Post Napisane: 2007-08-04, 12:31 Upload: 0.00 MB

Witam, zalozylem ten temat by przedyskutowac jedno z wazniejszych wydarzen w lidze angielskiej, a mianowicie mecz miedzy Mistrzem Anglii, a zdobywca pucharu Anglii. W tym roku walka bedzie miedzy Manchesterem, a Chelsea.
Dwie druzyny, ktore nie przepadaja za soba, od 4 lat. Odkad zespol z Londynu zaczal sponsorowac Roman Abrahomic, ekipa The Blues wzmocnila swoj sklad i przez 4 lata z rzedu zdobywala tytul Mistrza Anglii. Jednak ekipa Czerwonych Diablow ma juz swoja wieloletnia tradycje i w ich szeregach jest wielu utalentowanych graczy,a takze paru juz doswiadczonych jak np Walijski Czarodziej Ryan Giggs. W tym sezonie przygotowawczym Manchester sprawuje sie doskonale, ale i Londynczycy wcale nie sa gorsi. Jednak roznica sa transfery obu klubow. Sir Alex Ferguson pozyskal dwa mlode talenty: Naniego oraz Andersona, a takze doswiadczonego juz defensywnego pomocnika Owena Hargreavesa i znakomitego napastnika Carlosa Teveza, ktory w zeszlym roku reprezentowal barwy West Ham United. Natomiast Jose Mourinho ograniczyl sie z glosnymi transferami bo uwaza,ze jego ekipa juz jest mocna, dlatego pozyskal paru graczy:Steven Sidwell (Reading), oraz Tal Ben Haim (Bolton), Claudio Pizarro (Bayern) i Florent Malouda (Lyon)>

Jak widac, zapowiada sie ciekawe spotkanie ktore odbedzie sie w niedziele 5 sierpnia na stadionie Wembley w Londynie.

I tutaj pojawia sie pytanie kto zgarnie to wazne trofeum? Red Devils czy The Blues?
Ja osobiscie jestem fanem ManU lecz wiem, ze nie wolno lekcewazyc The Blues gdyz, pokazali juz, stac ich na zwyciestwo.
A jakie wy macie zdanie, zapraszam do dyskusji i obstawiania zwyciezcy.

Post Napisane: 2007-08-04, 14:42 Upload: 0.00 MB

W zeszlym sezonie podczas finalu pucharu anglii Manchester pokazal ze jest druzyna zdecydowanie lepsza tylko pier... sedzia nieuznal prawidlowo zdobytego gola przez Giggsa i niepodyktowal karnego dla MU ktory sie im nalezal :/Tak wiec teraz mam nadzieje bedzie jakis lepszy sedzia i MU pokaze cwel$iakom gdzie ejst ich miejsce w szeregu ;) niestety Hargreaves, Nani i Tevez niebeda mogli zagrac tak samo jak kontuzjowani Scholes, Gary Neville, Saha, Solskjaer. Ale sam Ferguson mowi ze teraz ma najsilniejszy skla djaki mial kiedykolwiek w swojej karierze wiec szeroka kadra napewno ich godnie zastapi ;)
Jutrzejsza kadra na mecz z chelsea:
Van der Sar, Kuszczak, Brown, Bardsley, Pique, Simpson, Ferdinand, Vidic, Evans, Silvestre, Evra, Ronaldo, Fletcher, O'Shea, Carrick, Eagles, Giggs, Rooney

Rooney z Giggsem beda tworzyc duet napastnikow. mzoe to nieejst idealne rozwiazanie ale dadza rade :P No i niech Kuszczak broni to bedziemy 0 z tylu :mg:

Chelsea v Manchester Utd 2 2.60

Post Napisane: 2007-08-05, 18:20 Upload: 0.00 MB

ahmm wtopa :] remis byl i MU w rzutach karnych win 3-0 vds wszystkie karne wybronil respect

Post Napisane: 2007-08-05, 19:41 Upload: 0.00 MB

No w sumie juz wczesniej powinnismy wygrac :) Po tym faulu na Vidic'u ktorego nie uznal sedzia, ale mimo wszystko Van Der Sar pokazal jak sie broni karne :D
Skocz do: