Register

Please register to see whole board

Dział "Recenzje"?

Jestem ZA. 90% 90% [9]
Jestem PRZECIW. 0% 0% [0]
Nie mam zdania. 10% 10% [1]
Liczba głosów: 10

Post Napisane: 2010-05-12, 20:25 Upload: 0.00 MB

Witam wszystkich użytkowników FMFu. Części z was jestem znany, części nie. Pozwolę sobie jednak na zaprezentowanie mojego pomysłu jakim jest dział "Recenzje". Chyba nikomu tłumaczyć nie muszę na czym ów miałby polegać. Wierzę w to, że są tu inteligentni ludzie, poza tym chciałbym zaoszczędzić wasz jakże drogocenny czas.
Przejdźmy więc do meritum sprawy: Nawiązując do wielkiej chwały i historii FMFu, chciałbym przypomnieć, iż w niedalekiej przeszłości działała grupa, której celem było recenzowanie EPek, Kompilacji, Albumów i wielu więcej. Jej pomysłodawcą jak i twórcą był nieobecny już na forum Orn. Ja natomiast byłem jednym z członków tej jakże elitarnej grupy. Naszym celem było przybliżenie i skomentowanie wydawnictwa, polecenie jej innym słuchaczom lub jej negacja. Aktualnie podobny temat prowadzi Szeryf. Jednakże nie jest on uzupełniany na bieżąco. Można to wybaczyć, gdyż wiadomo, jak bardzo udziela się w innych zakresach życia forum. W związku z tym wychodzę dziś do was wszystkich z zapytaniem. Jak zapatrujecie się na taki dział? Kto byłby chętny (wiadomo, że ważna jest poprawność językowa i erudycyjność)? Gdyby zaszła taka konieczność, wziąłbym na siebie odpowiedzialność wyboru ludzi do grupy, jednakże wierzę w fakt, iż zgłosiliby się ludzie znający się na rzeczy i sumiennie wykonujący swoją powinność.
Czekam na wasze odpowiedzi.

Obrazek

Autor postu: Daniel Craft otrzymal za niego - 2 podziekowan: Buffalo, Szeryf

Post Napisane: 2010-05-12, 20:49 Upload: 0.00 MB

Jest planowanie zrobienie portalu z recenzjami (oczywiscie wsio FMF) pare osob trzeba do tego wylapac ale to troszke jeszcze zajmnie czasu :)
Jest plan taki ze kilka EPek na tydzien wychodziloby wraz z recenzja :)
Ale oczywiscie nie wiadomo kiedy dokladnie to nastapi ;x

Post Napisane: 2010-05-12, 21:02 Upload: 0.00 MB

Ja osobiście staralem się przy moich upkach D'n'B na bieżąco recenzować co się można po danym kawałku spodziewać (bo czułem pewną powinnośc że ten dzial jest nieodwiedzany, a takimi tekstami przybliżyc innym klimaty Drum&Bass). Ale od kiedy jakoś już cięzko mi znaleźć coś ciekawego w tym stylu, bardzo mało dobrej muzyki ostatnio wychodzi, tak więc poprzestałem. Co do recenzji to sam bardzo malo sciągam jakiś releasów, głównie słucam teraz starszych kawałków, robię sobie RIPy z audycji trance lub jestem zajęty szkolą czy kombinowaniem nad swoimi kawalkami. Chodźbym chcial pomóc, to sam osobiście wiem, że bym nie mógl temu podołać, jednakże pomysł oczywiście bardzo dobry, tylko kwestia czy ktoś naprawdę chciałby się za to wziąć kto jest na bieżąco z releasami rożnych gatunków.

Post Napisane: 2010-05-12, 21:09 Upload: 0.00 MB

Ja jestem jak najbardziej za :D na pewno swietnie byloby raz w tygodniu napisac jakas recke, kazdy by pisal o tym co go interesuje (w sensie gatunek), ja jestem jak najbardziej za :D i z checia zajme sie minimalem i hardtechno :oops:

Post Napisane: 2010-05-12, 22:03 Upload: 0.00 MB

Ciekawy pomysł, można sie głebiej nad tym zastanowić. Moim zdaniem można takie coś stworzyć :)
Może najlepiej by było, jakby ktoś pisał recke na temat np: 2 relków albo 3 relków (bez ograniczeń jezeli ktoś chce) takich, na które warto zwrócić uwagę, a np takich 2 które są jednym słowem beznadziejne. To tak ode mnie troche :oops:

DajÄ™: JESTEM ZA.

Post Napisane: 2010-05-12, 22:24 Upload: 0.00 MB

kto oprocz mnie i Daniela pisze sie na pisanie recenzji? :D

Post Napisane: 2010-05-13, 00:05 Upload: 0.00 MB

w miare mozliwosci i czasu tez moglbym cos czasem napisac :)

Post Napisane: 2010-05-13, 22:56 Upload: 0.00 MB

Jestem za :) Miło się czyta recenzje. Natomiast jeśli chodzi o mnie to nie jestem pewien czy zdołałbym napisać coś sensownego ale nie mówię że nie spróbuje stworzyć jakiejś recenzji :)

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2010-05-17, 16:55 Upload: 0.00 MB

http://trance-reviews.blogspot.com/

Daję tak na próbę swoich możliwości. :)

Obrazek

Autor postu: Daniel Craft otrzymal za niego - 4 podziekowan: Buffalo, MarcinC, Szeryf, Thomass

Post Napisane: 2010-05-17, 21:37 Upload: 0.00 MB

Dobra Recenzja Danielu :) Przyjemnie się czyta i widzę że masz podobne zdanie do mojego, leci bro ;)

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2010-09-23, 10:03 Upload: 0.00 MB

Niestety tak jak myślałem, słomiany zapał :P

Post Napisane: 2010-09-23, 10:06 Upload: 0.00 MB

Normalka na tym forum, ale tez komu by sie chcialo pisac jak odpowiedzi potem zero

Post Napisane: 2010-09-26, 23:14 Upload: 0.00 MB

na żadnym forum by to się nie przyjęło ;)
chyba żeby pisał takie recenzje dla uwielbianego przez was ftb.pl ;D

Post Napisane: 2010-09-29, 00:54 Upload: 0.00 MB

Nie do końca słomiany zapał. Znów do was wracam. :P
Wybaczcie, ale miałem trochę problemów przez ten czas. I takie rzeczy jak recenzje odeszły na dalszy plan...

Obrazek

Skocz do: