Post Napisane: 2007-09-19, 15:53 Upload: 0.00 MB

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
W najnowszym rankingu FIFA pozycje lidera odzyskali mistrzowie swiata Wlosi, ktorzy zarobili 58 punktow i przeskoczyli Argentyne oraz Brazylie.
Spory awans zanotowala Polska, ktora mimo ze po remisach z Rosja, Portugalia i Finlandia stracila 15 punktow, to przesunela sie o cztery miejsca do gory - na 16. pozycje.

Na czwarte miejsce awansowali za to Niemcy, glownie dzieki temu, ze Francja stracila az 160 punktow i spadla na szoste miejsce. Les Bleus wyprzedzili jeszcze Holendrzy. Swoje pozycje poprawily takze Hiszpania, Portugalia i Anglia, ktora wrocila do pierwszej dziesiatki. Az dziewiec pozycji zyskali Szkoci, ktorzy zarobili az 112 punktow, najwiecej w czolowce i obecnie sa na 14. miejscu.

Z rywali Polski w grupie A eliminacji Euro 2008 awans zanotowalaa tylko Belgia.

Czolowka rankingu FIFA:

1. (3.) Wlochy - 1488 pkt
2. (2.) Argentyna - 1451 pkt
3. (1.) Brazylia - 1444 pkt
4. (5.) Niemcy - 1330 pkt
5. (7.) Holandia - 1246 pkt
6. (4.) Francja - 1220 pkt
7. (8.) Hiszpania - 1178 pkt
8. (10.) Portugalia - 1169 pkt
9. (12.) Anglia - 1165 pkt
10. (7.) Chorwacja - 1151 pkt
11. (9.) Czechy - 1082 pkt
12. (13.) Rumunia - 1037 pkt
13. (11.) Meksyk - 1026 pkt
14. (23.) Szkocja - 1025 pkt
15. (14.) Grecja - 940 pkt
16. (20.) Polska - 926 pkt
17. (15.) Ukraina - 900 pkt
18. (17.) USA - 897 pkt
19. (21.) Urugwaj - 889 pkt
20. (19.) Szwecja - 888 pkt

...

22. (18.) Serbia - 877 pkt
44. (38.) Finlandia - 678 pkt
60. (69.) Belgia - 509 pkt
87. (81.) Armenia - 393 pkt
115. (107.) Azerbejdzan - 287 pkt
120. (115.) Kazachstan - 259 pkt

Italia :)
A Polska po ostatnim meczu wg mnie nizej powinna byc
Chyba to 2:1 i 2:2 z Port ja tak wybilo
Szeryf, wypowiedz sie :)
Pzdr

Post Napisane: 2007-09-19, 16:00 Upload: 0.00 MB

Bardziej 2:2 i 0:0 z portugalia i finlandia bo ten rangikng ejst aktualizowany co miesiac i obejmuje ostatnie 5 lat ;) ogolnie rzecz biorac jest to tylko statystyka ale fakt ze Polska jest na najwyzszym miejscu w swojej histori niejest przypadkiem i bedzie jzu tylko lepiej aaa Chociaz wciaz niewiem co tam robi rumunia przed Polska skoro zawsze z nimi wygrywamy xD

Post Napisane: 2007-09-19, 16:04 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):

-1 :dzizys: n/c

Ja tylko powiem ze Polacy sie ladnie pna do gory, ze sa w TOP20 to juz duze osiagniecie ;) oby tak bylo dalej :)
a Rumunia dobra jest :< jak gralem w sensible of soccer 95/96 na amidze to pamietam ze szybko biegali :< mniej wiecej jak Anglicy :>

Post Napisane: 2007-09-19, 16:11 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
Tomikus napisał(a):

grali jak cipki, nie oszukujmy sie

A Rumunia ma kilka znaczacych klubow europejskich, thats why
Pzdr

Post Napisane: 2007-09-19, 16:15 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):
UcieX napisał(a):
Tomikus napisał(a):

grali jak cipki, nie oszukujmy sie

KUTWA! jak mnie czasem polacy wkur** to bania mala! :x jeden mecz gorszy i od razu cipki, zygac sie juz chce od tych narzekan, moga byc pierwsi w grupie w eliminacjach Mistrzostw Europy, jeden gorszy mecz i od razu cipki i huj wie jacy :evil:

Post Napisane: 2007-09-19, 16:19 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
Tomikus napisał(a):

Ja tylko powiem ze Polacy sie ladnie pna do gory, ze sa w TOP20 to juz duze osiagniecie ;) oby tak bylo dalej :)
a Rumunia dobra jest :< jak gralem w sensible of soccer 95/96 na amidze to pamietam ze szybko biegali :< mniej wiecej jak Anglicy :>

sorry musze to napisac - ANGLIA TO GOWNO :!: :D :D :D lige maja najlepsz ana swiecie jak dla mnie ale reprezentacje maja ciagle do dupy nieptorafia stworzyc kolektywu a do tego zawsze maja szmacianych bramkarzy pokroju seamana czy robinsona. na dodatek dupek sven eriksson doprowadzil do tego ze najlepszy gracz anglii Paul Scholes skonczyl reprezentacyjna kariere na wskutek tego z eriksson wolal beckhama wystawiac i go non stop faworyzowal nawet jak byl on bez formy - gdyby Scholes wrocil do ich repry mysle z elepiej by sie im powodzilo. zreszta z anglia to tylko Polska ma problemy z wygrnaiem z nimi no ale co sie dziwic jak ciagle byli selekcjonerzy pokroju wojcika vel alkoholik czy pana janasa vel medialny a chorwacja czy macedonia potrafily ostatnio wygrac z anglia w najsilniejszym skladzie xD co do rumuni nie no dobra maja repre a lige jeszcze lepsza bo gra tam dynamo i steua bukareszt ktore co rok mieszaja w LM ale polacy zawsze kopali tylki ich reprezentacji xD co innego pilka klubowa niestety.

co do tego ze Polska powinna byc nziej po meczu z finlandia to chce tylko pwoiedziec ze nasi grajkwoie niestety nies aprzystosowani do grania co 3 dni a winne jest temu zasrana polska mysl szkoleniowa a raczej jej KOMPLETNY brak (chu jw dupe wszyskti mlazarkom engelom kolatorom i innym kurwa chujom ktorzy maja to w dupie i tylk osie madrzyc potrafia :/)i przy rozwoju mlodych pilkarzy nie sa oni prawidlowo trenowani oraz odzywiani przez co maja inna tkanke tluszczowo w meisniach (niepamietam czy za mal oczy za duzo) niz inne nacje :< a poza tym gralismy z finlandia po mega-ciezkim meczu z portugalia gdzie przeciez gralismy ostrym pressingiem i mielismy tylko 33% ball possesio na wiec sie nabiegali jak nafrytania nasi pilkarze - nawet boruc vel bigmack 4km podczas meczu przebiegl :P a srodkowi po 12-14 km wiec mieli prawo byc przemeczeni :<

Post Napisane: 2007-09-19, 16:19 Upload: 0.00 MB

UcieX, wyluzuj
Mnie natomiast wkur** takie podniecanie sie sukcesami z koziej dupy
Pierwsze miejsce w tabeli, w ktorej jest zdolowana Portugalia, Belgia najslabiej grajaca od kilku dobrych lat i sitko przecietniakow
A tacy jak Ty jaraja sie czyms takim niesamowicie, a potem sami pierwsi bluzgaja na Polaczkow jak im na Mistrzostwach nie pojdzie, to jest dopiero przegiecie

Post Napisane: 2007-09-19, 16:26 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):
A tacy jak Ty jaraja sie czyms takim niesamowicie, a potem sami pierwsi bluzgaja na Polaczkow jak im na Mistrzostwach nie pojdzie, to jest dopiero przegiecie

A tacy jak Ty... a znasz mnie? :> zebys sie mogl wypowiadac na moj temat? :> powiedzialem co o tym mysle i na tym skoncze.

Szeryf napisał(a):
sorry musze to napisac - ANGLIA TO GOWNO :!: :D :D :D

ale w sensible of soccer 95/96 naprawde biegali szybko :<

Post Napisane: 2007-09-19, 16:27 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):
UcieX, wyluzuj
Mnie natomiast wkur** takie podniecanie sie sukcesami z koziej dupy
Pierwsze miejsce w tabeli, w ktorej jest zdolowana Portugalia, Belgia najslabiej grajaca od kilku dobrych lat i sitko przecietniakow

Rozumiem oco ci chodzi Tomikus ale niebagatelizowalbym tego ze Polska jest liderem grupy A - zasluzyla na to! To niejest wina Polski ze zespoly tkore znami walcza straicly punkty na kaukazie oraz najlepiej jak mogly dla nas miedzy soba :) Polska potrafila pokonac REZEROWOWYM skladem (8 graczy z meczu z portugalia wypald oze skladu) i wygrac na wyjezdzie z belgia w ktorej graja pilkarze pokroju mpenzy czy van buytena a takich graczy my niemamy a i ta sama belgia potem wygrala z serbia ;) a serbia zremisowala z portugalia teraz przez to ze padl gol ze spalonego :< a co do najlepszego meczu polakow od 25 lat czyli meczu z portugalia portugalczycy nietyle rpzeciez nas zlekcewazyli co byli naprawde bezradni wobec nas!! i sobie pozniej pierdolili ze to przez to ze na mundialu dale jzaszli i przemeczenia ale teraz w lizbonie im pokazalismy! fakt ze ball possesion byl po ich stronie ale to jednak niewszystko -czytalem opinie ze gol krzynowka farciarski ale oni tez miel ifarta jak borucowi sie pilka odbila od nogi i spadla pod nogi maniche ale o tym zaden dziennikarz polski niewspomina. co do tych dzienniakrzy naszych polskich pierdolonych chcialem jeszcz epowiedziec ze mamy najabrdziej zjebanych zurnalistow jakich mozemy miec - zygac sie chce - nawet jak wygrywamy oni pierdola. gdy w arsenalu jens lehmann psuzczal szmate za szmata to w ogóle gazety niemiecki niewspominaly nawet ze to z jego winy a niemieck izwiazek pilki noznej sie wstawil ze lehmannem u wengera i wymusil na nim jakiby zeby lehmann dalej gral! a u nas co? u nas dorazu sie kurwa pierdolone hieny dzienniakrskie smialy z dudka ze szmate wpuscil i chuj i pisali o tym przez 2 miesiace ;/ jzu niewspominajac o kuszczaku jak mu gola strzelil ten kolumbijczyk mimo iz IDENTYCZNEGO gola strzelil paul robinson benowi fosterowi (w meczu tottenham - watford)ktory rowniez jest rezerwowym bramkarzem Man Utd - tam nikt im niepierdolil!. to tyle troche offtopu rpzepraszam ale musalem to wszyskto z siebie wylac :P ofkoz niechcialem nikogo urazic te przeklenstwa zostaly zuyte tylko po to aby ukazac moje wkurwienie dotyczace pierdolonego pzpnu i chujow dzienniakrskich ;)

Post Napisane: 2007-09-19, 16:32 Upload: 0.00 MB

Szeryf, got it
Polska za czasow Benhakera jest najlepsza jaka ogladam na zywo
Z tym, ze Narod Polski jest naprawde glodny sukcesow, dlatego za rok musimy na pewno wyjsc z grupy, zeby spolecznosc zaspokoic
A tak do wiadomosci, jestem Beno-Entuzjasta, jak Krzynowek i Smolarek pomoze, utrzymamy to miejsce xD
Byle w pore sie Benio zalapal, ze ??uraw grac nie umie... :<

Post Napisane: 2007-09-19, 16:35 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):
Szeryf, got it
Polska za czasow Benhakera jest najlepsza jaka ogladam na zywo
Z tym, ze Narod Polski jest naprawde glodny sukcesow, dlatego za rok musimy na pewno wyjsc z grupy, zeby spolecznosc zaspokoic
A tak do wiadomosci, jestem Beno-Entuzjasta, jak Krzynowek i Smolarek pomoze, utrzymamy to miejsce xD
Byle w pore sie Benio zalapal, ze ??uraw grac nie umie... :<

+1 ale ja Zurawskiego kocham xD jak dla mnie najlepszy obecnie polski gracz (chodzi mi o umiejetnosci nie o obecna forme i dyspozycje) szkoda tylk oe tak pozn owyjechal za granice :( Smolarek cos ostatnio bez formy byl w reprze ale teraz ogladalem Racingu mecz jak wszedl to juz powinen meic jedna syste ale napadzior ktoremu podawal zjebal 100% sytuacje wybitnie lol xD jak dla mnie jeszcze Blaszczykowski powinien nam zapewnic awans bo to jest imo najwiekszy nasz talent i on niedlugo bedzie ansza najwieksza gwiazda :)

acha no i Beenhakker na prezydenta wiadomo :D 'krok po kroku' :hyhy:
kurde selekcjone z zagranicy sie sprawdzi... mzoe b ytak teraz premier z zagranicy? :roll: tony blair jest wolny :mg:

PZPN, PZPN - JEBAC JEBAC PZPN :mg:

Post Napisane: 2007-09-19, 16:42 Upload: 0.00 MB

Szeryf, a Krzynowek musi takie pykac jak ostatnio:
http://www.sendspace.pl/file/jepuxvmB/

Luknij :wink:

a ja stawiam na tego Pana:
Obrazek
Pieknie sie talent zapowiada

Pzdr

Post Napisane: 2007-09-19, 16:45 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):
Szeryf, a Krzynowek musi takie pykac jak ostatnio:
http://www.sendspace.pl/file/jepuxvmB/

Luknij :wink:

a ja stawiam na tego Pana:
Obrazek
Pieknie sie talent zapowiada

Pzdr

no ale juz 27 lat ma :P ale zajebisty jest wiadomo - mzoe grac na obu stronach obrony i na skrzydlach ;) taki nasz polski patrice Evra czy Eric Abidal xD jak dla mnie Dudka sie zajebisice zapowiada ;) i Lewandwoski mzoe ejszcze pokazac cos wiecej :)

Post Napisane: 2007-09-19, 16:50 Upload: 0.00 MB

Szeryf, Lewandowski & Jop xD
Mocne ?yse Dynie :)

A Bronowicki ma co prawda 27lat ale od niedawna dopiero zaczal w Repr pykac
Kolejny polski blad szkoleniowy.... :/
Pzdr

Post Napisane: 2007-09-19, 16:56 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):
Szeryf, Lewandowski & Jop xD
Mocne ?yse Dynie :)

A Bronowicki ma co prawda 27lat ale od niedawna dopiero zaczal w Repr pykac
Kolejny polski blad szkoleniowy.... :/
Pzdr

nie ja jopa nielubie :< zjebal z ekwadorem z serbia i z finlandia pierwszy mecz :< teraz zagral w portugali po profesorsku i z finlandia bardzo dobrze ale niemam jeszcze do niego przekonania. wole radomskiego ale mamy ostatni oze stoperami problem no i bak sie starzeje juz strasznie

Post Napisane: 2007-09-19, 17:07 Upload: 0.00 MB

Cannavaro & ktos taki jak Zambrotta (atakujacy obronca) by sie w Polsce przydal :P

Post Napisane: 2007-09-19, 19:45 Upload: 0.00 MB

dawno nie widzialem rankingu FIFA, dziwi mnie niska pozycja Brazylii, ale zadowala mnie 16 miejsce Polakow

Post Napisane: 2007-09-21, 11:03 Upload: 0.00 MB

Tylko co komu po tym rankingu?

Za granica nikt nie zwraca uwagi na jakies smieszne rankingi bo sa nieobiektywne i nie oddaja faktycznego stanu...
Przeciez z tego wynika, ze jestesmy lepsi od Szwecji co jest oczywiscie niedorzeczne xD

Post Napisane: 2007-09-21, 13:00 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):

Za granica nikt nie zwraca uwagi na jakies smieszne rankingi bo sa nieobiektywne i nie oddaja faktycznego stanu...
Przeciez z tego wynika, ze jestesmy lepsi od Szwecji co jest oczywiscie niedorzeczne xD

To ze pierwsza '20' rankingu moze wystawic 2 kluby do el. ligi mistrzow + 2 do pcuahru uefa. ponizej 20 meijsca tylko 1 klub dostaje sie do el. ligi mistrzow ;)

Post Napisane: 2007-09-21, 13:32 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
Rinth napisał(a):

To ze pierwsza '20' rankingu moze wystawic 2 kluby do el. ligi mistrzow + 2 do pcuahru uefa. ponizej 20 meijsca tylko 1 klub dostaje sie do el. ligi mistrzow ;)

+1
Poza tym, matematycy sa wszedzie xD
Pzdr
Skocz do: