Post Napisane: 2009-07-28, 20:48 Upload: 0.00 MB

Kod: Zaznacz cały
Jak podaje Dziennik juz 63% internautow korzysta z co najmniej jednego serwisu spolecznosciowego. Z kazdym dniem coraz wiecej polakow odwiedza Nasza-klase lub inne mniej popularne w Polsce serwisy, taki jak facebook.

Dziennik przytacza dane z raportu "Power to the People" przygotowanego przez Universal McCann, wedlug ktorego az 76% osob odwiedzajacych portale spolecznosciowe zamieszcza w nich zdjecia. W porownaniu do zeszlego roku obserwujemy wzrost az o 31%. Dane te moga byc jednak alarmujace. Nalezy pamietac, ze zamieszczajac kolejne informacje o sobie w Internecie ulatwiamy wglad do nich wielu osobom.

Wzrost liczby uzytkownikow portali spolecznosciowych oznacza rowniez wzrost zyskow dla wlascicieli portali. Niedawno najpopularniejszy w Polsce serwis Nasza-Klasa nadepnal na odcisk sporej grupie uzytkownikow. Od jakiegos czasu, aby moc prezentowac - nieco wieksza od standardowej - galerie zdjec nalezy uiscic stosowna oplate. Teraz takze dodatkowo musimy zaplacic za informacje, kto odwiedzal nasz profil.

To juz kolejna oplata wprowadzona przez serwis Nasza-Klasa. Wczesniej, musielismy zaplacic za mozliwosc dolaczenia wiekszej ilosci zdjec (zamiast 1Mb otrzymujemy 10Mb) za co musimy zaplacic od 2 do 11zl. Jesli chcemy zobaczyc, kto odwiedzil nasz profil (wiecej, niz 3 ostatnie osoby) zaplacimy podobnie od 2zl do 11zl.

Uzytkownicy wystosowali protest twierdzac, ze maja prawo wiedziec, kto ogladal ich profil. Ma to sens, szczegolnie kiedy jako rodzice, mozemy skontrolowac, czy profil naszego nieletniego dziecka nie jest odwiedzany przez niepozadane osoby. Czy niedlugo samo wejscie na Nasza-Klase bedzie sie wiazalo z uiszczeniem "drobnej" oplaty SMS-em? To pytanie staje sie szczegolnie zasadne, jesli wziac pod uwage dzisiejsze dane o rosnacej liczbie uzytkownikow portali spolecznosciowych.

zrodlo: wp.pl

Zaczne od tego ze dla mnie serwis ten moglby nie istniec bo usunalem konto z czego jestem niezmiernie dumny :cwaniak: Rozwazajac dalej stwierdzam ze portal ten jest najabrdziej debilna strona w sieci... a co niektorzy ludzie sa debilami do potegi entej chodzi mi tu o takich userow ktorzy dodaja zdjecia podobnego do tego ->
http://www.borawski.info/wordpress/wp-c ... ynowie.jpg
Czy ktos normalny bylby zdolny do tego? Ok rozumiem jeden lubi sie chwalic tym jak zajebiscie wyglada robiac sobie zdjecie do lustra robiac przy tym "dziubek" ale to -> http://c.wrzuta.pl/wi17410/ccacf508000e ... -klasy:%20"nad%20grobem"alcachee%11 czy to -> http://static.playmobile.pl/blog/144335/325329.4.jpg to juz szczyt debilizmu. I oczywiscie komentarze.... w nich narod Polski poprzez niezmiernie gornolotne slowa wyraza swoj podziw dotyczacy zdjecia tylko dlaczego wiekszosc komentarzy jest bezdennie glupia i pozbawiona sensu?
No to by bylo na tyle :) Jak mnie znow cos natchnie to dopisze :wink:

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Autor postu: Thomass otrzymal za niego - 3 podziekowan: [K]r2y$_eQ, MarcinC, om3ga

Post Napisane: 2009-07-28, 21:56 Upload: 0.00 MB

nk to scierwo, ale niestety polowa uposledzonej poslki spedza tam wiekszosc dnia dodajac wlasnie takie fotki :| jaki kraj taki lans :|

Obrazek

Post Napisane: 2009-08-06, 12:35 Upload: 0.00 MB

Thomass napisał(a):
stwierdzam ze portal ten jest najabrdziej debilna strona w sieci.

Nie zgadzam sie. Nigdy nie krylem, ze uwazam nk za bardzo fajny pomysl.
To ludzie sa durni, nie strona. Gdyby korzystali z portalu zgodnie z jego pierwotnym przeznaczeniem wszystko byloby ok.

Najprostszy przyklad. Sam mam w znajomych kilku ludzi, ktorych wlasciwie nie znam. Tzn. pracowalem z nimi gdzies, kiedys przez miesiac i jakims sposobem mnie znalezli i pozapraszali.
Lubie zwracac uwage na to kto ma ilu znajomych. 300...400...527...a Ja mam 60 z czego grubo ponad polowe powinienem usunac bo to nie moi znajomi.

Burdel sie zrobil i tyle...ale pierwszy kontakt ze strona wspominam raczej pozytywnie.

Post Napisane: 2009-08-06, 14:59 Upload: 0.00 MB

czasem dobrze jest tam zajrzec jak sie kontakty na fonie pokasowaly a numer potrzebny ^^

Post Napisane: 2009-08-07, 00:37 Upload: 0.00 MB

No na przyklad :]
Akurat niedawno potrzebowalem kontakt do jednego kolesia, z ktorym sezonowo grywam w kosza. Co zrobilem? Wpadlem na nk i zalatwilem sprawe.

Post Napisane: 2009-08-07, 00:49 Upload: 0.00 MB

To jest plus. Ale miliony temptych zdjec i jeszcze bardziej stuknietych komentarzy to juz nie jest plus... nie wspomne o tych pierdolach typu: prezenty, albumy, eurogabki itp.
Ostatnio edytowano 2009-08-07, 00:55 przez Thomass, łącznie edytowano 1 raz

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2009-08-07, 03:53 Upload: 0.00 MB

Thomass napisał(a):
To jest plus. Ale miliony temptych zdjec i jeszcze bardziej stuknietych komentarzy to juz nie jest plus... nie wspomne o tych pierdolach typu: prezenty, albumy, eurogabki itp.

Pierdoly czy nie...ludzie z tego korzystaja. Widocznie maja taka potrzebe.
Jaka w tym wina kogos kto chce zarobic?

Jesli masz pojecie o rynku i tych pierdolach to latwo wpadniesz na to, ze najszybciej zarobisz na ludzkiej glupocie.
Dzieki NK mozna zobaczyc jak durni sa ludzie, ale to nie wina NK tylko ludzi, ze tacy sa. My mamy tylko sposobnosc zeby widziec to wyrazniej...a jak ktos nie chce to niech zajrzy na fora portali informacyjnych. Tam jest kretynstwa w nadmiarze...a gdyby jeszcze mogli wrzucac zdjecia...ho ho ho

Post Napisane: 2009-08-07, 09:58 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):
ale to nie wina NK tylko ludzi, ze tacy sa.

Ludzi, ktorzy prowadza ten portal. Jak dobrze pamietamy cel byl jeden i tego mogli sie trzymac, a zrobili z tego jeden wielki syf. Wprowadzili jakies fikcyjne konta zamiast banowac. Albo regulamin pilnuje sie restrykcyjnie albo wypad. No ale co sie nie robi dla kasy.

Wg mnie portal byl swietny. Niestety byl.

Post Napisane: 2009-08-08, 16:12 Upload: 0.00 MB

ale przynajmniej teraz jest sie z czego posmiac xD

Autor postu: Buffalo otrzymal za niego - 2 podziekowan: Ferson, MarcinC

Post Napisane: 2009-08-16, 13:43 Upload: 0.00 MB

nie czuje sie uzalezniony od naszej klasy, zdanie o niej mam podobne jak Rinth i szczerze mowiac zadnej ideologi do tego portalu bym nie dorabial. predzej do ludzi na nim siedziacych. :P

co do oceniania zdjec to mozna sobie ta opcje wylaczyc w profilu

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

POMOZ POTRZEBUJACYM LUDZIOM!

Autor postu: Szeryf otrzymał podziękowanie : [K]r2y$_eQ

Post Napisane: 2009-08-21, 15:05 Upload: 0.00 MB

Buffalo napisał(a):

+1
http://nasza-klasa.pl/school/61886/foru ... t#post2898

xD

Post Napisane: 2009-08-21, 15:14 Upload: 0.00 MB

Ferson napisał(a):
Buffalo napisał(a):

+1
http://nasza-klasa.pl/school/61886/foru ... t#post2898

xD

ale ci sie nudzi rotfl

Post Napisane: 2009-08-21, 15:41 Upload: 0.00 MB

dajcie jpega

Post Napisane: 2009-08-21, 16:09 Upload: 0.00 MB

Obrazek
Obrazek

Autor postu: Ferson otrzymał podziękowanie : MarcinC

Post Napisane: 2009-08-21, 19:05 Upload: 0.00 MB

podsumowalem was xD

Post Napisane: 2009-08-29, 17:29 Upload: 0.00 MB

http://www.youtube.com/watch?v=i5DJ5LDqbds

Od siebie nie dodaje nic. Film mowi wszystko.

Obrazek

Autor postu: Daniel Craft otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2009-08-30, 15:48 Upload: 0.00 MB

HEHE xD w sumie szczerze powiedziawszy patologia xD posiadam Nasza Klase, ale coz glownie ze wzgledu, zeby dowiedziec sie czegos nowego o ludziach, ktorych znam z widzenia xD np.
moim zdaniem jakies 70% dziewczyn, kobiet to blachary xD wchodzac na nasza klase mozna o tym spokojnie sie przekonac, idziesz na impreze widzisz taka Pania na K... i juz wiesz o co chodzi xD,
a co do typow jakies 80% uwaza sie za mafiozow, gangsterow, hooliganow xD ogolnie tez porazka xD fotki z kosa, pala czy tez innym scierwem, a jak przyjdzie co do czego to japy nawet nieotworza

m.in. na co ja sie natknalem xD
top 10 NK :D

http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Naj ... caid=18a87

ewentualnie sposob na zycie xD tekst zaczerpniety rowniez z dosyc znanego forum muzycznego

Kod: Zaznacz cały
Witam serdecznie

Jak niektorzy z Was wiedza od jakeigos czasu na moim kompie zbieram najbardziej zjebane fotki z portalu nasza-klasa ; )

na dzisiejszy dzien mam ich juz 1450.., z podzialem na kategorie, (fury, napinka, gimnastyka, kozaki, natura, ciekawe podpisy fotek, zwierzeta, browar w reku)

Chcialbym sie dzis z wami podzielic folderem "Ciekawe podpisy fotek", ktory na dzien dzisiejszy ma 72 zdjecia.. zjebow co nie miara, niektorzy mistrzowie po prostu
Ostatnio edytowano 2009-08-30, 16:33 przez AKF, łącznie edytowano 4 razy
Skocz do: