Post Napisane: 2006-06-22, 00:40 Upload: 0.00 MB

Chcialem sie poradzic na temat takiego zestawu... A mianowicie czy ktos gral juz na tych modelach glownie chodzi o odtwarzacze cd... A moze polecacie cos lepszego w porownywalnej cenie...

Mixer: Pioneer DJM 400

mixer

Odtwarzacze CD: Denon DN-S1000

http://cdplayery.djshop.pl/dj/sklep/Denon/1049,Denon-DN-S1000.html

Chodzi mi o sprzet ktory bedzie mogl zadowolic amatora jak i kogos kto w tym siedzi dosc dlugo. na pionierze gralem juz troche i wiem ze to sprzet dobry i godny polecenia...
No chyba ze polecacie cos lepszego...
W waszych postach przewijal odtwarzacz sie Pioneer CDJ-100S ale jest to juz starszy typ odtwarzacza, byl on popularny 2lata temu teraz za taka cene uwazam ze to kiepski interes.

Myslalem tez o tym: Gemini CFX-30

Czekam na wymiane pogladow na temat sprzetu :P

Post Napisane: 2006-06-22, 07:56 Upload: 0.00 MB

Osobiscie nie gralem, ale qmpel ma ten mixerek i sobie bardzo go chwali, a co do CD Playerow to popytam...

Post Napisane: 2006-06-26, 18:00 Upload: 0.00 MB

Prosiles mnie o porade to ci troche podpowiem :]

Zanim kupilem Denona zastanawialem sie nad Pionierem cdj 200 ale po przejzeniu mozliwosci obu odtwarzaczy doszedlem do wniosku ze Denon ma o wiele wiecej funckji i jest tanszy a w rankingach pomalu przebija Pioniera :)
Gralem juz na nim na kilku imprezach i spisuje sie znakomicie dla poczatkujacych sie nadaje.
Znalazlem w nim pare wad :P ktore mnie troche denerwowaly ale sie przyzwyczailem.
Chodzi mi o to aby dac nastpeny utwor trzeba dac pauze i dopiero mozna przejsc na kolejnu utwor ;/ Kolejna wada moze tez byc dla mnie nie jest az tak razaca, ze przy przewijaniu a dokladniej gdy skonczysz przewijac na chwilke sie zawiesza a to dlatego ze jest w nim sporo funkcji i musi pomyslec :) co jeszcze :)
3 Filtry, powolny start i stop ( fajny efekt ) 2 petle mozna sie bawic w nieskonczonosc :)
I najlepsze scratch, mozna tez sie bawic w kolko :) chociaz dokladnego vinyla to ci nie odwzoruje :)
Ogolnie za te pieniadze dostajesz porzadny sprzet ktory starczy Ci na pare dobrych lat :)
Do tego gwarancja na 3 lata w Pionierach jest na 2. Do tego koszt wymiany np lasera jest mniejszy niz np w Pionierze cdj 200 :)

Ja jestem z niego zadowolony, wczesniej z Djmackiem gralismy na Gemini cdj20 i przejscie z takich starych dekoiw na nowe to ogromna roznica

Dj maciek sie jeszcze wypowie bo tez na nim juz gral :)
Jak masz jakies pytania to wal, postaram sie odpowiedziec :]

Jesli chodzi o tego Pioniera 100 to ja odradzam, w nim nic nie ma 3 jakies filtry do tego trzeba krecic Jogiem zeby powstal efekt w Denonie za sprawa jednego guzika masz efekt

Dzieki za PW i pozdrawiam

Post Napisane: 2006-06-27, 18:46 Upload: 0.00 MB

djkamil napisał(a):
Jesli chodzi o tego Pioniera 100 to ja odradzam, w nim nic nie ma 3 jakies filtry do tego trzeba krecic Jogiem zeby powstal efekt w Denonie za sprawa jednego guzika masz efekt

witam :wink:
zaczne od konca :P tych pionierow ci rowniez nie polecam,mimo ze firma sprawdzona i ma dobrze wyrobiona marke,to ten deck jak dla mnie to najgorszy cd jaki mogl wyjsc na rynek.po 1: cena jak na taki typ odtwarzacza jest droga,bo procz 3 efektow to on nic nie posiada, po 2: po jakims czasie uzytkowania,co w pinierach sie zadko zdarza (ale ten to wyjatek),cd zaczyna swirowac,nie czytac plyt.sypie sie jesdnym slowem.co jeszcze....strasznie glupi uklad z CUE,kiedy nastawiasz sobie CUE musisz wcisnac przycisk CUE a dopiero pozniej play zeby okreslony fragment startu sie zapisal,w innych odtwarzaczch tego nie ma.nawet w moim domowym sprzecie przy deckach gemini cdj-15x wystarczy ze ustawisz punkt i nacisniesz play to CUE juz sie zapisuje.to dla mnie wielki minus w tych pionierach,za bardzo komplikuje zyciie.noo to tylke o 100,czas na denonika :] odtwarzacz juz na pierwszej imprezie dla mnie sprawdzil sie doskonale.latwy w uzytku,wygodny przede wszystkim,czytelne funkcje.napewno ma wiecej plusow niz minusow,duzo efektow,bardzo dobrze chwtya co od niego oczekujesz.a z tym co kamil napisal,ze trzeba dac pauze zeby przelaczyc kawalek,to akurat nie jest minus.dobrze ze to jest poniewz nawet jesli ty nie chcacy pokrecisz przelacznikiem to nuta gra dalej i nie przerywasz imprezy,alebo jak jakis typek wpadnie i na chcama zacznie cos krecic,to nutki nie przerzuci,wiec dla mnie to jest plus.plusem tez jest to ze plyta wsuwana jest a nie wkladana do gory.to jest wygodniejsze bo plyta przy wkaldaniu nie rysuje sie w takim stopniu jak wkaladana gora.rowniez cena jak na takiej klasy sprzet jest bardzo dobra i mysle sprzyjajaca klijetom.bo w sumie za nie duze pieniadze(jak na taki sprzet) pocztkujacy dj moga sie bardziej rozwijac juz na porzadnych deckach.a w porownaniu do pioniera to jest roznica kolosalna.dozucasz 250 zl i zamiast pioniera masz porzadnego denona,ktory podziala napewno dluzej niz 100. wiedz moja rada taka,nie zastanawiaj sie tylko bierz denona,bo jednak poradny sprzet jest i napewno sie nie zawiedziesz :wink: noo to chyba bedzie na tyle narazie,jesli bedfziesz potrzebowal cos sie jeszcze doaiwdziec to wal smialo,postaram ci sie pomoc w miare moich mozliwosci :wink:

PS.W pitaek gramy impreze na pionierach 100 ;/ juz sie boje co sie bedzie dzialo ;/ starsznie dojebane ;/ pozdrawiam :P

Post Napisane: 2006-06-28, 11:54 Upload: 0.00 MB

djmaciek napisał(a):
plusem tez jest to ze plyta wsuwana jest a nie wkladana do gory.to jest wygodniejsze bo plyta przy wkaldaniu nie rysuje sie w takim stopniu jak wkaladana gora.

hmm w denonie chyba jest nakladana od gory z tego co widze bo obrazkach :P 8)

A co do sprzetu to mysle ze jak uda mi sie uzbierac troche kasy w wakacje z piatka z przodu to wezme te denonki i pionka djm 400 :) :wink:

Post Napisane: 2006-06-28, 14:19 Upload: 0.00 MB

aspekt napisał(a):
hmm w denonie chyba jest nakladana od gory z tego co widze bo obrazkach :P 8)

a no wlasnie niee :P plytka jest WS??WANA od przedniej strony.poogladaj dokladnie zdjecia to zobaczysz :P pozdrawiam :wink:

Post Napisane: 2006-06-28, 16:39 Upload: 0.00 MB

no moze masz racje bo tam nie widac dokladnie a wydaje sie jakby plytka byla wkladana na gore :P
A jesli moge spytac to na jakich mikserkach grywasz i jakie polecasz...bo ja tylko gralem na pionierkach z reszta nie mialem do czynienia :wink:

Post Napisane: 2006-06-28, 22:04 Upload: 0.00 MB

no my teraz gramy na Reloopie rmx 40 dsp --- trche ludzie narzekaja na niego bo awaryjny dosyc jest ale posiada duzo efektow bitomierz prawie jak Pionier

http://www.dj-sklep.pl/photo/rlpmks018.jpg

a wczesniej przez 5 lat gralismy na Gemini psx 1000 pro chyba taka nazwa --- wysluzony mixer nam gral bez wiekszych problemow, nadal dziala ale strona w masterze nie laczy i trzeba puknac :P a na przodzie widac slady rdzy :P reszta dziala i na impreze nada sie w 100 % respect dla niego :spoko:

i Djmaciek ma jeszcze 2 kanalowy mixer gralismy nim na 18-stkach troche slabszy ale daje rade impreze przetrzyma :)

Pozdrawiam

Post Napisane: 2006-06-28, 22:14 Upload: 0.00 MB

w sumie on kosztuje jak patrze kolo 1500zl ale raczej wolalbym dolozyc 300zl
i kupic pionka :) djm 400 :P

Post Napisane: 2006-06-29, 21:26 Upload: 0.00 MB

no jak uwazasz :) Patrzylem teraz na Pionka i widze ze on nie ma bitomierza ale jak zaczynasz sie uczyc to prawdziwy dj potrafi ulozyc bit bez bitomierza :) efekty ma, 2 kanaly starczy na pewno :)

Jak juz kupisz to sie odezwij i napisz nam jak sie sprawuja Denonki i Pionier :] Pozdro

a jak sie juz wczujesz w sprzet to do naszej Areny mozesz przyjechac to zagrasz seta przed publika :P najpierw musimy ja otworzyc ;/ moze w przyszlym roku ;/ milego grania :D
Skocz do: