Post Napisane: 2008-02-07, 11:27 Upload: 0.00 MB

Siemka... mam pytanko .... w polowie stycznia stracilem dane a dokladnie wazne dokumenty doc i teraz go potrzebuje ... jaki programik uzyc do odzyskania danych bo ... tylko troche robilem przy tym kompie... prosze bardzo o pomoc.... konkretna pomoc...

Post Napisane: 2008-02-07, 13:19 Upload: 0.00 MB

jesli jeszce formata nie robiles to czesc da sie odzyskac :P

zobacz tym PC Inspector File Recovery

Kod: Zaznacz cały
Rekonstruuje takie pliki, przy ktorych brak odsylacza z folderu, w ktorym sie ten plik znajdowal. Produkty firm konkurencyjnych nie potrafia odtworzyc takich plikow. Specjalna funkcja odtwarzania obsluguje nastepujace formaty plikow:

ARJ AVI BMP CDR DOC DXF DBF XLS EXE GIF HLP HTML HTM JPG LZH MID MOV MP3 PDF PNG RTF TAR TIF WAV ZIP

jakas nowsza wersja tu : http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=94&id=379

albo http://www.programosy.pl/program,pc-ins ... overy.html

Obrazek

Post Napisane: 2008-02-07, 20:29 Upload: 0.00 MB

ja bym sie zglosil ewentualnie do jakiegos informatyka, bedzie to kosztowac max50zl

Post Napisane: 2008-02-08, 07:43 Upload: 0.00 MB

dobra thanx wielkie .... sciagnelem kilka programow + ten od om3ga, jak cos pomoze programik to wtedy dam "pomogl" .... thanx jeszcze raz .... bo dzisiaj sie okaz... narazie :(

Post Napisane: 2008-02-08, 15:45 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
dobra thanx wielkie .... sciagnelem kilka programow + ten od om3ga, jak cos pomoze programik to wtedy dam "pomogl" .... thanx jeszcze raz .... bo dzisiaj sie okaz... narazie :(

napisz koniecznie jakie efekty...

Post Napisane: 2008-02-08, 15:56 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
ja bym sie zglosil ewentualnie do jakiegos informatyka, bedzie to kosztowac max50zl

Cytuj:
napisz koniecznie jakie efekty...

ja no kurwa po huj ten zajebany twoj spam :< !!
gdyby opcja pojscia do 'informatyka' wchodzila w gre to by nie pisal tuy tylko se poszedl i czekal. poza tym byle pajac tego nie zrobi albo przyjdzie do niego z tym samym softem co sobie sam w necie moze znalesc :>

djczaw napisał(a):
sciagnelem kilka programow + ten od om3ga, jak cos pomoze programik to wtedy dam "pomogl" .... thanx jeszcze raz .... bo dzisiaj sie okaz... narazie :(

jesli dane ktore chcesz odzyskac usunales dawno temu... a dalej pracujesz na kompie ciagly odczyt/zapis nowych danych to stare (usuniete) dane zostana nadpisane przez nowe, przez co te 'zwykle' programy do odzyskiwania moga sobie nie dac rady z tym ;)
wtedy jest konieczna interwencja firmy co sie tym zajmuje ale to juz sa wysokie koszta

pozdro

Obrazek

Post Napisane: 2008-02-08, 16:07 Upload: 0.00 MB

om3ga napisał(a):
wtedy jest konieczna interwencja firmy co sie tym zajmuje ale to juz sa wysokie koszta

2000 zl to moze kosztowac nawet ;) Wiem, bo sam sie pytalem i jak mi stary dysk padl i chcialem odzyskac denne save do Fallouta 2 xD

Post Napisane: 2008-02-08, 16:53 Upload: 0.00 MB

no wiem nawet spoko programy mam.... nie stety one nie pomogly ... ale odzyskalem kilka muzyczek za to :P thanx wielkie i om3ga, daje ci ze pomogles ... bo pomogles ale w znalezieniu czegos innego....... :P :D :D

om3ga napisał(a):
alej pracujesz na kompie ciagly odczyt/zapis nowych danych to stare (usuniete) dane zostana nadpisane przez nowe,

no wiem sa nadpisywanie na te dane ktore sa :P

Post Napisane: 2008-02-08, 17:10 Upload: 0.00 MB

k14, o tu sie grobo mylisz to duzo wiecej kosztuje no chyba ze informatyk sie nie ceni
ja proponuje BAD COPY albo RECOVER MY FILES lub Portable_EasyRecovery_Professional
kiedys odzyskiwalem kumplowi dane ale ciezko to szlo, co do samych programow jak np bad copy potrzebny jest duzy dysk bo program odzyskuje dane i bezposrednio po odzyskaniu jakiejs czesci zapisuje na dysk wiec jesli chcesz odzyskac wszystko a nie pamietasz jak plik sie nazywal to radze zaopatrzyc sie w wiekszy dysk niz ten z ktorego odzyskujesz dane, pozatym program zapisuje dane jako wlasne jakies nazwy, portable easy recovery nie potrzebuje czegos takiego jak BC bo wyswietla tylko to co jest w stanie odzyskac i po zeskanowaniu calego dysku tylko zaznaczasz ktore dokumenty czy pliki cie interesuja i je zapisuje recover my files chyba dziala podobnie wiecej nie pamietam podalem przyklady z wlasnego doswiadczenia,
i jeszce jeddno jesli formatowales dysk sa programy ktore odzyskuja dane nawet po 8 formatach jednak jak sie nazywaja i gdzie je mozna znalezc nie wiem jak znajde tylko czas to zapodam ci te wszystkie progsy co tu wynmienilem
pzdro

tutaj masz pare programow te ktore wymienilem

Hidden text. Registration required.
Ostatnio edytowano 2008-02-08, 17:40 przez yayamoto, łącznie edytowano 1 raz

Autor postu: yayamoto otrzymał podziękowanie : Ferson

Post Napisane: 2008-02-08, 17:25 Upload: 0.00 MB

thanx wielkie yayamoto, nie nie robilem formata.... :P ale nazwy mozesz dac pryadza sie bo kilka rzeczy chialbym odzskac... :D thanx jeszcze raz i nie spodziealem sie takiej duzej pomocy
Skocz do: