Register

Please register to see whole board

Post Napisane: 2009-10-25, 13:21 Upload: 0.00 MB

Serwus :mg:
Wydaje m isie, ze nasze forum jest zdecydowanie za malo przejrzyste. jest w nim multum dzialow, a liczba uzytkownikow stale goszczacych na forum systematycznie spada. robimy kiepskie pierwsze wrazenie, bo uzytkownik, ktory tu wchodzi nie wie co jest gdzie (a co dopiero jesli tkaowy uzytkownik jest z zagranicy!).
Z przykroscia stwierdzam, ze wg mnie dzial dla gosci nie zdal egzaminu - jest rzadko odwiedzany, mimo ze czesto tam laduja najlepsze relki, przeciwnie do dzialow dla zarejestrowanych. proponuje usunac go tak jak w ankiecie.

Proponuje rowniez przegrupowac troche dzialy i wsadzic Promo Ripsy i Lossless do jednego worka podzielonego na subfora (tak jak ma to miejsce w przypadku dzialu Filmy).
co sadzicie o tym, zeby bardziej wyeksponwoac dzial OLD MUSIC ktory przeciez u nas jest rarytasem jaki ciezko znalezc gdziekolwiek indziej w calym internecie??!

co sadzicie o powrocie do systemu piwek, a wiec 'pokaze ci co masz ale daj mi piwo', bez zadnych ratio itp.?

Wpisywac co chcecie zmienic na forum itp.

Post Napisane: 2009-10-25, 13:25 Upload: 0.00 MB

Witam ja chetnie bym zaproponowal dzial Muzyka w taki sposob . Muzyka podzielic na dzialy Single , Albumy , LiveStes , Pojedyncze , Olds , Promo !! A kategorie w upkach obowiazkowo zazanaczac zamiast nazwy servera !!! I juz bedzie przjrysciej !!! Oczywiscie pilnowac tzreba przjrzystosci upkownia jedna czcionka tematow , itp !!!
Ostatnio edytowano 2009-10-25, 13:31 przez MusicTrance, łącznie edytowano 2 razy

Autor postu: MusicTrance otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2009-10-25, 13:50 Upload: 0.00 MB

Dzial dla gosci usunac mozna bo wg mnie jest zbedny. A przejrzystosc... hmmm, wydaje mi sie ze forum jest przejrzyste podzial na gatunki jest, podzial na albumy itp tez wiec jest ok.

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Autor postu: Thomass otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2009-10-25, 13:52 Upload: 0.00 MB

podoba mi sie opcja: "pokaze ci co masz ale daj mi piwo"*

_____
* dot rowniez pa

Post Napisane: 2009-10-25, 14:07 Upload: 0.00 MB

MarcinC napisał(a):
Mozna by kilka podfor polaczyc w jedna calosc.
ale ktore?

Post Napisane: 2009-10-25, 14:14 Upload: 0.00 MB

Hyde Park jako jedno. Na Pasku jest napisane: [FMF] For Music Forum - Forum Muzyczne.

Wiec to forum muzyczne a nie forum "cieple kluchy" kto kogo lubi, jak jest fajnie czy nie fajnie.

Autor postu: MarcinC otrzymał podziękowanie : k14

Post Napisane: 2009-10-25, 14:38 Upload: 0.00 MB

czyli zeby zniklo i ceikawe strony i komputery ibukmacherzy czy jak? a nie lepiej jak to bedzie w jednym subforum?

Post Napisane: 2009-10-25, 14:46 Upload: 0.00 MB

no o tym wlasnie pisalem " lepiej jak to bedzie w jednym subforum"

Autor postu: MarcinC otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2009-10-25, 14:55 Upload: 0.00 MB

bylo dobrze, to trzeba bylo nie zmieniac. bylo duzo userow, stalych userow, setki odwiedzin dziennie, a teraz? kilkanascie??

Post Napisane: 2009-10-25, 15:00 Upload: 0.00 MB

k14 napisał(a):
bylo dobrze, to trzeba bylo nie zmieniac. bylo duzo userow, stalych userow, setki odwiedzin dziennie, a teraz? kilkanascie??

dziekuje za konstruktywne rady, za znalezienie wszystkich ciagow przyczynowo-skutkowych jakie sie wydarzyly przez ostatnie 4 lata i ktore spowodowaly regres formy tego forum, z pewnoscia pomoga nam rozplanowac dobre rozmieszczenie dzialow

Post Napisane: 2009-10-25, 15:10 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
dziekuje za konstruktywne rady, za znalezienie wszystkich ciagow przyczynowo-skutkowych jakie sie wydarzyly przez ostatnie 4 lata i ktore spowodowaly regres formy tego forum, z pewnoscia pomoga nam rozplanowac dobre rozmieszczenie dzialow

ciezko wyciagnac wnioski? a nie pamietasz jak bylo wczesniej?? w koncu ja tego nie zmienialem tylko hmm no nie wiem kto dokladnie, ty albo krzysiu albo nie wiem kto tam jeszcze

Post Napisane: 2009-10-25, 15:25 Upload: 0.00 MB

k14 napisał(a):
Szeryf napisał(a):

ciezko wyciagnac wnioski? a nie pamietasz jak bylo wczesniej?? w koncu ja tego nie zmienialem tylko hmm no nie wiem kto dokladnie, ty albo krzysiu albo nie wiem kto tam jeszcze

ciezko poniewaz pominales wszystkie zmienne typu: muzyka 0days stala sie latwiej dostepna, fora bez hide atrakcyjniejsze, zarabianie na uploadach coraz czestsze itp.

nie ulega watpliwosci ze popelnilismy bledy, ale sprowadzajac wszystko do tego, ze rozbudowalismy dzialy, ktore byly zwyczajnie przepelnione i nikt sie nie mogl polapac co jest czym, jaki to gatunek, waga i format to nie jest dla mnie wielka pomoc, aczkolwiek dziekuje ci za zabranie glosu

Post Napisane: 2009-10-25, 18:53 Upload: 0.00 MB

dzial dla gosci wywalic ... beb
co do dzialu z muzyka to w house tez jest np. prog house , tech house w trance podobnie wiec moze dawac w opisie tematu obowiazkowo cos takiego ' Release Date: 2009-10-25 | Info: 88M in 6File(s) | Genre: Prog. Trance ' ;>
jakies konkursy ?
z tym pokazywanie za bro to niby fajnie ale hmmm sam nie wiem
wymysle cos to dopisze

Post Napisane: 2009-10-25, 18:58 Upload: 0.00 MB

Buffalo napisał(a):
moze dawac w opisie tematu obowiazkowo cos takiego ' Release Date: 2009-10-25 | Info: 88M in 6File(s) | Genre: Prog. Trance ' ;>
e

ludzie czesto nie wiedza czy dany utwor to dance czy house, a co dopiero jak im kazesz rozrozniac na deephouse, french house etc..

Post Napisane: 2009-10-25, 19:15 Upload: 0.00 MB

a taki kawalek 'Release Date: 2009-10-25 | Info: 88M in 6File(s)' latwiej bo nop w albumach od razu wiac czy tracki osobno czy zmiksowane i data tez wazna ^^

Post Napisane: 2009-10-25, 22:09 Upload: 0.00 MB

Buffalo, nic nie zrozumialem z ostatniego posta xD

a co sadzicie zeby OLD Music byl bardziej widoczny tj. zeby te poszczegolne podkategorie tego dzialu byly widoczne ze strony glownej forum?

Post Napisane: 2009-10-25, 23:48 Upload: 0.00 MB

I ja postanowie sie podzielic moimi spostrzezeniami, mimo, iz jestem rzadkim gosciem na FMFie przez co pare osob moze miec do mnie pretensje. Ale czuje sie czescia tej spolecznosci wiec chcialbym dla forum jak najlepiej. Tym bardziej, ze w czasach swietnosci byl to moj drugi dom.
Przejdzmy wiec do rzeczy. Zagladajac na forum od czasu do czasu od razu zauwazalem pewien nielad. Zacznijmy od gory.

Polecane Uploady - to mi sie akurat podoba, wyglada to ciekawie, swego rodzaju indywiduum, ktore nas wyroznia na tle wiekszosci for. (Moge sie mylic, ale nie widzialem tego na innych forach.) Jednakze jest jeden minus. Ciagle widze te same zdjecia. Rzadko kto z tego korzysta, przez co robi sie to troche nudne.

Dzial Administracja - Hostings mozna by podpiac pod jakis inny dzial, jak chocby Instrukcje. Reszta jest chyba ok. Nie wiem czy moge sie do czegos przyczepic.

Dzial dla Gosci - Tutaj powiem krotko - po co? Mozna chyba bez zalu sie go pozbyc, bo bardziej sluzyl do nabijana MB dla rangi Uploadera.

Muzyka - Zamiast podzialu na gatunki powrocilbym do dawnego podzialu na Albumy/Mixy i Kompilacje/Sety/Single i Vinyle i dopiero w nich podzial ze wzgledu na genre. Old Music moglby isc na gore, bo zdecydowanie nasz najlepszy dzial. Nie wiem co z dzialami typu Lossless i Promo Rips. Kolekcje/Dyskografie/Labele powinny zostac w aktualnej formie, no chyba, ze wlasnie w tym dziale zrobic osobny podzial na te 3 kategorie. Wasze produkcje mozna by usunac bo ruch tam znikomy. Najczesciej laduja tam sety, dla ktorych mozna by zrobic poddzial w dziale Sety. Co do Video/Teledyski sie nie wypowiadam, bo nie wiem co mam napisac. Natomiast Dyskusje Muzyczne pod Hyde Park

Warez - bez zmian

Hyde Park - tu wszystkie dzialy podczepic pod ten jeden glowny. Najwyzej ten najbardziej oblegany mozna by oddzielic.

Inne - Erotyka wrzucilbym do Warezow, ewentualnie pozbyl sie jej definitywnie. Request do kategorii HP, Gielda rowniez. A samo "Inne" usunal.

Ostatnie posty wrzucilbym pod polecane Uploady, SB zostawil na dole.

To tyle co do wygladu. Mozna by rowniez powrocic do piw w dawnej postaci, niekoniecznie z ratio, choc typowych ssakow trzeba wywalac od razu.
Tak ja to widze. :)

Obrazek

Autor postu: Daniel Craft otrzymal za niego - 2 podziekowan: [K]r2y$_eQ, Szeryf

Post Napisane: 2009-10-26, 00:00 Upload: 0.00 MB

jedno co mnie drazni ;) to to ze tematy ukladaja sie wedlug daty napisania ostatniego posta. Czy nie lepiej bylo by zrobic wg. daty zalozenia tematu?

P.S. Jezeli moglbym cos zaproponowac (byc moze takie cos juz weszlo w zycie)
Czy niebylo by fajnie np. zrobic jakies bannery,buttony itd. i wymienic sie z jakimis serwisami z mp3 ? ewentualnie z radiami internetowymi ? Moze by jednak to cos dalo ;]
o ile juz takiego czegos nie ma (de facto niespotkalem sie z tym)
Ostatnio edytowano 2009-10-26, 00:05 przez AKF, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-10-26, 00:42 Upload: 0.00 MB

a bylo chyba na stornie dj witka xD
a erotyki mi tu nie ruszac :< !
moze dzial members ;> ftp sie kupi i heja ^^
hostings moznaby polaczyc z ciekawe strony ?
podzial na 0 days ? po dniu tematy w dziale 0 days ladowalyby juz w osobnych dzialach ;>
Ostatnio edytowano 2009-10-26, 00:43 przez Buffalo, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-10-26, 02:06 Upload: 0.00 MB

w sumie jeszcze jedna rzecz ktora mnie boli ;] (moze zrobie offtopa takze sorry)
zauwazylem duzo upkow w dziale dla gosci
jak i nawet w dziale premiery duzo tematow, ktore poprostu maja nawiazanie do vixy, komercji
hmm wydaje mi sie ze nikt chyba z FMF'a niepobiera tego shitu
a do tego osoba powiedzmy lubiaca muzyke np. Trance czy fakt faktem powazniejsze elektroniczne klimaty wchodzi na to forum i rzuca sie to w oczy... byc moze dlatego nie kazdy chce udzielac sie na tym forum dla porownania:
(niechce zrobic reklamy) forum 4clubbers tetni zyciem vixy(nie w 100%) no ale widac, ze za klimaty komercyjne biora sie albo nooby lub dzieci
to w sumie zalezy od Naszej administracji do jakich ludzi chca kierowac to forum
ja przynajmniej przybylem tutaj pare lat temu dla Trance, ktory w porownaniu do innych dzialow raczej w miejscu niestoji
na dzien dzisiejszy jak juz w sumie ktos powiedzial jest duzo oldow ;] i slusznie bo raczej niespotkalem sie, aby mozna bylo znalesc takie ciekawe "starocie" gdzie indziej
tyle z Mojej strony... ;)
Ostatnio edytowano 2009-10-26, 02:09 przez AKF, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-10-26, 03:10 Upload: 0.00 MB

wlasnie do dzialu dla gosci ladowalo wsio zeby tu zwabic ludzi ..
kiedys to napewno wielu tutuaj przybylo w poszukiwaniu vixy jak nie wiedzialo sie nic o muzyce ^^

Post Napisane: 2009-10-26, 03:21 Upload: 0.00 MB

vixa czasy swietnosci tez ma juz za soba xD

Post Napisane: 2009-10-26, 16:20 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
podzial na 0 days ? po dniu tematy w dziale 0 days ladowalyby juz w osobnych dzialach ;>

Troche roboty by z tym bylo :>

Stuff for DJs chyba nie potrzebny dzial. Nadal pozostaje przy usunieciu dzialu dla gosci. Ktos cos bedzie chcial z forum zassac to zarejestruje sie i pobierze a moze przy okazji spodoba mu sie tu i zostanie. A tak wchodzi do dzialu dla gosci bierze i wychodzi zapominajac o tej stronie.

ps.
Moderatorow torche za malo jest...
Ostatnio edytowano 2009-10-26, 19:56 przez Thomass, łącznie edytowano 1 raz

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2009-10-29, 20:22 Upload: 0.00 MB

To i ja moze wyraze swoje zdanie dotyczace przejrzystosci tego forum. Dla bycia oryginalnym zaczne od samego dolu: P Mozna polaczyc dzial HYDE PARK, oraz INNE w jeden dzial moze nawet pod tym samym tytulem.. HYDE PARK. W dziale HYDE PARK zlikwidowalbym poddzialy tj. Komputery, Gry, Sport, itd. Wystarczy, ze zostanie jeden poddzial gdzie kazdy z uzytkownikow bedzie mogl zalozyc topic, a zeby nie robic milionow tematow zalozymy jeden np. sport i tam bedziemy sie wypowiadali na aktualne wydarzenia sportowe itd. Dzial WAREZ zostawilbym raczej w takiej postaci jak jest. No i w koncu dotarlem do dzialu MUZYKA. No i tutaj jest niezly Meksyk. Czytajac Twoj post Szeryfku masz racje, co do dzialu OLD. Naprawde nie spotkalem sie z tak rozbudowana baza starych utworow. Mozna go przeniesc na sama gore dzialu MUZYKA. Rowniez usunalbym zestawienie takie jak jest teraz.. tzn. house, trance etc. Osobno, a zastapil to topicami pt. Pojedyncze utwory, albumy, single itd., a w nich dopiero rozdzielenie na osobne podgatunki. Od razu skroci sie forum o kilka poddzialow. Poddzialy Promo Rips, Lossless Video/Teledyski dalbym w jakis jeden podrozdzial. Dzial Dyskusje umiescilbym w Dziale HYDEPARK. Dzial Dla Gosci usunalbym, bo faktycznie nie wypalilo to. W Dziale administracja dzialy, Up Team i United FMF i kilka innych, ktore ja nie widze dalbym w jeden podrozdzial. Instrukcje polaczylbym z hostingiem. No i to chyba tyle. IMO Polecane uploady to pomysl dobry, ale nudny przez to, ze bardzo czesto pojawiaja sie te same obrazki.

Aha.. Jeszcze jedno. Czasami ciezko sciagnac jakis kawalek i nie moc go przesluchac. Dlatego prosilbym uploaderow o ”upanie” na takie serwery gdzie jest mozliwosc przesluchania utworu przed pobraniem, a administracje forum o utworzenie skryptu, ktory dolaczalby do topicu suwak (tak… pomysl zaczerpniety z innego konkurencyjnego forum). Mysle, ze ulatwiloby to sciaganie chociaz pojedynczych utworow.
Ostatnio edytowano 2009-10-29, 20:24 przez Radek, łącznie edytowano 1 raz

Autor postu: Radek otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2009-10-29, 21:23 Upload: 0.00 MB

uwazam, ze tak jak bylo za czasow TMEJ bylo ok ;) dla przypomnienia ;)
te screeny moga byc punktem wyjscia :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 2009-10-29, 21:31 przez UcieX, łącznie edytowano 2 razy
Skocz do: