Post Napisane: 2009-09-23, 17:12 Upload: 0.00 MB

Hmm... wpadlem na taki pomysl, ze skoro mamy TOP5 ktĂłry sie wybiera w DJ Magu to czemu nie zrobic FLOP5 czyli ranking hoojograjkĂłw muzyki trance ;)
Acha... dla ulatwienia uznajemy, ze Scooter tworzy Trance :roll:

(a sam musze sie jeszcze zastanowic, kogo nie tutaj najbardziej nie ljublju) ;)

http://www.myspace.com/rafalsentiel

Autor postu: UcieX otrzymał podziękowanie : Buffalo

Post Napisane: 2009-09-23, 17:44 Upload: 0.00 MB

ATB i wszystkie takie komercyjne barachla. Mowa o terazniejszych czasach..
Ostatnio edytowano 2009-09-23, 20:45 przez MarcinC, łącznie edytowano 1 raz

Autor postu: MarcinC otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2009-09-23, 18:22 Upload: 0.00 MB

wszyscy DJ'e / producenci, ale trance ;) zeby nie bylo, ze ja nie lubie "Waszki G" bo spiewa do machety itd. ;)

EDIT:
no po "dluzszym" zastanowieniu przychodza mi na razie dwa nazwiska ;)

a mianowicie ten co przewodzi korowodem kretynĂłw to oczywisce nikt inny jak:
1. Pawelek Mellerek :) aka >>> PAUL MILLER<<<

kretyn malo tego ze robi wszystko robi na jedno kopyto, to na dodatek gdy ktos mu to wypomni to albo na wszystkich sie obraza, albo innych obrazac ;) mlody producent, a kielbie we lbie jak u zadnego ;)

2. Scooter :P musial tu byc ;)
Po zapoznaniu sie z jego prawdziwa przeszloscia i jak powstawaly jego "utwory" bylem wkurzony... albo same covery (ale to nic) lub przywlaszczaj sobie tjuny ludzi ktĂłrzy wysylali do jego wytwĂłrni :< teraz malo tego pajacuje z tym jumpstylem (a moze teraz czas na R'n'B w wykonaniu Scootera, bo stalo sie modne) :yay:
"Posse" jedyny utwĂłr ktĂłry wyszedl mu swietnie (zreszta tez nie jego od podstaw) ;)

wiece grzechĂłw nie pamietam, ze ich poznalem bardzo zaluje... a gdy cos mi przyjdzie na mysl jeszcze wypowiedz z edytuje ;)
Ostatnio edytowano 2009-09-23, 19:31 przez UcieX, łącznie edytowano 2 razy

Post Napisane: 2009-09-23, 20:30 Upload: 0.00 MB

Jako, ze w Trance ostatnio nie siedze i nie wiem jednym slowem 'ocopienc' to przychylam sie do dwĂłch typĂłw UcieXa - chociaz nie czesto to robie.
Jako, ze padlo nazwisko Millera warto tez nadmienic Tyasa - to tez pieprzony plagiaciaz i jednokopytnik. Wiem, ze jakis czas temu chodzilo mi po glowie jeszcze jedno nazwisko czy jak wolicie - pseudonim 'artystyczny' ale w tej chwili ze wzgledu na moje upojenie alkoholowe nie potrafie sobie przypomniec - co swiadczy tylko o ulomnosci 'producenta'.

Koniec swiata, deszcz ognia i siarki,
wojna, glod i zarazy. Wreszcie pojawia sie Bestia.
Rozglada sie na lewo i prawo, po czym mowi:
- Przyszlem.

Obrazek

Obrazek

Post Napisane: 2009-09-23, 21:10 Upload: 0.00 MB

s8n napisał(a):
warto tez nadmienic Tyasa

Rulebook w remixie Brayana Kearney miazdzy a w ASOT kawalek Ivy Armin gral, ktĂłry jest bardzo dobry, luknij na jutjub ;)

W trance nie trzeba siedziec, zeby wiedziec kto robi kal xD A jest ich dwĂłch ciota ATB i ciota Tiesto. Ten pierwszy artysta a zarazem fajter z Paule Van Dykiem, czlowiek ktĂłry przez cay swĂłj set bawi sie flangerem ( GG 08 ) a do tego grozi, ze nie wystapi przed DJ A a nie po DJ Be. Jego album to juz jest pomylka totalna. Nie podoba mi sie. Zajmij sie Andre popem ;P
Tiesto zrobil lub prĂłbowal zrobic album co to wyszlo sami ocencie. Teraz pojedzie w trase koncertowa wezmie pare spiewakĂłw jak Armin i ma nadzieje, ze stanie sie spoko i trafi na numer jeden maga. Jak sam powiedzial Trancu nie lubi i malo co go gra bo wszysko na jedno kopyto. Wiec nie ma dla Ciebie miejsca na tej liscie Tijs.
Amen

Post Napisane: 2009-09-23, 22:05 Upload: 0.00 MB

Kamil napisał(a):
Jego album to juz jest pomylka totalna. Nie podoba mi sie. Zajmij sie Andre popem ;P

ojj tu sie nie moge zgodzic, ni hooja! :< "Future Memories" to swietny album z takimi dwoma historiami... pierwsza bardziej trance... ale druga, to byl dla mnie szok... sama ambient wlasciwie :shock: nigdy jakos go nie szanowalem, ale to co teraz zrobil to calego mnie przeroslo i moje oczekiwania. Jak dla mnie album roku z gatunku trance a nawet ambient. A utwĂłr "A New Day" mluce od paru miesiecy i nigdy mi sie nie znudzi, idealnie wkomponowane liryka w moja sytuacje.

Kamil napisał(a):
Wiec nie ma dla Ciebie miejsca na tej liscie Tijs.

hehe, szczerze liczylem ze ktos o nim wspomni bo w duzej mierze mnie do tego tematu zmotywowal ;D a ze lubie czasem posluchac Club Life to tu go nie zamiescilem, ale w audycji to dzis sluchalem zrobil taka hale! :roll: raz ze komerche zagral, potem druga znana eskowa nute w jakims remixie to przejscia robil takie, ze w polowie glĂłwnego motywu (melodii) robil pzrejscia :O przegiecie :D tego to w sumie sie po nim spodziewalem... no moze troche ;) ale nie tak az tak dobitnie jak to dzis mi pokazal :D

Post Napisane: 2009-09-23, 22:44 Upload: 0.00 MB

ATB to trance? ja ciagle mam wrazenie ze pop i dance :<

John O'Callaghan
Alex M.O.R.P.H.
ci panowie za to, ze w ich nutach po prostu... nic sie nigdy nie dzieje i przez 8-10 minut mecza mnie tym samym.. sa nudne, monotonne, mdle i zbiera mnie na wymioty przy tym...

i tradycyjna trojka, ktora wg mnie skomercjalizowala gatunek nadajac mu prosta acz chwytliwa monotonie plus czasem ladne a czasem okropne wokale (delerium - silence to najgorszy moj koszmar. nienawidze tego utworu tak bardzo, ze jak ktos go puszcza przestaje byc juz moim kolega :<)
Corsten, Buuren, Tiesto

mozecie mnie teraz jechac :<

Post Napisane: 2009-09-23, 23:22 Upload: 0.00 MB

tiesto kto nie wie dlaczego to niech go poslucha ;x
no i ferrrrrrrry corsten bo tak xD
armina szanuje za to ze robobi z ludzi to co robi i mu to wychodzi xD wiec go nie dodam :< ale sam go tak bardzo nie lubie :<

dobry temat :)

Post Napisane: 2009-09-23, 23:36 Upload: 0.00 MB

Corstena bym tu nie dodawal ;)

Tiesto sie zeszmacil ten jego album to totalna porazka a jego club life kolejna.
Alex M.O.R.P.H. , Tyas, Ottaviani tez do bani :P wsio na jedno kopyto.

Nowy kawalek Armina "Broken Tonight" to tragedia ;( ale za to Gaia - Tuvan swietny :)

Cytuj:
delerium - silence to najgorszy moj koszmar. nienawidze tego utworu tak bardzo, ze jak ktos go puszcza przestaje byc juz moim kolega

Ten kawalek akurat lubie i to bardzo :) glownie za pieky wokal Sarah Mclachlan :roll:

Post Napisane: 2009-09-23, 23:50 Upload: 0.00 MB

Az z ciekawosci przesluchalem utwory Alex M.O.R.P.H.'a ktĂłre mam w moim osobistym folderze ISOS XV i natknalem sie na jego utwĂłr "Sunset Boulevard" i kurcze... naprawde swietny kawalek, nie wiem czemu tak go negatywnie oceniacie, melodyjnie i przyjemnie ;) przynajmniej w tym kawalku :P
jak dla mnie prawie caly uplift to jedna wielka kaszana i monotonia, ale to tylko moje zdanie ;)

Post Napisane: 2009-09-24, 00:07 Upload: 0.00 MB

no to jededen tjun na 3242734532 jak wyjdzie dobry to chyba nie nadaje sie na top 1 maga xD

Post Napisane: 2009-09-24, 00:20 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
ak dla mnie prawie caly uplift to jedna wielka kaszana i monotonia

+1111111111111111111111111111111111

Post Napisane: 2009-09-24, 10:27 Upload: 0.00 MB

Damian, zlamales mi serce :cry: :cry: :cry: w delerium - silence najgorszy jest wokal :cry:

Post Napisane: 2009-12-08, 01:24 Upload: 0.00 MB

Jezeli chodzi o mnie :
- Tiesto (chyba nietrzeba tlumaczyc)
- Above & Beyond (niestety zadna produkcja, zaden set niezrobil na mnie wrazenia)
- Markus Schulz (tak jak wyzej w tym, ze nieprzekonalem sie jakie sety kreci, ale to z czasem ;] )
-David Guetta (bo znalazl sie TOP 3 w DJMag xD)

Post Napisane: 2009-12-09, 23:25 Upload: 0.00 MB

Tiesto,Armin, Miller, Tyas.. Napier/dalaja wiecej produkcji niz powinni, a dzieki temu dla mnie wszystko to to samo=gowno. ;] Rzygac sie chce jak tego slucham.

/O grzechach daj zapomniec, to przez to zlo w miastach/

Skocz do: