Post Napisane: 2009-12-21, 11:32 Upload: 0.00 MB

Zbyt skomplikowane zabezpieczenia antypirackie sprawily, ze w kilku kinach w Niemczech i Szwajcarii uniemozliwiono trojwymiarowa premiere "Avatara".

Obrazek

Dlugo oczekiwany "Avatar", film science fiction James Camerona, jeszcze w tym tygodniu pojawi sie na ekranach kin. Szczesliwcom udalo sie kupic bilety na pokazy przedpremierowe. Pecha mieli jednak Niemcy - w niektorych kinach nie udalo sie odtworzyc filmu w 3D. Powod? Zawiodl DRM. Zlosliwi powiedza jednak, ze spisal sie az za dobrze.

Problem pojawil sie poczatkowo w przynajmniej czterech kinach u naszych zachodnich sasiadow - w EisenhĂźttenstadt, Mainz, Garbsen oraz Berlinie. Pozniej okazalo sie, ze problem pojawil sie takze w innych kinach, rowniez w Szwajcarii. Mimo ze filmy w formacie 3D zostaly dostarczone, nie udalo sie ich odkodowac. System zabezpieczen antypirackich byl tak skonstruowany, ze nawet autoryzowanym uzytkownikom nie udalo sie filmu rozkodowac - podaje serwis heise online.

Widzom zaoferowano pokazy 2D. Tym, ktorzy z tej mozliwosci skorzystac nie chcieli, kina zwrocily pieniadze za bilety.

Probujac sie zabezpieczyc przed piratami, tworcy filmu chyba troche przesadzili. Zabezpieczenia sa konieczne, by nie dochodzilo do kradziezy. Jednak powinny byc tak skonstruowane, by problemem nie bylo odtworzenie filmu w kinie.

to sa juz jaja po prostu ;) zabezpieczaja, a i tak jak przychodzi co do czego to da sie obejsc - tylko po co, gdy kupuje sie oryginalne DVD/BRay to sa reklamy antypirackie? rotfl dziwna polityke maja.

A "Avatara" w ripie telesync sciagniecie na forum w TYM temacie! :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

POMOZ POTRZEBUJACYM LUDZIOM!

Autor postu: Szeryf otrzymal za niego - 2 podziekowan: [K]r2y$_eQ, MarcinC

Post Napisane: 2009-12-21, 13:21 Upload: 0.00 MB

Czyli film Avatar "uznal" ze nie bedzie sie puszczal u piratow. :lol:

Post Napisane: 2009-12-21, 15:18 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
A "Avatara" w ripie telesync sciagniecie na forum w TYM temacie! :)

a on tez jest w 3D? bo szukam najlepiej w wersji 3D aby puscic na swoim lapku :) rotfl
dobra zarty na bok :P

No coz, sami producenci na pewno nie spodziewali sie takiego obrotu sprawy, ze az tacy dobrzy beda :D kazdy stara sie miec kase z filmu nad ktory pracowalo sie szmat czasu, wiec sie im nie dziwie ze probuja wciaz nowych zabezpieczen. Mam tylko nadzieje, ze kiedys zoptymalizuja umiejetnosci kodowania do mozliwosci odkodowania w innych kinach :P

Ja sam mam zamiar wybrac sie na ten film do kina, bo wedlug mnie szkoda psuc "zabawy" z filmu ogladajac go na monitorze, gdy mozna go podziwiac w technologii 3D

I tutaj tez niedlugo zacznie sie ta przewaga kin na szersza skale co mnie w sumie cieszy, bo bedzie wiecej ludzi tak postepowalo jak ja mam zamiar - pojsc do kina i obejrzec go w 3D, niz 2D jak 39483294 filmow, no a wtedy producent bedzie mial wieksze dochody z filmu a widz niesamowite widowisko ;)

Post Napisane: 2009-12-21, 15:27 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
I tutaj tez niedlugo zacznie sie ta przewaga kin na szersza skale co mnie w sumie cieszy, bo bedzie wiecej ludzi tak postepowalo jak ja mam zamiar - pojsc do kina i obejrzec go w 3D, niz 2D jak 39483294 filmow, no a wtedy producent bedzie mial wieksze dochody z filmu a widz niesamowite widowisko ;)

a wpierw 40 minut reklam xD w tym dwie antypirackie xD

Post Napisane: 2009-12-21, 15:31 Upload: 0.00 MB

na tl.org widzialem wersje 3d juz :)

Post Napisane: 2009-12-21, 15:32 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
UcieX napisał(a):

a wpierw 40 minut reklam xD w tym dwie antypirackie xD

zawsze mozna na seans przyjsc niechcacy spozniony o 30 minut :hyhy:

Post Napisane: 2009-12-21, 15:38 Upload: 0.00 MB

Buffalo napisał(a):
na tl.org widzialem wersje 3d juz :)

polish your english Buffalo! tam pisze, ze lepiej nie ssac tylko obejrzec w kinie w 3D! xD

non scene: Avatar TS XVID - Better in 3D

NOTES:
Please don't dowload and watch this ....this film is meant to be watched in 3D.Downloading anything but a
special edition super 3D blueray rip would be pointless

Same as others but video and audio tweaked differently,oh and also still no subs.

Post Napisane: 2009-12-21, 15:42 Upload: 0.00 MB

co to tl.org? xD

Post Napisane: 2009-12-21, 15:45 Upload: 0.00 MB

MarcinC napisał(a):
co to tl.org? xD

torrentleech.org - scenowe i niescenowe rele; filmy, seriale i gry
Skocz do: