Register

Please register to see whole board

Post Napisane: 2009-03-20, 13:18 Upload: 0.00 MB

Mamy juz rozlosowane pary cwiercfinalowe! przedstawiaja sie one nastepujaco:

FC Barcelona - Bayern Monachium
Manchester United - FC Porto (bedzie rewanz za wyeliminowanie MU w 2004, kiedy to porto wygralo LM)
Liverpool FC - Chelsea Londyn (4 raz z rzedu :shock:)
Villarreal - Arsenal (niczym polfinal w 2005 roku wygrany wtedy przez Arsnl)

Polfinaly:
1. Manchester United/FC Porto - Villarreal/Arsenal
2. Barcelona/Bayern Monachium - Liverpool/Chelsea

Gospodarz finalu: zwyciezca polfinalu nr 2.

Mysle ze z tych par zwyciesko wyjda Barca, Chelsea, Man United i Villarreal. i ze cale LM wygra Man Utd z ktorym sympatyzuje! a wam jak sie wydaje? kto wygra tegoroczna Lige Mistrzow?
Ostatnio edytowano 2009-03-20, 14:01 przez Szeryf, łącznie edytowano 2 razy

Post Napisane: 2009-03-20, 13:58 Upload: 0.00 MB

Widze, ze wyprzedziles mnie z tematem. Przed chwila akurat mialem okazje obejrzec losowanie, ktore jednak mnie nie zaskoczylo... Spodziewalem sie podobnych par. A Liverpool - Chelsea to juz na pewno. xD

No to tak, pozwole sobie porownac pary.
Pierwsza: Villareal - Arsenal.
Podczas losowania mozna bylo odniesc wrazenie, ze komentatorzy w tym wypadku przewiduja awans druzyny ze stolicy Anglii. Ja bym jednak odwazyl sie postawic na druzyne z Hiszpanii. Za kazdym razem gdy ogladam mecz Arsenalu mam wrazenie, ze graja na remis, ewentualnie nie za bardzo ciagnie ich do tej bramki. Moze ja teraz nie pamietam, ale przypomnijcie mi kiedy ostatni raz osiagneli jakis wiekszy wynik z lepszym zespolem. Natomiast druzyna hiszpanska pokazuje bardzo ladny futbol, ktory z checia sie oglada.
Moj typ do awansu: Villareal

Druga para to Manchester United - FC Porto.
Chyba nie bedzie niespodzianka, jesli Man Utd wyeliminuje najlepsza portugalska druzyne. Mi bedzie ciezko ogladac ten mecz, gdyz oba kluby sa dla mnie wazne, oba kocham, obydwu kibicuje. Jednak nie ma co sie oszukiwac. Porto to nie ta druzyna, ktora zdobywala P. UEFA i LM. Jesli sie nie myle to az 4 zawodnikow z tamtej druzyny gra w Chelsea. Natomiast Man jest aktualnie najlepsza druzyna na swiecie.
Moj typ do awansu: Manchester

Trzecia para: Liverpool - Chelsea.
Czyli kolejny raz, bodajze 4. To juz chyba normalne, ze te druzyny w koncu musza na siebie wpasc. Zadnego zaskoczenia jak dla mnie. Tu sie nie bede rozpisywal. Obie druzyny moga przejsc dalej, a przy odrobinie szczescia nawet wygrac cala LM.
Moj typ do awansu: Liverpool

Czwarta i ostatnia para: Barcelona - Bayern Monachium
W miare ciekawe spotkanie, szczegolnie po tym co ostatnio pokazal Bayern w dwumeczu ze Sportingiem. 12 zdobytych bramek robi wrazenie. Ale nie starczy chyba to na Barcelone, ktora w tym sezonie odzyla, i znow pokazuje futbol mily dla oka. Co prawda, zlapali ostatnio zadyszki. Jednak monachijski klub nie powinien sprawic wiekszych problemow. Chyba, ze niesieni sukcesem z 1/8 dalej beda probowali urzadzac festiwal strzelecki. Biorac pod uwage, ze jestem fanem Barcy, bede caly czas czekal z niecierpliwoscia na rozstrzygniecie meczow.
Moj typ do awansu: Barcelona

Co do wygrania calej LM to tu jednak nie jestem w stanie jednoznacznie wskazac jednej druzyny. Jako kibic Porto, Barcy i Man Utd jasne jest, ze najlepiej byloby, gdyby ktorys z tych klubow wygral. Jednak niemozliwe jest by 3 te druzyny dotarly do finalu. Man juz trafil na Porto. Marze jednak o finale Man - Barca, co dzieki losowaniu kolejnych par jest mozliwe. :wink: Nie jestem w stanie wybrac, ktoregokolwiek z tych klubow. Ale jesli juz mam glosowac to wierze w druzyne z Katalonii. :]
Ostatnio edytowano 2009-03-20, 14:01 przez Daniel Craft, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

Post Napisane: 2009-03-20, 15:22 Upload: 0.00 MB

Mysle, ze ten mecz bedzie jednym z najbardziej emocjonujacych i ciekawszych widowisk tych cwiercfinalow. Po tym co ostatnio pokazal Bayern rozgramiajac Sporting i po tym co pokazala Barca u siebie z Lyonem widze, ze moze byc naprawde emocjonujace widowisko. Niestety nie potrafie wytypowac zwyciezcy. Jesli mam patrzec po papierach i nazwiskach i po obecnej formie mysle, ze na dzien dzisiejszy byla by to Barcelona, ktora zwalczyla kryzys i znow wygrywa.
Typ: Barcelona

Manchester United - FC Porto
Tutaj wiadomo kto jest faworytem, a mysle, ze Sir Alex bedzie chcial jeszcze nabic jak najwiecej bramek Portugalczykom za to, ze w 2004 roku odeslali ich do domu. Dlatego sadze, ze tutaj moze byc rowniez ostro w koncu wiadomo, chlopaki chca pokazac, ze w 2004 roku Manchester przegral tylko dlatego, ze zabraklo im szczescia i nie grali tak jak teraz.
Typ: Manchester

Liverpool FC - Chelsea Londyn
Drugi bardzo ekscytujacy mecz. W sumie od 4 lat te dwa zespoly spotykaja sie w jakiejs fazie LM. Ale to dobrze, bo w sumie nie lubie ani jednego ani drugiego i nie bede plakal jak ktorys z nich odpadnie. Dlatego mam nadzieje, ze odpadnie Liverpool, ktorych bardziej nie lubie. Jednak patrzac realnie wieksze szanse na odpadniecie z gry ma Chelsea, chyba, ze Liverpool mial ostatnio po prostu dobre pare meczy i znow wroci do "swojej" gry.
Typ: Chelsea

Villarreal - Arsenal
Tutaj spotykaja sie teoretycznie dwa bardzo dobre zespoly, niestety ciezko mi tutaj okreslic zwyciezce. W koncu Arsenal zaczal cos grac w Premiership, a Villarreal nie gra wcale tak zle zreszta sa bardzo grozni u siebie. Wszystko bedzie zalezalo od formy, ktora obie druzyny zaprezentuja i to ona lub glupie bledy rozstrzygna, ktora druzyna zmierzy sie w polfinale.
Typ: brak

Ja jestem oczywiscie fanem Diablow dlatego goraco wierze w ich awans do finalu i takze calkowity triumf w Lidze Mistrzow. :)
A moim wymarzonym finalem bylby final Man Utd - i ktos z trojki Barca, Live, Bayern.
Ostatnio edytowano 2009-03-20, 15:25 przez Em, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-03-20, 15:29 Upload: 0.00 MB

Em napisał(a):

Tutaj wiadomo kto jest faworytem, a mysle, ze Sir Alex bedzie chcial jeszcze nabic jak najwiecej bramek Portugalczykom za to, ze w 2004 roku odeslali ich do domu. Dlatego sadze, ze tutaj moze byc rowniez ostro w koncu wiadomo, chlopaki chca pokazac, ze w 2004 roku Manchester przegral tylko dlatego, ze zabraklo im szczescia i nie grali tak jak teraz.
Typ: Manchester

tak bylo.. wtedy powstala legenda ze Mourinho jest wielkim trenerem (dla mnie jest przecietniakiem).. sedzia pdoyktowal w 90 minucie niesluszny rzut wolny.. podszedl Costinha.. i prosty do obrony strzal zostal nieobroniony przez tego szmaciarza Carolla (albo Tima Howarda juz nie pamietam).. tragedia.. Sir Ferguson sie tak wsciekl ze od razu go zeslal do rezerw i sprzedal ;) i dobrze zrobil ;) w jego miejsce przyszli pozniej Edwin Van Der Sar.. a pare sezonow pozniej pojawil sie nasz rodak.. Tomasz Kuszczak.

co do Villarreal - Arsenal - czuje ze to bedzie najladniejszy mecz bo obie druzyny graja ladna pilke, zwlaaszcza zolta lodz podwodna :)

Post Napisane: 2009-03-20, 15:55 Upload: 0.00 MB

w koncu Barcelona trafia na przeciwnika, a nie na dawce bramek. wszyscy tak zachwycali sie ich gra po meczu na 'Caca Nol' (5-2). zadna sztuka wg mnie. zwyciezcy nie wytypuje, ale jestem jak najbardziej ze odpadnieciem Barcelony, ktora nie jest tak swietna jak ja sie maluje.

bez dwoch zdan - United zdecydowanym faworytem.

mecz z cyklu 'pilkarskie szachy'. ciezko jest mi tu wskazac faworyta. w obu ekipach swietni pilkarze, w obu ekipach swietni trenerzy. bedzie to dwumecz, w ktorym padnie najmniej bramek.

Villarreal - Arsenal

dwie druzyny na podobnym poziomie, ze wskazaniem na Villarreal. chociaz bede kibicowal Arsenalowi, bo lubie ten zespol, a w szczegolnosci mlodziez jaka w zespole Wengera gra.

ogolnie jestem zdania, ze tegoroczna LM wygra jakis angielski zespol, najwieksze szanse ma United oraz zwyciezca dwumeczu L'pool - Chelsea.

Post Napisane: 2009-03-20, 16:42 Upload: 0.00 MB

kontra napisał(a):

w koncu Barcelona trafia na przeciwnika, a nie na dawce bramek. wszyscy tak zachwycali sie ich gra po meczu na 'Caca Nol' (5-2). zadna sztuka wg mnie. zwyciezcy nie wytypuje, ale jestem jak najbardziej ze odpadnieciem Barcelony, ktora nie jest tak swietna jak ja sie maluje.

bez przesady. jak dla mnie to Lyon jest lepszy od Bayernu. Barca przejdzie Bayern ale polegnie na Chelsea badz Liverpoolu jestem tego pewien. albo Manchesterze :D

Post Napisane: 2009-03-20, 20:03 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
bez przesady. jak dla mnie to Lyon jest lepszy od Bayernu. Barca przejdzie Bayern ale polegnie na Chelsea badz Liverpoolu jestem tego pewien. albo Manchesterze :D

Lyon to druzyna typu PSV i Ajax. Bayern to taka druzyna jak wlasnie Barcelona. ja wlasnie tak to widze. nawet jesli przejda Bayern to juz na angielskich gigantach polegna i dostana porzadna lekcje futbolu.

Post Napisane: 2009-03-20, 20:33 Upload: 0.00 MB

kontra napisał(a):

w koncu Barcelona trafia na przeciwnika, a nie na dawce bramek. wszyscy tak zachwycali sie ich gra po meczu na 'Caca Nol' (5-2). zadna sztuka wg mnie. zwyciezcy nie wytypuje, ale jestem jak najbardziej ze odpadnieciem Barcelony, ktora nie jest tak swietna jak ja sie maluje

Sorry, ze tak powiem, ale na dupe, a nie rywala. :> Ogladasz moze lige niemiecka. Tak slabego Bayernu dawno nie bylo. Nie wiem co tam sie dokladnie dzieje w klubie, ale przejscie Barcelona bedzie chyba niewyobrazalnym sukcesem. Gdybym byl politycznie poprawny pewnie bym im zyczyl wyrownanych spotkan. Ale szczerze mowiac nawet troszke nie zmartwie sie jesli Barcelona ich osmieszy. Ogolnie rzecz biorac nie przepadam za niemieckim futbolem, a w szczegolnosci juz za Bayernem. Zadna sztuka 5:2 z Lyonem... Hmm... Zgodze sie z Toba, choc z bolem serca jako wielki kibic Dumy Katalonii. Aktualny Lyon to nie ta sama druzyna, ktora zdobywala 7 czy 8 razy mistrzostwo Francji z rzedu. Zlapala ich niemoc w lidze, i nie bedzie zaskoczenia jesli nie obronia tytulu. Jednak LM rzadzi sie wlasnymi prawami, a tu Lyon gra nadzwyczaj dobrze. Zdecydowanie lepiej niz Bayern.

kontra napisał(a):

mecz z cyklu 'pilkarskie szachy'. ciezko jest mi tu wskazac faworyta. w obu ekipach swietni pilkarze, w obu ekipach swietni trenerzy. bedzie to dwumecz, w ktorym padnie najmniej bramek.

Nie w tym sezonie. Ten sezon cos odmieni wedlug mnie. Zdarzy sie przelom w spotkaniach tych 2 druzyn. Oczywiscie mowie tu o LFC, bo Chelsea jednak nie zdazy nic osiagnac w tym sezonie. Natomiast druzyna z miasta Beatlesow idzie jak burza. Oby zdmuchnela "The Blues". xD

kontra napisał(a):
Villarreal - Arsenal

dwie druzyny na podobnym poziomie, ze wskazaniem na Villarreal. chociaz bede kibicowal Arsenalowi, bo lubie ten zespol, a w szczegolnosci mlodziez jaka w zespole Wengera gra.

Moze i mlodziez, szkoda tylko, ze zaden anglik... Choc jak juz pisalem tych za wirtuozow pilki noznej nie uwazam. Mimo to jednak przesada jest to jak aktualny sklad wyglada. Dlatego ja zycze Villarealowi pieknej wygranej nad zespolem Wengera.

kontra napisał(a):
ogolnie jestem zdania, ze tegoroczna LM wygra jakis angielski zespol, najwieksze szanse ma United oraz zwyciezca dwumeczu L'pool - Chelsea.

Oby, ale jak juz to tylko Man. Reszta angielskich klubow powinna odpasc w 1/4, co jednak sie nie stanie. 2 druzyny przejda na pewno (Man Utd i Chlesea/Liverpool). Jednak dobrze bedzie dla calej LM jesli w finale wystapi jeden angielski klub badz zaden.

Obrazek

Post Napisane: 2009-03-20, 20:38 Upload: 0.00 MB

Daniel napisał(a):
Sorry, ze tak powiem, ale na dupe, a nie rywala. :> Ogladasz moze lige niemiecka. Tak slabego Bayernu dawno nie bylo. Nie wiem co tam sie dokladnie dzieje w klubie, ale przejscie Barcelona bedzie chyba niewyobrazalnym sukcesem.

ogladam Bundeslige, Bayern na pewno nie jest tym samym zespolem co kiedys, ale nie jest tez slabiutki. nie skazuje ich na pewna porazke w meczu z Blaugrana.

Daniel napisał(a):
Nie w tym sezonie. Ten sezon cos odmieni wedlug mnie. Zdarzy sie przelom w spotkaniach tych 2 druzyn. Oczywiscie mowie tu o LFC, bo Chelsea jednak nie zdazy nic osiagnac w tym sezonie. Natomiast druzyna z miasta Beatlesow idzie jak burza. Oby zdmuchnela "The Blues". xD

tez mam taka nadzieje, bo jedna czy dwie bramki w dwumeczu to malutko.

Post Napisane: 2009-03-20, 20:52 Upload: 0.00 MB

kontra napisał(a):

Warto dodac, ze zazwyczaj bramki w meczach obu tych zespolow wpadaly, przynajmniej jak dla mnie, w zagadkowy badz nad wyraz dziwny sposob. xD

Szeryf napisał(a):
sedzia pdoyktowal w 90 minucie niesluszny rzut wolny.. podszedl Costinha.. i prosty do obrony strzal zostal nieobroniony przez tego szmaciarza Carolla (albo Tima Howarda juz nie pamietam).. tragedia..

Szeryf, spokojnie. Wiem, ze jako kibic Diablow jestes rozgoryczony. Ja jako fan obydwu klubow powiem tylko tyle. Szczescie sprzyja lepszym. Poza tym, w tamtym sezonie Smokom nalezala sie wygrana. Szkoda, ze z tamtej druzyny tak wiele pilkarzy odeszlo. Carvalho, Bosingwa, Ferreira (Chelsea) Deco, (Barcelona, teraz Chelsea). Teraz jeszcze odszedl Quaresma (rowniez Chelsea). To nie ten klub, czego strasznie zaluje. Licze moze na jakas niespodzianke. Ale w dwumeczu z Man moje serce bedzie rozdarte miedzy tymi klubami. Zycze wiec i Smokom i Diablom powodzenia.

Obrazek

Post Napisane: 2009-03-21, 00:15 Upload: 0.00 MB

Daniel napisał(a):
kontra napisał(a):

Warto dodac, ze zazwyczaj bramki w meczach obu tych zespolow wpadaly, przynajmniej jak dla mnie, w zagadkowy badz nad wyraz dziwny sposob. xD

Szeryf napisał(a):
sedzia pdoyktowal w 90 minucie niesluszny rzut wolny.. podszedl Costinha.. i prosty do obrony strzal zostal nieobroniony przez tego szmaciarza Carolla (albo Tima Howarda juz nie pamietam).. tragedia..

Szeryf, spokojnie. Wiem, ze jako kibic Diablow jestes rozgoryczony. Ja jako fan obydwu klubow powiem tylko tyle. Szczescie sprzyja lepszym. Poza tym, w tamtym sezonie Smokom nalezala sie wygrana. Szkoda, ze z tamtej druzyny tak wiele pilkarzy odeszlo. Carvalho, Bosingwa, Ferreira (Chelsea) Deco, (Barcelona, teraz Chelsea). Teraz jeszcze odszedl Quaresma (rowniez Chelsea). To nie ten klub, czego strasznie zaluje. Licze moze na jakas niespodzianke. Ale w dwumeczu z Man moje serce bedzie rozdarte miedzy tymi klubami. Zycze wiec i Smokom i Diablom powodzenia.

z Porto ktore wygralo w 2004 LM zostal do zeszlego seoznu tylko 1 (slownie: jeden!) pilkarz! stoper, ktorego nazwiska nie pamietam. czy gra w tym tez nie wiem

Post Napisane: 2009-03-21, 10:01 Upload: 0.00 MB

Ja juz moge smialo powiedziec, ze w finale zagra Bayern z Manchesterem i tym razem zadnego cudu nie bedzie. Nie wiem po co te cale dyskusje :P

Post Napisane: 2009-03-21, 11:52 Upload: 0.00 MB

Mi sie podobaja te wysokie kursy... :D

Post Napisane: 2009-03-21, 13:12 Upload: 0.00 MB

Bayern jesli wygra z Barca mysle, ze polegnie na finaliscie, chcialbym aby byly to Diably, ale nie mozna skreslic nikogo bo w koncu to LM i ona rzadzi sie wlasnymi prawami :)
Bardzo mozliwe, ze Final bedzie Angielski, badz Hiszpanski.
Innej opcji nie widze.

Post Napisane: 2009-03-22, 15:47 Upload: 0.00 MB

Zapraszam do oddawania glosow w ankiecie :mg:

[ HinzugefÃzgt: 2009-04-09, 14:34 ]
Wyniki pierwszej rundy dwumeczow!
Villarreal - Arsenal 1-1
Manchester United - FC Porto 2-2
FC Barcelona - FC Bayern 4-0
Liverpool - Chelsea FC 1-3

faworytami sa oczywiscie Chelsea i Bayern, i lekkie wskazanie na Arsenal. Manchester w Porto musi zremisowac 3-3 albo zwyczajnie wygrac, aby przejsc dalej!

dobre wrazenie zrobila wczoraj Barcelona przy rozsypanej obronie Bayernu (brak van Buytena, Lucio dal sie we znaki), ale Barca to taki twor ktory potrafi wygrac 5-2 zeby w rewanzu przegrac 0-4 i nie awansowac (tak jak bylo to w pucharze krola 2 sezony temu, gdyy Messi skopiowal akcje Maradony). Piorunujace wrazenie zrobila natomiast Chelsea, ktora zdeklasowala Liverpool strzelajac jej 3 bramki z czego dwie zdobyl serb Ivanovic p ostalych fragmentach gry.

TVP pokaze moim zdaniem najciekawszy mecz srodowy czyli FC Porto - Manchester United
Skocz do: