Post Napisane: 2009-01-16, 19:31 Upload: 0.00 MB

Witam !! ..........i niestety przed Weekendem dosyc smutne wiadomosci dla milosnikow Loveparade.
Jak poinformowaly dzis wladze Miasta Bochum i Organizatorzy Loveparade ,niestety ale tegoroczna i w dodatku jubileuszowa (20-sto letni Jubileusz) zostala odwolana

Jako powod ,wladze miasta podaly :
1-Brak Infrastruktury
2-Rozbudowe Lini Kolejowych ,w miescie i na peryferiach , prowadzone przez Deutsche Bundesbahn . (sry za uzycie jezyka obcego :lol: )

Jako ze w roku 2007 w Essen Loveparade odwiedzilo 1,2 Miliona ludzi a w 2008 Dortmund ,uczestniczylo 1,6 Miliona ludzi (czyli tendencja pokazujaca mocno "do gory"), organizatorzy obawiaja sie ze nieuda im sie uporac z problemami ktore wiaza sie z tak masowa Impreza .

Hmmmm ,moim zdaniem szkodaaaa :? :? choc i tak to juz nie to Berlin byl Berlin !!
A co wy o tym sadzicie ?? :wink:
Ostatnio edytowano 2009-01-16, 19:37 przez BPMSeba, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-01-17, 01:15 Upload: 0.00 MB

No szkoda...ale Ja najbardziej zaluje, ze ludzie nie rozumieja tej imprezy i tej muzyki tak jak powinni. Moze to tylko moje zamglone spojrzenie, ale Love Parade w swej naturze nie mialo skupiac bandy cpunow, a slowo Love nie oznaczalo seksu w krzakach i na trawnikach tylko przyjazn, rownosc, szacunek.

Ludzie sa zbyt durni zeby traktowac ta impreze i cala muzyke tak jak nalezy.
Gdyby podchodzili do tego tak jak Ja to zawsze widzialem to miasta raczej walczylyby o to zeby moc cos takiego u siebie zorganizowac.

Niestety wyglada to jak wyglada i nikt nie chce potem tego chlewu sprzatac.

Post Napisane: 2009-01-17, 02:04 Upload: 0.00 MB

No niestety .Ale prawda For Raver juz od dawna sie skonczylo !!
Konczylo sie juz w Berlinie , a tera w zaglebiu Ruhr to juz calkiem przerypane .
Niby Dr.Motte i twoj ulubieniec Westbam twierdza ze inna mieli Message ale i tak ciagli to ku komercji az wyciagli .

sprzatanie to w sumie pikus (choc syf totalny niemowiac o "nieboszczykach" ktorych wszedzie pelno lezy).
W Berlinie zawsze chodzilo o to ze meldowali to jako Demonstracje i tym samym koszta zwiazane z tym wszystkim (sprzatanie,ochrona,opieka lekarska spoczywaly na wladzach miasta .
Z czasem jak kazdy wie.......... Raver'ow przybywalo i przybywalo , koszta rosly, Motte darl z Raver'ow ile sie dalo a miasto -->doplacalo do tego interesu .
Motte zawsze gledzil ,ze "no ale spoko ,Miasto tez kasuje , bo Milion "turystow" przyjechalo i Berlin niema na co narzekac ", tylko podczas gdy Motte z Loveparade jako Artykulu co byle gdzie byl nadrukowany ,calosc kasowal ,niby by "oplacac" (choc ciezarowki byly sponsorowane, bilet na trucka kosztowal slono , a jak u top Dj'a to mogles zapomniec bo cie stac niebylo) to miasto z tych pieniedzy ktore zarobilo na Turyzmie i tak 3/4 ladowalo w ta Impreze .
Tak ze sie kiedys pogryzli i tyle .....................

No ale faktem jest ze zrobilo sie bydlo i tyle :wink:

Post Napisane: 2009-01-17, 10:40 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):
No szkoda...ale Ja najbardziej zaluje, ze ludzie nie rozumieja tej imprezy i tej muzyki tak jak powinni. Moze to tylko moje zamglone spojrzenie, ale Love Parade w swej naturze nie mialo skupiac bandy cpunow, a slowo Love nie oznaczalo seksu w krzakach i na trawnikach tylko przyjazn, rownosc, szacunek.

Ludzie sa zbyt durni zeby traktowac ta impreze i cala muzyke tak jak nalezy.
Gdyby podchodzili do tego tak jak Ja to zawsze widzialem to miasta raczej walczylyby o to zeby moc cos takiego u siebie zorganizowac.

Niestety wyglada to jak wyglada i nikt nie chce potem tego chlewu sprzatac.

+ 1

a druga sprawa to wkurza mnie to ze co roku sa jakies "ale" w zwiazku z ta impreza nie wiem czy kiedys doczekam sie artykulu "love parade odbedzie sie bez zadnych problemow"
Skocz do: