Post Napisane: 2010-10-06, 22:28 Upload: 0.00 MB

Libertariański raj!
Strażacy bezczynnie patrzyli jak dom płonie

Hrabstw Obion w stanie Tennessee - wyobraź sobie, że twój dom stoi w ogniu ale lokalny oddział straży pożarnej nie reaguje tylko patrzy jak twój dom się pali. Dokładnie to spotkało tutejszą rodzinę tydzień temu.
Lokalna społeczność ogarnia wściekłość po tym co się stało, dom spłonął doszczętnie.
Właściciel domu, Gene Cranick, powiedział że oferował każdą cenę, aby strażacy wzięli się za gaszenie ognia, ale powiedział to za późno. strażacy nie chcieli zrobić nic co by mogło zatrzymać pożar domu.
Każdego roku w hrabstwie Obion mieszkańcy muszą zapłacić 75 dolarów jeżeli chcą mieć zapewnioną ochronę straży pożarnej z miasta South Fulton. Ale Cranicks nie zapłacił.
Burmistrz stwierdził, że skoro właściciele nie płacą to mają pecha.

"Myślałem, że oni przyjdą i ugaszą pożar nawet jeśli nie zapłaciłem tych waszych 75$, ale się myliłem" powiedział Gene Cranick.
Przez to niewiele zostało z jego domu.

Państwo Cranick dzwonili pod numer alarmowy kilka razy i początkowo straż z South Fulton nawet nie chciała przyjechać.
Panstwo Cranick powiedzieli, że zapłacą strażakom każda cenę byleby powstrzymali pożar zanim zniszczy ich dom.

Gdy tylko ogień wdarł się na teren posesji sąsiadów, którzy płacili podatek straż przyjechała do nich natychmiast. Gene Cranick spytał dowódcę strażaków o możliwość zrobienia dla niego wyjątku i ocalenia jego domu, ale dowódca odmówił. Spytaliśmy go dlaczego.

Nie chciał z nami rozmawiać i zadzwonił na policję, aby ta wyrzuciła nas z posesji. Policja w ogóle nie przyjechała, a strażacy szybko opuścili scenę. Tymczasem dom Cracników dalej płonął.

Spytaliśmy szefa departamentu straży South Fulton czy dowódca strażaków nie mógł zrobić wyjątku:
"Komukolwiek kto nie mieszka w South Fulton, oferujemy serwis (przeciwpożarowy pod postacią tejże opłaty) i albo to zaakceptują albo nie." Rzekł mjr David Crocker.

Przyjaciele i sąsiedzi powiedzieli, że to okrutna i niebezpieczna polityka miasta, ale Cranickowie nie winią strażaków. Obwiniają ludzi od opłat.

"Robią to swoją robotę," Paulette Cranick powiedziała o strażakach. "Robią to co co im każą. To nie ich wina".

Aby dać pojęcie o tym jak intensywne uczucia zaistniały w tej sytuacji, wkrótce straż pożarna wróciła do stacji, a Szeryf hrabstwa Obion powiedział, że ktoś się tam włamał i zaatakował jednego ze strażaków.

zrodlo: http://www.wpsdlocal6.com/news/local/Fi ... 52668.html

Wolny rynek :roll: Raj dla korwinistów :roll:

Post Napisane: 2010-10-06, 22:34 Upload: 0.00 MB

Debilizm.
U nas taka akacja skończyła by się kosami w plecach rzeczjasna strażaków.

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2010-10-06, 22:43 Upload: 0.00 MB

Thomass napisał(a):
Debilizm.
U nas taka akacja skończyła by się kosami w plecach rzeczjasna strażaków.

a na miejscu spalonego domu zasadzony zostalby las... no zagajnik krzyzy

aaa

Post Napisane: 2010-10-06, 22:47 Upload: 0.00 MB

Siejesz offtop i zgorszenie :<

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2010-10-07, 12:25 Upload: 0.00 MB

lol, jak takie tam zasady panuja to nawet bym nie przyjeżdzał :/
btw. a mógł zabić!

Post Napisane: 2010-10-10, 21:11 Upload: 0.00 MB

Drastyczne ale bardzo dobre rozwiązanie. Świetny sposób na "niepłacących". U nas jak ktoś za mieszkanie nie płaci to trzeba go ostrzec ileś tam wcześniej, że musi się wynieść, a w USA proszę :D Popieram taką politykę

Post Napisane: 2010-10-11, 16:02 Upload: 0.00 MB

Aj Szeryf i musiałeś Korwina pod to podciągnąć. Jakoś nie słyszałem aby Korwin chciał straż sprywatyzować. Co do tego wydarzenia to normalny zdrowy na umyśle strażak by gasił ten dom. Widać tam byli strażacy ze zużytym sumieniem, co jest efektem nie Korwinizmu, ale systemu który na każdym kroku odhumanizowuje człowieka.

Korwina nie lubią Ci co boją się zmian, bo mogą coś na tym utracić oraz Ci co lubią słuchać bajek i obiecanek. Dla nielubiących Korwina jest za to całą ekipa bajkopisarzy i cudotwórców których mogą wybrać i to robią (i wola). Polecam nową partię Koryto, która mówi otwarcie o co im chodzi http://wolnemedia.net/wiadomosci-z-kraj ... w-gdansku/

sorry za offtop

gSt` obyś kiedyś nie padł ofiarą tego o czym piszesz. Widać dla Ciebie kasa się aby liczy, nie człowiek.

http://eduweb.pl/

Post Napisane: 2010-10-11, 16:49 Upload: 0.00 MB

Delite napisał(a):
Aj Szeryf i musiałeś Korwina pod to podciągnąć. Jakoś nie słyszałem aby Korwin chciał straż sprywatyzować. Co do tego wydarzenia to normalny zdrowy na umyśle strażak by gasił ten dom. Widać tam byli strażacy ze zużytym sumieniem, co jest efektem nie Korwinizmu, ale systemu który na każdym kroku odhumanizowuje człowieka.

Korwin głosi absolutną wolność gospodarczą, jest dogmatykiem, który wierzy w wolny rynek, więc nie ma nadużycia w podciągnięciu opłaty za straż do ideologii Korwina:

- likwidacja przymusowych ubezpieczeń społecznych,
- wycofanie się państwa z edukacji,
- rozwiązanie państwowej służby zdrowia,
- demonopolizacja i prywatyzacja emisji pieniÄ…dza,
- zniesienie podatku dochodowego i zastąpienie go ryczałtowym przy skokowym obniżeniu ich całościowego wymiaru,
- znacząca liberalizacja przepisów gospodarczych,
- zlikwidowanie działalności socjalnej państwa,
- powszechny dostęp do broni palnej.

To jest dokładnie to.

Zresztą prywatyzacja straży to nie to samo co ubezpieczenie od straży. Straż może być publiczna ale płatna tak jak szpitale w Polsce i mogłaby być (nigdzie jeszcze nie było czegoś takiego w przypadku straży) prywatna i darmowa jak niektóre szpitale w Polsce.
Nie rozumiem dlaczego uważasz, że to dehumanizacja. Mnie się np. nie podoba, że ludzie, którzy mieszkają na zagrożonych powodziom terenach nie ubezpieczają się od niej, a potem trzeba im płacić z naszych podatków pieniądze, bo oni są guły. Identycznie może być ze strażą, wydaje mi się, że to tylko i wyłącznie kwestia przyzwyczajenia i tego, że wyrośliśmy w narodzie, który po socjalizmie wciąż ma wpojone 'wszystko się należy'. Ja nie mówię, że jestem za opłatami za straż - ja tylko twierdzę, że to nic złego i nic czego nie mógłbym sobie wyobrazić. Mogłoby być tak, że straż tak czy siak, by ugasiła tyle, że ktoś nieubezpieczony zapłaciłby tyle co płaci nieubezpieczony Polak, który skorzysta ze służby zdrowa w Niemczech/USA/gdziekolwiek (czyli bardzo, bardzo dużo/wielokrotność stawki).

Dla mnie jest to człowiek oderwany od rzeczywistości dlatego wybieram Palikota w następnych wyborach :mg:

Post Napisane: 2010-10-11, 21:14 Upload: 0.00 MB

Ja już chyba na nikogo nie głosuje bo to i tak nie ma znaczenia. Boski plan NWO i tak powskanie.

a ten program:
- likwidacja przymusowych ubezpieczeń społecznych,
- wycofanie się państwa z edukacji,
- rozwiązanie państwowej służby zdrowia,
- demonopolizacja i prywatyzacja emisji pieniÄ…dza,
- zniesienie podatku dochodowego i zastąpienie go ryczałtowym przy skokowym obniżeniu ich całościowego wymiaru,
- znacząca liberalizacja przepisów gospodarczych,
- zlikwidowanie działalności socjalnej państwa,
- powszechny dostęp do broni palnej.

to pochodzi ze strony jego, lub jego partii? Bo jeśli nie to tak na 100% w niego nie uwierze.
Większość przytoczonych tu pomysłów faktycznie Korwin jest zwolennikiem ale Np. nie słyszałem od niego że jest za prywatyzacja emisji pieniądza.!?
W sumie jeśli był by to pieniądz nie obarczony długiem, i była pełna przejrzystość jego emisji, wydawania itp. to może i dobrze?

Reszta postulatów może być. Państwowa edukacja to wielki kibel, służba zdrowia też, bez prywatnej wizyty lub jak się w łape nie da to **ja Cię wyleczą, czyli i tak trzeba zapłacić. Co do broni to tak do końca niewiem?

A z tymi terenami powodziowymi to się nie zgadzam. To co całe południe kraju ma się na północ przeprowadzić? Ciekawo czy dla wszystkich starczyło by miejsca i czy każdego na to stać?
A może winne jest państwo które nic powodzią nie zapobiega - jakieś zbiorniki retencyjne, ogólnie przygotowanie się na większą wodę. U nas w kraju to nawet parę cm śniegu i już problem wielki z odśnieżaniem. Trochę popada i powodzie zaraz, jak rząd ma obyfatel w dupie to tak jest.

http://eduweb.pl/

Post Napisane: 2010-10-11, 21:48 Upload: 0.00 MB

Delite napisał(a):
Np. nie słyszałem od niego że jest za prywatyzacja emisji pieniądza.!?
W sumie jeśli był by to pieniądz nie obarczony długiem, i była pełna przejrzystość jego emisji, wydawania itp. to może i dobrze?

Prywatyzacja emisji pieniądza to jest właśnie to o czym mówisz. Emisja jako wytwarzanie realnego pieniądza ofkoz wciąż przez organ państwowy tj. mennice.

Cytuj:

A z tymi terenami powodziowymi to się nie zgadzam. To co całe południe kraju ma się na północ przeprowadzić?

Ma się ubezpieczyć, a nie wymagać od każdego żeby się składał na nich

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

POMOZ POTRZEBUJACYM LUDZIOM!

Autor postu: Szeryf otrzymał podziękowanie : Delite

Skocz do: