Post Napisane: 2007-06-03, 15:05 Upload: 0.00 MB

Co sadzicie o tym stylu i potancowach, ktore takze tak sie zwa? :)
prekursorami tego stylu stali sie Jeckyll & Hyde :) a tutaj jeden z teledyskow przedstawiajacy jumpstyle pod wzgledem muzycznym jak i tanecznym ;)

http://www.youtube.com/watch?v=t3i7ZkXfgPo

Ja o tym wszystkim dowiedzialem sie od Doomoslawa i nie powiem... niezle mnie wciaglo :) cos dla ludzi ktorzy nie chca sobei lamac nog, kregoslupow i kregow szyjnych (patrz: breakdance). Juz sam troche cwicze i coraz bardziej zaczyna mi sie to podobac, pozatym mozna zaszpanowac na imprezie :hyhy: podobno w Energy 2000 czasem hardstyle puszczaja to ten taniec jak znalazl :yay: niestety nigdy sie do tej obory nie wybiore :). Za chwile wrzuce ta nute na forum z youtube bo pewnie zaraz bedziecie blagac :< a ciezko jest znalezc :] zeby znalezc nie fake meczylem sie cale 3 dni :/ dobra,
szerzej o tym temacie na tej holenderskiej stronie
http://www.jumpingisnotacrime.nl/

m.in. fane filmiki z ktorych mozna sie uczyc ;)

Ok, zapraszam do dyskusji bo ostatnio same glupie tematy w HD sa zakladane :D

Post Napisane: 2007-06-03, 18:07 Upload: 0.00 MB

doomoslawa :D
No a ja sie o tym wszystkim dowiedzialem z...onet.pl :P Dodam jeszcze, ze tam pisali, ze niedlugo ta moda (wraz z ta muzyka) przeniesie sie do Polski. A jak sie o tym dowiedzialem to mnie krew ciemna zalala :roll: A chyba mowic czemu to nie musze ? I tak powiem xD
Jumpstyle to muzyka mocna jak Hardstyle, tyle, ze Jump sie wywodzi od Hard House'u, a Hardstyle od Hard Trance'u..no i tak undergroundowe style zaczynaja wychodzic na swiatlo dzienne, potem to energie i ekwadory zauwaza, zaczna puszczac u siebie i bedzie ... " ale fajne techno o jaa" .... :cry:
Oczywiscie tak jeszcze nie jest, ale na pewno bedzie..znajac Polski kraj..polska scene muzyczna..
Niech sprobuja z Hardcore'em pokombinowac, albo Terror'em :P

Post Napisane: 2007-06-03, 18:42 Upload: 0.00 MB

hehe, znowu troche swoich nauk widze tutaj dales :) czy bedzie taki popularny to nie wiem, ale to zalezy czy beda reklamowac tak... bo ze onet.pl tak napisal to nie znaczy ze od razu tak musi byc ;) wiec poki co raczej nie musisz sie tego obawiac :), a jak bedzie pokaze przyszlosc. Poki co fajnie ze ten styl jest malo znany w Polsce :) bo mozna czasem jeszcze czyms "nowym" zablysnac ;) bo breakdance juz oklepany jest.

Post Napisane: 2007-06-03, 20:18 Upload: 0.00 MB

Nie powiedzialbym, ze jump to undergroundowy styl... :>

Post Napisane: 2007-06-03, 21:18 Upload: 0.00 MB

Mi sie wydaje ze tak, bo nie mialem okazji slyszec jakis kawalkow jumpstylowych na imprezach a tym bardziej w radiu....

Post Napisane: 2007-06-04, 00:02 Upload: 0.00 MB

http://www.youtube.com/watch?v=t3i7ZkXfgPo - spoko nutka ma kots ja ?! pozdro ;)

[ Dodano: 2007-06-04, 00:14 ]
UcieX, zaciekawilo mnie to masz jakies nutki Jumpstyle'woe :) ? poskakal bym przy nich :) pzodro : )

Post Napisane: 2007-06-04, 09:43 Upload: 0.00 MB

Halny, wystarczy wejsc w pojedyncze utwory :] http://tmej.webd.pl/forum/viewtopic.php?t=6291
dzisiaj wrzuce jeszcze dwie bo sam duzo nie mam :P

Post Napisane: 2007-06-04, 14:11 Upload: 0.00 MB

UcieX, no spoko juz sciaglem te nutki co tu sa :) mi sie podobaja :)

Post Napisane: 2007-06-07, 10:05 Upload: 0.00 MB

ja o takich potancowkach dowiedzialem sie z youtube :P jak sobie wpisalem hardstyle ;) no i se tam takie cos bylo :) ale ogolnie fajne to jest tylko niektore ruchy mnie smiesza xD

Post Napisane: 2007-06-07, 22:52 Upload: 0.00 MB

e no wiecie xD mnie sie to nawet podoba xD hehe i muza grejt xD
spoko :D

Post Napisane: 2007-06-10, 01:36 Upload: 0.00 MB

No to tak...Zapoznalem sie z tym problemem i stwierdzam co nastepuje...

Jumpstyle jako muzyka...dno...
Moim zdaniem jest to efekt nieudolnych prob stworzenia przez paru amatorow muzyki hardstyle...
No a jak sie cos nie udaje to sie mowi, ze tak mialo byc...i powstal jumpstyle...
(Tyle wnioskuj epo tworczosci J&H, The Ruthless i The Jumpmasters).
Jak sie ktos bawi w FL Studio to slyszy te standardowe presety z Vanguarda w utworach J&H...

Lepsza muzyke robimy z Krzysiem dla jaj

Jumpstyle jako taniec...No coz...Nie wiem kto to wymyslil, ale widac ze bardzo mu zalezalo zeby cos wymyslec na sile...i na sile sie udalo...
Ze jak? Mam sobie tak skakac jak debil?
Wyobrazacie to sobie na jakiejs dyskotece?
Przyznam sie, ze ostatnio jezdze na okoliczne wiesparty (jako obserwator) i mimo, ze ludzie bawiacy sie tam nie prezentuja jakiejs wybitnej formy to jednak dwoch gejow robiacych pajacyki wokol siebie moze wzbudzic zainteresowanie...z tym ze napewno nie pozytywne...

Nie chce sie chwalic, ale znam duzo ciekawsze i bardziej pokazawe ruchy wymyslone przez grupe kolegow kolegi i tym mozna zaszpanowac choc nie ma strony w necie i nikt pod to specjalnie muzyki nie robi. Wystarczy ze jest szybka i rytmiczna.

Reasumujac,
Caly ten jumpstyle to naciagana i nieudolna proba stworzenia czegos nowego i fajnego.
Moim zdaniem (i nadzieja) minie rownie szybko jak moda na jojo, pokemony i obrazki z gumy turbo...

Amen :]

MjuzykrytyK Radoslaw :|

EDIT: Bez wariactwa! Jumpstyle to nie zaden underground tylko wiksa w czystym wydaniu!

Post Napisane: 2007-06-10, 10:50 Upload: 0.00 MB

Tak myslalem, ze tutaj powstana dwa ostre obozy za i przeciw :) ja osobiscie nic nie mam do tej muzyki. Moze rzeczywiscie nie jest nadzwyczaj ambitna bo w sumie kick sie powtarza ten sam, ale przynajmniej we "freefalu" podoba mi sie ta melodia ;), bo wiekszosc Jumpstyle'i jakie slyszalem tez mi nie przypadla do gustu i takie melo denne :< . A Jumpstyle to pajacowanie? :) moze i tak ale nawet nie wiesz jak na zachodzie to pajacowanie zrobilo sie popularne :] zwlaszcza w Holandii gdzie powstaja klany jumpstyle'owe i prowadza miedzy soba rozne battle. Ja sam cwicze to dla zabawy i mi sie to podoba, bo fajnie jest cos umiec innego niz normalne wymachiwanie nogami i rekoma :] pozatym poprawia mi to humor a jak cos sprawia przyjemnosc to czemu tego nie cwiczyc... pozatym mozna sobie wyrobic miesnie nog jak sie tak skacze z 20-30 minut :D

I Rinth wszystko jest dla ludzi. Tobie sie nie podoba to trudno, jest duza rzesza ludzi, ktorym spodobala sie ta odmiennosc. Tak samo ja moglbym powiedizec ze uplifty sa nudne bo leady sie ciagna i w ogole spac sie chce przy wiekszosci i moglbym stwierdzic ze to badziewie bo tanczyc sie przy tym nie da.
Tobie sie nie podoba ale sa jeszcze inni :>

Post Napisane: 2007-06-10, 11:18 Upload: 0.00 MB

Zgadzam sie z tym, co napisal UcieX, a absolutnie sie nie zgadzam z tym, ze "Jumpstyle to vixa w czystym wydaniu" .. :< Jest to moze i Hard House, ale nie Stupid House. A juz nawet to, ze na plytkach, imprezach czy ewentach Hardstyle'owych puszczaja Jump'u troche...imprezy Jump'owe sa tez spod znaku Q-Dance...Slychac nawet w niektorych nutach brzmienie Hardstyle'owe
Dziwne jest, ze jak juz komus sie cos nie podoba, to juz nazywa to vixa

Post Napisane: 2007-06-10, 11:20 Upload: 0.00 MB

doom.slaw napisał(a):

No, dobre spostrzezenie :|

Post Napisane: 2007-06-10, 13:53 Upload: 0.00 MB

Hehehe...z tym ze mowa o tym, ze jumpstyle gra sie na imprezach Q-Dance nie dziala raczej na jego korzysc...bo hardstyle to tez wiksa jest xD
Nie mowie, ze nie slucham bo lubie, ale jump to nieudolny hardstyle, a hardstyle to wiksa i to nie jest moj wymysl !!!
Cytuj:

Ja nazywam wiksa to co nia jest...no i jeszcze electro house nazywam wiksa choc nia nie jest :P

Cytuj:
bo fajnie jest cos umiec innego niz normalne wymachiwanie nogami i rekoma

Zgadzam sie...ale powiedz mi czy sluchajac Crazy Frog bedziesz fajny jako sluchacz czegos innego niz wszyscy tutaj sluchaja?
Umiec cos innego jest fajne pod warunkiem, ze to samo w sobie jest fajne bo Ja sie moge uczyc sikac przez ramie...ale co w tym fajnego...
Naucz sie breakdance, electro...to tak...na kurs tanca idz...ok...ale to?
Proste do opanowania i wymyslone wlasnie z mysla o takich co nie umia tanczyc :P

Cytuj:
I Rinth wszystko jest dla ludzi. Tobie sie nie podoba to trudno, jest duza rzesza ludzi, ktorym spodobala sie ta odmiennosc

Wiem o tym...i dlatego trzeba z tym walczyc poki czas...Bo to wiksa jest, a Wy mimo ze normalni ludzie to wydaje wam sie, ze jakis underground i jak to do nas przyjdzie to bedzie cool i trendy, a na dyskotece juz nikt nie bedzie tanczyl tylko podskakiwal jak kretyn...

UWAGA: Wyjatek od tego co pisze moze stanowic to:
http://www.jumpingisnotacrime.nl/index. ... PlVdID=745

Bylo miedzy cala reszta tych syfiastych podrygiwan...Jak nauczycie sie takich krokow na bazie moonwalk'a to ok ;) To jest fajne...

Post Napisane: 2007-06-10, 14:40 Upload: 0.00 MB

A co tam..Hardcore tez vixa jest :P Schranz..czemu nie ..Jungle tez..Terrorcore rowniez vixa

Apropo energii..juz sie cwele, ch**e dobrali ;/ Oto tracklista :

2.Intro
3.Jeckyll & Hyde – Free Fall_( hide's_remote_bootleg )
4. Jens O - Reason ( Paffendorf dj rmx )
5. Cascada - Miracle 2007 (Hitmen club mix)
6. Discotronic - World Of Discotronic ( Edit )
7. Rocco & Bass-T – Allright ( b1 club mix )
8. Dj Goldfinger feat. Felisha –Keep Me Hanging On ( Klubbingman remix )
9. South Side Crew - Cold As Ice ( Extended Mix )
10. Yamboo Feat. Dr. Alban - Sing Hallelujah 2007 ( Jordan RMX )
11. DJ Lee - Tomorrow ( Topmodelz Rmx )
12. A1 Project - You Where There ( Ext. )
13. Manian feat. Aila – Heaven_( Kareema remix )
14. Mika – Relax ( Dj Sveta & Dj Baur club mix )
15. East Clubbers - My Love (DJ Cargo Remix)
16. Groovebusterz - Destiny (extended)
17. Baracuda – Ladida ( electrogeschaeft rmx )
18. Max_Farenthide - Take My Hand ( Extended version )
19. K - Tronic - 1-2-3 Baby (Tek-Tronic Bootleg Mix)
20. Joy Kitikonti - Dirty Summer No Mystic Face cant feel you ( bootleg )
21. Azzido Da Bass - Doom's Night (Timo Mass Remix)
22. The Potato Headz - Love Me Or Hate Me(Dirty Mix)
23. Ericke - The Beat Is Rockin ( short edit )
24. Dj Antoine Vs Player & Remady feat MC Roby Rob - Work ( Main Mix )
25/26 Powerbasse -Get This Party Started ( Orginal Mix )
27. Alex M Vs Marc Van Damme – Rock the House ( Orginal mix )
28. Bassrockerz – Lektion 1 ( Hands Up Squad Oldschool Mix )

Post Napisane: 2007-06-10, 14:43 Upload: 0.00 MB

Rinth, a no racja electro to vixa w koncu ktos kto mnie popiera w tym zdaniu co do jump'a hmmm trudno sie wypowiedziec fajna nuta ale prosto zrobiona kick clap do tego melo i pare pobocznych badziew nie slysze tam ani 1 hihata jak ja bym mial walic jump'a to.... co do tanca jest po prostu zalosny podobny do tego co tanczyli w ekwadorze dresy ;) amen

[ Dodano: 2007-06-10, 14:44 ]
doom.slaw, nie porownuj HS do HC,TC czy Schranzu bo to inne Genialne gatunki !!

Post Napisane: 2007-06-10, 15:27 Upload: 0.00 MB

no i wlasnie dzieki temu tematowi widac ze kazdy z nas sie rozni ;)

Post Napisane: 2007-06-10, 15:42 Upload: 0.00 MB

doom.slaw napisał(a):
A co tam..Hardcore tez vixa jest :P Schranz..czemu nie ..Jungle tez..Terrorcore rowniez vixa

Apropo energii..juz sie cwele, ch**e dobrali ;/ Oto tracklista :

2.Intro
3.Jeckyll & Hyde – Free Fall_( hide's_remote_bootleg )
4. Jens O - Reason ( Paffendorf dj rmx )
5. Cascada - Miracle 2007 (Hitmen club mix)
6. Discotronic - World Of Discotronic ( Edit )
7. Rocco & Bass-T – Allright ( b1 club mix )
8. Dj Goldfinger feat. Felisha –Keep Me Hanging On ( Klubbingman remix )
9. South Side Crew - Cold As Ice ( Extended Mix )
10. Yamboo Feat. Dr. Alban - Sing Hallelujah 2007 ( Jordan RMX )
11. DJ Lee - Tomorrow ( Topmodelz Rmx )
12. A1 Project - You Where There ( Ext. )
13. Manian feat. Aila – Heaven_( Kareema remix )
14. Mika – Relax ( Dj Sveta & Dj Baur club mix )
15. East Clubbers - My Love (DJ Cargo Remix)
16. Groovebusterz - Destiny (extended)
17. Baracuda – Ladida ( electrogeschaeft rmx )
18. Max_Farenthide - Take My Hand ( Extended version )
19. K - Tronic - 1-2-3 Baby (Tek-Tronic Bootleg Mix)
20. Joy Kitikonti - Dirty Summer No Mystic Face cant feel you ( bootleg )
21. Azzido Da Bass - Doom's Night (Timo Mass Remix)
22. The Potato Headz - Love Me Or Hate Me(Dirty Mix)
23. Ericke - The Beat Is Rockin ( short edit )
24. Dj Antoine Vs Player & Remady feat MC Roby Rob - Work ( Main Mix )
25/26 Powerbasse -Get This Party Started ( Orginal Mix )
27. Alex M Vs Marc Van Damme – Rock the House ( Orginal mix )
28. Bassrockerz – Lektion 1 ( Hands Up Squad Oldschool Mix )

ale co na to poradzisz ;(

Post Napisane: 2007-06-10, 17:05 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
doom.slaw, nie porownuj HS do HC,TC czy Schranzu bo to inne Genialne gatunki !!
No wlasnie...vixa to tez inny gatunek niz Hardstyle..vixa to inaczej rurka, Stupid House, z polaczeniem Dance'u..
A Hardstyle powstal z kombinacji Hard Trance'u lekko z beat'ami z Hardcore'u..albo inaczej..ktos kiedys majstrowal przy Hard Trance, chcial coraz mocniej i tak powstal Hardstyle..wiec twierdzenie, ze Hardstyle to vixa jest conajmniej dziwne..stad rownie dobrze moge powiedziec, ze Hardcore to tez vixa..

UcieX napisał(a):
ale co na to poradzisz ;(

to juz bylo wiadome po tym, jak przeczytalem ten artykul na onecie, i jak na stronkach z muzyka duzo pojawialy sie Jump'owe kawalki
Spalic klub i tyle :P

Post Napisane: 2007-06-10, 18:21 Upload: 0.00 MB

niestety HS to vixa i koniec ten gatunek juz stoi w miejscu on sie nie zmienia teraz lataja debile w koszulkach Qlimax i gadaja ze sluchaja Qlimax'u wiec total n\c ten gatunek vixieje i tyle teraz pelno debili da jakis mocny kick zapierdoli bass z jakies nuty np. The Beholdera i bedzie gadal ze HS wiec.....

Post Napisane: 2007-06-10, 18:41 Upload: 0.00 MB

Shan'do Gulu, kur... HS to vixa? a to zaliczmy wszystko do vixy...
Techno, House, Trance, HS i HC, Hip Hop, Pop, Rock, Regge, Folk, Cllasic Music, Rap, Disco Polo... itp. wszystko to jest vixa tak? no tak bo juz nawet HS vixa no to i Rock vixa... te a biesiadne to tez vixa? a te koscielnie to dopiero vixa co nie? [...]

Post Napisane: 2007-06-10, 18:47 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):
Naucz sie breakdance, electro...to tak...na kurs tanca idz...ok...ale to?

no a np ktos moze uwazac np breakdance za glupote... jump moze i jest dziwny ale przynajmniej mozna sie przy tym zabawic jakos a stojac na glowie mozesz co najwyzej kark sobie zlamac... ja osobiscie wolalbym nauczyc sie skakac na jednej nodze w rytm muzyki niz szorowac parkiet swoimi wlosami :P
Moim zdaniem jumpstyle jest nawet fajny, na pewno nie da sie pray tym dobrze potanczyc ale mozna sie zabawic :wink:

Post Napisane: 2007-06-10, 18:47 Upload: 0.00 MB

Vixa to tylko i wylacznie Stupid house! no i czasem commercial trance, albo hands up, ale hardstyle? no comment :?

Post Napisane: 2007-06-10, 19:54 Upload: 0.00 MB

greart, ty sie nie wypowiadaj bo szczerze masz zerowe pojecie o tym proste men ;)
Skocz do: