Register

Please register to see whole board

Post Napisane: 2009-02-27, 21:09 Upload: 0.00 MB

Liga Mistrzow 2008/2009

Kogo typujecie na zwyciezce Ligi Mistrzow? Mamy za soba juz pierwsze mecze fazy pucharowej 1/8 Finalu.
Wyniki:
Sporting - Bayern 0:5
Lyon - Barcelona 1:1
Arsenal - Roma 1:0
Chelsea - Juve 1:0
Inter Milan - Manchester United 0:0
Real - LFC 0:1
Villarreal - Panathinaikos 1:1
Athletico - Porto 2:2

osobiscie ogladalem mecz Interu z Manchesterem United i powiem, ze to cud ze United nie wygralo. Cristiano Ronaldo i Ryan Giggs mieli tyle setek, ze tylko dzieki Julio Cesarowi (dla mnie top 5 najlepszych bramkarzy swiata) zdolali zremisowac. Mecz byl zapowiadany jako pojedynek CR7 vs Ibracadabra. O ile ten pierwszy zachwycal (zwlaszcza w peirwszej polowie) o tyle ten drugi byl widoczny dopiero w drugiej i nie oddal zadnego celnego strzalu na bramke. moze wk;leje swoj post z forum bukmacherskiego odnosnie tego jak przebiegl mecz:
Cytuj:
powiem tak. jako fan United sie spocilem jak cholera z tych emocji. pierwsza polowa to totalna dominacja Manchesteru. 6 strzalow Interu (4 celne) i 11 MU (6 celnych) do przerwy. Ronaldo co chwila ostrzeliwal btramke to z wolnych to z glowki, ale Julio Cesar wyczynial cuda w tej budzie. Potem Giggs probowal na wlasna reke. Druga polowa zaczela sie od mocnego nacisniecia na gaz Interu i rowniez im sie zdarzaly setki marnowane przez Adriano i Cambiasso.
Jesli chodzi o Ibrahimovica to w pierwszej polowie totalnie niewidoczny dopiero w drugiej odgrywal pilke, ale w pojedynku gwiazd Ibra - CR7 zdecydowani Cris gora. o dziwo kontuzjowana obrona MU (Evans, i Oshea ktory pod koniec meczu juz nie gral w pelni sprawnie) spisywala sie lepiej od dziwnie zestawionej obrony Interu (Maxwell lawka).
Szkoda ze w srodku pola wystapil Giggs a nie Scholes bo cos czuje ze byloby pozamiatane.. niestety mam statystyki (ktore przytoczylem wyzej) dot. tylko 1. polowy. stan posiadania pilki 50% - 50% HT

tyle odnosnie meczu wtorkowego. przedwczoraj natomiast TVP wybrala jak zwykle najnudniejszy mecz jaki mogla wybrac. Real - Liverpool.
dla mnie Liverpool i Milan to dwie druzyny ktore graja antyfutbol, nudny i zawsze na lige wystawiaja rezerwy zeby byc wypoczetym w LM (na szczescie sezon temu UTD udowodnil, ze liga mistrzow jest dla mistrzow!). odnosnie meczu, ktory byl nudny jak cholera, Real stworzyl sobie pare sytuacji (zwlaszcza na poczatku gdy Raul po podaniu Robbena strzelil wprost w Reine) , ale potem gdy tylko Robben dostawal pilke to schodzil a swoja lewa noge i oddawal strzal z dystansu (chyba z 4 takie strzaly byly, wszystkie niecelne, jeden atomowy wybronil Reina). nie rozumiem czemu Real zmienil swoja taktyke z ostatnich 6 kolejek primera division gdzie grali bardzo zespolowo, a teraz wszystko spoczywalo na Robbenie. i Liverpool jak to Liverpool.. ostatnie minuty, rzut wolny, dosrodkowanie i Zyd Yossi strzela bramke. i Real juz piaty czy szosty raz prawdopodobnie nie awansuje do cwiercifinalu LM, ale nie przesadzajmy tego :mg:

sie rozpisalem :mg:

pytanie jak w ankiecie do dyskusji :mg:
osobiscie glosuje na obronce trofeum czyli Man United :mg:
Ostatnio edytowano 2009-03-11, 14:38 przez Szeryf, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-02-28, 00:17 Upload: 0.00 MB

Krotko i na temat:

Manu + CR7 = LM 2008/2009

Bede tu na pewno wiecej pisal, ale nie dzis :)

Post Napisane: 2009-02-28, 01:59 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
i Real juz piaty czy szosty raz prawdopodobnie nie awansuje do cwiercifinalu LM, ale nie przesadzajmy tego :mg:

jako kibic Realu wierze do konca, ze Real awansuje. chociaz pierwszy mecz dobrym prognostykiem do tego nie jest. Liverpool bronil sie przez wiekszosc meczu i tylko czekal na ta jedna akcje, ktora udalo sie wykorzystac. w takich meczach skutecznosc jest najwazniejsza, a Realowi jej braklo. w rewanzu mam nadzieje zobaczyc w koncu ten Real, ktory moglem ogladac w lidze. ;)

Post Napisane: 2009-02-28, 02:21 Upload: 0.00 MB

kontra napisał(a):
Szeryf napisał(a):
i Real juz piaty czy szosty raz prawdopodobnie nie awansuje do cwiercifinalu LM, ale nie przesadzajmy tego :mg:

jako kibic Realu wierze do konca, ze Real awansuje. chociaz pierwszy mecz dobrym prognostykiem do tego nie jest. Liverpool bronil sie przez wiekszosc meczu i tylko czekal na ta jedna akcje, ktora udalo sie wykorzystac. w takich meczach skutecznosc jest najwazniejsza, a Realowi jej braklo. w rewanzu mam nadzieje zobaczyc w koncu ten Real, ktory moglem ogladac w lidze. ;)

wlasnie sie zdziwilem bo Real w lidze gra kolektywem a w LM gral na Robbena ktory w ogole nie myslal (jezdziec bez glowy). a Liverpool zawsze gra antyfutbol wiec co sie dziwic ze wygral. ale swoja droga to ni przypadek ze Real nie awansowal do cweircfinalu 5 razy z rzedu, musisz to przyznac.
Mam nadzieje ze zaden Guti w rewanzu nie ebdzie gral tylko Sneijder do cholery! albo Vand der Vaart chociaz a nie ten bez formy, chimeryczny plastus ktoremu sie nawet biegac nie chce! i ten nimiecki argentynczyk heinze niech idzie w rezerwe i da miejsce dla marcelo lub drenthe (swoja droga ze marcelo na skrzydle gral to sie zdziwilem). ale rafa teraz zagra 10 obroncami z tylu i gerrardem z przodu i znow liverpool wygra i tak pewnie bedzie. lecz pamietjamy. gijon to nie liverpool. primera division to nie premiership.
Ostatnio edytowano 2009-02-28, 02:26 przez Szeryf, łącznie edytowano 2 razy

Post Napisane: 2009-02-28, 02:32 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
wlasnie sie zdziwilem bo Real w lidze gra kolektywem a w LM gral na Robbena ktory w ogole nie myslal (jezdziec bez glowy).

zgadza sie. w lidze gra na Robbena sie sprawdzala, bo w Hiszpanii gra sie inaczej. za to w meczu z angielska druzyna trzeba grac zespolowo, bo w Anglii gra sie glownie silowo i ciezko jest jednemu zawodnikowi odmienic losy meczu. chociaz nie powiem, bo Robben byl pare razy bliski pokonania Reiny.

Szeryf napisał(a):
Mam nadzieje ze zaden Guti w rewanzu nie ebdzie gral tylko Sneijder do cholery! albo Vand der Vaart chociaz a nie ten bez formy, chimeryczny plastus ktoremu sie nawet biegac nie chce!

Guti w formie nie jest. tylko, ze to jest zawodnik, ktory jednym podaniem potrafi wypuscic napastnika na czysta pozycje. nie raz mozna bylo sie o tym przekonac. jednak na srodku postawilbym na Sneijdera, a nie Gutka.

Szeryf napisał(a):
i ten nimiecki argentynczyk heinze niech idzie w rezerwe i da miejsce dla marcelo lub drenthe (swoja droga ze marcelo na skrzydle gral to sie zdziwilem).

Heinze gra zawsze rowno, tylko ze ostatnio utrzymuje caly czas nizsza forme niz zwykle. Marcelo brak doswiadczenia i bylo widac w meczu z Liverpoolem, ze chociaz ma zapal do gry, to jednak nie potrafi tego dobrze przelozyc na swoja postawe. z Drenthe to juz jest inna bajka, bo zalamal sie po pewnym przykrym incydencie na Bernabeu. na pewno nie bylby gotowy do gry w LM.

Post Napisane: 2009-02-28, 03:26 Upload: 0.00 MB

kontra napisał(a):
Szeryf napisał(a):
wlasnie sie zdziwilem bo Real w lidze gra kolektywem a w LM gral na Robbena ktory w ogole nie myslal (jezdziec bez glowy).

zgadza sie. w lidze gra na Robbena sie sprawdzala, bo w Hiszpanii gra sie inaczej. za to w meczu z angielska druzyna trzeba grac zespolowo, bo w Anglii gra sie glownie silowo i ciezko jest jednemu zawodnikowi odmienic losy meczu. chociaz nie powiem, bo Robben byl pare razy bliski pokonania Reiny.

ja mowie ze w la liga Real mniej gra na Robbena tylko bardziej rozgrywa pilke, a tu co piilka sie znalazla w srodku pola to byla kierowana do Robbena. pare razy to on walil panu bogu w okno, raz tylko huknal poteznie ale w srodek bramki gdzie stal Reina

Cytuj:
Szeryf napisał(a):
Mam nadzieje ze zaden Guti w rewanzu nie ebdzie gral tylko Sneijder do cholery! albo Vand der Vaart chociaz a nie ten bez formy, chimeryczny plastus ktoremu sie nawet biegac nie chce!

Guti w formie nie jest. tylko, ze to jest zawodnik, ktory jednym podaniem potrafi wypuscic napastnika na czysta pozycje. nie raz mozna bylo sie o tym przekonac. jednak na srodku postawilbym na Sneijdera, a nie Gutka.
[/quote]
ja dobrze wiem kim jest Guti (i co potrafi gdy ma FORME) ale jesli maja wystawiac w srodku pola Gutiego to juz lepiej tam wystawc Dudka :mg:

Cytuj:
Szeryf napisał(a):
i ten nimiecki argentynczyk heinze niech idzie w rezerwe i da miejsce dla marcelo lub drenthe (swoja droga ze marcelo na skrzydle gral to sie zdziwilem).

Heinze gra zawsze rowno, tylko ze ostatnio utrzymuje caly czas nizsza forme niz zwykle. Marcelo brak doswiadczenia i bylo widac w meczu z Liverpoolem, ze chociaz ma zapal do gry, to jednak nie potrafi tego dobrze przelozyc na swoja postawe. z Drenthe to juz jest inna bajka, bo zalamal sie po pewnym przykrym incydencie na Bernabeu. na pewno nie bylby gotowy do gry w LM.
[/quote]

jakim incydencie?????

Post Napisane: 2009-02-28, 11:23 Upload: 0.00 MB

Kto tu oprocz mnie jest za Juve? :D :beer:

Post Napisane: 2009-02-28, 11:54 Upload: 0.00 MB

sercem jestem z realem :serce:

Post Napisane: 2009-02-28, 12:39 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
ja mowie ze w la liga Real mniej gra na Robbena tylko bardziej rozgrywa pilke, a tu co piilka sie znalazla w srodku pola to byla kierowana do Robbena.

gralo sie caly czas na Robbena w lidze. z tym, ze nie dawno doznal kontuzji i nie gral z Gijonem i z Betisem tylko w drugiej polowie. w tych meczach Real pod Robbena nie gral.

Cytuj:
jakim incydencie?????

kiedy go wygwizdywali na Bernabeu za kazdym razem kiedy dotykal pilki. od tamtego czasu nie zagral ani razu.

Post Napisane: 2009-02-28, 16:08 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):

mam nadzieje ze Del Piero pokaze temu Zydowi Abramowitzowi gdzie jego miejsce :mg:

ps. czekam z niecierpliwoscia na post Rintha ktory co roku pisze ze brakuje mu w LM mistrza Cypru i Polski, bo wtedy mecze by byly ciekawsze bo giganci nie zawsze wygrywaja :roll:

Post Napisane: 2009-03-01, 23:43 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
ps. czekam z niecierpliwoscia na post Rintha ktory co roku pisze ze brakuje mu w LM mistrza Cypru i Polski, bo wtedy mecze by byly ciekawsze bo giganci nie zawsze wygrywaja :roll:

moze w koncu zrozumial, ze miejsce mistrza Cypru i Polski jest w pucharze Intertoto i nie ma co nad tym ubolewac, tylko sie cieszyc, ze Liga Mistrzow to faktycznie Liga Mistrzow a nie liga Dawid vs Goliat i liczenie na niespodzianki :)

Post Napisane: 2009-03-02, 00:30 Upload: 0.00 MB

Kamoza! napisał(a):
Szeryf napisał(a):

moze w koncu zrozumial, ze miejsce mistrza Cypru i Polski jest w pucharze Intertoto i nie ma co nad tym ubolewac, tylko sie cieszyc, ze Liga Mistrzow to faktycznie Liga Mistrzow a nie liga Dawid vs Goliat i liczenie na niespodzianki :)

Ekhm...brakuje mi w tych rozgrywkach prawdziwych mistrzow...np. Cypru, Polski, Estonii, Litwy...zamiast tego mamy co roku jedno i to samo. Graja Ci giganci i nabijaja finansowa przewage nad tymi biedakami, ktorzy bez araba w turbanie ani rusz wyzej niz UEFA Cup...
Nuuuuuda....

To byl coroczny post Rintha, ktory ubolewa ze Liga Mistrzow to faktycznie NIE zadna Liga Mistrzow tylko liga bogatych. Jest nad czym ubolewac...

Post pozno bo...nie ogladam LM. Po fazie grupowej zwykle moje 20% zainteresowania spada do 5%...Wole sobie popatrzec na UEFA. Tam Dawidy walcza z Goliatami i calkiem niezle im wychodzi.
Przy okazji ubolewam jak co roku nad brakiem Pucharu Zdobywcow Pucharow.

LM dla mistrzow i wicemistrzow.
PZP dla zdobywcow krajowych pucharow.
UEFA dla calej tej reszty, ktora ma duzo siana i mase gwiazd, a w lidze nie dala rady wygrac ze spadkowiczami i nie zalapala sie na czolowe dwie pozycje...i wszyscy chca ich ogladac.

Tak to powinno wygladac...a jak jakiemus Realowi nie pasuje, ze maja za wysoki poziom w lidze to zaden problem...Moze Real Wroclaw...Real Lwow, Real Kijow...

EDIT:
Moje 95% zainteresowania sportem w okresie zimowym skupia sie na skokach narciarskich. Jakies 12 lat regularnie ogladam i nie ma sezonu zeby nie bylo niespodzianek, cudow i Matki Boskiej, ktora objawia sie w tych choineczkach na odjezdzie.
Zaden Arab ani Ruski nie placi grubego siana na transfery bo transfery miedzy klubami praktycznie nie istnieja.
Ostatnio edytowano 2009-03-02, 00:39 przez Rinth, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-03-02, 00:42 Upload: 0.00 MB

Ja od lat kibicuje w Europie 3 druzynom. A sa to Porto, Barcelona i Manchester Utd. Szczesliwy traf chcial, ze cala trojka znalazla sie w 1/8. I najbardziej chcialbym, zeby to ktos z nich wygral. Patrzac jednak logicznie Porto ma najmniejsze szanse. Z aktualnym skladem nie stac ich na powtorzenie sukcesu sprzed paru lat. Bede szczesliwy jesli trafia do cwiercfinalow. Barcelona. Hmm... Tu moze zdarzyc sie wszystko. Po wspanialym poczatku sezonu w koncu przyszedl czas na mala zadyszke. Gratuluje w tym miejscu Juninho pieknej bramki. No i Man Utd. Z tej trojki chyba ma najwieksze szanse na wygrana. Stabilny sklad, nie ma 11, lecz 15-16 rownych zawodnikow. I prezentuja piekny futbol. To tak w skrocie ode mnie. Glos of course na Manchester. :wink:

Obrazek

Post Napisane: 2009-03-10, 23:40 Upload: 0.00 MB

co do zakonczonego wlasnie meczu Liverpool - Real. powiem krotko: tak chujowej gry Realu nie widzialem od lat, od kad temu klubowi kibicuje. po prostu brak slow, spodziewalem sie wszystkiego, ale nie wyniku 4-0. mojej milosci do tego klubu nic nie zmieni, ale jestem zawiedziony jak nigdy. jak dlugo, kurwa, beda grac taka padaczke w LM? z roku na rok coraz gorzej. jak zwykle, moge liczyc tylko na lige i o to powinni sie postarac, za to co dzisiaj zagrali.

Post Napisane: 2009-03-10, 23:40 Upload: 0.00 MB

Real za burta, Panathinaikos za burta, Juve i Sporting rowniez.

szkoda mi najbardziej Juve :(
a Real jak to Real..

Real dzis pokazal ile brakuje la liga do premiership
Ostatnio edytowano 2009-03-10, 23:41 przez Szeryf, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-03-13, 00:33 Upload: 0.00 MB

Pilka jest okragla a bramki sa dwie hehe

Post Napisane: 2009-03-13, 00:38 Upload: 0.00 MB

no i mamy juz wylonionych cwiercfinalistow..
przeszli dalej Manchester United po meczu 2-0 w ktroym Vidic i C.Ronaldo zakatrupili Inter.
Porto ktore zremisowalo 0:0 (gole na wyjezdzie daly awans)
Arsenal po karnych (spieprzyli Eduardo da Silva, Vucinic, a w 8. serii nad poprzeczka pilke przeniosl Tonetto)
Barcelona po rzezi 5:2 z Lyonem (Henry, Hwenry, Messi, Etoo, Keita, Makoun, Juninho).

kolejny temat z ankieta kto wygra LM zaloze 20 marca gdy bedziemy znali zestawienie par :mg:

[ Dodano: 2009-03-12, 23:39 ]
ogolnie fawaoryci przeszli dalej a w najabrdziej wyrownanych meczach MU okazal sie gora a Liverpool pobil Real o klase

Post Napisane: 2009-03-13, 07:44 Upload: 0.00 MB

Tomikus napisał(a):

ja ;)

[url]http://img517.imageshack.us/img517/2325/dsc02537400x400.jpg[/url]

Post Napisane: 2009-03-13, 11:56 Upload: 0.00 MB

Snake, :beer:

Post Napisane: 2009-03-13, 18:36 Upload: 0.00 MB

Wy sobie tu dywagujcie, a Bayern i tak wszystkich po 5:0 rozpyka. W finale delikatnie obije junajted 3:0 i po zawodach...nuuuda...
Skocz do: