Post Napisane: 2009-01-14, 04:03 Upload: 0.00 MB

Chcialem sie podzielic z Wami jedna z moich pasji. Kultywuje ja od dluzszego, blizej nieokreslonego czasu. Jakos tak jak przestalem chodzic spac wczesniej niz o 3.

Programy nadawane glownie noca. Ostatnio bardzo modne bo juz chyba wszystkie stacje to nadaja. Dzwonisz i probujesz odgadnac slowo.
Jest krzyzowka. Podaj 4-literowy wyraz w pionowej kolumnie tak zeby pasowaly slowa w poziomie. Nic prostszego...No i dzwonia nocne marki...

Rura, kura, koty, zeby, mama, tata, wola, pies, mozg...wszystko by pasowalo, a jednak ciagle pasuje 48 slow...Jakos tak sie zawsze uklada, ze dopiero 2 minuty przed koncem programu kiedy sympatyczna pani prowadzaca postanawia pomoc i podpowiada - "wulkaniczna", jakis szczesliwiec dzwoni, odpowiada - "lawa" i zgarnia upragniony 1000zl, ktory wysylaja do 5 dni roboczych. Poezja!

MTV...stacja muzyczna gdzie nie leci zadna muzyka, mimo iz wskazuje na to nazwa...kryje sie ze swoimi programami. Dobry schranz nie poryje Cie w srodku nocy jak zagadki w telewizji.

Kiedys bylem wielkim fanem polsatowskich "Dziewczyn w bikini". Nie dosc ze swietne zagadki dla przedszkolakow to jeszcze te blyskotliwe dziewuchy.
Do dzis nie wiem czemu zastapil je jakis chudy, zezowaty facet. Pewnie oburzyl sie jakis arcykaplan.

Pomeczylem sie z nim troche i na ratunek przyszedl TVN ze swoim "Nocnym graniem".
Przyjemna muzyczka, kobity z wielkimi cycorami i te same dobre zagadki.

Zapytacie coz jest takiego magicznego w tych programach co przyciaga moja uwage i nie pozwala mi zasnac?
Poczatek programu, kiedy wszystkie linie sa zwykle otwarte bo wiadomo, ze prawdopodobienstwo trafienia slowa bez podpowiedzi jest nikle.
latwo sie dodzwonic. Starsze panie probuja i wala jak leci swoje propozycje wydajac na przyjemnosc w postaci polaczenia jedyne 5zl + VAT.
Sa jednak tacy, ktorzy wiedza...wiedza ze nie trafia, ale pojawia sie na antenie...i chca to wykorzystac w najlepszy mozliwy sposob. Tak jak przystalo na mlodego Polaka z glowa pelna wznioslych mysli i innowacyjnych pomyslow.

Oto kilka przykladow, zanotowanych w ciagu ostatnich dwoch nocy:

11 stycznia

- Witam na antenie pierwszego gracza! Jakie haslo?
- Eee...pokaz cycki.
- ladnie sie przedstawiles przed milionami widzow.

- Halo jaka odpowiedz?
- To bedzieee...ssij lache kurwo

- Halo halo?
- Rury, baty, figa, koty, kury...
- Nie, nie, nie. Tylko jedna odpowiedz!
- Ojej...bo ja wlasnie nie spie bo lykiend jes.

- Dobry wieczor.
- Dobry wieczor.
- Jaka odpowiedz?
- Wydaje mi sie, ze jest to dupa.

- Witam na antenie. Jaka jest odpowiedz?
- Dobry wieczor. Czy to moze jest odpowiedz dupa?
- Nie. To nie bylo smieszne. Poza tym druga jest litera "o".

12 stycznia

- Mamy pierwszego gracza. Slucham!
- Jestes taka fajna, ze w ogóle...
- Oj dziekuje, ale prosilam o haslo.
- ...masz w ogóle takie fajne wlosy czarne...

- Czesc. Jakie haslo?
- Wyczochraj bobra!

- Jakie haslo?
- Halo...halo halo...
- Dobry wieczor!
- Halo halo
- Dobry wieczor
- Dobry wieczor. Dziki mowi.
- Jakie haslo?
- c**a

Genialne w swojej prostocie. Mozna sprawic tyle radosci sobie i znajomym poprzez rzucenie czyms prostym i wulgarnym na cala niespiaca Polske.
Czesto panie prowadzace potrafia rzucic cieta riposte lub cos na poziomie intelektualnym rozmowcy. Dziewczyny w bikini byly niedoscignione w tym wzgledzie...ahh...
Zdarza sie tez nawiazanie owocnego dialogu miedzy stronami. Niestety jakas szycha zwykle rozlacza rozmowe gdy tylko cos jest nie tak jak zalozono.

Na szczescie nie zniecheca to nocnych "wulgarystow", ktorych ku mojej uciesze ciagle przybywa.

Dziekuje za nieuwage. Chcialem to z siebie wyrzucic. Moze znajde bratnia dusze na forum bo znajomi zwykle spia i nie ogladaja.

Wiem, wiem...tez by mi sie nie chcialo czytac tego w calosci. Nie mam zalu...
Ostatnio edytowano 2009-01-14, 04:08 przez Rinth, łącznie edytowano 2 razy

Autor postu: Rinth otrzymal za niego - 3 podziekowan: BPMSeba, Buffalo, Szeryf

Post Napisane: 2009-01-14, 14:54 Upload: 0.00 MB

Podziwiam twoja pasje. twa pasja to swoisty bojkot hedonistycznym wartosciom wpjanym nam w dziesiejszych czasach przez subkultury mlodziezowe.

a czy ty dzwonisz? bo o tym nie napisales.. a ja przeczytalem ten tekst jednym tchem.. podziwiam twoja latwosc w wyrazaniu emocji jak i przekazywaniu informacji.

Post Napisane: 2009-01-14, 15:56 Upload: 0.00 MB

Zgadzam sie, swietny felieton, powinienes takie pisac do gazet, bo to co napisales czyta sie szybko i mnie zainteresowalo.

Rinth napisał(a):
TV...stacja muzyczna gdzie nie leci zadna muzyka, mimo iz wskazuje na to nazwa...kryje sie ze swoimi programami.

ale co do tego to chyba w tygodniu od 0:00 do 6:00 leci muzyka :P i o ile sie nie myle MTV Base (czy cos takiego) od 8 do 10 i audiomix jakos od 13:15 chyba, bo czesto sie na takie programy napotykalem gdy przerzucalem w kanalach, a pozatym masz MTV HD teraz :yay: calodobowe granie teledyskow w HD! :lol:

a co do takich doswiadczen z nocna telewizja to pamietam, ze z 4 lata temu cierpialem na jakas bezsennosc i nie potrafilem zasnac noca - to bylo w wakacje. Wtedy zawsze wlaczalem chyba niemieckie RTL czy inne ustrojstwo z ktorego nic nie rozumialem i ogladalem programy w stylu wlasnie "zadzwon - wygraj" do 4-5 rano przez cala noc. Teraz sam sie dziwie gdy o tym mowie, ale tak patrzylem sie w ekran jak glupi na te ruchome obrazki i tak jakos mi schodzila kazda ciezka noc...
no czasem tez wlaczalem CHAT w telegazecie na Polsacie, ale tam nigdy nic sie nie dzialo i nie mialem ochtoy tego czytac.
Od tamtej pory nie ogladam takich programow po nocach, bo szkola, albo szkoda mi czasu na nie, ale powiem Ci Rinth ze teraz tym mnie naprawde zainteresowales :) az sadze ze ktorys dzien trzebaby poswiecic na przyjrzeniu sie tej sprawie ;)

a moze pamieta ktos taki program na Polsacie, gdzie ludzie glosowali ktory utwor ma kolejny poleciec wysylajac smsy? Studio bylo bardzo prowizoryczne, jakby doslownie w piwnicy, a kamera byla chyba w kacie powieszona, miedzy sciana a sufitem,to byl dopiero klimat :) . Czasem ogladalem ten program, bo bywalo ze lecialy naprawde dobre kawalki - ludzie glosowali czesto na mniej komercyjne kawalki, gdy widzialem battle miedzy dwoma utworami, to prawie zawsze wygrywal ten ktory chcialem zeby polecial i czesto byl mniej popularny, a przez to czesto zatrzymywal nie program na jakie 30min., 1h az w koncu nie padlem i nie zasnalem :P

Pozatym nie przypominam sobie raczej wiecej takich doswiadczen z nocna telewizja :)
, ale Rinth, swietny artykul! ;)
Ostatnio edytowano 2009-01-14, 15:57 przez UcieX, łącznie edytowano 2 razy

Post Napisane: 2009-01-14, 18:07 Upload: 0.00 MB

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2009-01-15, 00:44 Upload: 0.00 MB

Sam bym ponagrywal i montowal kompilacje z tych programow. Niestety nie mam mozliwosci.

Tak calkiem powaznie to boli mnie, ze nikt nie chce podniesc poziomu tych programow.
Wiem ze najwazniejsza jest ilosc polaczen, ale osobiscie czuje sie obrazony.
Zagadki sa dla dzieci, ale musisz miec 18 lat zeby dzwonic.
Fajnie by bylo troche poglowkowac. Moze wtedy sam bym zadzwonil ze swiadomoscia, ze wlasnie rozwiazalem w ekspresowym tempie zlozone zadanie matematyczne i zgarne za to pare groszy.

Owszem...zdarzaly sie trudniejsze zagadki...glownie na spostrzegawczosc. Niestety sporadycznie, a ostatnio jest ich coraz mniej. Moze czesc moich ulubiencow, ktorzy wala do nich z dupami, kurwami itp. mysli o tym wszystkim podobnie i w ten sposob wyrazaja swoj poglad.

@Uciex - Jesli chodzi o RTL to pamietam, ze jako maly krasnal zostawalem na noc u dziadkow w weekendy. Oni dosc wczesnie mieli "satelite". Taki szal na wsi.
Zawsze wstawalem o 5 rano i gapilem sie do 9/10 na bajki choc nie rozumialem nic.
Jak juz troche podroslem to przeszedlem na tryb nocny i od godz. 23 do 3/4 nad ranem w soboty byl wrestling. Dobre czasy...milo wspominam ;)

Program muzyczny na Polsacie pamietam jak przez mgle, ale na tyle zeby powiedziec - to bylo niezle. zadnych wypizdzonych prowadzacych, a muzyka na niezlym poziomie.
Niestety poziom muzyki to kwestia czasu. Komercja lat 90 to byla muzyka, ktorej nie trzeba sie wstydzic...

Autor postu: Rinth otrzymał podziękowanie : [K]r2y$_eQ

Post Napisane: 2009-01-15, 00:58 Upload: 0.00 MB

Spoko felieton, nie byl moze najwyzszych lotow (wylewanie wiadra pomyj na dziewczyny w bikini to jak projekt "Kassandra" - czyli szukanie kur**ek na nk i udowadnianie im jakie sa plytkie), ale przeczytalem szybko i ze smakiem.

Post Napisane: 2009-01-15, 03:10 Upload: 0.00 MB

Rinth, masz piwo za hobby i za to ze te teksty mnie rozj****y xD

Post Napisane: 2009-01-15, 20:09 Upload: 0.00 MB

:lol: No tez juz dawno sie tak nienasmialem jak po przeczytaniu twojego felietonu :lol: :lol: .Szczegolnie to myslalem ze padne Pyskiem na Twarz po przeczytaniu tej notatki z 11Stycznia :mg: :mg:
Ale tak w sumie jak sie przezuca te wszystkie programy w TV to dochodze do 2 wnioskow :

1-Albo Stacje TV niemaja juz co emitowac i sa tak biedne ze Program dzienny jest uzalezniony od tego co w Nocy "uzbierali" (z takich wlasnie teleturnieji i innych Reklam )

2-Albo Narody tego Swiata poprostu "Debilnieja" i wystarcza im taki oto poziom by byc zadowolonym .

Dlatego juz od dawna niezagladam w te ERTEELE i inne Badziewskie Programy ,w sumie to jesli juz ogladam TV to z regoly Discovery-Historia a potem siedze i smieje sie bo mi sie przypomina za jaka to niewiedze na lekcji Histy , od Belfra kijem po lapach dostalem :lol:
Dzis chyba musialbym bym go sam "spalowac" :roll:

Ale nieodbiegajac od Tematu :roll: Rinth super jasne i chlodne leci za ten super felieton
*pzdr* :)

ps. przy szukaniu nowych programow (po resecie Reciwra) znalazlem cos ---->
Al-Jazeera Sport Channel :shock:
I pierwsza mysl jaka mi do mojej glowy przyszla ,to bylo:" wow, to tera i juz Terrorysty emituja Synchroniczne wysadzanie sie w powietrze ???"
:?
Ostatnio edytowano 2009-01-15, 20:15 przez BPMSeba, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-01-16, 01:01 Upload: 0.00 MB

Heh...dzieki za mile slowa. To budujace kiedy czytam, ze sie podobalo choc nie zawsze slowa leca jak woda z kranu. Tak bylo w tym przypadku przez co sam nie jestem do konca zadowolony ze swego wywodu ;)

Post Napisane: 2009-02-18, 23:16 Upload: 0.00 MB

hhehehe Rinth chlopaki jednak dalej dzwonia noca
http://www.youtube.com/watch?v=NATsQMqVKZc&NR=1

Post Napisane: 2009-02-19, 03:13 Upload: 0.00 MB

luuuuh! Aaaaale goraco xD

Dobre dobre. Fajnie ze ktos nagrywa i wrzuca. Gdybym mial mozliwosc to co tydzien kompilacja w necie.

EDIT: Po sznurku trafilem na to:
http://www.youtube.com/watch?v=ArhxFYMRxBI&feature=related
...takiego tekstu w wykonaniu zadnej z prowadzacych jeszcze nie slyszalem.
Mistrzostwo!
Ostatnio edytowano 2009-02-19, 03:17 przez Rinth, łącznie edytowano 1 raz

Autor postu: Rinth otrzymał podziękowanie : [K]r2y$_eQ

Post Napisane: 2009-02-19, 10:30 Upload: 0.00 MB

hahaa ta jest dobra w prawdzie nie ma tu zadnej riposty ale tak jak ona sie wije na tym taboretku to ciezko sie skupic na odgadnieciu czegokolwiek :sweet:
http://www.youtube.com/watch?v=2ADdRY-8 ... re=related

Post Napisane: 2009-02-19, 13:36 Upload: 0.00 MB

Post Napisane: 2009-02-19, 14:25 Upload: 0.00 MB

To z "P" chcialem wkleic w nocy ale nie mialem sily xD
http://www.youtube.com/watch?v=lJszGlnu ... re=related
xDD

Post Napisane: 2009-02-19, 15:31 Upload: 0.00 MB

http://www.youtube.com/watch?v=qos7kRMt ... re=related to roxuje rotfl

[ Dodano: Czw 19 Lut, 2009 14:32 ]
A nawiazujac do tematu mozna spojrzec na dziadka:
http://www.youtube.com/watch?v=XWM4Frcz ... re=related

On je przechujem rotfl !

Post Napisane: 2009-02-19, 15:34 Upload: 0.00 MB

rotfl xD
ch** z ciebie ejst rotfl

Post Napisane: 2009-02-19, 17:31 Upload: 0.00 MB

pierwszy post mnie smieszyl ale te filmiki to juz nic dla mnie ani ciekawego ani smiesznego, po prostu chamstwo na wizji - wielka mi rzecz. jak ktos zadzwoni i powie prezenterce 'zryj gowno' to tez wkleicie?

Post Napisane: 2009-02-19, 18:17 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
jak ktos zadzwoni i powie prezenterce 'zryj gowno' to tez wkleicie?

raczej tak :<

Post Napisane: 2009-02-19, 18:57 Upload: 0.00 MB

Buffalo napisał(a):
Szeryf napisał(a):
jak ktos zadzwoni i powie prezenterce 'zryj gowno' to tez wkleicie?

raczej tak :<

ooo.... hardcore :D ciekawe co by taka miala za riposte na wizji :D

Post Napisane: 2009-02-20, 00:23 Upload: 0.00 MB

Jakbym wiedzial, ze ktos (ze znajomych) nagrywa to dzwonie i mowie co tylko chcecie. Telefonu i tak nie uzywam, a doladowywac trzeba :<

A Ciebie Adas to niedlugo beda smieszyly tylko dowcipy z forum pozycjonerskiego :< pff
Ostatnio edytowano 2009-02-20, 00:24 przez [K]r2y$_eQ, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-02-20, 02:05 Upload: 0.00 MB

Kuuurde..niech ktos nagrywa dzisiaj. Krzysztof Ty dzwonisz i mowisz: "Siema Kasiu! Techno Manieczki Ekwador Jazda!" ...a potem mozesz se tam walnac jakies slowo...a noz widelec wygrasz i se serwer oplacicie...

Kasia dzisiaj prowadzi :D Jeszcze 5 minutek chyba.

Post Napisane: 2010-01-20, 15:52 Upload: 0.00 MB

odkopuje trupa ; D

ostatnio lookalem sobie takie cos na polsacie i byla zagadka
"w szafie na 'P' "
nie wiem czemu ale nieby malo smieszne ale koles powiedzial 'pier**l sie' to morda mis ie cieszyla xD

Post Napisane: 2010-01-20, 21:44 Upload: 0.00 MB

To raczej poranne, nie nocne, ale najbardziej epickie:
http://www.youtube.com/watch?v=FfLmKZ2ewa8

Nie wiem, czy bylo, bo sporo linkow, ktore daliscie TVN usunela. Malpy glupie. :(

Post Napisane: 2010-01-22, 00:37 Upload: 0.00 MB

Jay Wu napisał(a):
To raczej poranne, nie nocne, ale najbardziej epickie:
http://www.youtube.com/watch?v=FfLmKZ2ewa8

To bylo swietne. Jeden z moich ulubionych.

Zawsze mnie rozbijala ta gadka typu: "pokaz jak sie cieszysz". Co mam zrobic? Juuuuhuuu, hejeje...dostala co chciala.
Skocz do: