Post Napisane: 2009-10-18, 00:07 Upload: 0.00 MB

Glosujcie i dyskutujcie :>
ja wypowiem sie odnosnie waszych postow co ssadze na ten temat, teraz czuje sie nieprzygotowany do dyskusji ale mnie ciekawi co sadzicice o tym

Post Napisane: 2009-10-18, 00:56 Upload: 0.00 MB

w sumie jaram czasem co pol roku, gdy ktos tam przypadkowo przyniesie. Nie jestem za legalizacja marihuany, bo wszyscy by cpali, a ten kto chce palic to i znajdzie zrodlo aby swoje wypalic.

Post Napisane: 2009-10-18, 01:06 Upload: 0.00 MB

Legalizacja! I pelna kontrola panstwa. Opodatkowac handel i wprowadzic ograniczenie wiekowe. Legalnie mozna nosic przy sobie nie wiecej niz 1 gram palenia. Punkty sprzedazy powinny miec zezwolenie wladz.
A jak macie dluzsza chwile to obejrzyjcie caly ten dokument:
http://www.wykop.pl/ramka/149414/uwazasz-ze-marihuana-powinna-byc-nielegalna-pl
Najlepiej przed wydaniem opinii na ten temat. (Poczatek filmu jest dosc dziwny, ale pozniej jest ciekawie, przynajmniej dla mnie, bo zaluje ze baka nie jest legalna)

Post Napisane: 2009-10-18, 01:12 Upload: 0.00 MB

Uciex, Sam sobie zaprzeczasz... palisz a legalizacji nie chcesz, to tak jakbys pil alkohol i chcial zabronic jego sprzedazy.
Jestem za legalizacja poniewaz np fajki to wieksze swinstwo niz ziolo. Zreszta marihuana jest prawie tak szeroko dosepna jak alkohol i nie spotkalem sie jeszcze z przypadkiem zeby komus zaszkodzila. A wiec sam pale czasami i jestem za legalizacja.

ps.
Takie tlumaczenie ze wszyscy by zaczeli palic jest nieco bez sensu... kazdy sam sobie wybiera co chce robic. Jego zycie jego sprawa.
Ostatnio edytowano 2009-10-18, 01:14 przez Thomass, łącznie edytowano 1 raz

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Autor postu: Thomass otrzymał podziękowanie : gSt`

Post Napisane: 2009-10-18, 01:19 Upload: 0.00 MB

Thomass :beer:
Mamy wolna wole! Nie ograniczajmy tych ktorzy lubia palenie i nie widza w nim nic szkodliwego.

Post Napisane: 2009-10-18, 01:51 Upload: 0.00 MB

ja jestem za
wiadomo znajdzie sie paru lebkow pojebanych cos narobia przypalow ale kazdy o zdrowym umysle podejdzie do tego jak np. do weekendowego browarka po ciezkim tygodniu :)
a co do tego ze wszyscy nagley zaczeli cpac to ja watpie przeciez najbardziej kusi to co zakazane ;)

Post Napisane: 2009-10-18, 09:41 Upload: 0.00 MB

jestem na NIE, a dlaczego ?
spojrzcie ile osob co weekend zostaje zatrzymanych po pijanemu ... [alko jest legalne]
co bedzie jesli zielsko byloby legalne ? polowa mlodych kierowcow bedzie jezdzic udupcona
[chocby nawet byl przepis ze sie traci prawo jazdy]

jestem na NIE
i tak ludzie bez tego jezdza jak nacpani

i nie myslcie o mnie jak o jakims zgredzie [swoje na temat tej uzywki wiem]
i nie karce tych ktorzy pala - i dla mnie legalizacja maryhy to tylko jedno wielkie halo
jak to mowia dla chcacego nic trudnego kto naprawde bedzie chial palic dalej bedzie to robil
nie wazne czy bedzie to legalne czy nie

Post Napisane: 2009-10-18, 11:56 Upload: 0.00 MB

Kozak moze i masz troche racji, ale to jest chore zeby zamykali ludzi za 1 lufe palenia w kieszeni. A to czy jezdzimy udupceni czy nie zalezy tylko i wylacznie od nas, marycha nie zabiera wolnej woli. Po paleniu i tak bylbys bezpieczniejszy na drodze niz po alko. Skoro baka jest zakazana to zakazmy alkoholo. Ale panstwo tego nie zrobi bo ma z tego za duza kase!!!!

Post Napisane: 2009-10-18, 13:47 Upload: 0.00 MB

Thomass napisał(a):
Uciex, Sam sobie zaprzeczasz... palisz a legalizacji nie chcesz

to ze to czasem robie to nie musze uznawac, ze to dobre spolecznie :>

najlepsza teza na potwierdzenie moich slow jest:
"Zakazany owoc smakuje najlepiej"
chodz i tak nigdy na to kasy nie wykladam, jedynie gdy mam ochote i ktos tam ma ;)

w momencie, gdyby bylo legalne to wszyscy by cpali w piatkowe i sobotnie wieczory, a mnie pewnie by bralo obrzydzenie chodzac po ulicy i widzac co wieczor zacpane mordy.
Ostatnio edytowano 2009-10-18, 13:52 przez UcieX, łącznie edytowano 3 razy

Post Napisane: 2009-10-18, 13:49 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
jestem na NIE, a dlaczego ?
spojrzcie ile osob co weekend zostaje zatrzymanych po pijanemu ... [alko jest legalne]
co bedzie jesli zielsko byloby legalne ? polowa mlodych kierowcow bedzie jezdzic udupcona
[chocby nawet byl przepis ze sie traci prawo jazdy]

I tu jest taki problem ze ludzie to debile (oczywiscie ci kotrzy jezdza po pijaku itp.) Jak potraifisz myslec i przewidywac co sie moze stac jadac pod wplywem czy to alk czy narkotykow to nie wsiadziesz za kolko. Niestety sporo osob nie ma takiej zdolnosci... Duzo ludzi zostaje zatryzmancyh we wstanie wskazujacym poniewaz policja bada ich poziom trzezwosci. Gdyby robili na kierowcach testy na narkotyki to i teraz kiedy sa one nielegalne znalazla by sie spora liczba nacpanych driver`ow.

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2009-10-18, 19:21 Upload: 0.00 MB

tak i nie !
argument :
- ktos wymyslil ze nie mozna palic roslinki ktora wyrosla sobie z gleby bo to jest narkotyk i jest on zakazany - ze co ? nie moge palic roslinki ? bo nie ma na niej akcyzy i nikt na tym nie zarobi w legalny sposob ? tu juz nie chodzi o legalizacje marihuany a o legalizacje podatku na nia bo to jest polska i tu musi panstwo zarobic bo jak by inaczej .

Plus :
- ten kto chce bedzie palil , ten kto nie wiec po co legalizowac cos co juz jest i by sie panstwo na tym wzbogadzalo? ekonomia pojdzie dalej i jebna takie ceny na legalna trafke ze bedziemy mieli kolejny powod do narzekan. Dobrze jest jak jest ;)

Wniosek:
- Maryska zawsze bedzie dla palacych i jej zwolennikow :)
Ostatnio edytowano 2009-10-18, 19:26 przez Halny, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-10-18, 20:11 Upload: 0.00 MB

no to wszystko juz zawarlem w pierwszej wypowiedzi

UcieX napisał(a):
ten kto chce palic to i znajdzie zrodlo aby swoje wypalic.

:]

Post Napisane: 2009-10-26, 23:04 Upload: 0.00 MB

Kozak napisał(a):

sorry Kozak, ale jak sie najebia i robia borute to co sie dziwisz ?
ja po sqn jestem spokojny, smieszny, usmiechniety, mam wyje*** na problemy :P
i nie porownuj nigdy ziola do alko.

UcieX napisał(a):
Nie jestem za legalizacja marihuany, bo wszyscy by cpali

cpac to mozesz fete, kox, here etc. :|

ja jestem w pelni za legalizacja, moj pies tez ;)
wszyscy pala - prawnicy, lekarze, policjanci, uczniowie, studenci, nauczyciele...nawet strazacy :D
oni moga vodke chlac a ja nie moge jarac ?
0 udokumentowanych zgonow po marihuanie, 0 udokumentowanych uzaleznien od Marii, ponad 100tys. zgonow w tamtym roku od alko, i co i co, powiedz mi - czy ja pale zlo ? jezeli tak to bede je zwalczal i palil dalej, bo wiem co pale i sie tym chwale wam, chociaz nie jestem zaden RastaMan ;) nie pale bo musze lecz pale bo lubie zapalic ;)
tyle ode mnie. (bus bus) :D

Post Napisane: 2009-10-26, 23:10 Upload: 0.00 MB

ja jestem totalnie przeciw

nie rozumiem argumentacji 'skoro alkohol jest dostepny, to i niech marihuana bedzie! a jak nie to zdelegalizowac alkohol!' - to lepiej nie miec nic niz miec jedna uzywke?
alkohol w polskiej kulturze funkcjonuje od kilkuset lat, jest nierozerwalnie zlaczony z nasza sarmacka dusza i uzaleznia w kilkakrotnie mniejszym stopniu anizeli marihuana.
kazde uzaleznienie jest okropne. marihuana nie uzaleznia fizycznie, ale co z tego, gdy nie mozna zaznac nie zapalac tego jesl jest is epsychicznie uzaleznionym? wielu ludzi nawet po paru razach z marihuana juz ma nieustajace problemy z koncentracja.
no i po rozsadnej ilosci alkoholu nie ma bad tripow takich jak po obojetnie jakiej ilosci marihuany, bo jej sie nie da dozowac 'rozsadnie' (bo przeciez zaciaganie sie na pol pluca jednym buchem mija sie z celem).

macie racje co do papierosow, ale predzej to papierosy powinny byc nielegalne anizeli legalne razem z marihuana :)

podatki z marihuany? to rownie dobrze inne uzywki mozna wprowadzic - alez by byl popyt na ekstaze z czystego MDMA! pamietajmy tez, ze czesc akcyzy z alkoholu idzie na leczenie alkusuow (u niektorych koszt leczenia wynosi 100 tys. zl! - co jest nawiasem chore), a akcyza z papierosow idzie na sluzbe zdrowia (chociaz wg mnie palacy powinni sami sobie oplacac koszty leczenia, bo na wlasne zyczenie sa chorzy i obciazaja budzet), a ile by musialo isc z akcyny na MJ na detoksy i psychiatryki? to nie jest tak rozowo, ze przyszloby zrodlo dochodow bez obciazen

czy zna ktos alkoholika, ktory jest alkoholikiem bo tak mu sie chce? bo tak mu latwiej? alkoholicy sa alkoholikami, bo topia w alkoholu swoje problemy i dopoki ich nie rozwiaza dopoty bez sensu jest detox bez pomocy psychologicznej. marihuane mozna palic codziennie nie majac zadnych problemow zyciowych, a sie od niej uzaleznic. moze to naciagana teoria, ale takie sa moje spostrzezenia. i jakos nie chce mi sie wierzyc, ze gdyby nie bylo marihuany to moi koledzy z ktorymi chodzilem do liceum nie przepieprzaliby polowy swojej wyplaty na alkohol od ktorego niby byliby uzaleznieni. a przepieprzaja bo sa uzaleznienie od czegos od czego sie podobno nie da uzaleznic fizycznie tylko co z tego?

[ Dodano: 2009-10-26, 22:14 ]
Ferson napisał(a):
Kozak napisał(a):

sorry Kozak, ale jak sie najebia i robia borute to co sie dziwisz ?
ja po sqn jestem spokojny, smieszny, usmiechniety, mam wyje*** na problemy :P

to zalezy od czlowieka czy robi borute. tepy dres to nawet po herbacie zrobi borute
Cytuj:

UcieX napisał(a):
Nie jestem za legalizacja marihuany, bo wszyscy by cpali

cpac to mozesz fete, kox, here etc. :|

bardzo ciekawe.. palenie bronzu z blaszki to tez nie cpanie?

Cytuj:

0 udokumentowanych zgonow po marihuanie, 0 udokumentowanych uzaleznien od Marii, ponad 100tys. zgonow w tamtym roku od alko, i co i co, powiedz mi - czy ja pale zlo ?

na AIDS tez nikt nigdy nie umarl
Ostatnio edytowano 2009-10-26, 23:18 przez Szeryf, łącznie edytowano 3 razy

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

POMOZ POTRZEBUJACYM LUDZIOM!

Autor postu: Szeryf otrzymał podziękowanie : Snake

Post Napisane: 2009-10-26, 23:36 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):

nie lubie brazu, nie palilem z blaszki ;p

Szeryf napisał(a):
na AIDS tez nikt nigdy nie umarl

spoko

Post Napisane: 2009-10-26, 23:39 Upload: 0.00 MB

Ferson napisał(a):
Szeryf napisał(a):

nie lubie brazu, nie palilem z blaszki ;p

no nie mow ze w kanal dawales ;)

Post Napisane: 2009-10-27, 16:20 Upload: 0.00 MB

Ja jestem jak najbardziej na tak.
Sam nigdy nawet nie probowalem i nie sprobuje choc nikotyna to moja druga milosc i jedyne szczescie.
Ten swiat jest juz tak zdemoralizowany, ze troszke trawki mu nie zaszkodzi.
Cpuny i pijacy leza na dworcach gdzie nie kopniesz.

Czekam tylko na legalizacje seksu z nieletnimi i publiczne gejowskie ekscesy.

Moze jak jeden z drugim w sejmie sobie przypala to dla jaj postanowia cos w tym kraju zrobic. Niekoniecznie na lepsze...ale z pewnoscia bedzie ciekawiej bo wiele gorzej byc nie moze.

Hail Hitler!

Post Napisane: 2009-10-27, 16:57 Upload: 0.00 MB

Ferson napisał(a):
0 udokumentowanych zgonow po marihuanie, 0 udokumentowanych uzaleznien od Marii, ponad 100tys. zgonow w tamtym roku od alko, i co i co, powiedz mi - czy ja pale zlo ?

o lol rotfl

Post Napisane: 2009-10-27, 18:22 Upload: 0.00 MB

Ferson napisał(a):

porownywac moge bo zarowno ta uzywka jak i ta powoduje odurzenie co za tym idzie
niebezpieczenstwo na drodze ... sporo jest pijanych kierowcow i co teraz ma byc jeszcze sporo nacpanych ? [nie wiem co palicie i jak, ale nikt mi nie wmowi ze po czystym zielsku nie ma copy ! jest!]

jak by marycha byla legalna to ja robie sobie licencje pilota bo strach po ziemi wtedy chodzic

wole tak jak jest teraz - nielegalna - kto sie ma bac ten sie boi a kto chce to pali !!

Post Napisane: 2009-10-28, 03:21 Upload: 0.00 MB

Nie! ;]
Juz wyjasniam dlaczego, otoz wyobra
Ostatnio edytowano 2009-10-28, 03:43 przez AKF, łącznie edytowano 3 razy

Autor postu: AKF otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2009-10-28, 11:25 Upload: 0.00 MB

w polsce legalizacji nigdy nie bedzie bo za duzo w tym kraju ma kosciol do powiedzenia... ktory ofkorz nigdy sie na to nie zgodzi bo zawsze sie wpieprza nie tam gdzie powinien... mimo ze poiwnien miec gowno do gadania ale coz... to wlasnie polska

legalna ? raczej nie, bo zmulilo by to jeszcze bardziej i tak juz zmulone polskie spoleczenstwo. a kto chce to wie gdzie po to isc i problemu raczej z tym nie ma, skoro nawet lepki z gimnazjum wiedza, wiec w tej duzo by sie nie zmienilo - moze towar bylby lepszy ;)

Obrazek

Post Napisane: 2009-10-28, 11:53 Upload: 0.00 MB

narkotyki to najwieksze gowno tego swiata :x
mam paru kumpli ktorzy pala dzien na dzien i nikt mi nie powie ze to nie uzaleznia czy nie zmienia czlowieka ... jak widze jak sie im w deklach poprzewracalo to wydaje mi sie to az niemozliwe... zastanawiam sie czy jeszcze maja mozg ;/

no i te sposoby jak nie ma $ na sztuke ... tabletki typu "..........." i "............." [nie bede pisal jakie bo sa bez recepty, choc i tak pewnie kto ma wiedziec to wie]

i co takie gowna nie uzalezniaja ?
bullshit :<

Post Napisane: 2009-10-28, 13:24 Upload: 0.00 MB

Kozak, tusipexy etc.. lekomani ;p bo 2 jazda po ziole nie jest niebezpieczna, przeciwnie - czlowiek jest bardziej skoncetrowany, powoli jezdzi ;) sam wiem, bo jezdzilem po #.
Po 2. zapasc po ziole ? nigdy sie z takim czyms nie spotkalem ;>

Post Napisane: 2009-10-28, 13:31 Upload: 0.00 MB

AKF napisał(a):

Dodam jeszcze, ze jezeli ktos sadzi, ze ziolo nie szkodzi to sie grubo myli ;).
Zaczynajac od tego, ze jak ktos pali ziolo ma zeby jak kretery ma ksiezycu po czym ich wcale nie ma de facto ziolo niszczy zeby, konczac na tym, ze Ci ludzie maja takie dziury na bani tak blachy powyginane, lapiacy zawieche, czyli z czasem nieobrazajac chorych zachowuja sie jak z uposledzeniem downa.
Mowie tutaj o jaraniu dzien w dzien, a nie od czasu do czasu.

od palenia od czasu do czasy tez ma sie dziury na bani i zwiechy problemy z koncentracja, oj niestety. oczywiscie nie kazdy

Ferson napisał(a):
Kozak, tusipexy etc.. lekomani ;p bo 2 jazda po ziole nie jest niebezpieczna, przeciwnie - czlowiek jest bardziej skoncetrowany, powoli jezdzi ;) sam wiem, bo jezdzilem po #.

idz powiedz to rodzinom tych, ktorzy zgineli pod kolami zbuchanych kierowcow..

Post Napisane: 2009-10-28, 14:07 Upload: 0.00 MB

dobro co do dziur i roznych problemow z koncentracja a nawet z rownowaga to macie racje wie po sobie (bledy mlodosci)
ale AKF jak juz polecasz zeby gdzies wpasc i przyjrzec sie takiemu problemowi to zapraszam do mnie na wies :) pali naprawde wielu moich znajomych w tym ja i nigdy nic zlego nie zrobil nikt :) zapalimy porobimy jakies jajca a pozniej czill alt ; D
fakt faktem raz byl problem jak jechalismy autem przy lesie i nagle przed nami pojawio sie pole i musielismy isc pieszo do domu bo autko ugrzezlo ;x wiec mozna tez miec problemy przy prowadzeniu ale wystarczy troszke rozumu i jest dobrze :)
wiadomo raczej nie bedzie legalizacji ale ludzie pala to od xxx lat i palic beda ;)
Skocz do: