Post Napisane: 2006-07-26, 00:41 Upload: 0.00 MB

A-aleex czemu uczysz mlodego takich rzeczy? podales mu nazwy artystow takich jak max farenthide(ktora nota bene wycina z innych kawalkow ostatnio slyszalem jego utwor z bassem identycznym co verano aj eszcze wczesniej na bassie dj Lhasy, obserwuje rynek muzyczny mlodych wykonawcow w polsce bo takie mam zadanie i wiem co sie swieci i co kto widziwia...) nie dawaj mu takich mizernych przykladow bo to nie powinny byc autorytety dla was moze dla Ciebie bo ty jestes mlody i oni byli przed Toba i ci imponowali...ale daj mu przyklad takich Ludzi jak Shaub Baker a moze nieco wyzej Armin Van Burren i daj mu przyklady porgramow do Aranzowania jakich oni uzywaja dzieki temu chlopak zacznie od Cubase czy Reason czy Logic czy Acid i bedzie wiedzial czy sie nadaje na muzyka ...i nie ma czegos takiego ze to za trudne czy skomplikowane programy jezeli polegnie przy nich i sie podda to nigdy nie bedzie z niego ludzi bo kiedys zaprosza go do studia dzadza mu cubase i co i lezy bo nieumie bo za skomplikowane myslcie realnie ludzie no chyba ze robicie to dla Hobby i dla pokazywania zachodnim sasiadom jakie jakosciowe slabe kawalki robimy...dam wam przyklad z Waszej polki Rob Mayth od czego zaczynal a na czym robi teraz bo wie ze musi jak chce trzymac poziom i nie byc posmiewiskiem....bo Ludzie juz sie smiejaz fruity i z jego uzytkownikow osobiscie sam tego uzywam w skrajnych przypadkach kiedy mam jakis pomysl to aby szybko go przeniesc realizuje to w polowie na fruity i pozniej jak mam wiecej czasu przenosze to na program Cubase w postaci suchego sladu Zapisu Melodi czy czegos innego. nie Musicie uzywac tych programo o ktorych mowie ale liczcie sie z tym ze zawsze bedziecie robic utwory ktora w rzeczywistosci sa demami o jakosci jakiej wysyla sie do wytworni by pokazac co sie ma by oni to mogli pozniej na prawdziwym sprzecie realizowac ehh co tu jeszcze a no ALEEX sluchalem twoje kawalki i powiem ci tak Gdybys robil na Cubase i poczul ta moc i mozliwosc Quadrofoni i profesjonalnego pompowania compresorem (ja uzywam Voxendo Crunchessor) wymiatalbys z niektorymi kawalkami a tak....ale jak sie postarasz beda z Ciebie ludzie :) tego ci zycze bo masz w Sobie to cos i na przyszlosc staraj sie nie uzywac czyis wokalow rob wlasne masz sporo kolezanek pewnie i masz demko hit i wysylaj gdzie sie da po labelach

Post Napisane: 2006-08-12, 15:19 Upload: 0.00 MB

A-LeeX napisał(a):
no hmm wiesz Odnosnie Maxa to moze gdyby sie nauczyl robic na reasnie albo cubasie to nie mial by Pzesterow w kazdej nucie i hujowego mastera ale to juz inna bajka. Nie zapominajcie ze FL ma funckje REWired pze pomocy ktorej mozesz polonczyc FL a z Reasonem napzyklad . I wtedy wykrencasz dzwienk np na MAlstromie i uzywasz go w FL grajomc nim w Piano SUper SPrawa Polecam bo Reaon ma w *** dziwnkow i w ogóle pod tym wzgledem jest nie zastompiony :) no a fl wtedy mozesz sluzyc do skladania wszystkiego w calosc :) This is my opinion :)

Nie powiedzialbym, ze na FL sie nie osiagnie tego co na Reasonie. Wystarczy miec odpowiednie wtyczki i dobre ucho. Program jest naprawde dobry, choc wielu "tych lepszych" hehe uwaza, ze ten program jest z nizszej polki. Zdradze, ze pewna gwiazda z zachodu, uzywa glownie FL'a do skladania nut :D a efekty sa oszalamiajace. Dobra reka czyni cuda ;)

Post Napisane: 2006-08-21, 14:08 Upload: 0.00 MB

masz na mysli rob Mayth'a? bo wiem ze on skladal utwory na fruity ale to nie jest zadna gwiazda jezeli o to chodzi wiec to chyba nie on:) a co do Fruity to poweidz mi ilu tych co robi na fruity zrobilo przeboj ?? przeboj ktory gra sie w radiach w europie czy w polsce?? odpowiedz jest prosta :) zadna:) tu chodzi o kreatywnosc niektore programy zabijaja ci kreatywnosc dlategoz dobrym sposobem jest uzywanie paru programow naraz ale jest to czasochlonne a w muzyce liczy sie czas czesto gesto wiec sprawa jest prosta dzialac i nie tracic czasu na pierdoly i na zbedne wtyczki nikomu nie potrzebne ale kto co lubi :)

Post Napisane: 2006-08-21, 20:28 Upload: 0.00 MB

Do tych jeszcze co robia na FL amibitna muzyke doliczybym T.M.E.J Team swietny duet 2 mlodych producentow :) pozdrawiam
Skocz do: