Polska wyjdzie z grupy?

Ankieta wygaśnie 2012-06-07, 20:16
Oczywiście, że tak! 33% 33% [1]
Nie, nie ma szans 67% 67% [2]
Liczba głosów: 3

Post Napisane: 2011-12-02, 20:16 Upload: 0.00 MB

Do EURO 2012 zostało 188 dni. Dziś rozlosowano grupy, co przedstawia się następująco:

GRUPA A: POLSKA, GRECJA, ROSJA, REPUBLIKA CZESKA

GRUPA B: HOLANDIA, DANIA, NIEMCY, PORTUGALIA.

GRUPA C: HISZPANIA, WŁOCHY, IRLANDIA, CHORWACJA.

GRUPA D: UKRAINA, SZWECJA, FRANCJA, ANGLIA

Obrazek

Trafiliśmy na tak zwaną grupę marzeń, czyli łatwiejszych rywali spośród dostępnych. Ja tam wolałbym grupę śmierci, bo przynajmniej bym zobaczył Polskę na tle wielkich, ale może jeśli wyjdziemy z grupy (w co wątpię), to z kimś wielkim się spotkamy! A Wy co myślicie? Zapraszam do udziału w ankiecie

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

POMOZ POTRZEBUJACYM LUDZIOM!

Autor postu: Szeryf otrzymał podziękowanie : Daniel Craft

Post Napisane: 2011-12-02, 20:37 Upload: 0.00 MB

Grupa całkiem niezła, szkoda, że i tak się pewnie nie uda wyjść.

A losowanie było ustawione! http://euro2012.wp.pl/title,Holendrzy-m ... caid=1d7cc

Autor postu: MuseFan otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2011-12-03, 10:51 Upload: 0.00 MB

No i machina ruszyła. Pogłoski, spekulacje i w ogóle patriotyzm na nowo w sercach polaków. W naszym wydaniu - mecz otwarcia, ostatniej szansy i honoru. W wydaniu lepszych drużyn - gra asekuracyjna (byleby nie stracić, bo to przecież Euro). Już z niecierpliwością czekam na dodatki do teletygodnia ze "specjalnie rozpisaną tabelą dla czytelników TT". Magiczna kryształowa kula mówi mi dziś: powieje nudą od 'tych wielkich', jakiś czarny koń zaskoczy, no a Polska jak to polska powkurwia nas trochę żeby później odpaść.

PS. Jak niemcom uda się z grupy wyjść Kaczyński dostrzeże w tym pewnie zamach na polskie wartości i ukartowane działanie Sikorskiego

Autor postu: gSt` otrzymal za niego - 2 podziekowan: Daniel Craft, Szeryf

Post Napisane: 2011-12-03, 14:31 Upload: 0.00 MB

Wymarzyłem sobie Grecję w grupie ... :roll:
Mam nadzieję, że nasi tych pedałów z Arisu dojadą o ile ktoś się pojawi w ogóle bo oni tacy biedni i w ogóle ... rotfl

Koniec swiata, deszcz ognia i siarki,
wojna, glod i zarazy. Wreszcie pojawia sie Bestia.
Rozglada sie na lewo i prawo, po czym mowi:
- Przyszlem.

Obrazek

Obrazek

Autor postu: s8n otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2011-12-03, 16:32 Upload: 0.00 MB

No cóż, wygląda na to, że nie tylko ja sceptycznie podchodzę do wyników wczorajszego losowania. Fakt, trafiliśmy na najłatwiejszą z możliwych grup. Jednakże trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, poziom naszej piłki jest daleki od wymarzonego, a także od tego prezentowanego przez pozostałe ekipy. Nie rozumiem tego ogólnego podniecenia i twierdzeń, że tych rywali ogramy. Już od wczoraj jest pompowany balon oczekiwań, który pęknie po I meczu w czasie turnieju. Po co mówić, że rywale są w zasiegu? Fakt, trzeba motywować naszych piłkarzy, ale oni czytając gazety, oglądając telewizję i słuchając radia wpadną w hurraoptymizm i rywali zlekceważą (co jest ogromną bolączką całej polskiej piłki).
Zachowajmy umiar, przygotowywujmy się jakby to była grupa śmierci. W końcu to Euro i jest tam 14(!) najlepszych druzyn z naszego kontynentu. Każda z ekip zapracowała na awans, więc łatwych rywali nie ma! Nie wolno lekceważyć Greków, ich drużyny grają w LM, a nasze ciągle dobijają się do tego elitarnego grona. Podobnie jest z Czechami, gdzie ich drużyny mają nierzadko mniejsze fundusze, a mimo tego są w stanie sprostać wymaganiom Ligi Mistrzów. Rosja jest przed Nami o lata świetlne. Odkąd Putin i rozwiązał ich Związek i powołał nowy, reprezentacja gra zupełnie co innego, drużyny grają w LM i LE i nie są outsiderami. A co najważniejsze, za nimi stoją ogromne pieniądze. Wiem, że dopiero mówiłem o czeskich drużynach bez pieniędzy, a teraz nagle o milionach, etc, ale to jedynie porównanie służące czemu innemu.
Właśnie nikt nie patrzy na naszą grupę na Euro w tym kontekście. Oczywiście, mamy szansę wejść do fazy pucharowej, ale nasi piłkarze muszą wejść na wyżyny swoich możliwości. Wiadomo, że jako Polak będę kibicował, ale później nie bedę na nich klął, gdy podwinie im się noga. Bo sceptycznie podchodzę do ich udziału w turnieju.

Obrazek

Autor postu: Daniel Craft otrzymał podziękowanie : Szeryf

Skocz do: