Post Napisane: 2011-10-21, 14:18 Upload: 0.00 MB

Ok, popodwórkujmy sobie :!:

Carl Cox poza 30. Umek poza 50. Hernan Cattaneo poza 80. Sven Vath ledwo sie lapie.
Oto ranking:

Kod: Zaznacz cały
1. David Guetta
2. Armin Van Buuren
3. Tiesto
4. Deadmau5
5. Above & Beyond
6. Avicii
7. Afrojack
8. Dash Berlin
9. Markus Schulz
10. Swedish House Mafia

11. Paul Van Dyk
12. Axwell
13. Gareth Emery
14. Fedde Le Grand
15. ATB
16. Sander Van Doorn
17. Headhunterz
18. Ferry Corsten
19. Skrillex
20. Laidback Luke

21. Infected Mushroom
22. Aly & Fila
23. Steve Angello
24. Hardwell
25. Arty
26. Sebastian Ingrosso
27. Benny Benassi
28. Daft Punk
29. Martin Solveig
30. Kaskade

31. Carl Cox
32. Chuckie
33. Bob Sinclar
34. Calvin Harris
35. Noisecontrollers
36. W & W
37. Pete tha Zouk
38. Dada Life
39. Angerfist
40. D Block & S Te Fan

41. Coone
42. Steve Aoki
43. Cosmic Gate
44. Bobina
45. Richie Hawtin
46. Eric Prydz
47. Zatox
48. Tydi
49. Orjan Nilsen
50. Andy Moor

51. Roger Shah
52. John O'Callaghan
53. Astrix
54. Erick Morillo
55. John Digweed
56. Wolfgang Gartner
57. DJ Feel
58. Showtek
59. Richard Durand
60. Umek

61. Skazi
62. Paul Kalkbrenner
63. Sasha
64. Eddie Halliwell
65. Moonbeam
66. Myon & Shane 54
67. Judge Jules
68. Matt Darey
69. Paul Oakenfold
70. Alesso

71. Mark Knight
72. Sean Tyas
73. Mat Zo
74. Lange
75. Joachim Garraud
76. Simon Patterson
77. Francis Davila
78. Psyko Punkz
79. Dimitri Vegas & Like Mike
80. Wildstylez

81. Roger Sanchez
82. Hernan Cattaneo
83. Tritonal
84. DJ Vibe
85. An21
86. Bloody Beetroots
87. Felguk
88. Nero
89. Juanjo Martin
90. Boy George

91. Tenishia
92. Sidney Samson
93. Dirty South
94. James Zabiela
95. Marcel Woods
96. Porter Robinson
97. Sven Vath
98. Brennan Heart
99. Leon Bolier
100. Boys Noize

:facepalm: :sciana:

czyli jak co roku :fmf:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

POMOZ POTRZEBUJACYM LUDZIOM!

Autor postu: Szeryf otrzymal za niego - 3 podziekowan: Buffalo, DziubuÅ›, pubman83

Post Napisane: 2011-10-22, 13:33 Upload: 0.00 MB

Bardzo smutny ten ranking :(
gdzie do kurwy jest Liebing?

Post Napisane: 2011-10-22, 15:00 Upload: 0.00 MB

Buffalo napisał(a):
gdzie do kurwy jest Liebing?

cholerny motłoch przez fejsbunia głosował :<

Post Napisane: 2011-10-22, 16:43 Upload: 0.00 MB

Obrazek

Autor postu: Buffalo otrzymal za niego - 2 podziekowan: [K]r2y$_eQ, Szeryf

Post Napisane: 2011-10-22, 17:17 Upload: 0.00 MB

Buffalo napisał(a):
Obrazek

tru.

Koniec swiata, deszcz ognia i siarki,
wojna, glod i zarazy. Wreszcie pojawia sie Bestia.
Rozglada sie na lewo i prawo, po czym mowi:
- Przyszlem.

Obrazek

Obrazek

Post Napisane: 2011-10-22, 23:59 Upload: 0.00 MB

:O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O

i oto przyklad ze w dziesiejszej muzyce klubowej (szeroko pojetej) nic sie nie dzieje indywidualnego, ze wszystko podyktowane jest przez rynek. Brak indywidualnosci, czy doceniania prawdziwego kunsztu dj`ingu czy produkowania muzyki.

glosuja, czyli zarazem najlepszego dj wybieraja ludzie ktorzy pare razy posluchali "fuck me im famous" i stwierdzili ze gosciu jest the best...

ale nie łamcie sie Panowie i Panie (Dziubuś), najwazniejsze, ze my jestesmy swiadomymi klubowiczami i cieszmy sie ze nie plyniemy jednym szambem z reszta. Stac nas na minimalny wysilek i przegladanie produkcji innych niz pierwsza 10.list przebojow, czy olgadanie, jezdzenie po eventach z pierwszych stron gazet, typowo celebryckich juz (sensation, czy sunrise).

My sie znamy i jedyne zmartwienie to to, ze po nas nadchodza ludzie bez gustu i zmailowania do tego co uwielbiamy, tzn. do dobrej muzyki (nie wazne czy to techno, trance, house, hip hop, ma byc dobe i na poziomie).

Tej elastycznsci a zarazem oddania temu od czego zaczynalismy, brakuje glosujacym na powyzsza liste:/

Przykre :kij:

Autor postu: fistmanfistman otrzymal za niego - 2 podziekowan: Buffalo, DziubuÅ›

Post Napisane: 2011-10-23, 15:29 Upload: 0.00 MB

Obrazek

Obrazek

Post Napisane: 2011-10-23, 17:43 Upload: 0.00 MB

ja tam się uświadomiony nie czuję, ale guetta i te dutch trance'y w czolowce to naprawde mega porazka

Post Napisane: 2011-10-23, 19:22 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
ja tam się uświadomiony nie czuję, ale guetta i te dutch trance'y w czolowce to naprawde mega porazka

Ja tam nie czuję niesmaku, nawet jak jeszcze trance'u słuchałem to trance'owcy, którzy w tej muzyce zostawiali serce nie byli w żadnym stopniu doceniani. Czwórka praktycznie cały czas wyglądała w sposób w który nie umiałem tego zrozumieć czyli tylko choć nie koniecznie zawsze pozamieniani miejscami Tiesto, PvD, Armin i jakaś ciota która się dołączała. Dawno, bardzo już kurwa dawno ten ranking miał dla mnie jakiekolwiek znaczenie, czasem głosuję jak mi jakiś spam na maila przyjdzie, ale moi kandydaci lądują poza 300 albo coś koło tego.
Jebać DjMag'a, jest gównem i jak te jebane gwiazdy pop-trance'u upadły na ryj tak on upadł razem z nimi a z ziemi się już nie podniesie. Ważne, że większość z nas wie kim jest, co lubi, co kocha i w czym się odnajduje. Szkoda jedynie wyrastającego nam pokolenia wychowanego na chujowej muzyce z niedorozwiniętym i niereformowalnym gustem (o ile tu o jakimkolwiek można mówić) muzycznym.

- Przyszlem.

Obrazek

Obrazek

Autor postu: s8n otrzymal za niego - 4 podziekowan: [K]r2y$_eQ, Buffalo, fistmanfistman, Thomass

Post Napisane: 2011-10-23, 22:14 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
Szkoda jedynie wyrastającego nam pokolenia wychowanego na chujowej muzyce z niedorozwiniętym i niereformowalnym gustem (o ile tu o jakimkolwiek można mówić) muzycznym.

+1, :cry:

Post Napisane: 2011-10-24, 20:58 Upload: 0.00 MB

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

POMOZ POTRZEBUJACYM LUDZIOM!

Autor postu: Szeryf otrzymał podziękowanie : [K]r2y$_eQ

Post Napisane: 2011-10-24, 22:23 Upload: 0.00 MB

boli mnie te to, ze coraz mniej ludzi na fmf'ie komentuje temat o tym rankingu :(
moze brak juz im slow?

Post Napisane: 2011-10-26, 16:43 Upload: 0.00 MB

Brak słów bo co roku jest to samo. Na kogo głos w tym roku? Hmmm o dawidzie z getta ostatnio dużo słychać więc może na niego, bo skoro słychać to znaczy że dobry. Tak to pewnie w większości przypadków wygląda.....
Ludziom się nie chce. Jest bum bum cyk cyk i jakiś słit vocal to jest hit bo gówno się najlepiej sprzedaje. Niestety w takim świecie żyjemy że baran jeden z drugim nazywa wszystko z EDM mianem techno...
Ten ranking przedstawia prostotę motłochu. Nie odzwierciedla nic poza popularnością. Gdyby Justyna Biber miał przed nazwiskiem DJ to pewnie tez by tu był.

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2011-10-26, 20:47 Upload: 0.00 MB

Thomass napisał(a):
Gdyby Justyna Biber miał przed nazwiskiem DJ to pewnie tez by tu był.

Się śmiejesz. Ja pierwsze co, to sprawdziłem czy jest DJ Bobo i Scooter :D ale jest ATB, hihaho

Post Napisane: 2011-10-26, 21:13 Upload: 0.00 MB

Z całym szacunkiem do Ciebie i Twojej wypowiedzi: Ty się od ATB odpier*ol :)
Ja się standardowo, jak co roku oburze obecnością Boba Sinclar`a. Pedofil.

Post Napisane: 2011-10-26, 22:39 Upload: 0.00 MB

uważasz, że ATB jako DJ zasługuje na top15? :>

Post Napisane: 2011-10-26, 23:01 Upload: 0.00 MB

Moja opinia nie będzie obiektywna.

Post Napisane: 2011-10-27, 21:21 Upload: 0.00 MB

Trzeba się zastanowić czy to jest nadal ranking dotyczący muzyki elektronicznej czy może coś w stylu Top100PopularityDJ - o tyle o ile można o wielu ludziach na tej liście pisać/mówić/twierdzić 'DJ'. Nigdy w końcu nie wiedziałem na czym ten ranking się opiera jeżeli w ogóle kiedykolwiek się na czymś opierał.
Z każdym rokiem kiedy mnie w jakiś sposób dotyczył czułem się bardziej zażenowany i zniesmaczony wynikami. Część listy - bardzo, ale to bardzo niewielka znalazła się na liście z czystego szacunku dla 'artysty' bo nie czarujmy się - choć też nie jestem obiektywny w ocenie sytuacji - ale taki ATB, Armin czy o zgrozo Tiesto nie powinni się w tym rankingu znajdować już od kilku lat. Są młodzi zdolni, ambitni i jeszcze nie pożarci przez komercjalizację stylu członkowie grup, grupy, składy, artyści, DJe - niejednokrotnie bardzo utalentowani, genialni LiveAct'owcy, multiinstrumentaliści, którzy zasługują bardziej na miejsce w rankingu niż (tu przykład) podupadający i zatracający się w pędzonym przez świat komercyjnego gówna Umek, który dla mnie przez ostatni rok wydał tyle szrotu, że straciłem do niego szacunek.
Dążę do tego Tomek, że ATB jest w rankingu ze względu na to, że jest swoistą legendą, jak większość Top20. DJem jest średniej jakości, producentem już żadnym - mam pojęcie na czym się opiera przemysł muzyczny i wiem też w jaki sposób 'produkują' na chwilę obecną tacy jak on czy Buuren. Pomijając tą chorą pętlę - szacunek-pieniądze-występy-pieniądze-powolne upadlanie się artysty-więcej pieniędzy. Część z nich zatraciła się w byciu na Topie, że nie chcą i nie mogą z tego zrezygnować, więc kolokwialnie mówiąć/pisząc - z braku laku i czasu (w celu podtrzymania popularności) muszą coś wydać, niekoniecznie coś dobrego i niekoniecznie coś swojego.
Zbliżam się do tego co chcę napisać. Top100 Dj Magazine to nic innego jak Grammy w świecie Pop-gówna czy Oscary w świecie filmowym, napędza koniunkturę, ludzie nie wiedzą na kogo głosują, mało tego: nie wiedzą na kogo głosować, więc wpisują co pierwsze im wpadnie do głowy bądź to na co zagłosowali znajomi. Takim sposobem mamy czołówkę odgrzewaczy kotletów przemieszaną z panującą modą na chwilę bieżącą - Skrillex (dubstep), Top1 czyli najczęściej grane gówno i produkcje z całym światem pop - Dawida z Getta. Co za tym idzie, zobaczcie, że większość nazwisk z top100 co roku jest praktycznie niezmienna, te same twarze w poprzeplatanej kolejności (choć i tak nie koniecznie).
Kolejny wniosek, już ostatni - im częściej pojawiasz się w Top100 tym częściej na niej będziesz. Będziesz na niej bo jesteś modny, że się na niej pojawiłeś i będziesz na następnej bo byłeś na poprzedniej i tak dalej. Dlatego mamy od 45 lat Tiesto w top5 i długo jeszcze tam zostanie.
Żyjmy swoim życiem i w przeświadczeniu, że jako ta garstka wiemy co kochamy.
I tu pozdrawiając Adama - miejmy w dupie Top100 jak można mieć ranking FIFA. ;)

- Przyszlem.

Obrazek

Obrazek

Autor postu: s8n otrzymal za niego - 3 podziekowan: Buffalo, DziubuÅ›, Szeryf

Post Napisane: 2011-10-28, 21:45 Upload: 0.00 MB

W zasadzie to s8n wyczerpał temat. Zgadzam się jak najbardziej z tezą, że to ranking popularności, bo tegoroczną ankietę przeprowadzono przez medium jakim jest facebook, na którym imo króluje pełen mainstream i na którym przesiadują przede wszystkim przebojowi ludzie i odbiorcy masowi (a ci z reguły lubią aktualne trendy).

Co do rankingu FIFA to ja go ceniÄ™ :coolguy:

Post Napisane: 2011-10-29, 15:49 Upload: 0.00 MB

Obrazek

Autor postu: om3ga otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2011-10-29, 16:12 Upload: 0.00 MB

om3ga napisał(a):

Fajny. Części osób kompletnie nie znam, eh trzeba będzie kiedyś nadrobić zaległości :)

Post Napisane: 2011-11-04, 13:34 Upload: 0.00 MB

Czas dorzucić coś od siebie, choć już chyba zostało powiedziane na ten temat wszystko. Nie będę cytował powyższych wypowiedzi, bo mijałoby się to z celem, ale niejednokrotnie do nich nawiąże. Fakt, Top100 DjMaga nie jest niczym innym jak rankingiem popularności producentów/Djów w danym roku. Nie jest też on bezstronny, ponieważ zdecydowana część artystów promuje się na wielką skalą gdy inni nawet o nim nie wspominają. Wystarczy zwrócić uwagę ile ktoś posiada fanów na fanpagach facebooka i tym podobnych. Nie jest więc żadną sensacją, że w tym roku sukces odniósł Guetta. W tym momencie jest to chyba najbardziej medialna osobistość w tym zestawieniu, a "jego" produkcje można spotkać wszędzie: w radiu, telewizji, w internecie. Czemu wyróżniłem słowo "jego"? Gdyż można mieć wątpliwości, że jest on autorem wszystkich swoich nagrań. Druga rzecz. Guetta szturmował głównie rynek amerykański, który dopiero raczkuje w porównaniu do Europy w temacie muzyki elektronicznej czy klubowej. Poza tym przyciąga fanów featuringami ze znanymi artystami jak Kelly Rowland czy Fergie z BEP.
Druga sprawa. Jest to ranking DJów, a tak naprawdę ludzie głosują przez pryzmat wydanych nagrań czy albumów. Jestem pewien, że zdecydowana większość nie słyszała ani jednego seta osoby na którą oddała swój głos. Z tym raczej nie da się nic zrobić, bo po co słuchać godzinnego seta, gdy można tylko wybrane i ulubione tracki odsłuchać na YT.
Zajmując się jedynie Top30 ciężko odnieść inne wrażenie jak to, że spora część pozycji jest tam z racji swojej sławy i dawnych osiągnięć. Armin, Tiesto, van Dyk, van Doorn, ATB, Corsten czy Daft Punk są tam bo ludzie nikogo innego nie znają. Zaraz pewnie podniosą się głosy sprzeciwu gdy wezmę w obronę Schulza, bo przecież każdy wie, że dla mnie jest numerem 1 w Trance'owym świecie. Jednak nie z tego powodu zrobię coś takiego. Nie tylko ja, ale także wielu innych uważa, że jest jednym z nielicznych ze starej gwardii, który jeszcze trzyma poziom i nie zalewa nas cukierkowymi nagraniami. Ciągle ma swój styl i ciągle go prezentuje. Nie idzie za modą, choć fakt, że jest w ekipie Armady moze wpływać na jego niekorzyść.
Z nowości w Top10 ciężko zaakceptować mi tak takie persony jak Avicii, Afrojack czy SHM, którzy bardzo, ale to bardzo poszli w komercję i z EDM mają tyle wspólnego, że tworzą nic innego jak Dance. I jeśli już mowa o SHM to ciężko mi wybaczyć im to, że przez ich sukces każdy zaczął ich naśladować. W wielu nagraniach można usłyszeć ich sample. Cieszy mnie, że w Top30 znalazł się Arty, bo chłopak jest naprawdę zdolny i zasłużył na to. Ma swój własny styl i udało mu się z tym wybić. Tak jak kiedyś tyDi, który w tym momencie jest artystą stuprocentowo "armadowskim". Wystarczy przesłuchać jego ostatni album, gdzie słodkich vocali jest do porzygu...
O Skrillexie wspominać nie będę bo to się w głowie nie mieści, dubstep stał się POPularny, on stworzył te swoje sieczki i od razu Top20...
Brakuje mi tu Arneja, ostatnimi czasy naprawdę ma swój własny niepowtarzalny styl, i ani na chwilę nie schodzi z wybranej ścieżki. Jeśli ktoś słuchał jego kompilacji będzie wiedział o czym mówię.
Ogólne rzecz biorąc to cały temat związany z rankingiem leży i kwiczy. Na lepsze już nic się tu nie zmieni. Wystarczy spojrzeć na nadchodzące pokolenie. Zaledwie garstka jest tak naprawdę uświadomiona muzycznie i w ich rękach leży przyszłość. Jednak nie oszukujmy się, tworzą jedynie znikomy procent całości, a cała reszta... Brak słów. Cóz mogę dodać. Za rok znów zagłosuję na swoich faworytów i jak zwykle znów zasmucą mnie ostateczne wyniki...

Obrazek

Autor postu: Daniel Craft otrzymal za niego - 2 podziekowan: Buffalo, Szeryf

Skocz do: