Czemu nie mam glosu w komputerze ? Sterowniki zainstalowane , glosniki podlaczone tak jak bylo za czasow bycia glosu , wchodze na Moj Komputer Zarzadzaj i karta dzwiekowa nie jest na zolto ; <. Czemu ? Wkurzam sie bo wszystkie piosenki musze wrzucac na mp3 Playera , a w COunter Strike nie mam glosu , a bez glosu sie nie da grac ;| Prosze o pomoc ; d
Napisane: 2006-10-07, 10:37 Upload: 0.00 MB
Nie mam wirusa bo robilem 2 razy reinsatalcje kompa przez to ; o i dalej to samo ; /
Jesli DOBRZE zainstalowales dzwiekowke, DOBRZE podlaczyles przewody z glosnikow, masz ustawiona glosnosc na suwakach, masz SPRAWNE glosniki i dalej nie ma dzwieku, to dzwiekowka is dead... poza tym czy wyskakuje jakis komunikat jak chcesz puscic np utworek w winampie ? Masz zintegrowana dzwiekowke ?
pozdro...
moze tylko w winampie
zobacz czy w systemie nie masz wyciszonego > w panelu sterowania masz dzwieki itp. i tam w srodku bedzie dopasuj glosnosc systemu
pozdroo
Napisane: 2006-10-09, 15:13 Upload: 0.00 MB
sluchawki tez nie dzialaja ; < ALL na full , sluchawki podlaczalem w glosnikach i kolo usb wejscie na slucahwki , czyli dzwiekowa DeAd?
no na to wyglada ;p
jak masz karte pod pci to looz bo wymienisz ;p
a jak integre to lipa bo nikt takiej plyty juz nie kupi
Napisane: 2006-10-10, 08:05 Upload: 0.00 MB
zawsze mozna dolaczyc nowa dzwiekowke.... 8) stara nawet spalona czy w jakis inny sposob zepsuta, w kazdym razie nie mozliwa do urzytkowania, wcale nie przeszkadza.
Ja tak mam zrobione, ale nie z powodu spalenia sie zintegrowaniej, ale z jej malej wydajnosci.:)
W twoim przypadku najpredzej to karta muzyczna padla, mudl sie zeby to nie awaria plyty glowniej, chodziaz jak jest na gwarancji, to tylko kilka dni w serwisie.:)
moze tylko w winampie zobacz czy w systemie nie masz wyciszonego > w panelu sterowania masz dzwieki itp. i tam w srodku bedzie dopasuj glosnosc systemu
pozdroo
...no przeciez, ze nie suwak w winampie... poruszanie nim raczej sytuacji by nie zalatwilo... :D Dzwiekowka padla (zakladajac , ze masz sterowniki zainstalowane), jesli masz zintegrowana i na gwarancji to musisz podjac decyzje czy dokupic jakies tanie barachlo za 40zl, lub cos lepszego za 100-150... Reklamacja zetrwa z 2 tygodnie...
om3ga napisał(a):
(...) a jak integre to lipa bo nikt takiej plyty juz nie kupi
eee... bez przesady, ludki z allegro kupia wszystko... wiem to, bo juz nieraz sprzedawalem plyty z uszkodzonymi dzwiekowkami, niedzialajacymi portami ps2, usb, z uszkodzonymi slotami na pamiec tez... wiec nie jest tak zle ;)
Napisz jaka masz karte to napewno bedzie latwiej pomoc bo to moze tylko wina sterownikow .... najpierw trzeba wykluczyc drobnostki a potem wieksze rzeczy takie jak karta do kosza :P
Jesli dalej nie Wiesz :) to Kliknij w ikone kolo zegarka :) na pasku zadan ;) Zobacz czy tam Masz wszystko Wlaczone ;) i suwaki Ustaw na full :) najlepiej Jakbys Podal tez nazwe i model karty muzycznej :) aaa
Napisane: 2006-11-05, 01:19 Upload: 0.00 MB
Prezdewszystkim odinstaluj sobie stery i zainstaluj jak najnowsze spowrotem, sprawdz w panelu sterowania wszytskie opcje z dzwiekiem czy sa prawidlowo ustawione po czym sprawdz czy dobrze masz podlonczony sygnal, jesli dalej masz problemy konieczna chyba bedzie nowa karta :)