Post Napisane: 2007-05-16, 21:34 Upload: 0.00 MB

Kod: Zaznacz cały
najwiekszy koncern muzyczny w branzy klubowej Ministry Of Sound, zaproponowal stala wspolprace duetowi polskich dj'ow Kalwi & Remi.Po ich znakomitym kwietniowym wystepie w Blackpool wyslane zostalo kolejne zaproszenie, tym razem do legendarnego klubu The Syndicate w Bristolu, w ktorym graja tylko najlepsi dj'e swiata. W samym tylko maju za konsoleta oprocz naszych rodakow pojawia sie tam Paul Oakenfold i Ferry Corsten (aktualnie nr 4 na swiecie).20 maja po swoim wystepie Kalwi i Remi podejma rewanzowa bitwe w pojedynku zaproponowanym przez jednego z dj'ow z Ministry Of Sound. Aktulny wynik 1-0 dla Polakow.Trzymamy kciuki za drugie zwyciestwo!

Boze, widzisz a nie grzmisz ;( wypromowali sie dwoch h*** za pomoca DJ Theo i teraz robia kur** "kariere" po angielskich zulerniach... ech, brak slow, jak mozna scheatowac zycie :<

Post Napisane: 2007-05-16, 23:44 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
(aktualnie nr 4 na swiecie)

a Kalwix & Remix sa na ktorym miejscu??

UcieX napisał(a):
Aktulny wynik 1-0 dla Polakow.Trzymamy kciuki za drugie zwyciestwo!

z kim oni wygrali?? :)

Ps. znam siostre Kalwiego - Kaske :)

Post Napisane: 2007-05-17, 06:06 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
oprocz naszych rodakow pojawia sie tam Paul Oakenfold

Na jego miejscu olalbym ta meline juz :P

UcieX napisał(a):
Aktulny wynik 1-0 dla Polakow.Trzymamy kciuki za drugie zwyciestwo!

A tu chodzi o zrobienie z siebie blazna?

Post Napisane: 2007-05-17, 06:46 Upload: 0.00 MB

hehehe Wiadomo Ferry to ciota ale ze beda obok Paul'a to mi sie nie podoba xD ogolnie K&R sa swietni hahahah xD

Post Napisane: 2007-05-17, 07:45 Upload: 0.00 MB

MOS??? chyba zmienie zdanie o MOS..... :((

Post Napisane: 2007-05-17, 09:18 Upload: 0.00 MB

dobra dajcie, cos im sie udalo i trzeba i pogratulowac, nawet jak sie nie lubi ich muzyki, jeszcze zaden polski zespol/wykonawca/itp nie zdobyli swiatowej slawy, niech przynajmniej im sie to uda...

Post Napisane: 2007-05-17, 09:43 Upload: 0.00 MB

kwardinho, ale czemu kosztem innych? :( oni w sumie nic nie zrobili, zeby sobie zasluzyc na ta slawe i pieniadze, stworzyli pare utworow ktore okazaly sie totalna klapa a dzieki DJ Theo tak sie wypromowali....
a tak w ogóle to zajebisty paradoks sie zrobil... Polscy DJ'e ktorzy sa znienawidzeni przez wiekszosc rodakow robia kariere za granica, sa uznawani za jakis tam najlepszych DJ'i i nawet takie slawy jak Paul Oakenfold lub Ferry Corsten chca z nimi grac, paranoja :|

Post Napisane: 2007-05-17, 09:55 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
nawet takie slawy jak Paul Oakenfold lub Ferry Corsten

czy nie widzisz tego, ze jesli oni tak mysla o K&R to cosw tym musi byc, to chyba jakas wasza zazdrosc z ich sukcexu, bo nie watpliwie jest to sukces!
ja nie slucham ich i raczej rzadko teraz slucham szeroko pojetego techno ale im trzeba pogratulowac i docenic!
a nawet jesli udaja i kopiuja [jak mowisz] to sa w tym liderami i w tym tez jest cos...

Post Napisane: 2007-05-17, 12:12 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
takie slawy jak Paul Oakenfold lub Ferry Corsten chca z nimi grac, paranoja :|

Jak bys dostawal tyle za wystep co dostaje Oakenfold czy Corsten to tez bys gral nawet z C-Boolem :|

Niestety tutaj po nich jada ale za granica ludzie nie maja vixiarskich kawalkow jak lucz jol fil etc.
Znajomy z bloku obok bedac w Londynie na konkursie DJ skim gral polskie kawalki wiadomo...jak na kazdej wsi...zdobyl drugie miejsce a ludzie w klubie sie swietnie bawili.

Co oznacza ze [v]vixa[/b] idzie w swiat xD nie daj panie Boze :!: bo sie powiesze jak za pare lat uslysze

C-Bool - Would You Feel (Tiesto's Remix) :?

Post Napisane: 2007-05-17, 13:16 Upload: 0.00 MB

Russian Mafija napisał(a):
Znajomy z bloku obok bedac w Londynie na konkursie DJ skim gral polskie kawalki wiadomo...jak na kazdej wsi...zdobyl drugie miejsce a ludzie w klubie sie swietnie bawili.

Co oznacza ze [v]vixa[/b] idzie w swiat xD nie daj panie Boze :!: bo sie powiesze jak za pare lat uslysze

C-Bool - Would You Feel (Tiesto's Remix) :?

Lo matko nawet nie mow! To Polska bedzie pare lat dalej od calego swiata, bo vixa tu juz (chyba) przemija, a tam dopiero sie to zacznie :P Skoro ludzie zaczynaja sluchac takich kawalkow to co sie dziwic, ze K&R robia tam kariere... tu sa spaleni, ale tam ciagle jeszcze moga sie wybic tymi "swoimi" kawalkami :cry: . Jesli chodzi o Londyn to tylko na drum'n'bassowej imprezy bym sie wybieral :cwaniak:

Post Napisane: 2007-05-17, 14:04 Upload: 0.00 MB

kwardinho, haha wybili sie jako pierwsi tak jak wcale xD jako pierwszy wybil sie Jacek Sienkiewicz tworzacy Minimal w Stanach Jest Znany w Polsce Niestety Nie;) Tomash Gee tworzacy Hard Techno tez sie wybil i w niemczech jest baaardzo znany ;) wiec przestan gadac ze jako pierwsi :> Fanom K&R mowimy nie i won !!

Post Napisane: 2007-05-17, 14:05 Upload: 0.00 MB

ja na miejscu ferrego i poula to bym tam nie jechal z nimi :< do jest poprostu chamstwo jebane ze takicch dwoch burakow jedzie sie promowac a taki kal dei noi siedzi w polsce. bez jaj...
zenada :<

Post Napisane: 2007-05-17, 15:47 Upload: 0.00 MB

Daniel Craft napisał(a):
UcieX napisał(a):
To Polska bedzie pare lat dalej od calego swiata, bo vixa tu juz (chyba) przemija, a tam dopiero sie to zacznie :P Skoro ludzie zaczynaja sluchac takich kawalkow to co sie dziwic, ze K&R robia tam kariere...

Ogloszenie:
Kod: Zaznacz cały
Polski Dj'u, jesli chcesz byc slawnym za granica, zacznij tworzyc vix. Bedziesz popularny jak sami Kalwi & Remi. W Polsce jednak z ta muzyka sie lepiej nie pokazuj. xD

Dobrze powiedziane rotfl
Tak samo jak bracia Kalwi & remi ( :yay: ) stworzyli kawalek "made in USA" to dopiero wozono rotfl2 bo z ameryki :cwaniak:

Post Napisane: 2007-05-17, 20:14 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
UcieX napisal/a:
oprocz naszych rodakow pojawia sie tam Paul Oakenfold

Na jego miejscu olalbym ta meline juz

+1 :P

UcieX napisal/a:
takie slawy jak Paul Oakenfold lub Ferry Corsten chca z nimi grac, paranoja

Jak bys dostawal tyle za wystep co dostaje Oakenfold czy Corsten to tez bys gral nawet z C-Boolem

-1 :|
nie wydaje mi sie zeby ludzie z taka pozycja musieli sie znizac do tego poziomu zeby grac z k&r czy cebula tylko dla kasy ;) skoro tam zagraja to widocznie im to nie przeszkadza :P

zaczynam sie tylko coraz bardziej zastanawiac czy to my jestesmy do nich tak krytycznie nastawieni ze nie potrafimy dostrzec piekna ich 'muzyki' czy caly swiat na tyle gluchy i slepy ze sie nimi zachwyca :|

dzieki za nfo i pozdro

Post Napisane: 2007-05-17, 21:24 Upload: 0.00 MB

kwardinho napisał(a):
jeszcze zaden polski zespol/wykonawca/itp nie zdobyli swiatowej slawy, niech przynajmniej im sie to uda...

Nitrous Oxide, Kai Del Noi oraz te osoby, ktore wypisal Gulu... kiedys zanim jeszcze mialem dostep do internetu mialem sporo ich utworow i bylem przekonany, ze sa to zagraniczni wykonawcy (baaaardzo dobre produkcje) :> na pewno jeszcze sporo by sie znalazlo jakby tak pogrzebac ;) Wiec nie mowcie, ze KiR sa pierwsi.... wg mnie sa pierwszymi sk****synami w swiecie muzyki na skale swiatowa... gowno zrobili, a zgarniaja tyle co kilka innych osob razem

Co do tych wspolnych wystepow to moze nie jest tak jak myslimy... moze wszyscy najlepsi zapraszani sa jako pierwsi... ktos odmawia... zostaje jedno miejsce wolne... organizator mysli... "hmmm kurwa... kogo by tu wziac...tyle kasy mi ucieknie jak kogos nie zalatwie... a wezme tych pajacow z Polandu co mysla, ze sa super"... kilka telefonow... KiR sa zaproszeni, a ci ktorzy zostali zaproszeni wczesniej jako, ze podpisali juz umowe nie moga sie wycofac i chcac nie chcac musza grac "obok" KiR :>
Takie moje (niewiemjaktosienazywa... tzn mam na koncu jezyka i zapomnialem ;))

Post Napisane: 2007-05-18, 10:47 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
kwardinho napisał(a):
jeszcze zaden polski zespol/wykonawca/itp nie zdobyli swiatowej slawy, niech przynajmniej im sie to uda...

Nitrous Oxide, Kai Del Noi oraz te osoby, ktore wypisal Gulu... kiedys zanim jeszcze mialem dostep do internetu mialem sporo ich utworow i bylem przekonany, ze sa to zagraniczni wykonawcy (baaaardzo dobre produkcje) :> na pewno jeszcze sporo by sie znalazlo jakby tak pogrzebac ;)

Jeszcze np. jest Sebastian Sand (Euphonic), Evbointh (Anjunabeats)

[K]r2y$_eQ napisał(a):
Wiec nie mowcie, ze KiR sa pierwsi.... wg mnie sa pierwszymi sk****synami w swiecie muzyki na skale swiatowa... gowno zrobili

+1

Post Napisane: 2007-05-18, 19:59 Upload: 0.00 MB

dobra widze ze was nie przekanom, wiec nie chce mi sie gadac...

Post Napisane: 2007-06-01, 15:04 Upload: 0.00 MB

Ej panowie! panie! ocknac sie ;)
Ferry & Oakenfold nie zagraja na rowni z tymi burakami oni maja zagra na tej samej scenie tydzien po Ferrym i Oakenfoldzie ;)

Post Napisane: 2007-06-01, 15:57 Upload: 0.00 MB

na tej samej scenie tydzien po Ferrym i Oakenfoldzie ;)

a skad takie info??

Post Napisane: 2007-06-01, 16:10 Upload: 0.00 MB

kwardinho napisał(a):
na tej samej scenie tydzien po Ferrym i Oakenfoldzie ;)

a skad takie info??

:dzizys:

Post Napisane: 2007-06-02, 22:04 Upload: 0.00 MB

kwardinho, zwykle nie bawie sie w tego typu dyskusje ale patrze sobie co tu za tematy sa na forum i tak czytam to co ty tu wypisujesz i noz sie w kieszeni otwiera :| ... Stary dyskutujesz na temat muzyki o ktorej nic nie wiesz, nie wiem moze z radia eska czerpiesz swoje super news'y ... w kazdym razie chcialbym zaznaczyc ze taki pan jak: Krzysztof Pretkiewicz dziala czynnie pod pseudonimem Nitrous Oxide i po zrexmiowaniu "Untitled Audio" udal sie na szczyt playlist nie tylko ASOT'owych ... rozumiesz ? ... malo tego ... ten sam pan tworzy z innym milym panem: Kamilem Bigajem, grupe 3rd Moon ktora jest na szczycie ASOT'ow ... z roznymi kawalkami (np. "DNA"). Moze gdybys czasem czytal co ja wypisuje w uploadach swoich to bys troche wiecej sie dowiedzial o muzyce progresywnej / tranceowej. Twoje pytanie "A skad takie info ?" musialbym skomentowac tak jak [K] wiec poprostu przemilcze ... jest jeszcze jedna sprawa ... Muzyka jaka tworza kalwi i remi o ktorych nic nie wiesz (zeby bylo smieszniej) ludzie nazywaja Polskim Trance'm ... za kazdym razem kiedy to slysze to mnie krew zalewa ... to jest skaza na twarzy muzyki ... to nic nie wnosi do kultury muzyki progresywnej, a wrecz wynosi pelnymi garsciami !!! ... to jest puste, bezduszne, przykre, zapchaj-dziura ... Czy mozna jeszcze cos dodac ... ten BEND egystuje w moim brodziku intelektualnym co koliduje z moimi imperatywami na przyszlosc wiec podziekuje ... i jeszcze jedno ... zanim cokolwiek napiszesz jeszcze ... gdziekolwiek (to nie tyczy sie tego forum) ogolnie w zyciu to warto dysponowac jakims zapleczem wiedzy z danej dziedziny ... bo inaczej widzisz co sie robi ...

btw. ... w ogóle zeby skonczyc juz pojazd po twojej osobie ... wez sobie poprostu ten pieprzony kawalek "Untitled Audio" ... ech...pewnie i tak go nigdy nie znajdziesz wiec specjalnie dla ciebie quick upload:
http://archiv.to/?Module=Details&HashID ... 221CFBDF0E

przesluchaj sobie ten kawalek i sam ocen co jest lepsze ... kalwi i remi czy to ... w tym jest dusza, pasja ... milosc do muzyki ... cos o czym kalwi i remi nie maja zielonego pojecia ... dla potwierdzenia posluchaj sobie ich kawalka Imagination ( linka nie dam bo z kolei teraz ja nie wiem skad moglbym taka "muzyke" wziac ...) ... i btw 2. co rozumiesz przez stwierdzenie ze temu zjebanemu duetowi sie udalo cos ? co im sie kurwa udalo ? ... Cale gowno zrobili ... :| :/

Post Napisane: 2007-06-02, 23:30 Upload: 0.00 MB

Orn dzieki bardzo za taki hmm "wyklad" no ale widze ze sie nie rozumiemy. Powiedz dlaczego nie mozesz tego zrozumiec, ze ktos to chce sluchac i niech sobie slucha. To nie jest rezim nikt nie zmusza ich fanow [do ktorych ja nie naleze!] do sluchania tejze muzyki. Niech sobie robia co chca i daj im Boze jak najlepiej...
Skocz do: