Cytuj:
Ostatnio modne staly sie hasla typu JP na 100% - sa wszedzie, na murach, koszulkach, profilach internetowych, pojawiaja sie w piosenkach, nie sposob sie z nimi nie spotkac, badz ich nie znac.
Kazdy we wlasnym zakresie powinien odpowiedziec sobie na pytanie Czym dla mnie jest JP?. Przejde do meritum sprawy - cala ta akcja to dla mnie idiotyzm, ludzie afiszujacy sie z nia to idioci. Najgorsze jest to ze coraz mlodsze dzieciaki sie w to bawia, podazajac za swoimi starszymi towarzyszami zabaw, nabieraja bardzo radykalnych i destrukcyjnych pogladow.
Bo czym jest JP, dlaczego tak wielu ludzi ma te haslo chocby na Naszej-Klasie, we wlasnych profilach? Wiaze sie to z wieloma przywilejami:
- poczucie bycia cool
- poczucie bycia w grupie
- poczucie wlasnej wartosci, sily i dumy
Zatrwazajacy jest fakt, ze ludzie w tak mlodym wieku (szkola podstawowa - gimnazjum) przyjmuja rozne zwiazane z JP hasla jako prawde absolutna, wyznacznik bycia modnym i fajnym. Sa oni bardzo podatni na rozne poglady, szczegolnie ludzi od nich starszych (zobowiazuje ich to do dawania przykladu i bycia madrzejszymi), ktorzy rowniez obnosza sie ze swoimi bolaczkami, nosza koszulki, bluzy JP, Firma itp.
Znam osobiscie mezczyzne (powinienem napisac szczyla, gowniarza, idiote - bede jednak mily) w wieku 27 lat, ktory slucha Bosskiego Romana i spolki, chodzi w koszulce Firmy i prawi teksty o jebaniu policji, konfidentach etc.
Ta moda to wg mnie kataklizm oraz idiotyzm w czystej postaci, choroba XXI wieku. Rodzicow nie ma, nie zajmuja sie swoimi pociechami, bo gdyby byli nie byloby propagatorow JP i ich nasladowcow.
Nie bede szastal tu profilami 10-letnich szczyli, ktorzy wstawiaja fotke typu jebac policje, hemp gru, firma!!!!, a ich rowiesnicy, badz idioci z kont fikcyjnych typu JP, cala Polska im przyklaskuja.
Gdzie sie podzialy autorytety, szacunek i madrosc?! Dzieci zamiast rodzicow, w roli autorytetu stawiaja gosci takich jak Bosski Roman.
Cos jest nie tak z tym spoleczenstwem i chorym belkotem jaki wielbia.
a Szeryf pamietaj ... robimy dym (dym) palimy to bo jak nie my to kto ? xD :sk8: