Post Napisane: 2008-08-22, 20:11 Upload: 0.00 MB

Jakis czas temu, na znanym portalu spolecznosciowym, mocno zniesmaczony poczynaniami naszego boskiego wirtuoza syntezatora, - Pawla Mellera alias Paul Miller wyslalem do Niego wiadomosc. Pawel odpisal, mam nadzieje ze korespondencja bedzie trwala po wieki.

tribart:
Temat: Musialem sie podzielic ta informacja
Data i godzina: dzisiaj 14:52
Jako wierny fan muzyki trance, chcialem zapytac jak dlugo bede sluchal Twoje blizniaczo-brzmiace kawalki (ze z litosci nie nazwe ich tjunami), twoje oklepane schematyczne uplifty zabijajace orginalnosc - czyli to co w tej muzyce kochalem najbardziej. Jak duzo jeszcze zobacze blizniaczych remixow rozniacych sie tylko nazwami, jak wiele oklepanych dzwiekow i nudnych jak mydlo, schematycznych do granic wytrzymalosci melodii?
Ja tylko chcialbym znac date zebym wiedzial ze spokojnie moge wlaczyc TATW albo wejsc na cdjshop nie bedac katowany Twoim "rutyniarskim" podejsciem do muzyki, robieniu jej na ilosc a nie jakosc.
Nastepnym razem jak pomyslisz sobie "ej, zrobie sobie w tym tygodniu siedem kawalkow w tym trzy uplifty i dwa progressivy", pomysl tez prosze o bardziej ambitnych odbiorcach, znacz swoje vinyle z daleka czerwonym znaczkiem "Uwaga, robie to samo od lat"!
Wiecej oryginalnosci maja chlopaki z grupy Boys.

Pozdrawiam, majac cicha nadzieje ze kiedys uslysze cos nowatorskiego, ale kazdy wie czyja matka jest nadzieja.

P.s. Pozdrow Tyasa

pawel meller alias paul miller:
Temat: Re: Musialem sie podzielic ta informacja
Data i godzina: dzisiaj 16:41
do usranej smierci

tribart:
Temat: Re: Re: Musialem sie podzielic ta informacja
Data i godzina: dzisiaj 20:06
Uff
mam nadzieje ze to juz wkrotce

Post Napisane: 2008-08-22, 20:50 Upload: 0.00 MB

ciekawa odpowiedz wrecz na wysokim poziomie intelektualnym :P :mg:

Post Napisane: 2008-08-23, 00:00 Upload: 0.00 MB

to mnie tylko utwierdza w przekonaniu ze dalej go nie lubie...
a jak na zlosc portaler typu ftb sie podniecaja jaka to on nie zrobil kariere rofl, jeszcze glupsze okazjua sie labele ktore wydaja te jego scierwa... :evil:

Obrazek
rotfl

pzdr klonik ;)

Obrazek

Post Napisane: 2008-08-23, 00:39 Upload: 0.00 MB

Paul Miller - To Run!

Post Napisane: 2008-08-23, 02:12 Upload: 0.00 MB

Zrob lepsze!

Post Napisane: 2008-08-23, 02:41 Upload: 0.00 MB

[W]i3r2@_cY, <3

Post Napisane: 2008-08-23, 09:50 Upload: 0.00 MB

nynek :*

Rinth, pewnie sie wkurzysz jak zapytam, ale ty tak serio?

Post Napisane: 2008-08-23, 10:42 Upload: 0.00 MB

On nie jeden przeciez tworzy utwory na jedno kopyto, moge nawet rzec ze prawie wszyscy ludzie tworzacy uplifty tworza prawie to samo (pisze prawie, zeby nikogo nie urazic, bo jak dla mnie to sa totalnie takie same oklepane nudne dzwieki!) i bym sie tu na nim nie skupial tylko calej "spolecznosci tworzyacy" upliftowy trance o ktorym gdy pomysle, to mam ochote sobie wlozyc palec do gardla, ale takie oklepanie tez niektorych rajcuje i niech tak bedzie, niech kazdy slucha tego co lubi i nie wytyka innym ;)

Post Napisane: 2008-08-23, 10:45 Upload: 0.00 MB

uciex napisał(a):
niech kazdy slucha tego co lubi i nie wytyka innym ;)

+1

Chcialam tu cos napisac, ale nie mialam jakos weny. Uciex jakos wszystko ladnie ujal i zgadzam sie z nim

Post Napisane: 2008-08-23, 10:46 Upload: 0.00 MB

Tez mi wielkie mecyje, ja jestem za tym zeby zrobic mu nekrolog tak jak to zrobilem z Nitrus Oksajdem i wyslac na n-k skoro tak pragnie wlasnej smierci

Obrazek

Post Napisane: 2008-08-23, 11:11 Upload: 0.00 MB

a to ja musze nagrac filmik
jak bede plakal i krzyczal "zostawcie go w spokoju" xD
hahaaha niezly polew mialem z tego nekrologu

Post Napisane: 2008-08-23, 11:46 Upload: 0.00 MB

Najpierw Tiesto (to jeszcze przeboleje), ale potem Armin van Buuren, a teraz Nitrous Oxide... chyba za duzo godzin przy monitorze czy co... :|

No to ja powiem, ze chodz nie lubie stylu N2O to jednak cenie go, ze jak niewielu Polakom tak udalo mi sie wybic na scenie trance i teraz jest jednym z najwazniejszych producentow tworzacych upliftowy, a jego utwory sa jak i on sam sa znane na calym swiecie i zycze mu jak najlepiej, ludzie go lubia i szanuja, niech tworzy to co kocha ;)

I zycze co niektorym 3 klepki w mozgu bo to na co patrze to juz przestaje wierzyc nie w ludzi, ale czlowieczenstwo.

Feife, gratuluje talentu.
Ostatnio edytowano 2008-09-28, 17:12 przez UcieX, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2008-08-23, 13:12 Upload: 0.00 MB

uciex, czep sie psa, ja nie produkuje muzyki, nie gram nigdzie wiec tez nie szczyce sie tym ze mam talent...
Slucham tej muzyki juz tyle lat ze na dobra sprawe mam prawo cos powiedziec i uwazac ze znam sie co nieco na dobrych i gownianych produkcjach...
Czym sie rozni N20 od Millera? Jedyna roznica to taka ze wypuszcza mniej niz Paul na dobra sprawe sample te same ;) uplifting moze byc fajny ale nie w kazdym wydaniu.

[W]i3r2@_cY, kiedys ladnie napisal cos na temat Shah'a ze zrobil kiedys kawalek ale ktos mu powiedzial ze brakuje w nim jakiegos mocnego elementu np. gitarki i od tej pory we wszystkich produkcjach wrzuca ta zydowska gitare. Z tym sie cholernie idzie zgodzic, jak widze "Sunlounger" albo slysze to mi sie chce isc do kibla i walnac porzadna kupe...a jestem przekonany ze nie tylko ja jestem tego zdania.

Kiedys zeby robic dobra muzyke trzeba bylo miec talent, teraz wystarczy soft+wtyczki i rodzi sie tych gowien na jedno kopyto z tymi samymi samplami wymienianymi pomiedzy pseudo producentami...

Rinth napisał(a):
Zrog lepsze!

Oho xD nie wiem czy to joke mniemam ze tak bo ty Rinth jestes za madry na takie odszczekiwanie ;)

Post Napisane: 2008-08-23, 13:33 Upload: 0.00 MB

_xyz napisał(a):
nie gram nigdzie wiec tez nie szczyce sie tym ze mam talent...

mialem na mysli Twoj talent do nekrologow :>

_xyz napisał(a):
Z tym sie cholernie idzie zgodzic, jak widze "Sunlounger" albo slysze to mi sie chce isc do kibla i walnac porzadna kupe...

Zgadzam sie, rowniez mam takie odczucia, ale to nie znaczy ze od razu trzeba komus zyczyc smierci :| bo dla mnie to juz nie jest smieszne (moze zrobilem sie malo dowcipny, wybaczcie)

Cytuj:
Kiedys zeby robic dobra muzyke trzeba bylo miec talent, teraz wystarczy soft+wtyczki i rodzi sie tych gowien na jedno kopyto z tymi samymi samplami wymienianymi pomiedzy pseudo producentami...

Ale pomysl... jakby nikt tego nie sluchal/kupowal to chyba by w takim stylu nie tworzyli co nie? :> logiczne. Ale jak juz wyzej powiedzialem, ze Tobie sie cos nie podoba, to nie znaczy ze od razu jest jakims totalnym debilem :> sa ludzie ktorzy uwielbiaja Sunloungera i tworzy to dla takich ludzi, ktorzy wlasnie w TAKICH a nie INNYCH samplach znajduja ukojenie, a Ty jak nie lubisz to nie sluchasz i w czym problem? :>
zrozum to w koncu :dzizys:

Post Napisane: 2008-08-23, 13:57 Upload: 0.00 MB

uciex napisał(a):
[
Cytuj:

Ale pomysl... jakby nikt tego nie sluchal/kupowal to chyba by w takim stylu nie tworzyli co nie? :> logiczne. Ale jak juz wyzej powiedzialem, ze Tobie sie cos nie podoba, to nie znaczy ze od razu jest jakims totalnym debilem :> sa ludzie ktorzy uwielbiaja Sunloungera i tworzy to dla takich ludzi, ktorzy wlasnie w TAKICH a nie INNYCH samplach znajduja ukojenie, a Ty jak nie lubisz to nie sluchasz i w czym problem? :>
zrozum to w koncu :dzizys:

e tam z takim rozumowaniem. to ze wiele osob slucha dana muze nie uspraweidliwia tego ze sa debilami.. no ale kazdy zaczynal od lzejszych dzwiekow.. problem w tym na czym skonczy.. bo jak skonczy na ich troje to to jest tragedia..

Post Napisane: 2008-08-23, 14:01 Upload: 0.00 MB

Widze ze sie nie dogadamy, no trudno, ja tam nikogo nie mam zamiaru obrazac ze tworzy taka a nie inna muzyke... no chyba ze to
Szeryf napisał(a):
ich troje

Post Napisane: 2008-08-23, 14:02 Upload: 0.00 MB

uciex napisał(a):
Widze ze sie nie dogadamy, no trudno, ja tam nikogo nie mam zamiaru obrazac ze tworzy taka a nie inna muzyke... no chyba ze to
Szeryf napisał(a):
ich troje

no ale pamietaj ze dla niektorych ich troje moze znaczyc tyle samo co pulsedriver albo mario piu

Post Napisane: 2008-08-23, 14:07 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
uciex napisał(a):
Szeryf napisał(a):
ich troje

no ale pamietaj ze dla niektorych ich troje moze znaczyc tyle samo co pulsedriver albo mario piu

Moze i tak... nic do tego nie mam, ale tych gniotow na sile wpajanych ludziom w uszy typu Ich Troje czy Feel to ja nigdy nie zdzierze, bo to nie jest muzyka dla ludzi tylko dla pieniedzy :]

Post Napisane: 2008-08-23, 14:14 Upload: 0.00 MB

uciex napisał(a):
Szeryf napisał(a):
uciex napisał(a):
Szeryf napisał(a):
ich troje

Moze i tak... nic do tego nie mam, ale tych gniotow na sile wpajanych ludziom w uszy typu Ich Troje czy Feel to ja nigdy nie zdzierze, bo to nie jest muzyka dla ludzi tylko dla pieniedzy :]

ja to samo moge twierdzic o niektorych odmianach muzyki elektronicznej tyle ze tam jest to w mniejszej skali ale zamysl taki sam. a w mniejszej skali bo jakby potrafili spiewac i chalturzyc jak feel to by to robili ale nie potrafia

Post Napisane: 2008-08-23, 14:14 Upload: 0.00 MB

[W]i3r2@_cY napisał(a):
Rinth, pewnie sie wkurzysz jak zapytam, ale ty tak serio?

Pol zartem, pol serio.

Nie znam sie na tych upliftach, nie znam tego typa, ale z tego co zrozumialem, robi sobie muzyke, ktos to wydaje, ktos tego slucha...a taki Bartek pisze bardzo obrazliwe maile.
Jak czytalem tresc to poczulem sie jakbys po mnie jechal i az sie przykro robi.
Daj ludziom zyc...Do C-Boola maili nie piszesz, a przeciez wypadaloby codziennie ze trzy wyslac...

Napisalem "zrob lepsze" bo tak zawsze pisze ktos jak nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia w obronie czyjejs tworczosci.

Post Napisane: 2008-08-23, 14:17 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):
Napisalem "zrob lepsze" bo tak zawsze pisze ktos jak nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia w obronie czyjejs tworczosci.

jak robotnik ci bedzie budowal dom i krzywo go zbuduje to tez mu nic nie zarzucisz w obawie ze ci powie 'zrob lepiej'?

Post Napisane: 2008-08-23, 15:03 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
Rinth napisał(a):

jak robotnik ci bedzie budowal dom i krzywo go zbuduje to tez mu nic nie zarzucisz w obawie ze ci powie 'zrob lepiej'?

Robotnik najpierw zostaje wynajety do wykonania jakiejs pracy, a pozniej ja wykonuje i dostaje za nia kase wiec musi zrobic dobrze i nie ma chuja, bo wpierdol.
Producent najpierw robi cos, wydaje to, a ty jak chcesz to kupujesz jak nie to nie..
Stad wniosek, ze robotnik nie ma prawa powiedziec 'zrob lepsze' bo on ma zrobic tak jak ty sobie zyczysz, a producent robi jak jemu sie chce, a to kto to kupi to juz go chuj obchodzi :> czyz nie?

Post Napisane: 2008-08-23, 15:05 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
Szeryf napisał(a):
Rinth napisał(a):

Robotnik najpierw zostaje wynajety do wykonania jakiejs pracy, a pozniej ja wykonuje i dostaje za nia kase wiec musi zrobic dobrze i nie ma ch***, bo wpierdol.
Producent najpierw robi cos, wydaje to, a ty jak chcesz to kupujesz jak nie to nie..
Stad wniosek, ze robotnik nie ma prawa powiedziec 'zrob lepsze' bo on ma zrobic tak jak ty sobie zyczysz, a producent robi jak jemu sie chce, a to kto to kupi to juz go *** obchodzi :> czyz nie?

nie. bo domowe przedszkole

Post Napisane: 2008-08-23, 15:25 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
Rinth napisal/a

Napisalem zrob lepsze bo tak zawsze pisze ktos jak nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia w obronie czyjejs tworczosci.

W takim wypadku trzeba miec jaja i zaplacic dopiero po zrobionej robocie, zaliczek rowniez nie daje sie 'na material'
A jesli i tak zrobi zle, tzn niezgodnie z oferta, prawem, z narazeniem zycia czy czymkolwiek (jesli tak stwierdzi rzeczoznawca) i bedzie zadac pieniedzy za zle zrobiona robote to wtedy mozna zawsze pomeczyc sie w sadzie. i tekst typu 'zrob lepiej' w takim przypadku na bank nie uslyszysz.

----

Post Napisane: 2008-08-23, 15:29 Upload: 0.00 MB

dobra zly przyklad podalem, przepraszam
Skocz do: