BF to juz cala historia polskiej piosenki tanecznej. Od lat gra i spiewa piosenki, ktore w blyskawicznym tempie wchodza na listy przebojow i dlugo na nich pozostaja. Posiadaja w Polsce popularnosc taka jak: The Beatles w Angli, czy Beach Boys w USA. W swej dotychczasowej karierze nagrali 30 kaset audio i 20 CD, ktore rozeszly sie w wielomilionowych nakladach. Materialy prezentowane sa wynikiem dlugotrwalej praktyki zespolu na weselach i biesiadach rodzinnych w calej Polsce i na swiecie. Zmieniaja sie mody na piosenki, przemija Rock’N’Roll, Reggae, Rap, Disco I Dance lecz piosenki wykonywane przez Bayer Full wydaja sie nie przemijac.
Dyskografia:
Bayer Full
Czyste Malodyjne Brzmienie
Ktoz Jak Bog
Biesiada Turystyczna
Gdzie Ta Keja
Wszyscy Polacy To Jedna Rodzina
Zlote Przeboje
Solenizant
Kawalerski Duch
Od Wesela Do Wesela
Osiagniecia:
1993r. – Zespol Roku w muzyce pop przyznany przez “Panorame Slaska”
Piosenka Roku ("Moja Muzyka") przyznana przez “Panorame Slaska”
Trzecie Miejsce “Bladyneczki” w plebiscycie na Piosenke Roku przyznane przez “Panorame Slaska”
Barburka 1993 Katowicki Spodek 14 tysiecy widzow.
Nagroda Specjalna Browaru ??ywiec – 2 tysiace puszek piwa.
1993r. – Trzecie miejsce w plebiscycie Muzycznej Jedynki za piosenke “Moja Muzyka” w miesiacu sierpniu.
1995r. – Zlota Plyta za material “Zlote Przeboje” przyznana przez firme Omega Music.
1996r. – Zlota Plyta za material “Od Wesela do wesela” przyznana przez firme Omega Music.
1997r. – Platynowa Plyta za caloksztalt osiagniec artystycznych przyznana przez firme Blue Star.
Napiszcie co myslicie o tym zespole - dla mnie naprawde zespol fenomenalny... moze nie gra na trance energy czy nie ma jego produkcji na ASOTach ale dla mnie po prostu fenomen muzyki rozrywkowej... polecam wsluchanie sie w glebokie teksty i przepiekna muzyke (nie tworzona przede wszystkim na kompie)... MISTRZOSTWO
[ Dodano: 2006-02-13, 12:52 ]
P.s. prosze modow i adminow o nie usuwanie tematu gdyz tacy producenci mysle ze nie tylko mi sie podobaja i sa osoby ktore rowniez chcialy by czegos sie o tym zespole dowiedziec. Nie zamykamy sie przeciez tylko na muzyke trance / house czy hardstyle... skoro jest biografia eminema to czemu nie moze byc artysty tworzacego inna niz elektroniczna muzyke