Post Napisane: 2009-04-01, 15:25 Upload: 0.00 MB

Ferry Corsten i DJ Tiesto przepraszaja fanow!

Dwoch swiatowej slawy DJow - Ferry Corsten i DJ Tiesto, przyznali na lamach holenderskiego pisma branzowego 'Elektronische Muziek', ze ich muzyka byla tworzona wpierw dla przyjemnosci i satysfakcji, lecz gdy na ich konta zaczely splywac pierwsze tantiemy od rozglosni radiowych ich kariery zboczyly z torow, ktore sobie wyznaczyli.
Zarowno Corsten jak i Tiesto w rozny sposob kierowali na poczatku swoje kariery, ale jak przyznaje Ferry: 'pieniadze otrzymywane za sprzedasz singli i odtworzenia w holenderskich radiach zmienily moje nastawienie do tworzenia muzyki. Wtedy na holenderskiej scenie zaczelismy kierowac sie w bardziej prosty przekaz, znany dzis jako dutch trance. Tworzony w roku 2003 album 'Right of Way' mial byc z poczatku dzielem w pelni inywidualnym i reprezentujacym moja dusze, zyskiwalem wtedy coraz wieksza popularnosc na scenie muzyki trance i wtedy menedzerowie z mojego autorskiego labelu Tsunami, powiedzieli mi, zebym sie pospieszyl z praca nad utworami i zawarl jak najwiecej chwytliwych melodii, nie rodem z dance lecz trance. Powstal przez to album na ktorym, kazdy track byl w pelni przewidywalny. Z poczatku bylo mi z tym zle, bo zawsze uwazalem, ze bycie artysta zobowiazuje do podazania wlasna sciezka, ale gdy rozmaite radiostacje zaczely puszczac moje utwory nie moglem zrobic tego inaczej. Przepraszam fanow, ze m.in. przeze mnie muzyka, ktora byla kwintesencja piekna stala sie przewidywalna monotonia nastepujacych po sobie dzwiekow. Wstyd mi za siebie i za moich kolegow z Holandii, ze do tego dopuscilismy'.

Wraz z Ferry Corstenem przebywal z nami, w Rotterdamskiej restauracji o nazwie 'Vertrouwde Stek' Tijs Verwest znany swiatu jako DJ Tiesto. Przyznal on, ze poruszyly go slowa jego idola w ktorego sie zawsze zapatrywal, mimo ze tworzyl od zalazkow swej kariery inna muzyke. Mianowiciee poruszylo go to co Chris Liebieng powiedzial o muzyce trance w wywiadzie dla DJMag, mainowicie '„Nie moge zniesc tego tandetnego, trancowego gowna-wszystko jest do bolu do przewidzenia, wszystkie breaki, perkusje i te glupie slowa o ekstazie i milosci…'.
Verwest: 'To okropne uczucie, gdy Twoj idol i autorytet, czlowiek, ktory wprowadzil mnostwo innowacji w muzyce technicznej, bez ktorego ta muzyka nie bylaby taka sama, mowi o tym co robisz, ze jest tandetnym gownem. Poruszylo mnie to, bo wiem, ze on ma racje. Chris od zawsze stawial na pierwszym miejscu zabawe i przyjemnosc z tego co robi, nie pieniadze. Ja zaczynalem podobnie jak moj przyjaciel Ferry od robienia tego co kocham, lecz wkrotce zeszlo to na dalszy plan, gdy stalem sie swiatowym celebryta muzyki tanecznej. Nie chce juz tak robic! Obiecalismy sobie z Ferrym, ze stworzymy niedlugo nowy, wspolny album w ktorym wrocimy do korzeni. To bedzie nasza pokuta! Spodziewajce sie mocnego, pociagajacego dusze i zmysly uderzenia, ktorego nie bedziecie w stanie przewidziec co z wami zrobi! Do zobaczenia na szlaku..'

zrodlo: Muziek-nieuws.nl
Ostatnio edytowano 2009-04-01, 17:22 przez Szeryf, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-04-01, 15:36 Upload: 0.00 MB

Niech oddadza kase ze sprzedanych plyt wtedy im wybacze hehe
A tak na marginesie to chyba zrozumiale ze to wszystko dla kasy jest, zapewne te przeprosiny tez.

Zeby nie bylo ze jak cos to spoileruje
Hidden text. Registration required.

Post Napisane: 2009-04-01, 17:14 Upload: 0.00 MB

Adam, jezeli robisz mnie w chuja to przysiegam ze zginiesz xD
Jezeli to ich prawdziwe slowa to ich kocham, zobaczymy wkrotce ;) Mam nadzieje, ze to nie zart i ze poczuli skruche to raz...a dwa, ze jezeli to nawet jakis zart to bardzo niesmaczny bo wielu ludzi ktorzy znaja ich tworczosc z kiedys i z teraz wezma to sobie do serca ;)

Post Napisane: 2009-04-01, 18:34 Upload: 0.00 MB

Dzisiaj jest pierwszy kwietnia wiec nie dam sie w ch*** zrobic i nie uwierze w to :<
Ostatnio edytowano 2009-04-01, 18:35 przez Thomass, łącznie edytowano 1 raz

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2009-04-01, 18:37 Upload: 0.00 MB

Thomass napisał(a):
Dzisiaj jest pierwszy kwietnia wiec nie dam sie w ch*** zrobic i nie uwierze w to :<

+1
(ofkors nie jestem z sekty "asot i tiesto to c h uj")
Szanuje Ich za wiele pieknych produkcji i mixow
Ostatnio edytowano 2009-04-01, 18:37 przez Tomikus, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-04-01, 22:29 Upload: 0.00 MB

:(

Post Napisane: 2009-04-01, 22:45 Upload: 0.00 MB

Siema, jestem cysiek i jestem spoko.

Post Napisane: 2009-04-01, 22:59 Upload: 0.00 MB

Kr2y$_eQ napisał(a):
Siema, jestem cysiek i jestem spoko.

A to do czego :> ?? Prima aprilisowy zart xD ??
Ostatnio edytowano 2009-04-01, 23:00 przez Thomass, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-04-02, 16:03 Upload: 0.00 MB

to byl zenujacy zart na prima aprilis ;)

Post Napisane: 2009-04-02, 17:42 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
to byl zenujacy zart na prima aprilis ;)

Dobrze ze powiedziales bo juz myslalem ze to prawda :cry: xD

Post Napisane: 2009-04-03, 20:00 Upload: 0.00 MB

Glupie zarty heh, a juz sobie nadziei narobilem :oops: naprawde w to uwierzylem :)

Post Napisane: 2009-04-03, 23:30 Upload: 0.00 MB

kogut 12 napisał(a):
Glupie zarty heh, a juz sobie nadziei narobilem :oops: naprawde w to uwierzylem :)

dobrze wiedziec ze jednak pare osob sie nabralo :D

Post Napisane: 2009-04-13, 22:44 Upload: 0.00 MB

a ja dopiero dzisiaj patrze, czytam i nie wierze :shock: ale potem komentarze wszystko wyjawily :P musze powiedziec, ze bardzo ladnie Ci to wyszlo :D tak obmyslane niesamowicie ze zaraz uwierzylem (tylko gdy przezytalem o ich wspolnych albumie to pomyslalem, ze to jakis chwyt marketingowy :P )
Zart nie taki zenujacy, calkiem ciekawy i ladnie sklecony :)

Post Napisane: 2009-04-18, 21:59 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
a ja dopiero dzisiaj patrze, czytam i nie wierze :shock: ale potem komentarze wszystko wyjawily :P musze powiedziec, ze bardzo ladnie Ci to wyszlo :D tak obmyslane niesamowicie ze zaraz uwierzylem (tylko gdy przezytalem o ich wspolnych albumie to pomyslalem, ze to jakis chwyt marketingowy :P )
Zart nie taki zenujacy, calkiem ciekawy i ladnie sklecony :)

hehe, dzieki za docenienie pracy :beer:
Skocz do: