Post Napisane: 2008-03-22, 17:06 Upload: 0.00 MB

Deadmau5

Aliases:
Joel Zimmerman

http://www.wclub.pl/wclub/imprezy/tunne ... 2008/7.gif

Real Name:
Joel Zimmerman

Profile:
Born and raised in Ontario, Canada, Joel Zimmerman is also known as "deadmau5" or "Halcyon441"

URLs:
http://myspace.com/deadmau5
http://deadmau5.com/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cytuj:
Ten mlody Kanadyjczyk jest w chwili obecnej uwazany za najwazniejsza postac mlodej generacji na rynku klubowym. Jego utwory szturmuja wszystkie top listy , play listy najwazniejszych dj'ow na swiecie. do tego kazdy remix ktory wychodzi z jego studia automatycznie wedruje do najwazniejszych case'ow na calym swiecie

jak sadzicie? tandeta czy zbawca? dla mnie troche niby nwoatorsko zagrywa swoje produkcje ale czy to nowy nurt to watpie. trend napewno.

Post Napisane: 2008-03-22, 17:14 Upload: 0.00 MB

Szeryf, na zagranicznych forach widze u ludzi w podpisach teksty typu: "Deadmau5 stop produce music please!" :P
Koles hardcoreowy bo zanim go dobrze znalem to Tomikus zarzucil z beatporta paczke 86 jego kawalkow xD a teraz doszlo jeszcze kilkadziesiat ;)
Nie powiem ale jego kawalki w wiekszosci mnie zadowalaja i zamierzam go dalej sluchac chyba ze zacznie robic szit. Widac ze duzo serca nie wklada w kawalki bassline + dobre melo i fajne smieszne wrecz dzwieki :P tyle do slawy mu potrzeba ;)

Post Napisane: 2008-03-22, 18:20 Upload: 0.00 MB

terefere napisał(a):
Szeryf, na zagranicznych forach widze u ludzi w podpisach teksty typu: "Deadmau5 stop produce music please!" :P
Koles hardcoreowy bo zanim go dobrze znalem to Tomikus zarzucil z beatporta paczke 86 jego kawalkow xD a teraz doszlo jeszcze kilkadziesiat ;)
Nie powiem ale jego kawalki w wiekszosci mnie zadowalaja i zamierzam go dalej sluchac chyba ze zacznie robic szit. Widac ze duzo serca nie wklada w kawalki bassline + dobre melo i fajne smieszne wrecz dzwieki :P tyle do slawy mu potrzeba ;)

ale jednak wszedzie go pelno! ale w sumie to nie dziwi

Post Napisane: 2008-03-22, 18:39 Upload: 0.00 MB

Szeryf, no nie dziw bo nie robi monotonnych kawalkow jak Arminy Corsteny i inni szczegolnie uplifting w tym to nie kminie wcale juz :P jeden kawalek taki sam jak drugi tylko inna melodia ale te same dzwieki ew. plus minus zmieniona tonacja i wsio :P

A on poniekad jednak robi cos gut lepszego niz te upliftingi :) Tak samo jak Schossow czy Axwell oraz kolo ktorego szanuje nade wszystko za dobieranie dzwiekow i ich pozniejsze skladanie czyli Ozgur Can :)
Moze nie tlucze 1784894712 trackow na miesiac jak Deadmau5 xD ale jest mocny w tym co robi wg. mnie oczywiscie :P

Post Napisane: 2008-03-22, 18:59 Upload: 0.00 MB

Poznalem go przy utworze "arguru" to normalnie przez miesiac odlatywalem jak tylko to slyszalem, jeden z moich ulubionych utworow jakie dane mi bylo slyszec, pozniej "Contact" i znowu zaskoczenie jak sie przerzuca ze stylow i w jak swietny sposob mu to wychodzi, byl to kolejny jego utwor przy ktorym szalalem, a na koncu "Hybrid Symphony" ktory rowniez urzekal mnie tym klimatem, chodz troche podobny do "Contact' to jednak dla mnie znow cos nowego i niesamowitego :). Ostatnio jedna z popularniejszych jego utworow to "Longest road", ktory mnie negatywnie zaskoczyl :/ oklepane dzwieki + vocal, ktory mnie wrecz wkurzal i tylko czekalem kiedy wkoncu pojdzie ta piosenka w zapomnienie :/ Mam nadzieje, ze to tylko przejsciowe i wroci do tego w czym jest naprawde dobry a przy tym oryginalny czyli utworow jaki jak Contact czy Hybrid Symphony, utworow przy ktorych zdobyl moja sympatie.

Post Napisane: 2008-03-22, 19:07 Upload: 0.00 MB

ja ich nie rozrozniam po nazwach tytulow jego utworow znaczy sie ale aguru slyszalem wiele razy co prawda nigdy mnie nie skosil ale jakos w pamieci utkwil. a inne jego tracki slyszalem na setach i w tracklsitach widnialy ale nie pamietam co to juz bylo :roll: aguru mi sie bardzo spodobalo, nie skoilo ale b. spodobalo i nie rozumiem sam dlaczego heh a potem rpzeczytalem w djmagu ze na deadmau5 jest jakas mania i proboje zrozumiec co ten utwor ma w sobie czego inne nie maja :)

Post Napisane: 2008-03-22, 19:20 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
proboje zrozumiec co ten utwor ma w sobie czego inne nie maja :)

ja osobiscie uwielbiam to koncowe melo i jak sie rozkreca :roll: i chyba w tym cala tajemnica... utwor ma inna budowe niz zwyczajny progressive trance czy electro. Poczatkowo melo jest takie jakby niemrawe chodz jak sie slyszy pierwszy raz to juz mozna odleciec :), inny bass niz wszystkie, swietne echo nalozone, idealny mastering, gdy sie uwaza ze to juz wszystko i ten bass tak sie bedzie ciagnal do konca to dopiero w polowie wchodzi kolejna perelka czyli melo ktore bylo dla mnie niemalym zaskoczeniem - co tu duzo mowic, poprostu mnie rozpieprzyl gdy to weszlo i slyszalem pierwszy raz to juz mialem odlot, a pozniej jeszcze jedna niespodzianka, czyli glowne melo dopiero przy koncu utworu.
Ciagle cos nowego, nowe dochodzace brzmienia, jakze tez niesamowite :D ... to wszystko mnie tak urzeklo, ze poprostu nie moglo byc inaczej niz nr1

tak wygladala moja historia z arguru i moze w tym tkwi cala tajemnica tego utworu. :)

Post Napisane: 2008-03-22, 19:43 Upload: 0.00 MB

ale DJ Uciex Vocal Mix tez ejst dobra wersja :hyhy:

Post Napisane: 2008-03-22, 19:57 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
ale DJ Uciex Vocal Mix tez ejst dobra wersja :hyhy:

ojj daj spokoj! zawstydzasz mnie :zawstydzony: :yay:

Post Napisane: 2008-03-22, 21:49 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
DJ Uciex Vocal Mix

Co to za vixy tutaj co!? xD

Post Napisane: 2008-03-22, 22:56 Upload: 0.00 MB

Mnie tam sie nie podobaja produkcje tej myszy i tyle :<