Widze, ze wyprzedziles mnie z tematem. Przed chwila akurat mialem okazje obejrzec losowanie, ktore jednak mnie nie zaskoczylo... Spodziewalem sie podobnych par. A Liverpool - Chelsea to juz na pewno. xD
No to tak, pozwole sobie porownac pary.
Pierwsza: Villareal - Arsenal.
Podczas losowania mozna bylo odniesc wrazenie, ze komentatorzy w tym wypadku przewiduja awans druzyny ze stolicy Anglii. Ja bym jednak odwazyl sie postawic na druzyne z Hiszpanii. Za kazdym razem gdy ogladam mecz Arsenalu mam wrazenie, ze graja na remis, ewentualnie nie za bardzo ciagnie ich do tej bramki. Moze ja teraz nie pamietam, ale przypomnijcie mi kiedy ostatni raz osiagneli jakis wiekszy wynik z lepszym zespolem. Natomiast druzyna hiszpanska pokazuje bardzo ladny futbol, ktory z checia sie oglada.
Moj typ do awansu: Villareal
Druga para to Manchester United - FC Porto.
Chyba nie bedzie niespodzianka, jesli Man Utd wyeliminuje najlepsza portugalska druzyne. Mi bedzie ciezko ogladac ten mecz, gdyz oba kluby sa dla mnie wazne, oba kocham, obydwu kibicuje. Jednak nie ma co sie oszukiwac. Porto to nie ta druzyna, ktora zdobywala P. UEFA i LM. Jesli sie nie myle to az 4 zawodnikow z tamtej druzyny gra w Chelsea. Natomiast Man jest aktualnie najlepsza druzyna na swiecie.
Moj typ do awansu: Manchester
Trzecia para: Liverpool - Chelsea.
Czyli kolejny raz, bodajze 4. To juz chyba normalne, ze te druzyny w koncu musza na siebie wpasc. Zadnego zaskoczenia jak dla mnie. Tu sie nie bede rozpisywal. Obie druzyny moga przejsc dalej, a przy odrobinie szczescia nawet wygrac cala LM.
Moj typ do awansu: Liverpool
Czwarta i ostatnia para: Barcelona - Bayern Monachium
W miare ciekawe spotkanie, szczegolnie po tym co ostatnio pokazal Bayern w dwumeczu ze Sportingiem. 12 zdobytych bramek robi wrazenie. Ale nie starczy chyba to na Barcelone, ktora w tym sezonie odzyla, i znow pokazuje futbol mily dla oka. Co prawda, zlapali ostatnio zadyszki. Jednak monachijski klub nie powinien sprawic wiekszych problemow. Chyba, ze niesieni sukcesem z 1/8 dalej beda probowali urzadzac festiwal strzelecki. Biorac pod uwage, ze jestem fanem Barcy, bede caly czas czekal z niecierpliwoscia na rozstrzygniecie meczow.
Moj typ do awansu: Barcelona
Co do wygrania calej LM to tu jednak nie jestem w stanie jednoznacznie wskazac jednej druzyny. Jako kibic Porto, Barcy i Man Utd jasne jest, ze najlepiej byloby, gdyby ktorys z tych klubow wygral. Jednak niemozliwe jest by 3 te druzyny dotarly do finalu. Man juz trafil na Porto. Marze jednak o finale Man - Barca, co dzieki losowaniu kolejnych par jest mozliwe. :wink: Nie jestem w stanie wybrac, ktoregokolwiek z tych klubow. Ale jesli juz mam glosowac to wierze w druzyne z Katalonii. :]
Ostatnio edytowano 2009-03-20, 14:01 przez Daniel Craft, łącznie edytowano 1 raz