Post Napisane: 2008-01-09, 11:41 Upload: 0.00 MB

monitor caly sie niewylancza tylko jakby byl ustawiony na na jakis czas czy cos nieweim

Post Napisane: 2008-01-09, 21:48 Upload: 0.00 MB

a po polsku?

Post Napisane: 2008-01-09, 22:21 Upload: 0.00 MB

Najprawdopodobniej masz ustawione za duze odswiezanie i monitor nie wyrabia :P
Kiedys mialem cos podobnego ;) Sprobuj uruchomic komputer w trybie awaryjnym (w czasie ladowania nacisnij F8 - nie pamietam w ktorym momencie dokladnie wiec naciskaj caly czas :D) Jesli w trybie awaryjnym uruchomi sie normalnie to w ustawieniach ekranu ustaw sobie rozdzielczosc jakas mala i uruchom kompa ponownie ;) Powinien wystartowac w takiej rozdzielczosci jaka ustawiles w czasie pracy w trybie awaryjnym.
Powinien smigac normalnie (o ile przyczyna jest to co mowie :P) jesli nei to pomysli sie dalej ;p

Post Napisane: 2008-01-09, 23:21 Upload: 0.00 MB

to pewnie chodzi o rozdzielczosc, w trybie awaryjnym usun sterowniki do karty [bo inaczej nie da sie ustawic rozdzielczosci] i po ponownym uruchomieniu kompa zainstaluj ponownie karte graficzna. Chyba dobrze zrozumialem problem...

Post Napisane: 2008-01-10, 00:05 Upload: 0.00 MB

k14 napisał(a):
[bo inaczej nie da sie ustawic rozdzielczosci]

rotfl leze na plecach rotfl

na pulpicie kliknij prawym klawieszem myszki potem z menu wybierz Wlasciwosci potem z menu gornego wybierz Ustawienia i tam zmienisz sobie rozdzielczosc :P

Obrazek

[url]http://img517.imageshack.us/img517/2325/dsc02537400x400.jpg[/url]

Post Napisane: 2008-01-10, 01:10 Upload: 0.00 MB

taa tez tak mialem xD zrob tak

restart
naciskaj f8 ile tylko sily xD
pozniej wyskocza ci takie info tryb awaryjny itp
to ty nacisnij przywroc ostatnie dobre ustawienia czy jakos tak xD
i zadziala
wiem bo jak mi sie wylaczal tak i ja zrobilem :cwaniak:

pozdro xD

Post Napisane: 2008-01-10, 01:18 Upload: 0.00 MB

Kamil, Kamil, Kamil, Kamil, Kamil, Kamil, nie malpuj po mnie :X

Post Napisane: 2008-01-10, 15:29 Upload: 0.00 MB

Snake napisał(a):
k14 napisał(a):
[bo inaczej nie da sie ustawic rozdzielczosci]

rotfl leze na plecach rotfl

na pulpicie kliknij prawym klawieszem myszki potem z menu wybierz Wlasciwosci potem z menu gornego wybierz Ustawienia i tam zmienisz sobie rozdzielczosc :P

[url=http://images30.fotosik.pl/138/d86d1ecca32cb3ed.jpg]Obrazek[/URL]

"yntelygencie" jak nie wlacza sie pulpit windows mysza i jej prawy przycisk za duzo nie zdziala

Post Napisane: 2008-01-10, 16:11 Upload: 0.00 MB

k14 napisał(a):
to pewnie chodzi o rozdzielczosc, w trybie awaryjnym usun sterowniki do karty [bo inaczej nie da sie ustawic rozdzielczosci]

w trybie awaryjnym da sie ustawic rozdzielczosc ktora ma byc uzywana juz w normalnym trybie wiec odinstalowywanie sterownikow nie jest konieczne wiec czytaj swoje posty przed wyslaniem i skonczcie pieprzyc o pierdolach

Post Napisane: 2008-01-10, 16:20 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
w trybie awaryjnym da sie ustawic rozdzielczosc ktora ma byc uzywana juz w normalnym trybie wiec odinstalowywanie sterownikow nie jest konieczne wiec czytaj swoje posty przed wyslaniem i skonczcie pieprzyc o pierdolach

no to jak sie to ustawia?

Post Napisane: 2008-01-10, 16:23 Upload: 0.00 MB

omfg :dzizys: tak jak normalnie tylko ze masz tryb awaryjny :|

Post Napisane: 2008-01-10, 16:29 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
tak jak normalnie tylko ze masz tryb awaryjny :|

jakos nie wydaje mi sie ze tak, jak wtedy na starym kompie sprawdzalem to byla tylko jedna [najnizsza] mozliwosc rozdzielczosci i musialem wlasnie usuwac sterowniki...!

Post Napisane: 2008-01-10, 16:33 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
jakos nie wydaje mi sie ze tak, jak wtedy na starym kompie sprawdzalem to byla tylko jedna [najnizsza] mozliwosc rozdzielczosci i musialem wlasnie usuwac sterowniki...!
ustawiasz najnizsza... akceptujesz (zastosuj / ok) uruchamiasz w tryb normalny i jest ta najnizsza jaka ustawiles w czasie pracy w trybie awaryjnym.
W trybie normalnym mozesz sobie juz przywrocic wyzsza.

Post Napisane: 2008-01-10, 16:40 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
ustawiasz najnizsza... akceptujesz (zastosuj / ok) uruchamiasz w tryb normalny i jest ta najnizsza jaka ustawiles w czasie pracy w trybie awaryjnym.
W trybie normalnym mozesz sobie juz przywrocic wyzsza.

jesli tak bylo u mnie to tak robilem i nic to nie dalo, ale mam pewnosc ze usuniecie karty daje pozytywny wynik...

Post Napisane: 2008-01-11, 13:14 Upload: 0.00 MB

Panowie Panowie po co ta klotnia :) ... tak jak napisal [K]r2y$_eQ, sposob dziala napewno. Tryb awaryjny jest urruchamiany przez tryb VGA (Monitor Plug&Play i domyslna karta graficzna, 16-kolorow - mowa o win98) Zmiana rozdzielczosci nastepuje po ponownym uruchomieniu, zreszta nie ma innej opcji, poniewaz system wyrzuca nam komunikat "Aby zmiany zostaly zaakceptowane nelezy wykonac restart komputera" i tyle w tym temacie. Aha i jeszcze mala drobnostka - wlaczenie trybu awaryjnego poprzez F8 nastepuje po wczytaniu pamieci CMOS - czyli tzw. "pik"
Skocz do: