Post Napisane: 2005-09-13, 18:06 Upload: 0.00 MB

Obrazek

Special D. alias Dennis Horstmann muzyka interesowal sie od wczesnych lat mlodosci. Na swe 7. urodziny dostal pierwszy keyboard Rolanda, potem uczeszczal do szkoly muzycznej w klasie pianina i trabki. W wieku trzynastu lat stworzyl swoje pierwsze, rozniace sie od obecnego, studio domowe w ktorym nagrywal swoje pierwsze, dosc slabe wtedy nagrania. W miedzyczasie grywal jako DJ na szkolnych imprezach, byl tez klawiszowcem i gitarzysta w szkolnym zespole rockowym. W 1998 roku poznal Otto Vogla (producent m.in. Fancy'ego), ktory zaprosil go do swojego studia Earth Studio. Poznal tam Tobiego Boscha, ktory produkowal swoj pierwszy singiel "Trancegiving jako DJ Awaline. W roku 2000, Dennis i Tobi ukrywajac sie wspolnie pod pseudonimem DJ Awaline, nagrali dwa utwory "SpeakerFreakz" i "Basstest". Dennis zostal rowniez rezydentem w Cave Club w Hamburgu. W 2001 roku ukazal sie kolejny utwor Dennisa i Tobiego - "Always Hardcore", tym razem sygnowany nazwa Stacccato. Na jednej z imprez promujacych singiel, Dennis poznal Dennisa Bohna (DJ Bonebraker, drugi producent Brooklyn Bounce) i za jego namowa przeniosl sie z Earth Studio do Mentall Madness Productions w Hamburgu (tam gdzie swoje plyty nagrywaja Brooklyn Bounce). W 2002 roku Dennis zostal dyplomowanym inzynierem dzwieku i pod okiem DJ'a Bonebraker'a wystartowal z projektem Special D. Pierwszy singiel "Come With Me", ktory ukazal sie w marcu 2003 roku stal sie naprawde wielkim hitem w Niemczech i wywindowal Dennisa na szczyty list przebojow. W bardzo krotkim czasie stal sie najbardziej rozchwytywanym DJ-em i remixerem. Zostal rezydentem klubow New Bambu (Hamburg), Go Parc (Helford), Mellys (Dresden) i Lovestern Galaktika (Berlin). Drugim singlem "Home Alone" potwierdzil swoja pozycje na rynku. W grudniu 2003 roku otrzymal od firmy New Yorker nagrode dla najlepszego remixera i najlepszego nowego DJ-a. Oprocz pseudonimu Special D., Dennis nagrywa takze jako Raccoon,DJ Deelay, Firefreakz (hardtrance), jest rowniez producentem hamburskej gwaizdy sceny trance - DJ'a Dean'a. Dzieki swoim umiejetnosciom wspolprodukowal rowniez album Brooklyn Bounce "BB Nation", na ktorym trzy utwory sa jego autorstwa. "Moje marzenia sie spelnily, wspolprodukowac album jednej z najwiekszych gwiazd muzyki jaka jest Brooklyn Bounce to naprawde wielkie wyroznienie, zwlaszcza ze Dennis i Matthias to naprawde doskonali producenci" - powiedzial Dennis.
Special D. ma dopiero 20 lat, a juz w tej chwili jego pozycja na scenie klubowej jest calkowicie nienaruszalna. Wypracowal sobie swoj wlasny styl, wciaz remixuje i nagrywa, ostatnio miksowal rowniez druga plyte slynnej niemieckiej skladanki Technics DJ Set. A to co najlepsze jeszcze przed nami

Releases

2000 DJ Awaline - Trancegiving
2000 SpeakerFreakz - Basstest
2001 SpeakerFreakz - Always Hardcore
Staccato "Always Hardcore" SpeakerFreakz RMX
2002 Auftragsproduktion Beatfactory "Music"
2002 DJ Awaline - Everlasting Awaline / Mean To Me
2002 DJ Dean "Play it hard"
2002 SPECIAL D "Come With Me"
2002 Hushpuppies feat. DJ Alone "We are raving"
2002 Dickheadz - Suck my!
2002 Album Tracks BB Nation - "We are live" / "Like A Runaway"
2002 DJ Neil "Go Ahead"

Remixy

Yanny feat. Terraformer, S-Boys "Reality"
DJ Schwede
Vincent Stormfield "Sweet Harmony"
Angel One "Into Your Eyes"
Spitfire "Ready for this"
Hardhouz "Hardhouz Generation"

Single
"Come with me" wydany 24 maja 2003
"Home Alone" wydany 8 wrzesnia 2003
"Nothing I Wont Do" wydany 5 kwietnia 2004
"Here I Am" wydany listopad 2005 (dnia nie pamietam :P)

Albumy
"Reckless" wydany 26 kwietnia 2004

Post Napisane: 2005-09-13, 19:24 Upload: 0.00 MB

ja tam jego muzy nietrawie ale ta lala z teledysku You to jest zajebista :mg:
pozdro ;)

Post Napisane: 2005-09-13, 20:36 Upload: 0.00 MB

A mi sie jego muza podoba :P spoko remixuje zreszta ja lubie troszqu te jego clubowo - popowe klimaty czy jak tam to okreslic :P
A co do lali z YOU to mniam :D Ja taka chceeeeee :mg: :mg: :mg:

Post Napisane: 2005-09-15, 18:42 Upload: 0.00 MB

Hmm co do tego wykonawcy ... Powiem szczerze ze nei bardzo przepadam za jego osoba ... a tym bardziej za jego utworkami ... Mozecie sie ze mna nei zgodzic ... no ale wedlug mnie gosc naprawde tworzy az nadto komercyjnie ... Wiadomo ludzia sie to podoba ... sa jego zwolennicy jak i przeciwnicy ... Ja jednak naleze do tej drugie grupy osob ... gdyz wiem na pewno ... ze nie chce posiadac jego utworkow ... bo mi sie nie podobaja i tyle ... :) Wielkie dzieki za bio ... :)

Post Napisane: 2005-09-16, 23:17 Upload: 0.00 MB

[ hamburskej gwaizdy sceny trance - DJ'a Dean'a ] ;P

hehe - gwiazda Dj Deana to zadna gwiazda, buuu - Special D. jeszcze ujdzie - chyba tylko jeden remix mi sie w jego wykonaniu podobal - kiedys mnie to
krecilo jak bylem mlody i glupi...

teraz to muzyka nie dla mnie - chociaz talentu nie mozna mu odmowic...
no i sporo juz osiagnal jak na swoj mlody wiek...

Post Napisane: 2005-10-05, 15:08 Upload: 0.00 MB

chlopak ma dopiero 20 lat wiec zacznie robic powazna muze dopiero za kilka lat. z jego piosenek podoba mi sie come with me i home alone

Post Napisane: 2005-12-10, 16:44 Upload: 0.00 MB

Ja go tam lubie przynajmniej ma orginalny styl i to mi sie podoba dzieki za informacje o nim thx :)

Post Napisane: 2005-12-11, 01:39 Upload: 0.00 MB

Jak dla Mnie Home Alone jest naprawde wyjebanym kawalkiem muzyki taneczej. Siada mi tez w rmxie Rob Mayth'a :-) Pozdro

Post Napisane: 2005-12-13, 20:29 Upload: 0.00 MB

Ja tez sie ztym zgadzam,ze sie wyrobi jeszcze ;) Nawet lubie niektore jego kawalki ;]

Post Napisane: 2005-12-26, 22:01 Upload: 0.00 MB

dj_bambo napisał(a):
Home Alone jest naprawde wyjebanym kawaÄ?�kiem muzyki taneczej

tez tak s??�dze :) hehe ale musz??� powiedzie??� ze teledysk do tego jest fajny :) Pami??�tam ta laske co spiewa today is the day coÄ?� tam to ona mi strasznie przypomina w tej fryzurze britney spears z hit me baby one more time hehe
Ale ja special D bardzo lubie, ma takie smieszne wesoÄ?�e kawaÄ?�ki :) i jest taki sÄ?�odzi misiek z niego hehe :D mmmnniam zjadlabym go :slinienie:

Post Napisane: 2006-01-09, 20:31 Upload: 0.00 MB

Pod tymi nazwami spotkamy rowniez Special D:
Special D , Dj Alone , Dj Deelay , Punk Buster.

A grupy w ktorych sie znajduje to:

Beat Factory, Dance United, Dickheadz, Future Trance United, SpeakerFreakz

Post Napisane: 2006-02-12, 15:52 Upload: 0.00 MB

za bardzo to go nie znam
slyszec slyszalem ale zbyt duzo nie slyszalem jego produkcji wiec nie ocenie :]
ale dzieki za bio

Post Napisane: 2006-03-28, 23:10 Upload: 0.00 MB

Witam,
Jeden z moich ulubionych producentow :D Gosc ma zajefajna muze, nie ma co narzekac :] Staram sie miec jego wszystkie kawalki (jesli to mozliwe). Mysle, ze bedzie dalej produkowal taka fajna muze jak produkuje..
oOo PoZDro oOo

Post Napisane: 2006-03-29, 23:00 Upload: 0.00 MB

Co niektorzy tutaj napisali ze ma 20 lat i zacznie produkowac powazniejsza muzyke za kilka lat - nei za bardzo w to wierze...

nie ublizajac ofkoz nikomu Special D. tworzy po prostu latwe kawalki przytupance, na jedno kopyto i tak bedzie robil do konca kariery (bo nie wypada mu nagle znalezc sie w towarzystwie Above & Beyond czy Armina Van Buurena - to NIE jego gatunek)...

wyobraza ktos sobie kawalki Special D. na ASOTach czy w secie Trance Around The World :P

nie wiem co wiek ma, do tworzenia dobrej muzyki... lece przykladami...
Hydroid - 20 lat (od dawna "choruje" na jego plumkacze - dla mnie ten czlowiek bedzie rzadzil za jakis czas w muzyce trance)
Ashkan Fardost - rowniez mlody i baardzo utalentowany (Envio, Salt lake, AM z Mikiem Shiverem, Ash F i tak dalej - juz teraz wysoko postawiony w dziedzinie muzyki trance)
Galen Behr - 20 lat - kolejny talent progressive trance - projekty: Ave Mea, Passiva oraz Syndica
a co z innymi - Endre, Mike Foyle, Maor Levi, Will Holland ?
jak widac mozna miec 20 lat i nie trzaskac komerchy :]

zaryzykowalbym stwierdzenie ze 20 lat to dobry wiek jak na poczatek kariery :)

Post Napisane: 2006-04-11, 19:55 Upload: 0.00 MB

tribart napisał(a):
Co niektorzy tutaj napisali ze ma 20 lat i zacznie produkowac powazniejsza muzyke za kilka lat - nei za bardzo w to wierze...

nie ublizajac ofkoz nikomu Special D. tworzy po prostu latwe kawalki przytupance, na jedno kopyto i tak bedzie robil do konca kariery (bo nie wypada mu nagle znalezc sie w towarzystwie Above & Beyond czy Armina Van Buurena - to NIE jego gatunek)...

wyobraza ktos sobie kawalki Special D. na ASOTach czy w secie Trance Around The World :P

Hydroid - 20 lat (od dawna "choruje" na jego plumkacze - dla mnie ten czlowiek bedzie rzadzil za jakis czas w muzyce trance)
Ashkan Fardost - rowniez mlody i baardzo utalentowany (Envio, Salt lake, AM z Mikiem Shiverem, Ash F i tak dalej - juz teraz wysoko postawiony w dziedzinie muzyki trance)
Galen Behr - 20 lat - kolejny talent progressive trance - projekty: Ave Mea, Passiva oraz Syndica

no ale trzaska ta komerche w miare fajnie, bo przytupance tez trzeba umiec zrobic :)

Post Napisane: 2006-04-12, 17:21 Upload: 0.00 MB

Smokealot napisał(a):
tribart napisał(a):

no ale trzaska ta komerche w miare fajnie, bo przytupance tez trzeba umiec zrobic :)

disco-polo tez trza umiec zrobic :hyhy: :P

Post Napisane: 2006-04-17, 15:06 Upload: 0.00 MB

tribart napisał(a):

Zapomniales jeszcze o swietnym producencie progressive trance (prywatnie - moim koledze) - Maorze Levi. Ten 17-latek z Izraela wydal wiele remiksow i autorski vinyl 'Lital'. Znany tez pod pseudonimem Pillow One i Maori.

A co do Special D.
A ja Wam musze powiedziec, ze kiedys sluchalem bardzo czesto Special D. i sam robilem taka muzyke nazywana euro-dance badz dance-core. Niestety z biegiem czasu coraz rzadziej slucham jego produkcji. Do vixy bym tego nie zaliczal... vixa to sa kawalki bardziej z basem wycietym z wczesnych produkcji Klubbheads'ow czyli z tzw. rura przyklad : wczesne kawalki Clubbasse [np. "In Attack"]. Teraz juz nie trawie takiej muzy, ale szacunek dla tego kolesia - wie jak zrobic kupe kasy na muzie :D

Post Napisane: 2006-04-20, 15:55 Upload: 0.00 MB

Niektore produkcje ma nawet fajne......lubie sobie czasem siasc i wlaczyc jakis jego kawalek. :D ale teraz cos rzadko go slucham. Pozdrawiam!

Post Napisane: 2006-05-03, 11:13 Upload: 0.00 MB

"Come With Me" i "Home Alone" moze i bylo fajne ale moze sie znudzic szybko ten jego styl...
Nie mam nic do goscia, szacunek dla niego ze sie wybil tak szybko lecz niestety, nie jest to zbyt ambitna muzyka..

Post Napisane: 2006-05-23, 19:43 Upload: 0.00 MB

Dennis jest mlody a i tak robi wypass muzyke... szkoda tylko ze wszystko raczej w jeden dobrze znany jego styl... Roba tez sie nudzil, ale pozmienial rozne rzeczy i nadal ludzie go slochaja... no coz :P wszystko po czasie sie nudzi, ale mimo wszystko nadal mi sie kawalki Special D podobaja :)

Post Napisane: 2006-05-23, 23:36 Upload: 0.00 MB

Mnie rowniez sie juz Special D znudzil bo ten jego styl jest niezmienny i slusznie tu tez zauwazyl Paul Van K ze Rob tez osatnio sie trzyma jednego stylu i powoli zaczyna mi sie to nudzic, ale dawniej to sie sluchalo w kolko utworki Special D
"Come With Me" lub "Reckless".

Post Napisane: 2006-05-24, 08:39 Upload: 0.00 MB

Taaa moze Rob sie nudzi, ale posluchaj np jego remixa Alex Megane - Hurricane (czy jakos tak sie pisze) a posluchaj remixa Aycan - Devil in Disguise... jednak co innego to jest, bass zmieniony i w ogóle... slychac, ze to Rob, ale nie ten sam, tak samo z remixem dla Floorfilli... slychac Roba, ale jednak nie takiego samego... chlop stara sie robic po swojemu, ale na rozne style... wiec szybko sie nie znudzi :P pozdrawiam

Post Napisane: 2006-05-24, 12:49 Upload: 0.00 MB

PaulVanK napisał(a):
Taaa moze Rob sie nudzi, ale posluchaj np jego remixa Alex Megane - Hurricane (czy jakos tak sie pisze) a posluchaj remixa Aycan - Devil in Disguise... jednak co innego to jest, bass zmieniony i w ogóle... slychac, ze to Rob, ale nie ten sam, tak samo z remixem dla Floorfilli... slychac Roba, ale jednak nie takiego samego... chlop stara sie robic po swojemu, ale na rozne style... wiec szybko sie nie znudzi pozdrawiam

tak to prawda roznia sie jego remixy, ale mi chodzi oto tez ze praktycznie we wszystkich jego remixach melo ma te same brzmienie i ja jego na kilometr rozpoznaje, chociasz jego najnowszy remix Florfilla - Sister Golden Hair lekko zmienil swoj styl ale i tak oczywsite ze to Rob. Swoja droga Alex Megane - Hurricane (Rob Mayth Rmx) dawniej to byl hit.
Pozdro

Post Napisane: 2006-05-26, 07:40 Upload: 0.00 MB

Tak byl hit... ale on zmienia przeciez brzmienia :P to, ze sa podobne nie oznacza, ze te same, a przynajmniej mozna rozpoznac.. a co powiesz o Jens'ie O. ? Przeciez on tez stale ma podobne :P Poza tym to mial byc temat o Special D, a my zrobilismy o Robie :P

Post Napisane: 2006-05-26, 15:19 Upload: 0.00 MB

PaulVanK napisał(a):
Tak byl hit... ale on zmienia przeciez brzmienia :P to, ze sa podobne nie oznacza, ze te same, a przynajmniej mozna rozpoznac.. a co powiesz o Jens'ie O. ? Przeciez on tez stale ma podobne :P Poza tym to mial byc temat o Special D, a my zrobilismy o Robie :P
hih maly offtopic (od czego jest Gadacz :wink: ) ale w sumie Rob'a i Special D cos laczy (Rob remixowal niektore kawalki Special D).
Pozdro
Skocz do: