Post Napisane: 2006-06-01, 18:36 Upload: 0.00 MB

Witam :) Wiec tak aktualnie uzywam zwyklej nagrywarki firmy MSI ale cos czuje ze dlugo nie pochodzi sobie bo jak nagrywam to mi zle nagrywa nawet jak nagrywam w najmniejszym tempie. No i otoz to moje pytanie dotyczy nagrywarek dvd, poniewaz sa one bardziej prkatycznie i na dvd mozna wiecej nagrac :P wiec zamierzam sobie za jakis czas kupic jakas jak uzbieram pieniadze :mg: Problem w tym ze ja nie za bardzo sie znam na tym i chcialam sie zapytac jakie firmy/nagrywarki polecacie ^_^ Z gory dziekuje za pomoc wszystkim

Post Napisane: 2006-06-01, 19:56 Upload: 0.00 MB

Ja bym ci polecil jakiegos neca z ramami i labelflashem za ok 180 zl to jest nie duzo jak na taka nagrywarke naped ma optyczny po drugie bardzo cicho chodzi a po 4 jestem z niej zadowolony i nigdy wiecej nie kupie lietonow i innych gowien. Posiadam nagrywarke neca jesli mi zaufasz nie pozalujesz

Post Napisane: 2006-06-01, 20:41 Upload: 0.00 MB

Ja mam lg'ka tego co nagrywa wszystkie formaty i jestem zadowolony. kosztuje 160-170 zeta i jest bardzo dobry sprzet. korekcja bledow swietna. tylko ze 1 plytke wczytuje kilka sekund max 10. Polecam lgka ale tylko te nowe modele. stare lg sa do d$%y. mam 6 letni cdrom lgka i jest tak zajechany ze h&*. Jesli chodzi o liteony to tylko stare nagrywarki cd, wtedy byla spolka z plextorem i liteon produkowal plextora pod swoja nazwa. teraz spolka upadla i wszystkie produkcje sa projektu liteona, a te jak wiadomo sa do niczego.
Pozdro

Oczywiscie wybierzesz toco bewdziesz uwazala za najlepsze.

Post Napisane: 2006-06-01, 21:06 Upload: 0.00 MB

eee tam ten nec jest lepszy tez wszystko wypala i jest lepszy od lg robi kijowe nagrywarki :D i cdromy :D

Post Napisane: 2006-06-01, 21:33 Upload: 0.00 MB

Generalnie nagrywarki wszystkich firm padaja jesli juz mowimy o kwestii awaryjnosci :) Sam osobiscie mam Liteona juz 2letniego i jak do tej pory nie uszkodzila mi zadnej plytki... Kolega ma NEC'a i rowniez jest zadowolony. W sklepach z najnizsza cena liteona jaka sie spotkalem to 129zl i tyle samo kosztuje tez NEC... Nagrywarki z LG sa najdrozsze (ok 145-150zl), niestety nie wiem jak pracuja, zaden ze znajomych takiej nie posiada... W zasadzie w okolicy znajomi maja tylko NEC'i i Liteony.
Lightscribe Liteona czy Labelflash NEC'a to wedlug mnie zbedny wydatek 25-35zl, w zasadzie rzadko sie z niego korzysta z powodu cen odpowiednich plytek...
Jesli chodzi o firme Samsung (nagrywarki po okolo 135zl), to niestety rowniez nie wiem nic na ich temat, gdyz osobiscie nie znam nabywcow nagrywarek dvd tego producenta.
Niewykluczone, ze jak kupisz jakakolwiek nagrywarke moze sie okazac, ze pojedziesz w tym samym dniu do serwisu, bo jest to... niewykluczone :)
Tak wiec polecam NEC i Liteon :)

Pozdrawiam :)

Post Napisane: 2006-06-01, 21:43 Upload: 0.00 MB

No wlasnie tak powiem, ze nie ma to jest dobre a to zle ;) Kiedys sto lat temu jeszcze ;p mialme nagrywarke Yamahe 6x :mg: ponad 1000zl kosztowala :D ale kozacka no dobra ale to niewazne :) Pozniej jak wymienialem calego kompa to wzialem LG (zwykla) tak bardzo polecana i co sie okazalo ? ??e pieprzy kazda plyte jaka tylko do niej wlozylem ;) doslownie kazda jedyne co to odczyt dobry miala :P wymienili mi i co :P i zajebioza sie okazala :P nic nie psuje czyta dobrze :) teraz mam dvd Liteona jakiegos i jestem zadowolony. Ale nie powiem Ci kup to i to bo pozniej mozesz miec pretensje do mnie ze Ci zle doradzilem :) Np tak jak ja kiedys do goscia jednego co mi GF4MX wcisnal :[ :ranting: i mowil, ze zajebiste :P a bylo tak ze co chwile sie komp przez karte resetowal :? - zlosliwosc rzeczy martwych i wlasnie ne radze Ci sie radzic tutaj :P tzn informacje jak najbardziej :P tak ale jak chcesz cos kupic to w sklepie sie zapytaj jak bedzie z gwarancja, ile musisz ewentualnie czekac na nowy sprzet gdyby kupiony byl wadliwy ;) i to tyle ;) nie mowie kup Liteona ;p ale ja jestem z niego zadowolony ;p i tyle ;)

Post Napisane: 2006-06-03, 12:35 Upload: 0.00 MB

Jesli zamierzasz kupic to juz albo Liteon albo Lg ... Lg obsluguje wiecej formatow a Liteon ma lepsza korekcje bledow i lepiej czyta z porysowanych plyt...
Te bym proponowal ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Post Napisane: 2006-06-03, 17:05 Upload: 0.00 MB

Ja takze polecam tak jak Krzysiek Nec'a... najlepsza wedlug mnie firma nagrywarek Dokladnie oznaczenie jej to ND - 3550A nagrywa wszystko bez zadnych problemow:) szybkie zakanczanie sesji cicha praca.. Ani razu mi nie przerwalo nagrywania no chyba ze plytka byla dziadowska.. Kupujesz taka nagrywareczke dorzucasz najnowszy bios do niej i wypalasz plytki z zajeb....a predkoscia do 22mb/s :) Kiedys mialem zwykla nagrywarke NECa spalila sie po 1,5 roku oddalem ja na gwarancji do serwisu i dali mi nowa, ale malo tego dostalem znow gwarancje na dwa lata :)

A co do funkcji Label Flash oraz Light Scribe ;/ nie warto moim zdaniem zawracac sobie glowy. Lableflash ma mozliwosc wykonywania kolorowych napisow po obu stronach plyty, ale ma mniejsze wsparcie producentow.

Gdy zestawimy koszty zakupu nowego napedu, dodamy do tego koszt plyt (ponad pieciokrotnie wyzszy od zwyklych plyt CD-R), bardzo dlugi czas zapisu i nie zawsze najlepsze wyniki, wiec nie rozumiem co tak polecacie te funkcje...

nagrywarka jest po to zeby wypalala i odczytywala wszystkie plytki... A nie do robienia etykiet i napisow ;/ moje zdanie jest takie chcesz sobie pomalowac plytke to sobie kup markera :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Post Napisane: 2006-06-12, 11:10 Upload: 0.00 MB

ja bym polecil Liteon albo Lg ale co do lg to nie zabardzo kumpel pracuje w servisie i mowi ze wiecej jest do naprawy lg a liteon'ow malo wiec jak najbardziej Ci polece ta nagrywarke sam mam i jestem zadowolnoy ma 2 lata i super wypala tyle ze zaplacilem 450 zl ;/ a teraz mozesz miec lepsza do 200 wiec nie zastanawiasj sie bierz :)
pozdro

Post Napisane: 2006-06-12, 15:16 Upload: 0.00 MB

Stare liteony sa dobrebo to plextory byl w srodku a tylko firma byla inna napisana. teraz liteon ma wlasna troszke awaryjna konstrukcje...

Post Napisane: 2006-06-12, 16:18 Upload: 0.00 MB

Liteon ma lepsza korekcje bledkow i lepiej czyta z porysowanych plyt.

Post Napisane: 2006-06-12, 22:08 Upload: 0.00 MB

Ja mialem liteona i moj lg sprawuje sie lepiej. Oczywiscie nie mowimy tu o lightscrible tylko o zwyklym lg super multi 8x

Post Napisane: 2006-06-15, 09:49 Upload: 0.00 MB

Nagrywareczki sa juz tanie jak barszcz... 125zl Liteon i NEC, 135zl LG... Benq 145zl...Tak wiec kupowac i nie zastanawiac sie, bo nowa technologia przemyka obok nas z predkoscia swiatla :)

Pozdroo :)

Post Napisane: 2006-06-16, 09:59 Upload: 0.00 MB

hmm ja mam nagrywarke Liteona DVD niepamietam modelu mam ja z 2 lata i niemialem z nia zadnych problemow jestem zadowlony no i polecam nagrywareczki tej firmy bo sie na nich nie przejechalem :D

Post Napisane: 2006-06-18, 12:12 Upload: 0.00 MB

Ja mam LG i nie narzekam wrecz polecam ja:D

Post Napisane: 2006-07-13, 22:16 Upload: 0.00 MB

ahaaaaaaaa
tez mam taka nagrywarke
i jest spox

Post Napisane: 2006-07-15, 12:44 Upload: 0.00 MB

Plytki z LabelFlasem sa duzo drozsze niz LightScribe'y. Druga sprawa to taka, ze LF'y ponoc wytrzymuja dlugi okres czasu a LS'y nie.
Ja mam nagrywarke NEC'a ND-4551A i LG GSA-4163B, a siostra ma GSA-H20LRBU z LS'em i szczerze powiedziawszy to roznicy nie widze w jakosci wypalonych plytek :) Ja wypalam tylko na TDK'ach i Verbatimach +R. Wszystko lata. Problem mialem jedynie z plytami HAWK'a ale to przyniosl kumpel :wink: poprostu LG GSA-4163B niewidzialo tych plytek :)

W Lite-On'a bym sie niepchal bo ich dobra seria dawno juz sie niestety skonczyla.
Plextor i inni wydaje mi sie ze przesadzaja ze swoimi cenami. Ja bym sobie kupil na Twoim miejscu LG'ka albo NEC'a. Swoja droga nagrywarki, to chyba jedyny produkt ktory LG potrafi dobrze zrobic :twisted:

Post Napisane: 2006-07-16, 15:32 Upload: 0.00 MB

Ja mam liteona i mi sie jak narazie dobrze sprawuje :P

Post Napisane: 2006-07-25, 15:08 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
Np tak jak ja kiedys do goscia jednego co mi GF4MX wcisnal :[ :ranting: i mowil, ze zajebiste :P a bylo tak ze co chwile sie komp przez karte resetowal :?

Ja to mam ;P I nie mam problemow z tym chodzi mi od ponad dwoch lat bezawaryjnie :P

a tak btw dzisiaj ide kupic nagrywarke xD zobaczymy co mi w sklepie doradza 8)

Post Napisane: 2006-07-27, 21:48 Upload: 0.00 MB

Kikyo napisał(a):
[K]r2y$_eQ napisał(a):
Np tak jak ja kiedys do goscia jednego co mi GF4MX wcisnal :[ :ranting: i mowil, ze zajebiste :P a bylo tak ze co chwile sie komp przez karte resetowal :?

Ja to mam ;P I nie mam problemow z tym chodzi mi od ponad dwoch lat bezawaryjnie :P

Faktycznie... GF4MX to zarabista karta z 1 wzgledu, ze ma niski pobor pradu (rdzen wykonany w technologii 0,15, a nie 0,18 jak GF2MX) w zwiazku z czym jest zimna nawet po podkreceniu... polecam model Gainwarda z pamiatkami 3,6ns 128bit ;)

Pozdro... ;p

Post Napisane: 2006-07-27, 22:11 Upload: 0.00 MB

szreder napisał(a):
(rdzen wykonany w technologii 0,15, a nie 0,18 jak GF2MX) w zwiazku z czym jest zimna nawet po podkreceniu... polecam model Gainwarda z pamiatkami 3,6ns 128bit ;)

Niezbyt kumam ale karta i tak dobra :mg:

a co do nagrywareczki to Liteona kupilam :) i wsio dziala poki co juz 2 plytki nagralam :P Dziekuje wszystkim za rady :)

Post Napisane: 2006-08-17, 21:04 Upload: 0.00 MB

szczerze mowiac ja mam LiteOn`a 16x DVD wypali a RW wypala mi 8X kupilem ja i jestem zadowolony w Media Markt za 169.90 zl i jestem nawet zadziwiony, iz ma to srodek soniaka (Sony) to dziala on lepiej niz nagrywarka DVD Sony!

tak wiec polecam kazdemu, cena przystepna a cieszy jak neiweim co...

co do LG to slyszalem ze ma jakies bledy ale nie jestem pewnien, a i inne firmy jakos mnie nie kreca po ostatnich przezyciach z nagrywarka CD LG i Nec`a :<

ale to juz Twoja decyzja!

Post Napisane: 2006-08-20, 18:22 Upload: 0.00 MB

Ja polece niewymieniane jeszcze tutaj nagrywarki BenQ 1655 oraz Pioneer 1655..
Super jakosc zapisu. Jedynie Nec 4551 lepiej od nich zapisuje, ale u niego troche jest slabiej z odczytem.
Skocz do: