalmu. Zamiast sie przejmowac takimi pierdolami i pisac o Jezu co za glupoty! co oni nie wygaduja (i tak nikt ich nie czyta oprocz fanow muzyki elektronicznej) - co czyni ze gowno macie ze swoich wypowiedzi to moglibyscie dac naprawde jakis inspirujacy tekst odnosnie muzyki techno. Tyle ode mnie.

Post Napisane: 2010-02-18, 23:31 Upload: 0.00 MB

Stanislaw napisał(a):
ktorym kazdy sie kocha w techno czy nie wierzycie w to, ze ZAWSZE znajdzie sie ktos kto bedzie ostro ja krytykowal

Krytyka jedno, sprowadzanie tematu do dziela szatana drugie, co chyba tylko kler potrafi robic.

Stanislaw napisał(a):
(i tak nikt ich nie czyta oprocz fanow muzyki elektronicznej)

Nie sadze, skoro to jest na katolickim portalu to napewno jakis katolik to przeczyta.

A tak szczerze powiedziawszy to jak wiadomo, muzyka wplywa na nasze emocje, samopoczucie. I nie ma co ukrywac, ze ciezka muzyka wplywa raczej negatywnie, ale od razu szatan nas nie opeta. :wink:

Poza tym tu jest Hide Park, to chyba popierdolic sobie mozna. Zreszta duza ilosc tematow tutaj to pierdoly. :wink:
Ostatnio edytowano 2010-02-18, 23:39 przez Delite, łącznie edytowano 1 raz

Autor postu: Delite otrzymał podziękowanie : Kozak

Post Napisane: 2010-02-18, 23:37 Upload: 0.00 MB

Stanislaw, zamiescilem ten artykul, bo krytyki techno ze strony ideologicznej jeszcze nigdy nie widzialem. gdyby mial to byc artykul o tym, ze techno to lupu-cupu i pitu-pitu bez udzualu naturalnych dzwiekow to bym sobie darowal :niepewny:

Post Napisane: 2010-02-18, 23:44 Upload: 0.00 MB

spoko, ja tez nie uwazam ze to lupu cupu bo sam ta muzyka czesto sie jaram, ale prosze was, dajcie jakis temat odnosnie techno, a nie spekulacji pierwszego lepszego swira i jego artykulu :/ tak samo wielu przeciwnikow muzyki techno jak przeciwnikow ksiezy. Takie gadki do niczego nie doprowadza, to temat tak trywialny, ze az szkoda o nim rozmawiac, no ludzie.

Post Napisane: 2010-02-19, 00:47 Upload: 0.00 MB

A ja chcialbym spotkac autora tego tematu na zywo i moc z nim porozmawiac.
Pewnie nie dal by sobie nic powiedziec ale dlaczego nie?

Koniec swiata, deszcz ognia i siarki,
wojna, glod i zarazy. Wreszcie pojawia sie Bestia.
Rozglada sie na lewo i prawo, po czym mowi:
- Przyszlem.

Obrazek

Obrazek

Post Napisane: 2010-03-06, 17:06 Upload: 0.00 MB

KIedys ksiadz u mnie w szkole z ktorym mam lekcje mowil mi o tym gosciu, zebym sprawdzil jego wypowiedzi na temat imprez z udzialem myzki techno. Teraz juz wiem o co tak dokladnie mu chodzilo. NIe powiem ale krytyka na temat tej muzyki jak najbardziej oryginalna :|
Skocz do: