Post Napisane: 2009-02-25, 17:45 Upload: 0.00 MB

hej. ma m propozycje od polkomtela. lacze 7mbit/s ale z limitem transferu danych do 1gb. po przekroczeniu limitu transfer spada. niby do 3mbi/s. ale jak to wyglada w praktyce? czy ktos mi moze powiedziec?

Post Napisane: 2009-02-25, 18:14 Upload: 0.00 MB

Jesli chcesz sie meczyc, to prosze Cie bardzo. Sama myslalam o nim, jednak kumpel mi to szybko z glowy wybil. Nie slyszalam o iPlusie zadnej pozytywnej opinii. Same problemy z zasiegiem, ze skonfigurowaniem programow p2p no i kur.wa, same te limity zniechecaja.

Moze bym wziela go jakbym potrzebowala Internetu nie tylko w domu, ale tak nie jest.

/O grzechach daj zapomniec, to przez to zlo w miastach/

Post Napisane: 2009-02-25, 18:35 Upload: 0.00 MB

Nynka napisał(a):
Jesli chcesz sie meczyc, to prosze Cie bardzo. Sama myslalam o nim, jednak kumpel mi to szybko z glowy wybil. Nie slyszalam o iPlusie zadnej pozytywnej opinii. Same problemy z zasiegiem, ze skonfigurowaniem programow p2p no i kur.wa, same te limity zniechecaja.

Moze bym wziela go jakbym potrzebowala Internetu nie tylko w domu, ale tak nie jest.

no wlasnie ja tez nie slyszalem zadnej pozytywnej opinii, a w umowie nie ma okreslonego transferu ktory bedzie po przekroczeniu tegoz limitu. mieszkam natomiast 500metrow od BTSa plus gsm i mnie facet z polkomtela bajeruje ze bede mial 3mbit/s po przekroczeniu tego 1gb ale cos nie chce mi sie w to wierzyc..
Ostatnio edytowano 2009-02-25, 18:49 przez Szeryf, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-02-25, 18:39 Upload: 0.00 MB

kolega mi iPlusa..... i same ku.wy leca ;] slaby zasieg to chyba wada no i w dzisiejszych czasach jakies limity? i marne 3mbity....

Post Napisane: 2009-02-25, 18:39 Upload: 0.00 MB

racja odnosnie zasiegu. Moja mama ma iPlusa i w podrozy czesto traci zasieg. Po za tym skomplikowany do skonfigurowania jak ktos sie nie zna.

Ale jesli wystarczy Ci to co daja w ofercie i masz duza w miare cierpliwosc to polecam bo oprocz tego z zasiegiem w wiochach nie mam nic do zarzucenia

Post Napisane: 2009-02-25, 18:40 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
no wlasnie ja tez nie slyszalem zadnej pozytywnej opinii w umowie nie ma okreslonego transferu ktory bedzie po przekroczeniu tegoz limitu. mieszkam natomiast 500metrow od BTSa plus gsm i mnie facet z polkomtela bajeruje ze bede mial 3mbit/s po przekroczeniu tego 1gb ale cos nie chce mi sie w to wierzyc..

Mnie bajeruja od dawna ze mam 1 a chodzi jak by bylo 256...oczywiscie nie mowie o iplusie. To taki marketing tylko ;) Pamietaj w PL nigdy nie ma tego co mowia...

Post Napisane: 2009-02-25, 18:43 Upload: 0.00 MB

A jeszcze mi sie przypomniala jedna rzecz, kolezance powiedzieli w plusie ze jesli ma slaby zasieg to niech las wytnie. Poj... :x ich.

Post Napisane: 2009-02-25, 18:46 Upload: 0.00 MB

ale ja to chce w domu uzywac na codzien a nie ze sobie gdzies zapier..
teraz mam 1mbit radiowe

Post Napisane: 2009-02-25, 18:51 Upload: 0.00 MB

a nie masz innego dostepu do sieci niz ten iPlus?

Post Napisane: 2009-02-25, 18:56 Upload: 0.00 MB

Szeryf, jak w domu, to nie polecam. Jedyne sensowne oferty Internetu z sieci komorkowej, to chyba w Orange. Od roku korzystam z ich uslug i wszystko dziala si. ;] Problemu z zalozeniem tez nie bylo zadnych, pytalam w TP i odmowili mi zalozenia neo, bo cos im nie odpowiadalo w abonamencie, starsza musialaby podniesc.

Post Napisane: 2009-02-25, 19:02 Upload: 0.00 MB

MarcinC napisał(a):
a nie masz innego dostepu do sieci niz ten iPlus?
\

nio mowie ze mam teraz radiowie 1mbit, ale te ich 7mbit zamieniajace sie w 3mbit mnie kusi..

Cytuj:
Szeryf, jak w domu, to nie polecam. Jedyne sensowne oferty Internetu z sieci komorkowej, to chyba w Orange. Od roku korzystam z ich uslug i wszystko dziala si. ;] Problemu z zalozeniem tez nie bylo zadnych, pytalam w TP i odmowili mi zalozenia neo, bo cos im nie odpowiadalo w abonamencie, starsza musialaby podniesc.

znaczy uzywasz bezprzewodowo?

Post Napisane: 2009-02-25, 19:09 Upload: 0.00 MB

jak w domu to sobie odpusc... Iplus to dobre rozwiazanie jak jestes w drodze i potrzebujesz internetu w kryzysowych sytuacjach. W domu to naprawde nie radze.

Post Napisane: 2009-02-25, 19:10 Upload: 0.00 MB

Nie, nie. Zaraz podpytam jak jest z bezprzewodowym Internetem w Orange, ew. jutro podbije do biura bo i tak musze przedluzyc umowe. Chyba, ze nie jestes zainteresowany. ;]

Post Napisane: 2009-02-25, 19:59 Upload: 0.00 MB

Nynka napisał(a):
Nie, nie. Zaraz podpytam jak jest z bezprzewodowym Internetem w Orange, ew. jutro podbije do biura bo i tak musze przedluzyc umowe. Chyba, ze nie jestes zainteresowany. ;]

dziekuje za oferte, ale nie skrozystam :) a iplus z tego wzgledu chcialem bo mam znizke jakoze moj ojciec ma od ok. 10 lat telefon w ich sieci to byly okazyjne ceny ale skoro to szit to leje na to cieplym moczem :mg:
dziekuje wszystkim za pomoc :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Post Napisane: 2009-02-25, 23:40 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
no wlasnie ja tez nie slyszalem zadnej pozytywnej opinii,

mysle, ze w takiej sytuacji warto!
Moze bedziesz pierwszym, ktory bedzie zadowolony ;)

Post Napisane: 2009-02-25, 23:45 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
Szeryf napisał(a):
no wlasnie ja tez nie slyszalem zadnej pozytywnej opinii,

mysle, ze w takiej sytuacji warto!
Moze bedziesz pierwszym, ktory bedzie zadowolony ;)

Lub ostatnim ktory bedzie z ich oferty niezadowolonym ;)

Post Napisane: 2009-02-25, 23:50 Upload: 0.00 MB

tez sie nad tym zastanawialem :)
dzieki za opinie!

Post Napisane: 2009-02-26, 14:05 Upload: 0.00 MB

ja mam iPlusa od poltora roku i nie narzekam, korzystam w Poznaniu i nad morzem, 24/7 i wszystko dziala jak powinno. Raz na tydzien mi zerwie polaczenie. Tyle, ze o tych 7mega dowloadu mozna zapomniec, najlepsza predkosc udawalo mi sie wciagnac do 5, ale to rzadko.

Generalnie dla mnie to sama wygoda, bo czesto zmieniam miejsce zamieszkania, a nie wszedzie jest internet z kablowki. Tyle, ze ja mam limit do 4gb co jest dla mnie smieszne bo i tak musze dokupowac dodatkowe pakiety po 1gb za 20pln, bo nigdy nie starcza.

Generalnie jak ktos mieszka gdzies na wsi, gdzie nie ma HSDPA ani chociaz 3G, to nie ma po co tego brac, bo bedzie mogl tylko onet przegladac, albo szukac cos w google i czekac 10 sek na rezultat :P A jak przekroczysz limit, to stronka plemion z przegladem wioski bedzie Ci sie 3 sek ladowac, bo trensfer bedziesz mial max 3kb ;)
Ostatnio edytowano 2009-02-26, 14:06 przez Kamoza!, łącznie edytowano 1 raz
Skocz do: