Post Napisane: 2007-05-10, 23:08 Upload: 0.00 MB

Coz moglbym tutaj napisac ... sprawa jest tego typu, ze zamiast uploadowac muzyke ktora podoba sie mnie ... wolalbym uploadowac releasy ktore preferuje wiekszosc ludzi na forum. Zeby w miejscu tych zer (przy ilosci odpowiedzi w temacie) pojawialy sie dziesiatki xD ... tak powaznie interesuje mnie jaki gatunek kroluje tutaj na forum. Jesli macie chwilke bylbym "dzwieczny". Kazdy moze wybrac cztery ... jesli ktos chce cos dodac to zapraszam ;) ... W miejscu gdzie gatunek nie ma wyszczegolnienia w nawiasie chodzi poprostu o dany gatunek bez zaglebiania sie ... cos w stylu "slucham wszystkiego co jest xxx". Staralem sie ulozyc gatunki tak zeby byly zrozumiale dla poczatkujacego jak i dla znawcy.

Post Napisane: 2007-05-10, 23:16 Upload: 0.00 MB

a gdzie gdzie w tej ankiecie HipHop&Rap? :P na co niby mam teraz glosowac? ;>

Post Napisane: 2007-05-10, 23:17 Upload: 0.00 MB

ja nie moge xD
nie wiedzialem ze takie podtypy sa xD xD xD
:roll: xD

Post Napisane: 2007-05-10, 23:18 Upload: 0.00 MB

nie no, dance i house tez moze byc ;) byle byl z vokalem :)

Post Napisane: 2007-05-10, 23:19 Upload: 0.00 MB

no ta moze byc... xD moze bys jeszcze tak do kazdego gatunku po dodawal jakies probki typow muzyki xD ?

Post Napisane: 2007-05-10, 23:26 Upload: 0.00 MB

a moze google.pl ? xD

Post Napisane: 2007-05-11, 00:03 Upload: 0.00 MB

Orn napisał(a):
a moze google.pl ?

buhahaha

ale osobiscie to wole Ostrego i Lone...

Post Napisane: 2007-05-11, 01:33 Upload: 0.00 MB

Ja nie zaglosuj tylko sie wypowiem po 1 U-U-U-Aua-Ao xD po 2 jmiusic po 3 Psytrance i odmiany i sporo innego :P dziekuje za uwage

[ Dodano: 2007-05-11, 01:34 ]
o w sumie widze opcje inne xD

Post Napisane: 2007-05-11, 07:38 Upload: 0.00 MB

Orn napisał(a):
sprawa jest tego typu, ze zamiast uploadowac muzyke ktora podoba sie mnie

Dobre podejscie ;) Tez kiedys tak robilem :P Wrzucalem glownie to o co ludzie prosili w request :P
Jak juz przestalem miec to co ludzie chcieli to wrzucam wszystko co mam - jak leci :P
Cytuj:
Zeby w miejscu tych zer (przy ilosci odpowiedzi w temacie) pojawialy sie dziesiatki xD ...

Tego raczej i tak sie nie osiagnie :( Ludzie maja swoje zrodla z muzyka, a na forum wiekszosci nie chce sie pisac nawet oceny :( A nakazac tego nie mozna, bo wtedy ponad polowa ludzi dostanie bana razem ze mna xD
W sumie to powiem tak, ze nie jestem zadnym rasista muzycznym i slucham wszystkiego w zaleznosci od mojego humoru :P Akurat jestem chory i nie chce mi sie nawet wlaczac foobara ;p ale wiem, ze jakbym to zrobil to sluchalbym jakiegos Eurodance'u lub jakies Disco z lat 80 :P
Albo po prostu tego co sie wylosowalo ;) Chociaz jakby to byl jakis HardCore to na pewno bym przelaczyl :P
Tak wiec trudno mi wybrac jakis jeden, a nawet kilka ulubionych gatunkow, bo zadnym nie pogardze :P

PS: Post nr 20100 :P

Post Napisane: 2007-05-11, 10:05 Upload: 0.00 MB

No ja glownie slucham drum'n'bassow, ale lubie tez electro, i coraz rzadziej house, bo same shity ostatnia wypuszczaja :( czasem jak mnie wezmeie ochota to lubie tez schranz sobie sluchnac lub eurodance :D

Post Napisane: 2007-05-11, 10:58 Upload: 0.00 MB

Ja az tak dokladnego gatunku muzycznego nie mam :P i staram sie sluchac wszystko co wejdzie na winampa :D I tak np:

Trance (Uplifting) - lubie ten gatunek bo taki prezentuje min. Sean Tyas :P No i tak mi sie wydaje choc czym sie charakteryzuje to juz nie wiem xD
Trance (Classic) - wystarczy wejsc w dzial OLD i juz mam Classic xD inne czasy inaczej sie muze robilo :D
Trance (Tech-Trance, Hard Trance) - ten gatunek tez lubie bo to jest Marcel Woods :P Przynajmniej tak sadze ze to on :]
Trance (Progressive) - tutaj nie wiem :oops: Ale do tego gatunku zaliczylbym Sandera xD

Lubie Techno (schranz) Hardstyle (Qlimax) House (Pumping xD)
Modern Talking lubie 8)

Ale i tak wybieram inne xD

Post Napisane: 2007-05-11, 11:14 Upload: 0.00 MB

Hmmm... w drodze jakiegos sympatycznego wyjasnienia xD :
Trance - czyli poprostu Trance ... cokolwiek z tego gatunku
Trance (Uplifting) - tutaj faktycznie: Sean Tyas, John O'Callaghan, Galen Behr;
Trance (Classic) - czyli kawalki starsze: Lost Tribe, Bossanova, Agnelli & Nelson;
Trance (Tech-Trance, Hard Trance) - nooo: Jesselyn, Delano, SMF;
Trance (Progressive) - czyli: Ronski Speed, Andy Moor, Cosmic Gate;

to tak jesli chodzi o Trance ... Wolalbym sie nie wypowiadac na temat innych kategorii, poniewaz interesuje sie nimi tak tylko na boku ... nie podyskutowalbym dlugo na temat reszty. Trance ... o tym wiem "prawie wszystko" a przynajmniej tyle ze moge cos napisac wiec ;) ...

[ Dodano: 2007-05-11, 11:34 ]
w sumie jeszcze o house'ie sie podejme ;) ...
House - wiadomo
House (Hard House) - czyli: Macca, Kandi, Cirez D;
House (Electro) - wiec: Trentemoller, Dello, Goga;
House (Two-Step, Garage, S-Garage) - zatem: Ruff Soundz, Ed Case, Four Four Flavours;
Break-Beat - tacy jak: X-Men,

Coz reszta fanatykow w swoich gatunkach opisze co i jak ... ;)

Post Napisane: 2007-05-11, 12:46 Upload: 0.00 MB

To jeszcze ja poprosze zebys jeszcze poprawil post i dopisal:
Disco polo - bo moja sasiadka lubi ;)
Metal - bo moj wujek lubi
Italo Disco - bo ja lubie
TMEJStajl - bo to z Gulem produkowalismy jakis czas temu masowo
SFAFStail - j/w
Club elementZ - tak CE wpisywal w swoich nutach kiedys jak nie chcial okreslac gatunkami tego co robi
Vixa - bo wiekszosc polakow to kocha
i jeszcze 12391289 innych gatunkow, ktorych tu nie ma, a powinny byc :|

Ludzie! Przeciez jest w ankiecie opcja "Inne" :?

Post Napisane: 2007-05-11, 13:07 Upload: 0.00 MB

Daniel Craft, chcialbym zauwazyc ze Kyau i albert robia progressive ... nigdy nie wypuscili zadnego uplift'a ... podobnie Ferry corsten tego nie zrobil ... wszyscy trzej robia progressive ... przyklady ? ... "Kiksu" "Always a Fool" "Velvet Morning" "Made of Sun" "Are You Fine" "Junk (House)" "Forever (House)" "Fire (Progressive) "Watch Out" "Beautiful" ... zadnych upliftingow ;) nie to ze sie wymadrzam ... staram sie przekazac cenna wiedze na temat muzyki w ktorej dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo siedze ... co dalej jak juz szesnasty raz powtarzam: PSYCHADELIC TRANCE LUB GOA [TRANCE] LUB PSY TRANCE to 3 nazwy tego samego gatunku ... natomiast vocal trance to nie jest zaden gatunek tylko okreslenie znamionowego* gatunku z dopiskiem o wersji ... (Voval, Dub, Instrumental przy czym DUB tez moze byc z vocalem ... wtedy mamy VOCAL DUB mix) ... coz co do ... ekhem ... EURO TRANCE ... i produkty "smieci" typu CASCADA, SYLVER i inne gowna ... ja to wrzucam do worka z napisem "wioska" lub ewentualnie "vixa" ... a od tego jest kategoria "INNE" jak szefu zauwazyl ;) .... no milo bylo xD

Zastanawialem sie nad wlaczeniem GOA'y i innych do ankiety ... ale jak to tlumaczylem w SB wczoraj ... jak wrzuce disco polo to odezwie sie fan country (jak nie urok to sraczka) ... wiec fanatycy GOA niech napisza ze lubia GOA a niech zaglosuja na inne ... albo na ogolny Trance ...

*znamionowy gatunek - gatunek ogolno przyjety przez producentow muzycznych ( w tym: Uplifting, Progressive, Hard itd.)
Ostatnio edytowano 2007-05-11, 13:14 przez Orn, łącznie edytowano 2 razy

Post Napisane: 2007-05-11, 13:20 Upload: 0.00 MB

co do muzyki ambient ... widzisz ... ambient to w rzeczywistosci ciezsza odmiana Lo-Fi (Chill Out'u) ... o tyle o ile Chill Out'u da sie sluchac ... to sprobuj posluchac sobie Ambient'u ... zaloze sie o kazda kase ze tego nie robisz tylko tak napisales xD ... i wcale nie chodzi tutaj o ciezkosc brzmienia ... tylko ciezkosc znoszenia tej muzyki ... nie jest bardziej hardcorowa od chill'u ... jest poprostu mdla ... jesli rozumiesz o czym mowie ... tam sie nic nie dzieje w tej muzyce ... nie ma vocalu ... nie ma zadnych leadow ani stringow ... utwory sa budowane na dlugich przeciagnietych padach ... i zwykle bardzo spowolnione ... ci co sluchaja tego ... to sa nieliczne jednostki ... a dla nich jest kategoria ... yyy "inne" ? ... no ... to na tyle

Post Napisane: 2007-05-11, 14:10 Upload: 0.00 MB

Ja nic nie zaznacze, bo lubie wszystko..i nie ma gatunku, ktorego lubie bardziej od innego :P
Kazdy rodzaj muzyki elektronicznej lubie, doslwonie kazdy, no procz rurkowatego Hard House'u..
Co to Hard Trance to troche zmienie..Marcel Woods nie tworzy Hard Trance ani artysci wymienieni..
Oto artysci tworzacy Hard Trance :
Alphazone, Bas & Ram, Dark By Design, Andrea Montorsi, Scot Project (bynajmniej jego stare kawalki), Vandall, ASYS, Dave Joy, Derb, Steve Hill - m.in. oni prezentuja muzyke Hard Trance...a nie Marcel Woods :P

I zupelnie nie zgadzam sie z twierdzeniem, ze Euro Trance (Commercial Trance) to vixa..absolutnie..
Vixa to polaczenie rurkowego Hard House'u z Dance'em..a nie Commercial Trance

Post Napisane: 2007-05-11, 14:27 Upload: 0.00 MB

Orn napisał(a):
co do muzyki ambient ... widzisz ... ambient to w rzeczywistosci ciezsza odmiana Lo-Fi (Chill Out'u) ... o tyle o ile Chill Out'u da sie sluchac ... to sprobuj posluchac sobie Ambient'u ... zaloze sie o kazda kase ze tego nie robisz tylko tak napisales xD ... i wcale nie chodzi tutaj o ciezkosc brzmienia ... tylko ciezkosc znoszenia tej muzyki ... nie jest bardziej hardcorowa od chill'u ... jest poprostu mdla ... jesli rozumiesz o czym mowie ... tam sie nic nie dzieje w tej muzyce ... nie ma vocalu ... nie ma zadnych leadow ani stringow ... utwory sa budowane na dlugich przeciagnietych padach ... i zwykle bardzo spowolnione ... ci co sluchaja tego ... to sa nieliczne jednostki

Ciezszy to chyba Ty jestes :/ Ambient to ciezka muzyka bo ma pady i leady? no noo, normalnie hardcore w porownaniu z Chilloutem :yay: Po pierwsze... to ja nie wiem jak mozna porownywac ambient z chilloutem pod wzgledem "ciezszej odmiany"? :/ Moze Ty sluchales NewAge,a nie Ambient co? :> bo NewAge to zgadzam sie, ze troche (odrobine) mocniejsze od Chilloutu jest, ale ambient?! Dla przykladu nuta Blank & Jones'a - Desire (ambient mix) slyszal pan chociaz? jak to jest mocniejsze niz chillout to chyba w chilloucie tylko huhaja leciutko do mikrofonu zeby czasem za hardcorowe nie bylo :yay:
Po drugie, jak mozna mowic ze ten styl jest lepszy a ten gorszy? Kazdy ma inny gust niestety, nie "zjadles" wszystkie gusta i gusciki i jednemu moze sie podobac chillout a drugiemu Ambient i nie wiem po co takie komentarze ze mdle? Ja na przyklad lubie te "mdle" klimaty i uwazam, ze mozna sie przy nich bardzo dobrze zrelaksowac i milo jest posluchac spokojniutkich leadow i padow...

A ze sa nieliczne jednostki co sluchaja ambientu? Ech... no sorry, ale Blank & Jones ciagle dobrze sie sprzedaja a wrecz swietnie, a w ich tworczosci wiele utworow jest ambientowych i mimo to ludzie tego sluchaja.

Nie uwazam sie za jakiegos fana ambientu, ale nie trawie takich komentarzy typu ten styl jest lepszy a ten gorszy i nikt go nie slucha, bo akurat TOBIE sie nie podoba :/

Post Napisane: 2007-05-11, 14:37 Upload: 0.00 MB

Orn, ahahahaha ambient HC i nic sie nie dzieje zalezy czego sluchales poznaj czleku ta muzyke a pozniej ja oceniaj bo jednak jeszcze nie masz duzej wiedzy o niej dla mnie nie ma nudy w ambiencie mozna powiedziec ze Trance bardziej mnie nudzi ;) pozdro

Post Napisane: 2007-05-11, 14:42 Upload: 0.00 MB

UcieX, nie staram sie powiedziec ze jakis styl jest lepszy od innego ... oczywistym jest ze to ze napisalem ze cos jest lepsze ... to znaczy ze takie jest moje zdanie .. tylko i wylacznie moje ... a chyba kazdy moze wyrazic swoje ? ... nie prawdaz ... co do ambientu ... heh ... nie zrozumiales kompletnie ... slowo ciezszy jak specjalnie zaznaczylem cytuje: "wcale nie chodzi tutaj o ciezkosc brzmienia ... tylko ciezkosc znoszenia tej muzyki" nie zostalo napisane w taki sposob zebys uznal ze ambient jest doslownie ciezszy ... tylko to byla dosyc spora metafora ... mojego stosunku ... coz ... akurat troche sie interesowalem ambientem ... artystami i tytulami i historia i moge powiedziec cos na ten temat ... oczywiscie tylko i wylacznie jesli chodzi o moje wlasne sentencje ... nie uwazajcie ani ty ani nikt inny mojej opini za ogolnie przyjeta ... ok ? ... to moje zdanie i tyle ... mamy mozlwiosci miec odmienne ... a to miala byc zwykla dyskusja ... natomiast co do faktow ... czyli ze blank and jones tworza ambient ... hmm... moze masz racje ... jesli potrafisz przytocz na to jakis argument ... ja sie np. z tym nie zgadzam ... blank and jones ... obok progow, trance'u i house'u .. robia dobry chill ... ale ambient ... e-e ... ja np. znam takich artystow ambientowych: Marcus Schmickler; Sirdss; Adriva; Atrium; Rivera Rotation; Nigel Hayes ... i wielu innych ... dla mnie to w ogóle inny swiat w ktorym B & J nie ma ...

[ Dodano: 2007-05-11, 14:44 ]
to prawda przyznam ze co jak co ale na temat ambientu nie moge prowadzic jakis glebokich dyskusji ... nie mam dobrej wiedzy do tego ... w kazdym razie na tyle na ile poznalem ambient ... staralem sie wyrazic swoje zdanie ... jesli ... macie inne ... ok ... niech kazdy slucha czego chce ... ten temat wlasnie po powstal zeby ludzie sie nauczyli ... ja tez sie wiele naucze ... od ambient maniakow ;)

Post Napisane: 2007-05-11, 14:45 Upload: 0.00 MB

no przyznam ze przyklad z B&J to je przesada ale nie mow ze Ambient jest nudny po prostu nie podoba ci sie i tyle ;) 4 pozycje rotfl moim zdaniem w wybieraniu tych gatunkow powinna byc nie ograniczona bo nie kazdy jest ograniczony muzycznie i slucha 4 gatunkow na krzyz !!

Post Napisane: 2007-05-11, 14:51 Upload: 0.00 MB

Dobra... juz sie nie bede czepial czy sie znasz na ambiencie czy nie, bo jak widze to juz sam sie zaczynasz w tym gubic, najpierw mowisz ze sie interesowales artystami, historia itd. ambientu , a nie masz wiedzy... to jakos slabo sie interesowales ale ok :D to juz pomine!

jedno mnie ciagle nurtuje? Skad Ci przyszlo do glowy ze B&J tworza house?! Slyszales gdzies u nich styl zblizony do Antoine Clamarana? Robbie Riviery (czy jak to sie pisze)? Dj Flexa?! bo ja nie mam pojecia skad to wytrzasnales? Oni tworza spokojna muzyke, wez mi podaj jakies tytuly Blank & Jones, gdzie tworzyli Housik bo z checia bym posluchal jak brzmia w tym stylu, ale jakos nie mialem jeszcze okazji :shock: moze jakis upload? :>

Post Napisane: 2007-05-11, 15:07 Upload: 0.00 MB

interesowalem sie ... ale nie czuje sie na tyle dobrze zeby dyskutowac .. na ... yyy wysokim poziomie ... co do przykladow ... blank_and_jones-city_of_angels_(beach_house_mix) to jest przyklad chill house'u w ich wydaniu ... a w ogóle ... B & J to nie jest to samo co antoine clamaran albo steve angello ... kazdy artysta jest inny i prezentuje inny styl ...

[ Dodano: 2007-05-11, 15:08 ]
wiec nei oczekuj ze klikajac play na nucie Blank'a and jones'a uslyszysz beaty np. artificial'a funk'a

Post Napisane: 2007-05-11, 15:09 Upload: 0.00 MB

dobra koniec wymiany pogladow na temat B&J mozna powiedziec tak stare nuty mieli dobre teraz to nie wiem co to jest :/

Post Napisane: 2007-05-11, 15:13 Upload: 0.00 MB

Hmm, no dobra moze zrobili tam kilka nut housowych ale to z 5% sposrod ich tworczosci wiec wiesz... tak samo jak na przyklad taka grupa drum'n'bassowa Future prophecies tworza mocny drum'n'bass i zrobili jedna czy dwie nuty w spokojnym stylu drum'n'bassowym, sposrod 50 mocnych wiec to sie uwaza jako wyjatek i nie mowi sie, ze tworza spokojne i mocne drumy, ale tylko te mocne! i wiesz, ze zrobili tam jakis beach house mix... no to tam jakies bardzo pojedyncze takie produkcje nawet nie sa brane pod uwage, bo sa znani z dobrych trance'ow, NewAge'ow, Chilloutu i ambientu...

Post Napisane: 2007-05-11, 15:19 Upload: 0.00 MB

mysle ze nei ma potrzeby UcieX, ma duzo racji w tym co pisze ... i trzeba mu to otwarcie przyznac ... coz ... niech uzytkownicy czerpia garsciami z tego tematu/ankiety ... Daniel Craft, ty tez masz racje starczy na ten temat ;)
Skocz do: