Post Napisane: 2006-09-05, 15:34 Upload: 0.00 MB

j.w.
robie formata w tym tygodniu raczej
i nie wiem co zainstalowac
mam teraz syfa win 98 se i mnie wkurwiac zaczyna bo sie sypie co 3-4 miechy a jebe taki interes

jezeli win xp to czy z sp2 jezeli tak czy potrzeba oddzielnego firewalla? i jakiego antywira

z reszta piszcie co uwazacie i co sprawdzone
ja sie na sytemach nie znam
amen pozdro jol dizeki za pomoc z gory :p

Post Napisane: 2006-09-05, 17:14 Upload: 0.00 MB

no lepiej przezuc sie na xp bo z tego co slyszalem to juz nie ma aktualizacji do win 98 wiec nie wiadomo jak to z nim teraz bedzie ;)... no i wg mnie lepiej zainstalowac oddzielnego firewalla albo cos w stylu Kaspersky Internet Security bo masz w nim antywira, firewalla i jeszcze pare innych rzeczy ;)

Post Napisane: 2006-09-05, 17:36 Upload: 0.00 MB

Instaluj Win XP instaluj SP2 i jakis inny Firewall + antyvir :D SP jest dobre ale najlepiej miec 2 firewall'e ;)
Wiec wiesz ja polecam instalke XP ja mam orginal + dodatki + Kaspersky i jest cacys :D

Post Napisane: 2006-09-05, 20:13 Upload: 0.00 MB

DOS ewentualnie Windows 3.11

Post Napisane: 2006-09-05, 20:49 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):

wlasnie... zapomnialem to tym :D tak... to polecam najbardziej :D

Post Napisane: 2006-09-05, 22:03 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
+1 hihi
+ jeszcze Najnowszy pentuim 5 64 mhz.... , 8 mb ram, karta 1 mb ;)

I wszystko bedzie Ci pieknie smigac hihi :mg:

Post Napisane: 2006-09-06, 11:39 Upload: 0.00 MB

Hyhy jesli juz to Linux ;) powaznie to najlepszy system ;) ale wiadomo plikow .exe na nim nie Odpalisz ;) wiec polecam jednak tego starego poczciwego XP ;) z SP2 :) ale antyvirus ;) to Kaspersky :) bo moim zdaniem wymiata ;)

Pozdrawiam ;) aaa

Post Napisane: 2006-09-06, 22:36 Upload: 0.00 MB

DJ_Andre napisał(a):
ale wiadomo plikow .exe na nim nie Odpalisz

a wlasnie ze odpalisz tylko musisz miec np wine albo cedege albo jeszcze inny z tego typu program... a zgadzam sie z Toba ze linux jest najlepszy bo jest bardziej stabilny niz windows i mniej podatny na wirusy, spyware itp. wlasnie teraz czekam az wyjdzie Mandriva 2007 i windows wylatuje z mojego dysku :)

Post Napisane: 2006-09-06, 23:00 Upload: 0.00 MB

dj prero napisał(a):
mniej podatny na wirusy, spyware itp.

do czasu :] jak bedzie mial udzial w rynku taki jak windows
to i pod linuxa sie cos znajdzie :)

dj prero napisał(a):
windows wylatuje z mojego dysku :)

no to sobie wiecej nie pograsz :P
bo pod linuchem niewiele zdzialasz :/
i zeby mnie zle nie zrozumiec to nie bronie windy :P

a co do systemu to tak jak wiekszosc wyzej Xp +SP2
i obowiazkowo jeszcze jakis antywir i firewall
no chyba ze jakis oldskul to moze byc 3.11

a i tak btw
[K]r2y$_eQ napisał(a):

topic byl 'jaki win' :hyhy:

pozdro

Post Napisane: 2006-09-07, 06:49 Upload: 0.00 MB

toomeq napisał(a):
topic byl 'jaki win' :hyhy:

a no fakt dalem ciala ;p
ale oni tez napisali o Linuxie :< ;( abuuu ale i tak DOS roxx :< ja na nim 'jade' caly czas i wszystko dobrze wiec po co komu win przy takim systemie xD

Post Napisane: 2006-09-07, 09:34 Upload: 0.00 MB

Win XP SP2 + Autopatcher... + antywir Avast... + przegladareczka Oper(etk)a... Ostatni raz na swoim kompie instalowalem wina 2,5 roku temu... Caly czas chodzi jak zyleta... Choc oczywiscie zainstalowalbym wczesniej gdybym np zmienil sprzet w kompie... czego nie uczynilem na przestrzeni wymienionego okresu...
Pozdro... :)

Post Napisane: 2006-09-07, 10:32 Upload: 0.00 MB

Prero racja ;) mozna ale po co zasmiecac dobrego linuxa "gownem" z windowsa? :) to sie mija z celem ;)

Pozdrawiam Serdecznie ;) aaa

Post Napisane: 2006-09-07, 15:28 Upload: 0.00 MB

okey
poszlo
mam win xp z sp 2 :p
i juz na razie chodzi ok :p
konfiguruje powoli wszystko itd
dzieki za pomoc wszystkim i za rady :]

Post Napisane: 2006-09-07, 15:33 Upload: 0.00 MB

co do win xp sp2 to radze jeszcze wylaczyc opcje przywracania systemu ( panel sterowania --> system --> zakladka przywracanie systemu i dajesz wylacz) w ten sposob zaoszczedzisz sporo miejsca(na kazdej partycji) , oczywiscie w ten sposob wylaczasz tworzenie kopii zapasowych systemu przez win , ale to zawsze mozna zrobic samemu(jesli ktos to robi;p) i nagrac sobie na dvd nie ma sensu tracic miejsca na dysku.

Post Napisane: 2006-09-07, 16:07 Upload: 0.00 MB

witekikari napisał(a):
co do win xp sp2 to radze jeszcze wylaczyc opcje przywracania systemu ( panel sterowania system zakladka przywracanie systemu i dajesz wylacz) w ten sposob zaoszczedzisz sporo miejsca(na kazdej partycji) , oczywiscie w ten sposob wylaczasz tworzenie kopii zapasowych systemu przez win , ale to zawsze mozna zrobic samemu(jesli ktos to robi;p) i nagrac sobie na dvd nie ma sensu tracic miejsca na dysku.

dzieki za rade
zrobilem jak mowiles i 250 mb wiecej na kazdej partycji :]

Post Napisane: 2006-09-07, 16:11 Upload: 0.00 MB

bez przesady ;) az tak duzo hdd to to nie zabiera :P
no chyba ze sie nie usuwa starych backupow
to przez rok sie moze nazbierac pare GB :P

Post Napisane: 2006-09-07, 16:33 Upload: 0.00 MB

no powaga :p
z reka na sercu rotfl
specjalnie sprawdzalem jeszcze ile bylo przed a ile po wylaczeniu
wyszlo cos kolo tego

Post Napisane: 2006-09-07, 17:03 Upload: 0.00 MB

hehe, to mialo byc pod postem witekikari, tylko mialem kilka zakladek otwartych i zanim napisalem posta w tym temacie to juz Twoj post byl wczesniej i tak wyszlo :P

Post Napisane: 2006-09-07, 17:13 Upload: 0.00 MB

Duzo nie zabiera , ale wiem jak to bylo jak mialem xp na starym kompie z dyskaczem 20 gb tylko , wtedy kazde kilka mega bylo cenne . No i jak sam juz wspomniales jak czlowiek nie usowa tych plikow to sie ich troche nagromadzi , zabierajac cenne miejsce;p .

Post Napisane: 2006-09-07, 18:55 Upload: 0.00 MB

toomeq napisał(a):
no to sobie wiecej nie pograsz :P
bo pod linuchem niewiele zdzialasz :/

no ale tak jak pisalem wczesniej wystarczy miec cedege i wiekszosc gier z windy dziala na linuxie a tez wychodzi duzo fajnych gierek na linuxa a nawet sa specjalne instali zeby sobie pograc np. w dooma 3 itp. ;) ale ja i tak juz malo co gram bo wole na necie i na gg posiedziec albo robic cos bardziej pozytecznego :p

Post Napisane: 2006-09-07, 22:16 Upload: 0.00 MB

a powiedzcie mi jeszcze czy da sie wywalic xpka
outlooka mesengera i movie makera?
bo wkurza mine to dziadostwo bo i tak i tak nie uzywa a miejsca zajmuje. ;/

Post Napisane: 2006-09-07, 22:52 Upload: 0.00 MB

da sie :] wiecej info tu: http://www.idg.pl/artykuly/42759.html ;)

Post Napisane: 2006-09-07, 22:55 Upload: 0.00 MB

Nie ma rzeczy niemozliwych ;p Aby wywalic outlooka wystarczy wejsc w panel sterowania --> dodaj usun programy --> wybrac zakladke dodaj usun skladniki systemu windows -->i wybrac outlooka, podobnie z messengerem. Oczywiscie klikasz dalej i postepujesz zgodnie z instrukcjami.

edit:
Jesli masz starszego kompa to dla zwiekszenia wydajnosci mozesz zrezygnowac z bajerkow graficznych jakie oferuje xp animacji menu, cieni itp

Post Napisane: 2006-09-07, 23:12 Upload: 0.00 MB

witekikari napisał(a):
Nie ma rzeczy niemozliwych ;p Aby wywalic outlooka wystarczy wejsc w panel sterowania --> dodaj usun programy --> wybrac zakladke dodaj usun skladniki systemu windows --> i wybrac outlooka, podobnie z messengerem. Oczywiscie klikasz dalej i postepujesz zgodnie z instrukcjami.

to chyba jednak nie jest takie proste ;)
bo ten sposob usowa ci jedynie skroty ze startu :P
zaznacz outlooka albo messengera na tej liscie to zobaczysz w opisie ;)

Post Napisane: 2006-09-07, 23:26 Upload: 0.00 MB

yyyyy racja racja , moj blad. No ale zawsze przynajmniej sobie skroty pokasujesz;] Moglem sprawdzic we wszechwiedzacym google;p
Skocz do: