a wiec tak
mam 2 kompy stacjonarny i przenosny (laptop) no ale nie o tym gadka
ten stacjonarny to mam tak tylko do byle czego a laptopika do wazniejszych zeczy
ten stacjonarny ma takie parametry ::::: procek :::: 1000 Mhz Celeron
ram :::: 256MB
dysk :::: 20 GB
karta graficzna :::: Nvidia Riva TNT2 model 64 32 MB
powiedzcie mi dlaczego np. jak ogladam filmy to sie przycinaja .... gram w cs'a to sie przycina itd w ogole wolno chodzi
a jak mialem kompa z prockiem 800Mhz Celeron ram 256 karta graf. 16 mb
to wszystko 3 razy lepiej smigalo !!!
Prosze o pomoc .... Bede wdzieczny z gory dziekuje :)
(...) a wiec tak mam 2 kompy stacjonarny i przenosny (laptop) no ale nie o tym gadka (...)
chwalipieta... :p
Jedyne co mi sie nasuwa na mysl to moze niedopasowane sterowniki do karty graficznej... Napisz jeszcze jaka poprzednia miales grafe... oraz czy "upgrejdujac" swoj komp zmieniles rowniez plyte glowna...
pozdro...
Nvidia Riva TNT2 z ta akrta mam mile wspomnienia co rawda jest slaba ale przynajmniej 3d ma :D to byly czasy p3 800 mhz dysk 15,9 gb 128 ramu a wracajac do tematu to moze byc wina plyty glownej dla ktorej procek 1000 mhz to za duzo ;) pozdro
(...) To jest wina tego, ze masz dwa kompy :) Zloz z nich jeden to bedzie smigac jak marzenie :) (...)
niezla hybryda by z tego wyszla, pamietajac, ze jeden z kompow to laptopik... :p
Imo zle stery do grafy (lub tez ich brak)... albo faktycznie jakis zonk z plyta glowna, tak czy owak zbyt malo info, zeby konkretniejsza diagnoze wyczaic ;/
Poprostu jest kilka przyczyn :) po 1. Mozesz Miec Zle Sterowniki :) ja osobiscie polecam "SLD Codec" :) 2. Zrob Sobie Defragmentacje Dyskow :) po 3. Masz Zawalony Komputer :) i przydaloby sie wiecej Pamieci RAM :)