Register

Please register to see whole board

Post Napisane: 2007-08-06, 20:27 Upload: 0.00 MB

Jakies pol roku temu zarejestrowalem sie na zagranicznym forum o tej samej tematyce co fmf, jednak bylo w niej cos duzo lepszego niz tutaj, mianowicie:
zeby sciagnac plik nie trzeba bylo pisac zbednego i bezsensownego postu, tylko miec pewna liczbe tych postow..
ile ? to juz zalezalo od uploadera: niektorzy swoje relki udostepniali w tematach od 5 postow, inni zas od 50.
wynagrodzeniem, zamiast pisania 'dzieki' itpd bylo klikniecie w przycisk THANKS, co dawalo uploaderowi punkt, oczywiscie, jesli nazbieralo sie tych punktow uploader otrzymywal pozniej status VIPa itp...
i pytanie do administracji, jak i do uzytkownikow: czy nie lepsze by bylo takie rozwiazanie tutaj na forum ? bo np. chcialbym poczytac opinie na temat utworkow jakie sciagam, a nie tylko 'dzieki, zaraz sciagne i wroce z editem' (oczywiscie nie musze wspominac, ze praktycznie nikt z tym editem nie wraca), samo podanie rodzaju, ze to trance tez nic nie mowi...
czy nie lepiej by bylo udostepnic od razu, ja bym sciagnal i napisal opinie o danym utworku ?
mozecie sobie pomyslec, ze nikt nie bedzie pisal tych opini, ale mylicie sie ! na tym zagranicznym forum bylo wiecej postow w temacie niz tutaj, bo tu sie nie chce wymyslac stopiecdziesiatej konfiguracji wyrazow 'dzieki' 'zaraz' sprawdze' 'upload' itp...to bezsensu...

pozdrawiam

Post Napisane: 2007-08-06, 20:31 Upload: 0.00 MB

maciej_pl napisał(a):
i pytanie do administracji, jak i do uzytkownikow: czy nie lepsze by bylo takie rozwiazanie tutaj na forum ? bo np. chcialbym poczytac opinie na temat utworkow jakie sciagam, a nie tylko 'dzieki, zaraz sciagne i wroce z editem' (oczywiscie nie musze wspominac, ze praktycznie nikt z tym editem nie wraca)

Tu tkwi problem w tym ze prawie nikt z osob wrzucajacych muzyke nie napisze nic o niej tylko da link wiec takie wnioski mnie nie dziwia. Ja zawsze pisze cos o mojej nucie ktora wrzucam na forum aby miec ogolny jej obraz i uwazam ze powinno byc w regulaminie takie cos jak obszerniejsze info o nucie ktora sie wrzuca.

Post Napisane: 2007-08-06, 21:51 Upload: 0.00 MB

maciej_pl napisał(a):
a nie tylko 'dzieki, zaraz sciagne i wroce z editem' (oczywiscie nie musze wspominac, ze praktycznie nikt z tym editem nie wraca)

takie sytuacje sa nagradzane warnami ;)

ogolna koncepcja jest ciekawa a problem jest juz znany od dawna,widac nasze spoleczenstwo jest bardziej leniwe i nastawione tylko na branie :P

mentalnosc ludzka trudno zmienic, popatrz po innych polskich forach warezowych bez hide z przysiskami typu "thanks" - tam nie ma zycia, wieje nuda a jedyne odpowiedzi w tematachto alternatywne linki

Post Napisane: 2007-08-07, 11:20 Upload: 0.00 MB

Daniel Craft napisał(a):
Watpie w to zeby znalazlo sie az tylu ochotnikow by jakos opisywac dany upload. Na Tmeju kims takim byl Orn. Zapewne kazdy pamieta, ze nie bylo ani jednego jego uploadu, w ktorym by sie nie rozpisal.

Ja tu juz nie mowie o rozpisywaniu sie, ale chociaz opisaniu tego utworu w 2-3 zdaniach.

Post Napisane: 2007-08-09, 13:32 Upload: 0.00 MB

Ja tez korzystam z takiego forum z przyciskami Thanks i moim zdaniem jest to dobry pomysl tylko trzeba by bylo w regulaminie dodac, ze po pobraniu utworu w czasie nie dluzszym niz 24h trzeba umiescic opinie o nim i mysle, ze to moze zalatwic po czesci sprawe. Sam wiem po sobie, ze jak podziekuje za upload i sciagne muze to nie chce mi sie wracac i edytowac posta.

Post Napisane: 2007-08-09, 14:21 Upload: 0.00 MB

syntezis napisał(a):
ylko trzeba by bylo w regulaminie dodac, ze po pobraniu utworu w czasie nie dluzszym niz 24h trzeba umiescic opinie o nim

Taa... i polowa ludzi by wyleciala za to ze zapomniala dac opinie.

Post Napisane: 2007-08-09, 19:30 Upload: 0.00 MB

Wiec Znam Wiele 4 Z Unhide Linkami i co i tam teksty tylko :
"link off","?šwieze linki","Tego szukalem"(tak tylko tyle),"a Mosze inny serw bo ia nie omjem sciagac stamtad"(celowe bledy ort) itd.
Slaby pomysl i styl Thanks !! Jak Juz Polskie 4um to Dzieki,Dziekuje....

Post Napisane: 2007-08-09, 23:46 Upload: 0.00 MB

ah wiem co to jest :) nzma takie fora co takie cos maja i ci powiem ze to jest bardzo dobre rozwiazanie.

Post Napisane: 2007-08-13, 17:37 Upload: 0.00 MB

K69 napisał(a):
mentalnosc ludzka trudno zmienic, popatrz po innych polskich forach warezowych bez hide z przysiskami typu "thanks" - tam nie ma zycia

+1 Poki co nie wydaje mi sie aby byl sens wprowadzania takich zmian. Jesli ktos ma cos ciekawego do powiedzenia o jakims utworku to na pewno to zrobi i gdyby u nas odkryc hide oj co to by bylo... Raj dla ssakow. Po za tym ssaki to jak widza linka to nie zauwaza nic po za nim ( jak np. przycisk "thanks" - wiec upload zmarnowany) Wiec mysle, ze tak jak jest obecnie to jest dobrze. Po za tym nie liczy sie ilosc postow tylko jakosc.

Pozdrawiam, to moja opinia :P

Post Napisane: 2007-08-13, 17:39 Upload: 0.00 MB

a moze przekret, ze poki sie nie kliknie "Thanks" lub napisze posta to hide? :D
Pzdr

Post Napisane: 2007-08-14, 12:53 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):
poki sie nie [...] napisze posta to hide

tak przeciez teraz mamy :P

Post Napisane: 2007-08-14, 12:59 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):
a moze przekret, ze poki sie nie kliknie "Thanks" lub napisze posta to hide? :D
Pzdr

nie no wlasnie to thanks tak dziala... jak beer mod czyli stawiasz piwo/klikasz thanks lub piszezs posta i wtedy masz link ;) Ale zeby wtedy widziec kto siew pisal trzeba sprawdzac liste itd itp ;)
Sam mam juz pewne plany co do zmian ;p wkrotce skonsultuje to z adminami i zobaczymy co z tego wyjdzie ;p

Post Napisane: 2007-08-14, 13:02 Upload: 0.00 MB

daty do tematow w dziale z muzyka, tego mi brakuje :P ;)

Post Napisane: 2007-08-14, 13:13 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
wkrotce skonsultuje to z adminami i zobaczymy co z tego wyjdzie ;p

ja mysle ze najlepiej wyjdzie jak zrobisz to sam, bez zadnych konsultacji z innymi :P

Post Napisane: 2007-08-14, 13:36 Upload: 0.00 MB

somsiad napisał(a):
daty do tematow w dziale z muzyka, tego mi brakuje :P ;)

przeciez nad nickiem zakladajacego temat jest data :P

Post Napisane: 2007-08-14, 18:29 Upload: 0.00 MB

To co autor napisal jest po calosci miod. Punkty dla uploaderow miod. Udostepnianie od ilosci postow miod. Odpuszczenie se bezsensownych podziekowan miod.

Post Napisane: 2007-08-15, 10:46 Upload: 0.00 MB

maciej_pl napisał(a):
(...) zeby sciagnac plik nie trzeba bylo pisac zbednego i bezsensownego postu, tylko miec pewna liczbe tych postow..
ile ? to juz zalezalo od uploadera: niektorzy swoje relki udostepniali w tematach od 5 postow, inni zas od 50.
wynagrodzeniem, zamiast pisania 'dzieki' itpd bylo klikniecie w przycisk THANKS, co dawalo uploaderowi punkt, oczywiscie, jesli nazbieralo sie tych punktow uploader otrzymywal pozniej status VIPa itp... (...)

+1 moze byc...

maciej_pl napisał(a):
(...) zaraz sciagne i wroce z editem' (oczywiscie nie musze wspominac, ze praktycznie nikt z tym editem nie wraca), samo podanie rodzaju, ze to trance tez nic nie mowi...
czy nie lepiej by bylo udostepnic od razu, ja bym sciagnal i napisal opinie o danym utworku ?
mozecie sobie pomyslec, ze nikt nie bedzie pisal tych opini, ale mylicie sie ! na tym zagranicznym forum bylo wiecej postow w temacie niz tutaj, bo tu sie nie chce wymyslac stopiecdziesiatej konfiguracji wyrazow 'dzieki' 'zaraz' sprawdze' 'upload' itp...to bezsensu...
(...)

... praktycznie <- to b. mocne slowo, bo userzy pisza edity (sam ich zawsze duzo pisalem), jak sobie lykniesz jakiegos songa bez dzieki ani nic, to pewno wrocisz i dasz znac, ze sobie tego songa 30 minut temu sciagnales i ze jest cool... w to nie wierze, w zwiazku z tym niech zostanie tak jak jest, napisz te "dzieki, sprawdze muzyczke i napisze edita" (moze)

pozdro...

Post Napisane: 2007-08-15, 11:03 Upload: 0.00 MB

Moim zdaniem propozycja usera maciej_pl jest nieglupia, bo sam wiem ze nie zawsze chce mi sie wracac poprawiac posta zeby napisac co sadze o danym kawalku :-/
PZDR

Post Napisane: 2007-08-16, 21:27 Upload: 0.00 MB

Wezcie tak zrobcie. Chociaz na probe. Moim zdaniem to o niebo lepszy system niz ten, ktorego sie trzymamy :>

Post Napisane: 2007-08-18, 17:29 Upload: 0.00 MB

Mozna bylo by cos zrobic z tym Rapidem na jeden plik muzyczny :P
na tmej-teamu dostawalo sie za to bana tutaj to wkurwia :P
takze prosze o jakas interwencja :P

Post Napisane: 2007-08-18, 17:49 Upload: 0.00 MB

AKF napisał(a):
na tmej-teamu dostawalo sie za to bana

nie bana tylko pojedyncze utwory na rs byly zamykane a przy notorycznym lamaniu byl WARN an ie ban
AKF napisał(a):
tutaj to wkurwia :P

nie klnij :>
AKF napisał(a):
takze prosze o jakas interwencja :P

warn za wulgaryzmy ? :hyhy:

Post Napisane: 2007-08-26, 18:00 Upload: 0.00 MB

no to tylko moja propozycja... bo zmiany tutaj sa koniecznie potrzebne, przynajmniej wg mnie, nie chodzi mi o prostote sciagania, ale o same opinie na temat utworku :>

Post Napisane: 2007-08-26, 18:24 Upload: 0.00 MB

Mozna to zrobic, ale jest jedno ale :P
Komu sie chce ? :P to jest troche plikow i motania w bazie... w sumie zaden problem instalacja.. ale jak sie nie sprawdzi to jest z 2-3x wiecej motania z deinstalacja... samo wylaczenie nie wchodzi w gre, bo:
skrypt forum i tak juz odbiega od standardu bardzo daleko (sporo modow itd itp)
baza forum jest skopana bardziej niz inne :P
No i odinstalowac (o ile w ogole trzebaby to wywalac - wydaje mi sie ze tak) trzeba ze wzgledow hostingowych (obciazenie serwera itd)
Ilosc postow dzisiaj jest i tak mala no i jakosc tez ;p jakby wszedl taki mod to:
nie bedzie postow (mzoe tylko kilka osob sie wysili na opinie).
Co z tymi ktorzy beda odkrywac sobie hide przez danie "piwa" i nie wracac z opinia? Ban?
Ban to glupota za takie cos, bo jak napisalem na 100% tylko kilka osob sie dostosuje do tego inapisze cokolwiek wiec tylko kilka osob zostanie na forum.
Ale jak bardzo chcecie to jak znajde chwile kiedys tam i reszta adminow sie zgodzi to mozna dac na probe :> tylko najpierw sie rozeznam jak dokladnie wyglada odinstalowanie tego moda :> i MOZE cos sie podziala w tym kierunku :>
A tera czy nie lepiej jest napisac post:
"dzieki, wracam z editem" odkrywasz sobie hide, podbijasz temat do gory, i wiesz od razu gdzie masz wrocic z editem bez zadnych zbednych pierdol jak przegladanie kto gdzie dal 'piwo' itd.
Przesluchujesz sobie utwor:
podoba sie - wbijasz w temat i piszesz ladny edit dlaczego Ci sie podoba co Ci sie podoba itd :>
nie podoba sie - wbijasz w temat i piszesz dlaczego i co Ci sie wnim nie podoba :>
Ciezko? Chyba nie.. kilka klikniec i stukniec wklawiature (z samym odkryciem hide) a powrot z editem tak czy inaczej wymagany dla takich postow :>
Na pewno nie tak ciezkie jak instalacja tego moda :>

I podsumuja wszystko:
Edit dzisiaj jest obowiazkowy TYLKO przy krotkim poscie. NIE TRZEBA pisac editow kiedy sie napisze post sensowny, na temat i odpowiednio dlugi, zawierajacy podziekowanie (ALE MOZNA)
Wiec jaka macie roznice w tym czy wpiszecie post: "dzieki pozniej edit" czy klikniecie przycisk "piwo" ?
Wy chcecie editow tylko wtedy gdy utwor jest dobry ? Podoba sie temu kto go pobral?
Bez sensu.. w koncu maja byc jakies dyskusje wiec edit bez znaczenia czy Ci sie utwor podoba czy nie :>

Post Napisane: 2007-08-28, 03:22 Upload: 0.00 MB

Pogadales sobie juz? :P

[K]r2y$_eQ napisał(a):
Ale jak bardzo chcecie to jak znajde chwile kiedys tam i reszta adminow sie zgodzi to mozna dac na probe

Bardzo chce(my)

Post Napisane: 2007-08-28, 03:42 Upload: 0.00 MB

E tam ;p w sumie juz nic z tego, ze ktos chce ;p gdalem z kims jeszcze i stwierdzil, ze temat jest tak nierealny ze nawet tu nie zaglada xD

Tak wiec nie przechodzi zaden beer mod ani nic podobnego ;p
Jakichs innych zmian ktos chce ?
Skocz do: