Post Napisane: 2008-08-31, 13:42 Upload: 0.00 MB

Obrazek
Po oszalamiajacym wkroczeniu na scene muzyczna na przelomie roku 2006/2007 Deadmau5 staral polaczyc produkcje swoich utworow oraz robienie remixow dla innych artystow wraz niesamowicie napietym kalendarzem eventow na ktorych mial okazje zagrac.

‘Random Album Title' bo tak bedzie nazywal sie studyjny album Deadmau5'a trafi do sklepow internetowych 2 wrzesnia a na polki 4 listopada nakladem Ultra Records. Dzien wczesniej bo 1 wrzesnia 28-letni kanadyjczyka z Toronto wystapi live w swoim kostiumie myszy, uzywajac laptopa i obslugujac samemu wizualizacje. Bedzie to jego 50 swiatowy wystep na ktorym zaprezentuje material ze swojej nowej plyty.
Obrazek
Tracklista wspomnianego albumu wyglada nastepujaco:

1. Sometimes Things Get, Whatever
2. Complications
3. Slip
4. Some Kind Of Blue
5. Brazil (2nd Edit)
6. Alone With You
7. I Remember
8. Faxing Berlin (Piano Acoustic Version)
9. Faxing Berlin
10. Not Exactly
11. Arguru
12. So There I Was

Jak widac znajdziemy na niej starsze oraz nowsze utwory a takze efekty wspolpracy z Kaskade. Mamy rowniez nadzieje, ze goraco przyjety u nas na Tunnel Carnival i Global Gathering kandyjczyk juz niebawem po raz kolejny odwiedzi nasz kraj.
Obrazek

zrodlo - myspace - globaltrance

Post Napisane: 2008-09-01, 08:38 Upload: 0.00 MB

albumik deadmau5'a z pewnoscia bedzie o wiele ciekawszy i bardziej zroznicowany niz produkcje Millera wiec z chacia zassam :)

[ Dodano: Pon 01 Wrz, 2008 08:38 ]
nie mowie o kupowaniu bo wiadomo...

Obrazek

Post Napisane: 2008-09-01, 12:58 Upload: 0.00 MB

producent, o ktorym zdania sa bardziej podzielone. ja znowu bardzo go sobie cenie, za wiele produkcji, ktore byly moim zdaniem na wysokim poziomie. dlatego z niecierpliwoscia czekam na jego album.

om3ga napisał(a):
albumik deadmau5'a z pewnoscia bedzie o wiele ciekawszy i bardziej zroznicowany niz produkcje Millera wiec z chacia zassam

hyhy, tak prawda ;]

Post Napisane: 2008-09-01, 14:47 Upload: 0.00 MB

[mou5e-trap]

nie rozumiem absolutnie skad takie nagle zainteresowanie deadmou5em. imho nie jest ani genialny, ani przesadnie odkrywczy, trafilo sie slepej kurze ziarno. chyba ze caly fenomen tkwi w tym kostiumie jak sila samsona w jego wlosach czy pajeczyna u spidermana.

osobiscie bardziej czekam na album Maora i Oliviera Smitha bo oni sa zdecydowanie dluzej na scenie i maja wiecej do zaprezentowania od martwej myszy.

zeby nie bylo ze tylko narzekam, przeslucham album i ocenie ale jak dla mnie to niewielka rewelacja ten news. biorac pod uwage ze w tym roku albumy wspomnianych przeze mnie artystow + zblizajacymi sie wielkimi krokami album Super8 & Tab
Ostatnio edytowano 2008-09-25, 00:59 przez sutek, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2008-09-01, 14:51 Upload: 0.00 MB

[W]i3r2@_cY napisał(a):
Maora i Oliviera Smitha

+1. ale juz Ci o tym pisalam.

Kozak napisał(a):
Global Gathering

fakt, byl bardzo goraco przyjety, szkoda, ze dal du*y imho.

i pewnie ten album tez bedzie zdechly.

Post Napisane: 2008-09-01, 23:57 Upload: 0.00 MB

zobaczymy czy bedzie zdechly po przesluchaniu ;)

Wi3r2@_cY napisał(a):
zblizajacymi sie wielkimi krokami album Super8 & Tab

wiadomo, kiedy mniej/wiecej mozna sie albumu spodziewac? :>

Post Napisane: 2008-09-02, 11:09 Upload: 0.00 MB

Poczekam na jego album jak na nikogo innego :) bardzo interesuje mnie, co pokaze na tym albumie.
Cenie go przede wszystkim za Contact, Finished Symphony i Stop Dance, jak dla mnie poprostu niesamowite, klimatyczne kawalki, troche sie dziwie ze zaden z tych kawalkow nie pojawi sie na jego albumie, ale moze i lepiej, bo moze pokaze cos nowego ;) w kazdym badz razie czekam z niecierpliwoscia :)

Post Napisane: 2008-09-02, 14:17 Upload: 0.00 MB

Wi3r2@_cY napisał(a):
nie rozumiem absolutnie skad takie nagle zainteresowanie deadmou5em. imho nie jest ani genialny, ani przesadnie odkrywczy, trafilo sie slepej kurze ziarno

+1

Tez tego nie pojmuje, jak dla mnie produkcje deadmausa sa jakies takie srednie, przecietne, nijakie. Staralam sie zrozumiec ludzi, ktorzy go podziwiaja i przesluchiwalam kilka razy kilka jego utworow, ale jakos szczegolnie mi sie nie wkrecily. Po prostu albo nie moje klimaty albo mam zle podejscie do jego muzyki.

Post Napisane: 2008-09-02, 16:27 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
bardzo interesuje mnie, co pokaze na tym albumie.

To co pokazal do tej pory - nic.
Dno dno dno dno. Kocham wszystkich wierzacych a w szczegolnosci jednego - [W]i3r2@_cego.
Nie lubie sie zgadzac z Kikyo, ale tutaj pieknie ujete, szczegolnie to drugie zdanie, bo w moim przypadku jest tak samo.
lilu napisał(a):
Tez tego nie pojmuje, jak dla mnie produkcje deadmausa sa jakies takie srednie, przecietne, nijakie. Staralam sie zrozumiec ludzi, ktorzy go podziwiaja i przesluchiwalam kilka razy kilka jego utworow, ale jakos szczegolnie mi sie nie wkrecily. Po prostu albo nie moje klimaty albo mam zle podejscie do jego muzyki.

Jak mozna nawalic 100 utworow w ciagu pol roku? roku? Nie wiem w ile, ale w krotkim czasie - http://www.fmf-team.pl/viewtopic.php?p=289825#289825 80 utworow w ciagu roku = 1,5 utworu na tydzien - prawie jak Miller xD
Ktos tam wymienil kilka jego 'swietnych' produkcji - jesli mialbym oceniac go wzgledem jego produkcji to pewnie wybralbym cos dobrego. Ale na zasadzie: Arguru lepsze Not Exactly, bo nigdy "Arguru lepsze od produkcji XYZ innego producenta" (posluzylem sie tymi tytulami, bo tylko te zapamietalem, a o Arguru wiecej napisze nizej). Jak napisala lilu - albo nie moj gust i moje zle podejscie do niego albo koles jest beznadziejny, a najprawdopodobniej jedno i drugie.

Teraz jak obiecalem o Arguru - ostatnio mialem koszmarny sen - snilo mi sie, ze mi sie ten utwor podoba i pomimo tego, ze sobie wmawialem, ze jest beznadziejny i nienawidze zarowno producenta jak i produkcji to i tak mi sie podobal. Boze, jak ja sie cieszylem gdy wstalem...

Podsumowujac - dla mnie koles jest jednosezonowa gwiazdka - nie, ze mi sie podoba i dlatego mowie 'gwiazdka' tylko za rok albo dwa pewnie wiekszosc jego aktualnych fanow na dzwiek 'deadmau5' bedzie sie zastanawiac 10 sekund o kogo chodzi, a pozniej 'aa pamietam'. W przypadku prawdziwych gwiazd i prawdziwych fanow tego wahania nie ma - martwa mysz nie nalezy do gwiazd (do gwiazdek tak), a prawdziwych fanow ma na pewno niewielu jesli w ogole jakichkolwiek.

Na album nie czekam - robie na niego to o czym Szeryf zawsze marzyl zrobic z kobieta.

Post Napisane: 2008-09-02, 16:38 Upload: 0.00 MB

Kr2y$_eQ napisał(a):
Nie lubie sie zgadzac z Kikyo

xD

Kr2y$_eQ napisał(a):
Na album nie czekam - robie na niego to o czym Szeryf zawsze marzyl zrobic z kobieta.

piekna puenta :roll: :serce:

Post Napisane: 2008-09-02, 18:29 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ, ??al Ci dupe sciska ze on zrobil 100 kawalkow w ciagu pol roku i pobil twoj wynik, znaczy sie ze nie jestes lepszy od niego rotfl

Post Napisane: 2008-09-02, 19:23 Upload: 0.00 MB

Niech sobie kazdy mowi co chce,
ja poprostu uwielbiam jego produkcje, lubie sluchac jego utworow zapominajac o wszystkim, niesamowicie trafia w moj gust, juz nie raz potrafil pokazac cos oryginalnego jak chocby w utworzy "Contact", chodz sluchajac "Arguru" tez nie raz poczulem dreszczyk i za to go cenie! :roll:

Jak na przyklad nie lubie Menno de Jonga czy Jonasa Steura bo mnie strasznie nudzi, ale ze nie trafia w moj gust to nie mowie ze od razu jest hooj wie jaki zjebany, bo kazdy ma inny gust i komus sie on podoba... a tutaj widze, ze jak jakis artysta nie trafia w kogos gust to juz trzeba go zmieszac z blotem :? z dnia na dzien coraz bardziej brzydze sie Polakami :/ ech... :(

Post Napisane: 2008-09-02, 23:17 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
:? z dnia na dzien coraz bardziej brzydze sie Polakami :/ ech... :(

1. To chyba nie ma nic do tego
2. Sam nim jestes
3. Ostatnio cos modne jest najezdzanie na wlasny narod.
Ja polakiem jestem tylko w polowie i pomimo wszystko mam szacunek do innych ludzi, polakow, bo kazdy ma w sobie cos wyjatkowego i nie ocenia sie ludzi po pochodzeniu. Kazdy ma prawo wyrazac swoje zdanie : > To, ze jest inne od Twojego nie znaczy, ze musisz je potepiac, ze jest jakis zalosny i w ogole na stos z nim.
A musialam to napisac bo dobija mnie zachowanie naszych polakow na obczyznie. Wyjechali i maja sie za nie wiadomo jakich kozakow, sraja do wlasnego gniazda.

Post Napisane: 2008-09-02, 23:43 Upload: 0.00 MB

Krzysztof napisał(a):
ostatnio mialem koszmarny sen - snilo mi sie, ze mi sie ten utwor podoba i pomimo tego, ze sobie wmawialem, ze jest beznadziejny i nienawidze zarowno producenta jak i produkcji to i tak mi sie podobal. Boze, jak ja sie cieszylem gdy wstalem...

Ja mam cos takiego z Ich Troje - We Play In Team...To powtarza sie co noc. Boje sie juz chodzic spac.
lilu napisał(a):
2. Sam nim jestes

Modne bo coraz bardziej prawdziwe. Zawsze czulem sie patriota, ale z czasem jest coraz gorzej....a po ostatniej przygodzie z WKU chyba stracilem wiare w ten kraj.
Zamiast orla na piersi wole nosic blekitna flage Szkocji bo to tez taki zgnebiony narod. Niestety nie pojade tam bo za duzo wszedzie Polakow.
Tak powaznie...gdyby zrzeczenie sie obywatelstwa nie nioslo ze soba tylu prawnych komplikacji juz dawno bylbym apatryda.

Post Napisane: 2008-09-02, 23:57 Upload: 0.00 MB

Rinth napisał(a):
Tak powaznie...gdyby zrzeczenie sie obywatelstwa nie nioslo ze soba tylu prawnych komplikacji juz dawno bylbym apatryda.

ale i tak bedziesz zawsze Polakiem i nic tego nie zmieni. Ja mam podwojne obywatelstwo i zadnego sie nie zrzekne. Czasami tez juz nie wiem za co sie chwycic jak widze kogos lub cos 'nienormalnego'. Nie tylko w Polsce mamy do czynienia z powszechna glupota, ale nie wiesz co moze sie dziac za 20, 30 lat w Polsce.

A takie skarzenie sie na wlasny narod, wiedzac, ze tutaj wychowali sie Twoi rodzice, znajomi, przyjaciele itp to wg mnie brak szacunku do innych ludzi, tych najblizszych. Trzeba sie tez cieszyc dobrymi stronami zycia, probowac sobie radzic. Nigdzie nie jest idealnie.

Post Napisane: 2008-09-03, 00:17 Upload: 0.00 MB

lilu napisał(a):

Chyba ma... co chwila widze, ze ludzie ktorzy cos osiagneli sa mieszani z blotem wlasnie przez takiego Polaka

lilu napisał(a):
2. Sam nim jestes

a momentami nie wiem czy bym chcial.

Cytuj:

nie qrwa modne, tylko mnie wkurza jak gosc cos osiagnal w swoim zyciu to zaraz tacy zaczna mu wytykac bo stworzyl za duzo utworow, albo jeszcze hooj wie co :dzizys: to nie jest moda, tylko slabosc do pieprzonych polskich stereotypow :/

lilu napisał(a):
Ja polakiem jestem tylko w polowie i pomimo wszystko mam szacunek do innych ludzi,

jak czytam ten temat to nie jestem do tego przekonany, czy aby wszyscy.

lilu napisał(a):
Kazdy ma prawo wyrazac swoje zdanie : >

to nie mozna powiedziec, ze nie w Twoim guscie tylko trzeba od razu tak "poetycko" dogryzac takiemu artyscie?
[W]i3r2@_cY napisał(a):
chyba ze caly fenomen tkwi w tym kostiumie jak sila samsona w jego wlosach czy pajeczyna u spidermana.

lilu napisał(a):
To, ze jest inne od Twojego nie znaczy, ze musisz je potepiac, ze jest jakis zalosny i w ogole na stos z nim.

o tym ciagle mowie :>

Post Napisane: 2008-09-03, 00:28 Upload: 0.00 MB

UcieX napisał(a):
to nie mozna powiedziec, ze nie w Twoim guscie tylko trzeba od razu tak "poetycko" dogryzac takiemu artyscie?

Kiedy mowie ze cos nie jest w moim guscie to staram sie napisac dlaczego inaczej ktos moglby mi zarzucic, ze nie wnosze nic do dyskusji. najlepiej mam siedziec cicho i w ogole nic nie pisac? Napisalam po prostu ze nie rozumiem tego fenomenu a nie ze facet smierdzi jest glupi i nie mieszam go z blotem.

UcieX napisał(a):
lilu napisal/a

Chyba ma... co chwila widze, ze ludzie ktorzy cos osiagneli sa mieszani z blotem wlasnie przez takiego Polaka

Bywam raz po raz na zagranicznych stronach i widze jak ludzie narzekaja wlasnie na deadmausa i wielu innych producentow. Wiec takie zjawisko ma miejsce nie tylko w Polsce.

Post Napisane: 2008-09-03, 00:47 Upload: 0.00 MB

No nic, ta rozmowa i tak do niczego nie prowadzi, bo kazdy ma swoje zdanie na jego temat i bedzie sie go trzymal.
Ja zostane przy tym ze byl dla mnie fenomenem roku 2007 i tak zostanie ;)
Ino czekam na album :)

Post Napisane: 2008-09-03, 14:55 Upload: 0.00 MB

tylko dlaczego w labelu ultra records a nie w swoim wlasnym ;)
w koncu to label tylko po to zeby wydawac samemu swoje kawalki i samemu sie z nich cieszyc

Rinth napisał(a):
Zamiast orla na piersi wole nosic blekitna flage Szkocji bo to tez taki zgnebiony narod

ja zakochalem sie w Szkocji (krajobrazie i mentalnosci ludzi) jakies trzy miechy temu ale polaczkow tam za duzo wiec szukam innego-swojego miejsca. +10 bo w koncu sie zgadzamy Radoslawie :*
lilu napisał(a):
A musialam to napisac bo dobija mnie zachowanie naszych polakow na obczyznie. Wyjechali i maja sie za nie wiadomo jakich kozakow, sraja do wlasnego gniazda.

to do mnie? ;) mnie denerwuje zachowanie polakow ale tak samo denerwowalo mnie jak bylem w Polsce i tak samo kiedy jestem tutaj...
Ostatnio edytowano 2008-09-25, 00:57 przez sutek, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2008-09-04, 17:34 Upload: 0.00 MB

Wi3r2@_cY napisał(a):
to do mnie?

mam na mysli ludzi, ktorzy nie dosc, ze zrzekaja sie swojego obywatelstwo to jeszcze jada na innych polakow i jak to zle w Polsce jest.

Post Napisane: 2008-09-04, 20:18 Upload: 0.00 MB

lilu napisał(a):
mam na mysli ludzi, ktorzy nie dosc, ze zrzekaja sie swojego obywatelstwo to jeszcze jada na innych polakow i jak to zle w Polsce jest.

jesli komus cos sie nie podoba to czemu tego nie mowic? po co siedziec cicho i udawac, ze jest pieknie? od tego jest forum, zeby wyrazac swoja opinie.

ja patriota nie jestem, bo jesli ma mnie to zaslepiac, to rownie dobrze moglbym sluchac Millera, tylko dlatego, ze jest polakiem. poza tym jesli mam miec szacunek dla polakow, to dla chociazby deadmau5a tez.
Ostatnio edytowano 2008-09-04, 20:41 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2008-09-04, 20:34 Upload: 0.00 MB

kontra napisał(a):
jesli komus cos sie nie podoba to czemu tego nie mowic? po co siedziec cicho i udawac, ze jest pieknie? od tego jest forum, zeby wyrazac swoja opinie.

no dobra ale wyrazac konstruktywna opinie. A nie narzekac na kazdego polaka, tylko dlatego, ze nim jest

Post Napisane: 2008-09-04, 20:52 Upload: 0.00 MB

lilu napisał(a):
no dobra ale wyrazac konstruktywna opinie. A nie narzekac na kazdego polaka, tylko dlatego, ze nim jest

no i to sie dotyczy wszystkich, ktorzy wzieli udzial w tym temacie. wszystko zaczela sie od 'zdechlego', ktory zostal zjechany od gory do dolu, co raczej konstruktywne nie bylo.

Post Napisane: 2008-09-04, 21:26 Upload: 0.00 MB

hmm wedlug mnie nie zostal zjechany od gory do dolu. Jak juz to z prawej na lewa

Post Napisane: 2008-09-05, 14:40 Upload: 0.00 MB

kontra napisał(a):
wszystko zaczela sie od 'zdechlego', ktory zostal zjechany od gory do dolu, co raczej konstruktywne nie bylo.

a na religii mowili ze zaczelo sie zupelnie od czegos innego.

a serio:
[quote="wikipedia.pl]Konstruktywna krytyka – rodzaj krytyki, ktora charakteryzuje sie tym, ze osoba krytykujaca przedstawia lub sugeruje jednoczesnie sposob lub sposoby rozwiazania problemu poddanego krytyce. Mozna ten rodzaj krytyki zaliczyc do krytyki wyzszego poziomu w przeciwienstwie do zwyklej krytyki pozbawionej tej cechy.[/quote]

Chodzi tylko o to ze deadmau5 nie jest nikim szczegolnym, nie zauwazyl nagle ze ziemia jest okragla, nie jest zadnym wizjonerem tylko przecietnym (chociaz nadzwyczaj plodnym producentem). Jesli komus sie to widzi to w porzadku, ja wyrazam tylko swoja opinie, nie zjechalem go za to ze jest z Toronto czy wyglada jak przyglup, chodzaca reklama zakladu uboju swin w Tarczynie, a do wyrazania opinii mam prawo, z czego korzystam z nieklamana radoscia, na zlosc wszystkim wokol.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 2008-09-25, 00:56 przez sutek, łącznie edytowano 1 raz
Skocz do: