Post Napisane: 2007-11-14, 01:22 Upload: 0.00 MB

Taki temacik sportowy,bardziej meski...

Od kiedy Platini wdrapal sie na stolek duzo mowi sie o zmianach w LM.
Misiu chce dac mozliwosc gry mistrzom slabszych lig i ograniczyc ilosc poteg bioracych udzial w rozgrywkach mimo iz tytulu mistrzowskiego nawet nie powachaly.

Co o tym sadzicie?
Lepiej ogladac w sezonie np. cztery kluby wloskie Milan, Inter, Juve i Roma czy Milan, Rapid Wieden, Artmedie Petrzalke(?) i Wisle Krakow?

Osobiscie jestem prawa reka i obiema nogami za tym, aby Liga Mistrzow byla tylko dla Mistrzow i ewentualnie w tych najsilniejszych ligach (Hiszpania, Wlochy, Anglia, Niemcy) dodatkowo wicemistrz.
Co roku to samo. Nuuuda. Ilez mialem radosci kiedy do rozgrywek zakwalifikowala sie Artmedia i w jednym z meczow grupowych opykala FC Porto.
Walka Dawida z Goliatem.

Takie rozwiazanie daje szanse klubom na zarobienie pieniedzy, a przez to zwiekszenie potencjalu. Moze nie poprzez sprowadzanie gwiazd, ale przynajmniej utrzymywanie talentow w kraju (jakby ktos nie zalapal mowie o Wisle, Legii, Groclinie).
Poki co slabsi sa odizolowani od prawdziwego futbolu...

Post Napisane: 2007-11-14, 13:05 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):
Osobiscie jestem prawa reka i obiema nogami za tym, aby Liga Mistrzow byla tylko dla Mistrzow...

tu sie zgadzam, tez tak chce ale to niczego nie zmieni, ale dalej piszesz:

Rinth napisał(a):
i ewentualnie w tych najsilniejszych ligach (Hiszpania, Wlochy, Anglia, Niemcy) dodatkowo wicemistrz.

no to albo woz albo przewoz, jak mistrz to mistrz a nie cala reszta, kiedys grali tylko mistrzowie i bylo fajnie. Pozniej doszly inne druzyna - trzecia a nawet czwarta w lidze krajowej.

Post Napisane: 2007-11-14, 15:18 Upload: 0.00 MB

ostatnio jak odpisywalem na twojego posta w tym dziale to zes go nawet nie przeczytal wiec niechce mi sie pisac (w topicu o rankingu fifa jakbys chcia lwiedziec :mg: ) :< xD
a tak serio to ja mnie juz wkurzaja te zasrane milany i liverpoole ktore niewalcza o msitrza w sowim kraju tylko o miejsce premiowane awansem do fazy grupowej champions legue i wtedy oni rpzed decydujacymi meczami ligi mistrzow wystawiaja rezerwy pdoczas gdy ci co walcza o msitrza graja co 3 dni i przez to sa w gorszej sytuacji :< i tylko dlatego juz 2 raz w agu ostatnich kilku lat spotkaly sie w finale tak beznadziejne druzyny jak liverpool i milan. dlatego ja je serdecznie pi***ole i wole zeby byla automatycznie wisla krakow, slavia praga, steua bukareszt, dynamo minsk rozstawione w grupach z manchesterami, interami, lyonami, realami itd niz tak jak jest teraz :< wiadomo ze beda sie zdarzac takie przegrane jak slavia z arsenalem czy besiktas z liverpoolem gdzie wyniki byly rzedu 0:6 0:8 (albo manU- roma 7:1 rotfl ) ale to moze nam tylko pomoc :roll:

tak wiec.. Liga mistrzow dla mistrzow :!: moga byc wice mistrzowie z lig francuskiej angielskiej wloskiej holenderskiej portugalskiej szkopskiej hiszpanskiej i rosyjskiej ale juz bez premiowania 3-4 miejsc bo takich to do pucharu uefa :P
Cytuj:
Takie rozwiazanie daje szanse klubom na zarobienie pieniedzy, a przez to zwiekszenie potencjalu. Moze nie poprzez sprowadzanie gwiazd, ale przynajmniej utrzymywanie talentow w kraju (jakby ktos nie zalapal mowie o Wisle, Legii, Groclinie).

a w dupe z legia :< serbsko-brazylisjka zbieranina z para stoperow zimbabwe-hiszpanska + hazardzisci typu grosicki i tluki typu korzym, ktorzy wola intertoto od U-20 i drewna typu grzelak, kielbowicz, rzezniczak, burkhardt pfff :< mam nadzieje ze sie niezakwalifikuja do pucharow. najlepsze byly czasy jak w groclinie gral mila, niedzielan i rasiak a w wisle zurawski, frankowski, kosowski (no ta dalej gra wiem lol), szymkowiak, jop, gorawski, uche, stolarczyk.. to byla paka na LM teraz troche nam daleko ale dzisiejsza Wisla zmierza w dobra strone i wkoncu ma zajebsitego trenera (po kasperczaku) i mam nadzieje ze utrzymaja ten sklad dokupia w zimie kogo trzeba (moze lobodzinski, bieniuk, zewlakow i powrot gorawskiego :roll: ) i wkoncu sie zakwalifikuja do fazy grupowej :roll:

Post Napisane: 2007-11-14, 21:09 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
a w dupe z legia :< serbsko-brazylisjka zbieranina z para stoperow zimbabwe-hiszpanska + hazardzisci typu grosicki i tluki typu korzym

Wez przyhamuj swoje klubowe sympatie. Nie mowie o tej druzynie co jest teraz tylko o tej, ktora pare lat temu miala sklad i szanse powalczyc o cos w Europie, ale pozbyla sie 8 zawodnikow przed rozpoczeciem rozgrywek.
Podobnie bylo z Wisla i Groclinem...i kazdym innym klubem, ktory wyskoczy minimalnie ponad przecietna...

Post Napisane: 2007-11-15, 00:43 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):
Szeryf napisał(a):
a w dupe z legia :< serbsko-brazylisjka zbieranina z para stoperow zimbabwe-hiszpanska + hazardzisci typu grosicki i tluki typu korzym

Wez przyhamuj swoje klubowe sympatie. Nie mowie o tej druzynie co jest teraz tylko o tej, ktora pare lat temu miala sklad i szanse powalczyc o cos w Europie, ale pozbyla sie 8 zawodnikow przed rozpoczeciem rozgrywek.
Podobnie bylo z Wisla i Groclinem...i kazdym innym klubem, ktory wyskoczy minimalnie ponad przecietna...

wiem :P kurde bys sie odniosl do tej mniej kontrowersyjnej czesci wypowiedzi a nie :< xD

Post Napisane: 2007-11-15, 23:06 Upload: 0.00 MB

forza Italia
tyle na ten temat
orange extraklasa i ligi pokrewnego dna niech zostawia Lige Mistrzow dla... Mistrzow....
no kur a az zal dupe sciska jak sie oglada ich na prawdziwej arenie ;P

Post Napisane: 2007-11-15, 23:21 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):
forza Italia
tyle na ten temat
orange extraklasa i ligi pokrewnego dna niech zostawia Lige Mistrzow dla... Mistrzow....
no kur a az zal dupe sciska jak sie oglada ich na prawdziwej arenie ;P

no ale bez pieniedzy z LM to nigdy niebedziemy nawet 5% tego co prezentuja zdobywcy LM

Post Napisane: 2007-11-16, 11:49 Upload: 0.00 MB

no ale fajnymi talentami druzyny typu: nieznane juz rewolucjonizowaly LM i wchodzily do grup, co wiecej, nawet potrafily z nich wychodzic !
I teraz takie Deportivo czy np Lille sa znani na calym swiecie, wojownicy z krainy NIKÄ?D jak pokaza sie w jednym sezonie LM, naprawde zaczynaja kasiorke europejska zbijac.
Ale musi byc to cos... Ta chec gry i nie wychodzenie z zalozenia, ze "nawet jak przegramy to z dobra druzyna w lidze mistrzow", tamte druzyny kazdy taki mecz chcialy wygrac i dlatego teraz SÄ?, wyszly z niebytu.

Post Napisane: 2007-11-16, 16:27 Upload: 0.00 MB

Tomikus, no w sumie co racja to racja xD w tym sezonie mamy taki rosenborg i glasgow rangers mhhmm :roll: ale i oni maja budzety kilkakrotnie wieksze od wisly, korony, groclinu, legii niestety ehh :roll:

Post Napisane: 2007-11-16, 17:27 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
kilkakrotnie wieksze od wisly, korony, groclinu, legii niestety ehh :roll:
dodaj ze razem wzietych xD

Ja jestem jednak optymista, wierze ze w tym roku sie uda - Wisle

Post Napisane: 2007-11-17, 02:54 Upload: 0.00 MB

k14 napisał(a):
Wisle

PFFFFFFFFFFFFFF :P

Tomikus napisał(a):
niech zostawia Lige Mistrzow dla... Mistrzow....

+100

Szeryf napisał(a):
a w dupe z legia

+999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999....

"bo w nienawisci do tej druzyny
tak wychowano, wychowano nas...
I bez podowu, i bez przyczyny
spiewamy dzis na caly swiat:
a legia kurwa, legia legia kurwa,
legia warszawa stara kurwa jest!"

:] 8)

Post Napisane: 2007-11-20, 16:01 Upload: 0.00 MB

Panowie spokojnie, popieram Szeryfa w 100% Liga Mistrzow dla mistrzow. Tak jak to Szeryf mowil spojrzcie na zeszloroczna Milan walczyl o pietruszke, tylko o to aby dostac sie na miejsce typowane awansem do LM. Tak samo Liverpool, a Manchester w tym czasie walczyl i o zwyciestwo w Europie i o Puchar Anglii i o Mistrza wiec dla mnie nie ma sprawiedliwosci. Benitez jest beznadziejny i skupia sie co roku tylko na LM..
A co do wlochow, to nie lubie ich stylu gry,ale no coz, bez nich nie bylo by LM.
Powiem wam, ze jakby z calej europy wszyli sami mistrzowie kraju to by nie bylo takiego poziomu rozgrywek...
Spojrzcie pare lat wstecz... mecze polskich druzyn z europejskimi tytanami.
Przeciez nie bylismy tacy slabi... teraz tylko nasi pilkarze wala w ch*** graja tylko by sie pokazac i dostac jak najwiekszy szmal... a z tego co wiem to pilka ma sprawiac przyjemnosc, takim naszym pilkarzem jest Blaszczykowski dla mnie :)
Mam nadzieje, ze za pare lat ta mentalnosc sie zmieni i o cos powalczymy i beda dobre zawody, bo jakby nie patrzec to nawet ekipy z Czech sa silniejsze od nas, ze Slowacji... dajcie spokoj

Dlatego uwazam, ze LM narazie tylko dla mistrzow ;> bo zmniejszyl by sie poziom tych rozgrywek...

Post Napisane: 2007-11-21, 00:39 Upload: 0.00 MB

Em napisał(a):
Dlatego uwazam, ze LM narazie tylko dla mistrzow ;> bo zmniejszyl by sie poziom tych rozgrywek...

Ekhm...Twoja wypowiedz jest logicznie niepoprawna.

Rzecz w tym, ze teraz Liga Mistrzow nie jest tylko dla mistrzow :> Jest dla bogatych.

Co do samej tresci...Poziom moze by sie obnizyl, ale tylko w kwestii umiejetnosci i klasie pilkarzy, ktorych mozemy ogladac. Moim zdaniem zwiekszyla by sie widowiskowosc LM, ktora nabralaby wreszcie jakiejs swiezosci. Co mi po kolejnym spotkaniu Barcy z Chelsea czy tam jakims Manchesterem? Dla mnie i dla wielu ludzi najlepsza w pilce jest nieprzewidywalnosc. Niespodzianki ktore sie trafiaja.
Co jest takiego w meczu Real - Milan? Kto by nie wygral to i tak bez niespodzianek i wiekszych emocji dla bezstronnego widza.

Nie twierdze, ze chcialbym w finale ogladac pojedynek Dynamo Minsk z Levski Sofia, ale takie kluby powinny byc i mieszac, a starcia gigantow...owszem ale na samiutkim szczycie...

Post Napisane: 2007-11-22, 12:48 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):
Rzecz w tym, ze teraz Liga Mistrzow nie jest tylko dla mistrzow :> Jest dla bogatych.

Nie koniecznie :) To wszystko zalezy od tego jak prowadzony jest klub :P
Np masz klub z Hiszpanii ktory ma kasy jak lodu, super graczy a nie wejdzie do Ligii mistrzow bo trener nie potrafi sprostac np warunkom stawianym przez lige. I taka druzyna konczy gdzies na srodku tabeli.
Ostatnimi czasy zdarza sie tak, ze druzyny przecietne nie jakies tytany, ktore maja mala pieniedzy i malo znanych nazwisk ogrywaja tytany. Mecze Chelse - Rosenborg, Fenerbahce - Inter, Valencia - Rosenborg. Potegi finansowe ze znanymi nazwiskami polegly, a te slabsze druzyny daly rade.
Popieram, ze moglo by grac pare takich druzyn, bo mogly by namieszac, ale nie wiem czy to by podnioslo widowiskowosc.
Nie mowie, ze nie, ale niektore druzyny przyjechaly na "rzez" chociazby Slavia Praga i Besiktas.
Moze masz racje, ze to doda tej widowiskowosci do rozgrywek i swiezosci, ale od tylu lat w LM graly mistrzowie lub wicemistrzowie swoich krajow, a jak zostana dodani zdobywcy pucharu to raczej sie tu za bardzo nie zmieni. Moga zdarzyc sie takie przypadki, ze powiedzmy Puchar Anglii zgarnie Luton Town,a puchar Hiszpanii Hercules No i wtedy moze byc dosc zabawnie jak oni beda grali w LM, bo nie wyobrazam sobie aby takie druzyny radzily sobie z tytanami calej Europy. Nawet jak udalo im sie w rodzimym kraju to szanse wyjscia z grupy w Lidze Mistrzow nie sa za duze.
Dlatego uwazam, ze ten pomysl nie jest jakis rewelacyjny, ale nie bede go negowal. Najlepiej niech UEFA poczeka i zobaczy jak bedzie wygladaly puchary w tym roku i jesli zdarza sie niespodzianki tak jak w zeszlym roku w Hiszpanii, to niech wtedy to wprowadzaja, ale jesli ma byc, ze mistrza zdobywa Real, puchar Barcelona to bedzie bez sensu bo wyjdzie na to samo. :oops:

Post Napisane: 2007-11-23, 15:13 Upload: 0.00 MB

Sorry Em, ale mam jakies dziwne wrazenie ze Ja pisze o serii filmow z Rockym, a Ty o zakupach w tesco...

Cytuj:
Moze masz racje, ze to doda tej widowiskowosci do rozgrywek i swiezosci, ale od tylu lat w LM graly mistrzowie lub wicemistrzowie swoich krajow, a jak zostana dodani zdobywcy pucharu to raczej sie tu za bardzo nie zmieni. Moga zdarzyc sie takie przypadki, ze powiedzmy Puchar Anglii zgarnie Luton Town,a puchar Hiszpanii Hercules No i wtedy moze byc dosc zabawnie jak oni beda grali w LM, bo nie wyobrazam sobie aby takie druzyny radzily sobie z tytanami calej Europy

Ja o tym pomysle z pucharem krajowym nie wspominalem i uwazam, ze w ogóle nie warto o nim mowic bo jest niedorzeczny.
Po co rozwijac temat w jakims blednym kierunku?
Kwestia jest prosta: zdobywasz mistrzostwo - grasz w LM. Tyle...bo jeszcze dojdziemy do tego, ze zwyciezca klasyfikacji Fair Play w pucharze intertoto bedzie gral w fazie pucharowej LM :roll:

Post Napisane: 2007-11-26, 21:42 Upload: 0.00 MB

Pilka jest okragla, a bramki sa dwie :>

Kiedys gralem jeden mecz 'na wyjezdzie' w podstawowce jeszcze. Pojechalismy do jakiejs wioski co na srodku boiska roslo drzewo \o/ ogromna az do nieba lipa.
To bylaby cala moja przygoda z liga mistrzow. Wygralismy 4:3 (przez to drzewo tak slabo, bo ciezko nam bylo sie przyzwyczaic ;/ a oni juz znali swoj teren ;/ xD)

Poza tym to jakies podworkowe mecze, ale juz bez zadnych nagrod.

To byloby na tyle.

Powodzenia w dalszym prowadzeniu dyskusji i mam nadzieje, ze nikt nie zauwazy mojej wypowiedzi xD

Post Napisane: 2007-11-26, 21:43 Upload: 0.00 MB

na jakiej pozycji grales? rotfl

Post Napisane: 2007-11-26, 21:57 Upload: 0.00 MB

Nie wiem na jakiej, ale pamietam w jakiej/jakich. Przewaznie w stojacych lub biegajacych \o/ xD
Skocz do: