Post Napisane: 2007-01-02, 22:41 Upload: 0.00 MB

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Gatunek: Strategia
Rok wydania: 1990
Wydawca: Infogrames

Opis gry
Bardzo ciekawie zrobiona gra strategiczna. Dowodzimy oddzialem zolnierzy amerykanskich w celu zdobycia calego terytorium Ameryki Polnocnej i zagarnac jak najwiecej zlota. W fazie taktycznej widzimy mapke panstwa oraz ulokowane na niej wojska przeciwnika i nasze jak i rozne zdarzenia np. zmiana pogody itp. Aby zagarnac jak najwiecej lupu mozemy np. napasc na pociag, obrabowac bank... Jezeli chcemy zas podbic tereny na ktoych znajduje sie nasz przeciwnik gra zamienia sie tak jak podczas zdarzen w zrecznosciowke: naprzeciw siebie staja obie armie. Do dyspozycji mamy konnice, piechote i armaty - jezeli grasz z kumplem zabawa jest przednia ! Grafika w wersji na PC nie jest najlepsza (na amidze wygladalo to o wiele lepiej) ale i tak warto zagrac.

Autor tego opisu chyba dawno nie gral bo troche sie nie zgadza, ale ogolnie tak to jest. Zreszta kto gral ten wie, a kto nie gral to jest mocno do tylu i powinien oblac z historii :P
Genialna gra...ma juz 16 lat...Ja gralem w nia pierwszy raz w 1993...ostatnio wczoraj :D
Super na wieczory z kumplami przy piwku...

Post Napisane: 2007-01-05, 01:05 Upload: 0.00 MB

Cos skriny nie dzialaja :P
Ale Ja wiem o co chodzi :D pewnie jako jeden z nielicznych na tym forum xD
Kozak gierka :D Jedna z najlepszych strategii w jakie gralem :D (Pozniej Heroes 3 mnie pochlonelo).
Ale jesli chodzi o gry na Amige to jest tak jak z Eurodance :D Wszystkie dobre, a niektore sa wybitne i ta wg mnie do nich nalezy :D
Co do opisu nie chce mi sie czytac, ale po pierwszym zdaniu widac, ze nie gral dawno :P
Albo w ogole opisywal gre z opowiadan rotfl :P

Post Napisane: 2007-01-06, 00:45 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
Ale jesli chodzi o gry na Amige to jest tak jak z Eurodance :D Wszystkie dobre, a niektore sa wybitne i ta wg mnie do nich nalezy :D

Swietne porownanie...
Dodam ze tak jak w eurodance...przez prostote do ucha...tak z amiga przez prostote do grywalnosci...

Post Napisane: 2007-01-07, 00:58 Upload: 0.00 MB

OMFG aaa jutro naupuje gier z amigi aaa too bylo kozactwo aaa North & South dalej loje jak mam czasa :] gierka meeggaa kalsyk aaa polecam i pozdrawiam :wink:

Post Napisane: 2007-01-28, 19:30 Upload: 0.00 MB

zol

7.Wpisujac sie do tematu z zalacznikiem (ukryta wiadomoscia), nalezy podziekowac autorowi tematu badz osobie udostepniajacej. Posty pod takimi tematami powinny miec przynajmniej 35 znakow. Posty nie powinny byc schematyczne czyli nie zawierac jedynie podziekowania oraz pozdrowien dla autora tematu oraz innych uzytkownikow, nie powinny sie skladac z emotikonow, badz samych liter/znakow nie skladajacych sie na wyrazy! Wklejanie postow poprzednikow lub kopiowanie swoich postow bedzie karane ostrzezeniem :!: | KMZ

Post Napisane: 2007-01-29, 10:14 Upload: 0.00 MB

ja rowneiz kojarze ta gre, zwlaszcza tego fotografa z menu :D

ajj, dzieki rinth

Post Napisane: 2007-11-09, 13:53 Upload: 0.00 MB

rarytas gier :)

Post Napisane: 2007-11-11, 15:14 Upload: 0.00 MB

hehe ja w to mucilem na amidze najlepsza byla akcja jak sie okradalo pociag wroga ta akcja z koniem albo tomahawk w wykonani indianca :lol:
Skocz do: