Post Napisane: 2010-02-22, 14:29 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
Microsoft nawoluje do utworzenia internetowej “swiatowej organizacji zdrowia” pod egida ONZ…

“Potrzebujemy swego rodzaju Swiatowej Organizacji Zdrowia (WHO) dla internetu” oswiadczyl Craig Mundie, szef Microsoft Research, na odbywajacej sie do niedawna konferencji ekonomicznej w Davos. Postuluje stworzenie nowego systemu kontroli internetu opartego na technologii i komunikacji zapewnionej przez agencje ONZ, ktory pozwoli na “odosobnienie i kwarantanne chorych przypadkow na wypadek epidemii (jak WHO).” Nawoluje rowniez do wprowadzenia rejestru oraz licencji dla internatow, rodzaju “prawa jazdy” do poruszania sie po sieci.

http://wolnemedia.net/?p=20183

http://eduweb.pl/

Post Napisane: 2010-02-22, 16:25 Upload: 0.00 MB

W glowach im sie pierniczy.

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2010-02-22, 16:49 Upload: 0.00 MB

Zalosne... Czekam tylko az mi w pokoju kamere zainstaluja... Big Brother

Post Napisane: 2010-02-22, 17:09 Upload: 0.00 MB

"swego rodzaju WHO" hahahah. WHO to najwieksza hipokryzja tego swiata. organizacja, ktora ma wyzywic trzeci swiat przeznacza 3/4 swojego budzetu na siebie i wyciera sobie morde Afryka. ONZ to szmaty. szczerze mowiac nie wierze w tego newsa z wolnemedia, zwlaszcza ze za zrodlo podali bardzo watpliwej jakosciowo (za to lubujace sie w paranoicznych nieraz teoriach) new world order. jezeli t oby byla prawda to swiat zejdzie do TORa i freeneta.

Post Napisane: 2010-02-22, 17:13 Upload: 0.00 MB

gSt` napisał(a):
Zalosne... Czekam tylko az mi w pokoju kamere zainstaluja... Big Brother

w jednej z amerykanskich szkol gdzie byl progral rzadowy 'laptop dla kazdego' dyrekcja podgladala przez kamere swoich uczniow i jeden z nich dostal nagane za costam co zrobil w domu
http://www.chip.pl/news/bezpieczenstwo/ ... nternetowe

Post Napisane: 2010-02-22, 19:05 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
w jednej z amerykanskich szkol gdzie byl progral rzadowy 'laptop dla kazdego' dyrekcja podgladala przez kamere swoich uczniow i jeden z nich dostal nagane za costam co zrobil w domu

Nie raz mowilem ze amerykanie to idioci i to chyba naljepszy cytat potwierdzajacy moja teze.

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2010-02-22, 19:55 Upload: 0.00 MB

Nie wierze w tego typu wizje. Ktos probuje popsuc reputacje Microsoftu jeszcze bardziej :)
Watpie zeby byli na tyle idiotami, aby probowac mowic publicznie o kontroli "internetu". Tego sie nie da kontrolowac, nie ma takiej sily, ktora dalaby rade to raz. Dwa, ze zawsze znajdzie sie tzw "ruch wyzwolenia" ktory bedzie dzialal dopoki internet nie stanie sie wolny. Cos jak "Free Tibet" na nk xD
Teoria spiskowa i tyle wg mnie.

Post Napisane: 2010-02-22, 19:57 Upload: 0.00 MB

Mam wrazenie ze Wy nie wiecie o co chodzi. Tu nie chodzi o jakis pojedynczy glupi pomysl. Oni wiedza ze ludzi dzieki internetowi poznaja prawde. Przez to mamy teraz w calej europie i nie tylko wprowadzane ustawy odcinaniu internautow. Sa pomysly rejestrowania wlascicieli stron, pozwolenia na utworzenie strony www itp. Narazie pomysly, ale pomalu pewnie bedzie to forsowane. Oczywiscie zdolni internauci jakos sobie mam nadzieje poradza, chociaz kto wie? Tu chodzi o totalna kontrole, inwigilacja, mikrochipy itp. To sie dzieje na calym swiecie, jest to od dawna zaplanowane. Popatrzcie na ustawy jakie wychodza. Wprowadzanie stanu wojennego, za 2 lata bodajze znow wymiana dowodow (coraz blizej mikrochip), kontrole gdzie sie da, na wszystko pozwolenia trzeba miec. Niedlugo aby posiadac ogrodek przydomowy trzeba bedzie miec pozwolenie itd.

Post Napisane: 2010-02-22, 20:40 Upload: 0.00 MB

Nie wiem jak inni...ja wiem.
Znajomy prowadzacy blog mediafun, ktory organizowal ostatnio debate z premierem...moze nie bede powtarzal :)
Fakt, faktem gdyby nie ta debata, rejestracja stron juz bylaby wprowadzona. Wyslanie tam odpowiednich ludzi odsunelo ten proceder w czasie, niemniej jednak nigdy nie beda kontrolowac 100% populacji. Zbyt madrzy ludzie sa na tym swiecie (niektorzy), ktorzy znajda setki sposobow aby takie rzeczy omijac. Tym bardziej, jesli ta kontrola mialaby byc od Microsoftu. Patrzac po szybkosci lamania i dziur w ich softach nie ma sie czego obawiac ;)

A do takiej kontroli daza (nikt inny tylko) Stany Zjednoczone. Moloch, ktoremu poprzewracalo sie w dupie od wielkosci i rozwoju technologii. Ot czasami jestem za terrorystami, ktorzy roztrzaskuja sie o budynki tego "big american shit".

Post Napisane: 2010-02-22, 20:49 Upload: 0.00 MB

DJ Nouveau napisał(a):
Nie wiem jak inni...ja wiem.
Znajomy prowadzacy blog mediafun, ktory organizowal ostatnio debate z premierem...moze nie bede powtarzal :)

BTW ja sie cholernie dziwilem dlaczego wybrano wlasnie jego, ale suma sumarum livestream mi nie dzialal i w koncu nic nie obejrzalem z tej debaty

Post Napisane: 2010-02-23, 00:18 Upload: 0.00 MB

Sa w stanie nas kontrolowac total. Dowod osobisty, karta kredytowa, prawo jazdy w jednym mikrochipie wszczepionym w twoje cialo. Zacipowana osobe jest latwo namierzyc, do tego mozna przeslac do konkretnej osoby odpowiednie fale radiowe (kontrola umyslu). Zaczniesz protestowac, zlamiesz prawo wylaczaja twoj chip! Nic nie kupisz, nic nie zalatwisz, nie bedziesz mogl funkcjonowac w spoleczenstwie poprostu nie istniejesz. Chyba ze gdzies poza cywilizacja! :cry:

Post Napisane: 2010-02-23, 16:04 Upload: 0.00 MB

Delite napisał(a):
Oni wiedza ze ludzi dzieki internetowi poznaja prawde

+10000 !!

Jakas paranoja. Amerykanie robia co chca, a wszyscy im dupe liza za przeproszeniem (no chyba jedynie oprocz Rosji i Chin). Kiedys dojdzie do tego, ze czlowiek zamiast cieszyc sie wolnoscia i spokojnem bedzie kontrolowany na kazdym kroku. Ja mozliwe, ze toego nie dozyje ale moje dzieci albo ich dzieci?

Dj Nouveau napisał(a):
Ot czasami jestem za terrorystami, ktorzy roztrzaskuja sie o budynki tego "big american shit".

w ich dzialaniach jest jakis sprzeciw przeciwko USA, moze i sluszny? Jakby nie patrzec amerykanie prowadza wojny zeby trzepac kase na talibach itp dzieki ich zlozom ropy i innych gowien. Mowcie co chcecie to jest moje zdanie.

Post Napisane: 2010-02-23, 17:22 Upload: 0.00 MB

Wy na to patrzycie w kontekscie panstw. Podzial na panstwa jest iluzoryczny, tu chodzi o miedzynarodowe korporacje, bankierow, elity. Oni sa rozsiani po calym swiecie. Fakt pewnie wiekszosc z nich ma siedziby w USA. Ale jesli nawet USA zniknelo by z powierzchni ziemi oni nadal beda trwac, tylko przeniosa sie gdzie indziej. Podzial na USA, Rosja, Chiny jest tylko z wierzchu. Przyklad: II wojna swiatowa Niemcy vs. Wielka Brytania. Jedna i druga strona finansowana przez tych samych bankierow (Rockeffeler, Rotschild itd.), w dodatku chodza plotki, ze Hitler byl Brytyjskim agentem, a dziadek, czy pradziadek hitlera byl brytyjskim parlamentarzysta. Zobaczcie jaka potega jest korporacja Monsanto! Wszytkie koncerny naftowe Exxony itp. to sa panstwa w dzisiejszym swiecie i one powinny byc zniszczone.

W tym filmie jest o tym mowa niestety po angielsku

Oni nas kontroluja poprzez: pieniadze, surowce naturalne (dlatego je przejmuja, aby nam je sprzedac). Niebawem dojdzie kolejny element: zywnosc! Niestety niewielu ludzi to widzi, ba nawet duza ilosc powie, ze to nie mozliwe.
To nie miejsce na takie dyskusje, ale swiat wyglada inaczej niz nam sie wydaje. Ja od przeszlo 5 lat nie ogladam telewizji, radia. Odcinam sie od wszelkiej propagandy i indoktrynacji ktora wpaja sie nam od pierwszych sekund zycia.

Myslcie i analizujcie sprawy samodzielnie czego Wam i sobie zycze.

Pozdro :wink:

Post Napisane: 2010-02-23, 17:43 Upload: 0.00 MB

ja mam teraz taki przedmiot na studiach co sie zowie argumentacja w grach spolecznych i wlasnie dzis bylo o tym, ze rzad najchetniej by inwigilowal caly internet (dlatego tak lypia sie na TORa) po to, zeby trwac przy wladze, bo ma to ze soba scisly zwiazek przyczynowo-skutkowy. koryta nikt nie chce oddac, korytem nikt nie chce sie dzielic.

Post Napisane: 2010-02-23, 20:48 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
BTW ja sie cholernie dziwilem dlaczego wybrano wlasnie jego, ale suma sumarum livestream mi nie dzialal i w koncu nic nie obejrzalem z tej debaty

Moze jego blog mediafun nie jest zbyt czesto aktualizowany, jednak to chyba najbardziej kompetentna osoba do tego zdania :)
Oczywiscie byla masa pytan o pierdoly normalne, ale byly tez dosc wazne, niestety Tusk i jego PR zrobily swoje (jak zwykle). Ale jak ktos kumaty, to wyciagnie wlasne wnioski.

Delite napisał(a):
Oni nas kontroluja poprzez: pieniadze, surowce naturalne (dlatego je przejmuja, aby nam je sprzedac). Niebawem dojdzie kolejny element: zywnosc! Niestety niewielu ludzi to widzi, ba nawet duza ilosc powie, ze to nie mozliwe.

Normalka...dlatego ja jestem za 'genetycznym' rozwojem jedzenia. Takiego doskonalego, ktore sie nie psuje i jest dostepne dla wszystkich bo mozna je wytworzyc w latwy sposob. Wiem, ze moze mowie jak swir...
Ale zarcie idzie do gory bo paliwo poszlo do gory a to dlatego ze podatek w gore bo jakis leb wpadl na pomysl,ze podniesie podatek na benzyne ale nie przyszlo juz do pustego lba, ze jak jeden surowiec to zaraz i wszystkie.

Post Napisane: 2010-02-23, 21:16 Upload: 0.00 MB

DJ Nouveau, nie zrozumiales mnie na temat zywnosci. Ja mysle na odwrot. Firmy stojace za GMO takie jak Monsanto zniszcza malych rolnikow i nasze przydomowe ogrodki.
Transgeniczne nasiona plodza tylko raz, czyli co roku musisz kupowac ich ziarno, w dodatku do wzrostu potrzebuja wiecej wody niz rosliny organiczne. Ponadto plony z GMO sa mniejsze od plonow ze zwyklej zywnosci. Inna wazna sprawa to nasze zdrowie. Informacje pomijane przez mainstream, ktore mowia ze GMO powoduje problemy z rozrodczoscia, nowotwory. Nie ma rzeczy doskonalszych od stworzonych przez nature. Zadne jebane inzynierki i jebane GMO nie jest lepsze od naturalnej zdrowej zywnosci.
Przez tysiace lat czlowiek w naturalny sposob uprawial ziemie i mial z tego plony teraz nagle jest hujnia i GMO na ratunek - wersja dla spiacych. Slyszeliscie, widzieliscie kiedys aby w europejskich, amerykanskich sklepach brakowalo produktow spozywczych? W afryce i innych miejscach za to ciagle brakuje, ale tak jest, nie dlatego ze jej nie ma, tylko dlatego ze jest ona zle rozprowadzana i marnotrawiona.
Poprzez GMO beda mogli nas truc i powodowac bezplodnosc, a prawdziwy problem z brakiem zywnosci dopiero moze sie pojawic jak tym gownem zniszcza ekosystem.
Ostatnio edytowano 2010-02-24, 04:10 przez Delite, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2010-02-23, 22:09 Upload: 0.00 MB

Delite napisał(a):
W afryce i innych miejscach za to ciagle brakuje, ale to nie jest dlatego ze jej nie ma tylko jest ona zle rozpowadzana i marnotrawiona.

i jeszcze dlugo bedzie. polwoa tego co rzad USA wpompowal w ratowanie gospodarki wystarczyloby na calkowite wyeliminowanie problemu niedozywienia, ale na, ludziom pierwszego i drugiego swiata sprawy te wydaja sie zbyt odlegle, niedotyczace nas bezposrednio, stad brak naciskow na rzady itpd etc

btw Delite nie klnij tyle w postach :(
Skocz do: