Post Napisane: 2008-11-24, 20:22 Upload: 0.00 MB

Post Napisane: 2008-11-24, 21:19 Upload: 0.00 MB

Gdyby mnie dziewczyna rzucila i uslyszal bym to, to chyba by mnie trafilo.

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2008-11-24, 22:26 Upload: 0.00 MB

No i coz... temat i dla mnie.
Do mnie osobiscie ten tekst nie przemowil, mam wrazenie ze spiewa go jakis dresiarz, nigdy bym nie ujal wszystkiego w tak (badz, co badz) ohydne slowa. Moze dlatego, ze ja wole inaczej opisywac takie uczucia, ktore zostana w pamieci i moze w sercu ale nigdy nie z taka agresja...
Ostatnio edytowano 2008-11-24, 22:28 przez UcieX, łącznie edytowano 2 razy

Post Napisane: 2008-11-24, 22:29 Upload: 0.00 MB

UcieX, w sumie to masz racje koles troche przegial z tymi textami, tu mowi ze kocha a tu mowi kurwa :? troche nie pasuje :|

Post Napisane: 2008-11-24, 23:13 Upload: 0.00 MB

denny utwor. zreszta jak caly polski rap. takie sratatata

Post Napisane: 2008-11-24, 23:27 Upload: 0.00 MB

To moze cos zaproponuje od siebie gdy o tym mowa. Dwa dziela ktore mi zostaly na bardzo dlugo w pamieci, cos pieknego:
1. One Worse Day (Schen) [Pneuma - Bez Ciebie]
Kumpel, fanatyk anime pokazal mi ten AMV (Anime Music Video). Swietny kawalek i do tego niezwykle klimatyczny teledysk (nie oryginalny). Cos pieknego
http://www.youtube.com/watch?v=W5EfV3IJu18

2. Red - Pieces
Utwor na ktory trafilem tak naprawde przypadkowo. Po pierwszym przesluchaniu juz wiedzialem ze zostanie ze mna na zawsze :cry: Niezwykle klimatyczna muzyka...
http://caat.wrzuta.pl/audio/jsvqJrbfF5/red_-_pieces

Post Napisane: 2008-11-25, 07:43 Upload: 0.00 MB

Kozak napisał(a):
denny utwor. zreszta jak caly polski rap. takie sratatata

+100

"Taaa! 25 luty 2008" Zajebisty wstep jak w kazdym polskim hh ;)

Post Napisane: 2008-11-25, 08:27 Upload: 0.00 MB

prosta sprawa tekst pisal jakis prymityw. albo normalny gosc ale chcial prymitywa udac. zgadzam sie z innymi wypowiedziami z jednej strony gosc pisze ze "kocha" z drugiej strony "k*****" tekst jak prawie kazdy w hh o zyciu niestety ten nie najwyzszych lotow, goscia laska rzucila i chcial zrobic cos jak jeden osiem l czy ta verba tylko ze oni bardziej placza
:P najgorsze teksty ma pod koniec ze bedzie laske przesladowal itp a prawda taka ze tego kwiatu to pol swiatu nie ma sie co uzalac nad jedna :wink: choc czasami latwo sie mowi gorzej tak uczynic.

Post Napisane: 2008-11-25, 17:37 Upload: 0.00 MB

Ale co na to poradzic polski rap, HH i inne tego typu scierwo jest tylko o milosci i o udawanej gangsterce... nic innego nie potrafia wymyslic.
Ostatnio edytowano 2008-11-25, 17:38 przez Thomass, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2008-11-25, 17:49 Upload: 0.00 MB

nie chodzi o sam tekst, tylko o przekaz.
Niestety rozumiem go, bo jestem od kilku dni w identycznej sytuacji :(
Jesli czegos takiego nie przezyliscie to nie macie pojecie o czym mowicie. Nie zycze wam tego... ;(

Post Napisane: 2008-11-25, 19:14 Upload: 0.00 MB

Rany... co sie dzieje w tych ludziach ze wszyscy w pazdzierniku/listopadzie ze soba zrywaja... ech :( (a wlasciwie w kobietach) :(
Ostatnio edytowano 2008-11-25, 19:14 przez UcieX, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2008-11-25, 21:06 Upload: 0.00 MB

Szczerze wam wspolczuje... naprawde, hujowo jest jak sie cos wali a jeszcze bardziej hujowo jesli chodzi o dziewczyne.

Post Napisane: 2008-11-25, 21:11 Upload: 0.00 MB

najwieksze dno jakie syszalam. Jesli go rzucila to miala jakis powod do tego. Ja na takiego to nawet bym nie zwrocila uwagi. Tepy dres

Post Napisane: 2008-11-25, 21:27 Upload: 0.00 MB

nigdy sie gorzej nie czulem, musialem sie wyprowadzic, nie mam zadnych perspektyw... :(

Post Napisane: 2008-11-28, 13:30 Upload: 0.00 MB

lilu napisał(a):
Jesli go rzucila to miala jakis powod do tego

nie zawsze to musi byc fair wobec tej drugiej osoby
lilu napisał(a):
Tepy dres

+1 z tym sie zgadzam !

Post Napisane: 2008-12-02, 17:12 Upload: 0.00 MB

Mimo wszystko w kategorii tekstu grafomanskiego - niedoscignionym idealem wciaz pozostaje "Jezu, to znowu sie stalo, zakochalem sie az mnie cos zabolalo". Tyle prymitywnych rymow i tepej liryki nie widzialem nawet w swiecie wg. Kiepskich. Ten tekst jest tylko troszke mniej debilny i swiadczy o tym ze autor-poeta - z ledwoscia skonczyl szkole podstawowa. Nie dziwi wiec ze w oczach dziewczyny nie zyskal aprobaty.

"moze mam odwiedzic burdel i podlaczyc jakas kurwe" - ciekawy to czasownik podlaczyc. Z tego co wiem "kurwy" sie nie podlacza tylko ja rucha. Ten gosc zamierzal jednak zdecydowanie kurwe "podlaczyc". Ale gdzie i po co? To jego slodka tajemnica.

"iedzac w domu wypic wodke, wyjsc ziomow gdzies na wodke" - ciekawy rym wodke - wodke. Widac autorowi ciezko bylo zrymowac cos konkretnego. Wyszly wiec rymy gorsze niz czestochowskie (rymowanie do czasownikow - zrobilem - kupilem). Myslalem ze uzywanie rymow "czestochowskich" jest pojsciem na latwizne, rymowanie w stylu liroya (dzien dobry - jestem skibri smobry) jeszcze gorsze. Zdecydowanie do listy dodaje powtarzanie slow, malo tego - zaczne z Niego korzystac gdy przyjdzie mi napisanie wlasnego super-tekstu hh.

"przez nia kurwa nie spie mam depresje i sie tarce" - gosc sie zdecydowanie "tarci". Ale o tym co znaczy ten termin, tworca milczy. Geniusz czy idiota?

"wrak czlowieka w lustrze kiedy przemywalem twarz wycieralem ja przed lustrem" - wtf?!

"Zanim umre kurwa mac nie chce nic od tego swiata, ktory smieje mi sie w twarz i chuja na mnie wyklada." - ?!

"Powiedz, ze nigdy jeszcze nie bylas taka szczesliwa, powiedz kilka razy jeszcze kiedy bedziecie sie bzykac" - szczesliwa - bzykac. Hmm, ciekaw jestem jak wyglada "rym-book" tego goscia bo chyba wstawia dowolne slowa w przypadkowe miejsca.

"Powiedz to nie o to chodzi kiedy bedziecie sie klocic. Wspomnij mu o swojej matce by sie poczul kurwa smutny" - ja bym sie naprawde poczul smutny, zreszta powoli zaczynam zalowac tej kobiety.

"zrozum za dlugo mnie znasz, niezaleznie czy mnie nie chcesz bede z Toba kurwa mac." - tym razem apel do dziewczyny: On bedzie z Toba kurwa mac, czemu ona kurwa mac nie chce? Moglby napisac dla Niej kilkanascie stron takiego belkotu.

"Pamiec to nie spam." - kolejna ciekawa metafora tego geniusza poezji. Nie wiadomo tylko czy chodzi o niechciane wiadomosci czy o szynke-mielonke "Spam". To zostawiam do interpretacji sluchaczom.

"Bede w niej i w Twoich snach, wtedy gdy bedziesz spac" - GENIUSZ! On bedzie w jej snach kiedy ona bedzie spac.

Taki sam, prymitywny belkot az do konca. Niby romantyczne - kocham CIe bebe, zostawilas mnie, bebebe, chuj Ci w dupe, jestes suka.
10/10 - Jestem pod wrazeniem tego geniuszu, literacko mistrz, tresciowo - mistrz, rymy swietne. Taki tekst w stylu:
"Zostawilas mnie, wiesz dobrze o tym, nie chce Ciebie, oddaj chociaz moje 8 zlotych" Troche melancholijny tekst, troche o przemijaniu takie "byc albo nie byc" tylko wstawione w przypadkowe miejsca slowo "kurwa" ktore sprawia spotegowaniu emocji.
Ostatnio edytowano 2008-12-02, 17:19 przez sutek, łącznie edytowano 2 razy

Post Napisane: 2008-12-02, 22:47 Upload: 0.00 MB

sutek, brawo xD xD xD aaahahaha :lol:

Post Napisane: 2008-12-03, 09:20 Upload: 0.00 MB

:serce: i jak tu sutka nie lubic :!: :*
Skocz do: